Vulcanul Kawah Ijen Jawa 2014 (nx power lite)

100 %
0 %
Information about Vulcanul Kawah Ijen Jawa 2014 (nx power lite)
Travel

Published on March 13, 2014

Author: Uzonovici

Source: slideshare.net

Vulcanul Ijen (2380m) este situat în estul insulei Jawa - Indonezia și este un vulcan activ. Lacul sulfuros cu apă termală de culoare turcoaz din interiorul craterului atrage foarte mulți turiști care trec prin estul Jawei, iar drumul către vârful craterului este înconjurat de peisaje superbe. De la buza craterului se poate coborî până la baza vulcanului la depozitelele de sulf care emană gaze sulfuroase; sulful este extras de localnici într-un mod primitiv care impresionează pe toți cei care se aventurează în crater. Coborâșul este abrupt pe o cărare accidentată, pe unde urcă și coboară muncitorii cu coșuri, pline cu bucăți de sulf, de câte 60-70 de kg. La câțiva metri de fumul sulfuros emanat de vulcan se poate ajunge la lacul de culoare turcoaz din care ies aburi, o priveliște mirifică și unică. De pe marginile lacului se ridică pereții abrupți ai craterului formați dintr-o rocă foarte moale și multicoloră.

Aceşti muncitori lucrează în crater în condiţiile cele mai primitive, cărând bucăţi de sulf de 70 kg pe o cărare foarte periculoasă. Aerul este irespirabil din cauza emanaţiilor de gaze sulfuroase ale vulcanului. Banii pe care îi primesc aceşti muncitori pentru 20 kg de sulf dus 5 km până la poalele vulcanului, este de un dolar SUA!

Unul dintre cele mai impresionante şi uimitoare fenomene naturale de pe Pământ se petrece la acest vulcan - Kawah Ijen. Vulcanul are o caracteristică specială: flăcările albastre care apar pe timpul nopţii pe versanţii săi. Erupţia acestui vulcan reprezintă, probabil, unul dintre cele mai impresionante fenomene naturale care pot fi observate. Culorile lavei fierbinţi contrastează puternic cu cele terestre ale rocii, oferind un spectacol extraordinar. Aici se găseşte cel mai acid lac de pe glob, cu un PH situat în jurul valorii de 0,2. Această particularitate este dată de aciditatea care permite evacuarea gazelor vulcanului sub suprafaţa apei. Noaptea, versanţii vulcanului sunt iluminaţi în culorile lavei, adică albastru. Culoarea nu provine de la lava, ci de la vaporii de sulf care ies din craterul vulcanului Kawah Ijen, la o temperatură de 200 de grade Celsius. Atunci când se aprind in noapte, gazele produc flăcări de un albastru electric, care se pot ridica până la 5 metri înălţime.

Mati

Add a comment

Related presentations

Krishna Holidays is a well established Adventure and Tour operating company in Ris...

Learn about Fastport Passport, we offer expedited passport and visa solutions nati...

71A_Slides_Tusrismo

71A_Slides_Tusrismo

November 10, 2014

Slides sobre Turismo e Intercâmbio

Casa Batlló

Casa Batlló

June 3, 2009

Aircraft leasing is an important decision and before making such an important purc...

Private jets can be hired by companies and individuals to travel in jets in a more...

Related pages

Gratis Download Lagu Mp3 Music Terbaru Hari ini

Gratis Download Lagu Mp3 Music Terbaru Hari ini Muziks Download Latest Hindi,Pop,Rock,Reggae,Hiphop,Disco,Punjabi, Remixes and Bhangra Tranding Music 2015
Read more

www.yourmediahq.com

Hier sollte eine Beschreibung angezeigt werden, diese Seite lässt dies jedoch nicht zu.
Read more

Creative Digital Technology and Lifestyle News

Badai dibelakang pulau Jawa 22 Maret 2014; ... Facebook Lite hemat bandwidth internet cukup ... Fotographer Oliver Grunewald datang ke kawah Ijen untuk foto;
Read more

Carlos Music Free Download New Mp3 2016

Copyright © 2016 Carlos Music | Theme by Diancenut. Scroll to top ...
Read more

Google

Search the world's information, including webpages, images, videos and more. Google has many special features to help you find exactly what you're looking for.
Read more

First Drives - New Cars - Used Cars - Road Tests - Telegraph

First Drives. From superminis to ... 2014 Lexus NX first drive . ... Available with petrol and hybrid power, has it got what it takes to compete?
Read more

Cheap VPS Hosing, VPS Hosing Coupon, Dedicated Server ...

On the Internet, virtual hosting is the provision of Web server hosting facilities correspondingly that a company (or individual) doesn't have to attain ...
Read more