Vocabulary test3

56 %
44 %
Information about Vocabulary test3

Published on February 21, 2016

Author: hacersivil

Source: slideshare.net

1. VOCABULARY / TEST 3 (60 ADET SORU) Eskişehir YESDĐL www.yesdil.com 1 BaşarmakiçinYESDĐL! TEST 3 1- Most international airlines ask travellers ......... their flight details 72 hours before departure. A) to secure B) to forgive C) to support D) to confirm E) to persuade 2- John has decided to close his grocery shop because he says that it is not very .......... to run a small shop, there being so many supermarkets in town. A) valuable B) proficient C) commercial D) geniune E) profitable 3- The boxer in the red shorts, who knocked his opponent unconscious after a strong punch, was .......... the winner. A) improved B) declared C) declined D) confessed E) rehearsed 4- Anne could not find her purse, although she .......... remembered putting it in her handbag before she left the house. A) distinctly B) distantly C) inevitably D) adequately E) evidently 5- The government's intended foreign policy was .......... by events beyond its control. A) nominated B) overlooked C) admired D) hindered E) outnumbered 6- The police are confident of solving the crime, as they were given a very good .......... of the thief. A) investigation B) descriptionC) qualification D) observation E) explanation 7- In many jobs, such as a flight attendant, a smart .......... is very important. A) expression B) appearance C) manner D) existence E) objection 8- The others in the group thought that Roger had been very .......... as he had eaten all the sweets himself instead of sharing them out. A) extravagant B) doubtful C) selfish D) conceited E) aggressive 9- Because of her .......... manner, the new student was found irritating by many in the class. A) arrogant B) assuring C) favourable D) pointless E) considerate 10- The world of computer technology is changing so ......... that it has made much of the earlier software obsolete in a short time. A) eagerly B) studiously C) hurriedly D) leisurely E) rapidly 11- Sally looked quite .......... when she received rather a low mark on the test because she thought she had done well. A) mean B) miserable C) tactless D) misguided E) dishonest 12- According to fossil records, there seems to be little doubt that the dog was the first animal ......... by humans. A) invented B) distilled C) prepared D) domesticated E) guided 13- With the money they won from the lottery, the Smiths plan to build a/an .......... onto the house. A) addition B) development C) expansion D) extension E) reduction 14- Julie's only wish is to become the manager of the company in the future, and she is so .......... that I'm sure she will succeed. A) aggressive B) generous C) ambitious D) jealous E) optional 15- Rejecting any extreme or radical ideas of any kind, Mr Jones has ......... political opinions. A) daring B) insignificant C) flexible D) innovative E) moderate 16- Before he started writing his book, he .......... information from various sources. A) relied B) swept C) confirmed D) compiled E) persuaded 17- Following the invention of the electric light bulb, the gas lamp became .......... redundant. A) virtually B) approximately C) extensively D) deliberately E) currently 18- The economic depression has caused a lot of workers to be .......... from their jobs across Europe. A) related B) dismissed C) employed D) admitted E) resisted 19- Goldflnger, one of my favourite films, is a/an .......... of lan Fleming's novel. A) absorption B) accumulation C) approval D) classification E) adaptation 20- He had learnt all of his lines by heart, but once on stage, he .......... forgot them all. A) slowly B) promptly C) joyfully D) likely E) punctually

2. VOCABULARY / TEST 3 (60 ADET SORU) Eskişehir YESDĐL www.yesdil.com 2 BaşarmakiçinYESDĐL! 21- The dog remained ......... to its blind owner and led him everywhere although he didn't treat it particularly well. A) sincere B) accurate C) faithful D) truthful E) disloyal 22- Steven couldn't replace the gearbox on his old car, as it had become .......... and was no longer produced. A) exceptional B) obsolete C) sharp D) sticky E) destructive 23- Watermelons are .......... in semi-desert districts of Africa as a source of water during droughts. A) ploughed B) irrigated C) assisted D) cultivated E) spread 24- Gary was .......... when he failed in his attempts to become chairman of the company. A) altered B) frustrated C) raised D) gained E) exhilarated 25- Banana companies, most of which are located in Central and South America, can be very large operations, ......... thousands of workers. A) discovering B) announcing C) taming D) revealing E) employing 26- lan decided to .......... a dictionary because he was unable to complete the crossword puzzle without using one. A) contribute B) assess C) purchase D) achieve E) pursue 27- At the time of the French Revolution, the aristocracy became very ........... because they were uncertain of their fate. A) anxious B) confident C) conceited D) decisive E) inestimable 28- Due to budget cuts, schools will no longer .......... students with free pens and paper. A) possess B) grant C) loan D) provide E) attain 29- ......... of wild mushrooms can be dangerous as some varieties are poisonous. A) Collection B) Assembling C) Identification D) Rejection E) Consumption 30- She doesn't.......... when things start to go wrong, but just gives up, and so she accomplishes nothing. A) persevere B) determine C) demonstrate D) delay E) allege 31- Most fruits are hard when they are still growing, but soft when they are ........ . A) tasty B) plump C) ripe D) heavy E) dense 32- The Chairman spoke so .......... that there were only a few members who didn't agree with him in the end. A) aggressively B) tactfully C) constantly D) vigorously E) persuasively 33- It wasn't surprising that the firm lost the contract, because the manager handled the case rather ........... . A) extensively B) inefficiently C) needlessly D) unintentionally E) extravagantly 34- Mary knew with just one .......... at his face that her brother wasn't telling the truth. A) claim B) hurry C) blow D) insult E) glance 35- When a patient is given anesthetic, there is a very ......... balance between administering enough anesthetic to keep the patient unconscious during the operation, and too much anesthetic, which might prove lethal. A) permanent B) sparse C) delicate D) eventual E) tender 36- After Canada's highways, which are straight as far as the eye can see, Adrian found England's .......... roads hard to cope with. A) blinding B) outrageous C) bumpy D) winding E) deserted 37- With new immigrants arriving each day, New York is probably the most .......... populated city in the USA. A) constantly B) regularly C) roughly D) densely E) approximately 38- After teaching a class in their early teens. Peter was looking forward to a class of more .......... adults. A) motionless B) ripe C) awkward D) accurate E) mature 39- Perhaps the greatest appeals in fishing for fun are the ......... it offers to get outdoors, to enjoy the companionship of friends and to learn interesting facts about nature. A) knowledge B) decorations C) opportunities D) guidance E) achievements 40- There is a striking .......... between the two songs. Actually, they sound almost the same! A) balance B) confession C) appearance D) resemblance E) admiration 41- The earthquake that struck Kobe, Japan, in Januaryl995 almost ......... destroyed the city, killing more than 5.000 people. A) totally B) identically C) cruelly D) roughly E) precisely

3. VOCABULARY / TEST 3 (60 ADET SORU) Eskişehir YESDĐL www.yesdil.com 3 BaşarmakiçinYESDĐL! 42- Western classical music, which has been taught in Japanese schools since the 187Os, is as popular as the ......... music of ancient Japan. A) collapsible B) previous C) traditional D) probable E) nourishing 43- As it was not directly his fault, Tom felt that his .......... was very unfair. A) permission B) employment C) appointment D) refusal E) dismissal 44- Despite fears that it would rain all day, the weather conditions turned out to be ........... which contributed to our enjoyment of the picnic. A) nasty B) peculiar C) considerable D) favourable E) seeming 45- The whitefin dolphin, a bluish-gray animal with a white underside, ........ the Yangtze River of China. A) strolls B) inhabits C) crawls D) floats E) drags 46- Manchester United had to .......... a lot of pressure from their rivals in order to win the match. A) overtake B) withstand C) collapse D) promote E) accelerate ı 47- Brian would have chosen to stay in Prague, if only he had been paid a high enough wage to lead a/an ......... life. A) fertile B) bulky C) evident D) utter E) decent 48- We lost the contract because of the ........... of our secretary, who sent our proposal to the company too late. A) skillfulness B) helpfulness C) brilliance D) incompetence E) reliance 49- When Greg lost quite a lot of weight due to his illness, he had to have his trousers .......... so that he could wear them. A) varied B) cleared C) replaced D) altered E) related 50- The teacher got angry when he was ......... asked the same question by several students. A) considerately B) continually C) abruptly D) permanently E) essentially 51- Lisa only brings out her best china plates on special............ such as birthdays or dinner parties. A) requirements B) occupations C) occasions D) admissions E) occurrences 52- We wanted to play tennis this afternoon but it .......... poured down with rain and the court was flooded. A) completely B) absolutely C) barely D) entirely E) precisely 53- Peter did not have sufficient.......... to complete the marathon, so he dropped out at the half way stage. A) endurance B) resignation C) wisdom D) suspicion E) maintenance 54- Normally my son is very naughty, but when we invited our new neighbours for dinner last night, he was .......... well behaved. A) permanently B) habitually C) awkwardly D) precisely E) exceptionally 55- Although we have quarrelled Several times in the past, I ......... hope we can start a new and better friendship. A) barely B) occasionally C) largely D) considerably E) sincerely 56- I........... chase that cat away from our garden, but it returns again and again. A) constantly B) customarilyC) previously D) nearly E) eventually 57- Children should not eat hamburgers all the time, as they need a/an ........... balanced diet. A) adopted B) heightened C) varied D) altered E) uniformed 58- The newspapers reported that the firemen had acted .......... when they rescued the residents from the burning house, without even hesitating to put their own lives in danger. A) formerly B) disastrously C) recklessly D) bravely E) gradually 59- Because the front door was locked, we went into the building through the side .......... . A) cellar B) entrance C) access D) fence E) attic 60- Do you .......... which day the last meeting was held? A) remind B) estimate C) promise D) adjust E) recollect

4. VOCABULARY / TEST 3 (60 ADET SORU) Eskişehir YESDĐL www.yesdil.com 4 BaşarmakiçinYESDĐL! VOCABULARY / TEST 3 (60 ADET SORU) CEVAP ANAHTARIwww.yesdil.com 1. D 2. E 3. B 4.A 5.D 6.B 7.B 8.C 9.A 10.E 1l.B 12.D 13.D 14.C 15.E 16.D 17.A 18.B 19.E 20.B 21.C 22.B 23.D 24.B 25.E 26.C 27.A 28.D 29.E 30.A 31.C 32.E 33.B 34.E 35.C 36.D 37.D 38.E 39.C 40.D 41.A 42.C 43.E 44.D 45.B 46.B 47.E 48.D 49.D 50.B 51.C 52.B 53.A 54.E 55.E 56.A 57.C 58.D 59.B 60.E

Add a comment

Related pages

Test3 - Vocabulary List : Vocabulary.com

Hundreds of studies have attested to the benefits of antidepres­sants over placebos (taking a sham pill without knowing that the pill has no active in ...
Read more

Test3 - Vocabulary List : Vocabulary.com

Whether you're a student, an educator, or a life-long learner, Vocabulary.com can put you on the path to systematic vocabulary improvement.
Read more

Vocabulary test3 Flashcards | Quizlet

Start studying Vocabulary test3. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools.
Read more

ANAT-TEST3 Flashcards | Quizlet

Start studying ANAT-TEST3. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools.
Read more

Free GRE Vocabulary and SAT Vocabulary Tests and Practice

GRE Test Vocabulary and SAT Test Vocabulary High Frequency Words. The following is a list of high frequency vocabulary words found on multiple exams, ...
Read more

ingilizce

KPDS VOCABULARY TESTS. Vocabulary Test 1, Vocabulary Test 2, Vocabulary Test 3, Vocabulary Test 4,
Read more

Englisch 4. Klasse - Alle Übungen: Grundschule Klasse 4 ...

test3 Thanksgiving Thanksgiving (vocabulary) the camp Tiere time town toys Translate translation translation exercise vegetables vehicles Verb "sein" Verben
Read more

ingilizce

Vocabulary Test 5, Vocabulary Test 6, Vocabulary Test 7, Vocabulary Test 8. TEST YOUR VOCABULARY - 3. 1. Because of the bad weather, communication ...
Read more

Unit 1 Vocabulary Test - crosswordlabs.com

Across 2. a stupid person; a big, clumsy, slow individual 7. totally without skill or appropriateness 10. to annoy, trouble, make weary 11. done in an ...
Read more