Unges Fritid

50 %
50 %
Information about Unges Fritid
Education

Published on March 25, 2009

Author: BlaaSpejder

Source: slideshare.net

Description

Oplæg udarbejdet af Anne Kofoed til Vækstseminar 220309.

CC ikke-kommerciel del på samme vilkår (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/dk/)

Unges fritid - Mellem voksnes rammer og selvorganisering DDS Vækstseminar, Odense 22. marts 2009 v/ Anne Kofod

selv- organiseret fritid organiseret fritid • Faste rammer • Ingen rammer • Voksen sætter • Unge sætter dagsordenen dagsordenen • Kontingent • Spontant • Regelmæssigt • Fleksibel • Forpligtende

ForeningsLØS • Herreløs • Hjemløs • Forældreløs • ForeningsLØS?

FRITIDSLÆRING Hvad lærer de unge, og hvordan lærer de det? Hvad mener fritidsorganisationerne, de unge får ud af at deltage i det organiserede fritidsliv? Hvad oplever de unges selv, de får ud af at deltage i det selvorganiserede fritidsliv?

Hvad lærer unge i det selvorganiserede fritidsliv?

Hvad lærer unge i det selvorganiserede fritidsliv? Jeg gik til spejder i 10 år. Jeg nåede at Jeg har gået til svømning i 4 år komme højt op, det er meget sjovt. – jeg stoppede, fordi jeg gik til Det stoppede jeg med, da jeg flyttede svømning og fodbold på her til Roskilde. samme tid. Jeg kendte ikke nogen der i de Og så kom jeg i puberteten… grupper, så det var lidt meget. Mange af dem var mine Hvad betyder det der med at klassekammerater, som så gik der komme i puberteten? også, og så begyndte de også at gå ud Så synes jeg, at det var og så kom er nogen nye ind og så kedeligt… det sagde mig lærte de dem at kende på den måde. ikke så meget. Men der var hele tiden nogen man Rie 17 år kendte. Og hvis det er et nyt sted der (Unge og Biblioteker 2006) er der ikke nogen man kender. Det har man ikke lyst til. Sådan har jeg det. Karsten 20 år(Unge og Biblioteker 2006)

Hvad lærer unge i det selvorganiserede fritidsliv? Hvad laver du i din fritid? Synes du, at du har travlt i din fritid? Jeg arbejder, og er sammen med min kæreste … Jeg har lige skiftet job. Før Ja, jeg har meget travlt. Jeg var var jeg i Føtex, i kiosk – nu er jeg i en stresset i gymnasiet, for jeg vidste bager. Jeg var i ISO som kassedame, ikke, at det tog så meget tid. Så så har jeg været opvasker, så har jeg fik jeg færre timer på cafeen. Nu været i specialsynsforeningen for går det fint nok. Men jeg havde blinde… Jeg var piccoline. Så har jeg meget travlt i starten. også været avisbud ikke (griner) Jeg startede med at passe børn, og så Sandra 16 år begyndte jeg med aviser. Rie 17 år (Unge, foreningsliv og kompetenceudvikling 2006) (Unge og Biblioteker 2006)

Hvad lærer unge i det selvorganiserede fritidsliv? hristina: Det er lidt irriterende at bo i en Synes du, at du har travlt i din landsby. I fritiden, der savner jeg en lille fritid? cafe hvor man kan gå ind på sammen med vennerne. Et sted hvor man kan gå hen og lidt dyrke sport, for hallen den har ikke Ja, jeg har meget travlt. Jeg var åbent om eftermiddagen, så det er lidt kedeligt en gang imellem. Et sted hvor de stresset i gymnasiet, for jeg har åbent om eftermiddagen og om aftenen, vidste ikke, at det tog så meget det ville være meget godt. tid. Så fik jeg færre timer på cafeen. Nu går det fint nok. Men Cecilie: Ja! Og butikker. jeg havde meget travlt i starten. Jesper: Jeg savner en netcafe. Sandra 16 år Sasha: Et shoppingcenter, hvor der er pæne ting uden det er for billigt, tøj, tasker og sådan noget. Casper: skatertøj og man skal køre så langt (Unge, foreningsliv og kompetenceudvikling 2006) for mange ting. Jeg kommer ikke lige så tit uden for byens grænser.

Hvad lærer unge i det selvorganiserede fritidsliv? Jeg har tre bedste veninder. Snakkede du med nogen af dine Vi er nærmest sådan et firkløver. venner omkring det der med at Og vi har det altid godt sammen, og vi blive mobbet? har det sjovt sammen, og vi støtter hinanden 100 pct., og vi har respekt Nej, men jeg havde ikke nogen Venner dengang. for hinanden, og vi kan stole på hinanden Marcus 13 år – og det synes jeg, er rigtig, rigtig vigtigt. Og efterhånden har de været (Det Normale Ungdomsliv 2005) mine veninder i lang tid, og jeg tror på, at det holder. Det håber jeg. Sine 14 år

Hvad lærer unge i det selvorganiserede fritidsliv? in mor siger altid til mig, hvis jeg er ved For et par år siden så har jeg da været at blive uvenner med hende: oppe at skændes med mine forældre om, hvornår jeg skulle komme hjem og alt sådan noget. Men det gør I ikke længere? ’Du er ved at komme i en vanskelig alder, Casper!’ [siges med skinger stemme] Nej. Hvordan kan det være, I er holdt op? Hvad mener hun, når hun siger sådan? Fordi nu bliver jeg snart 18, og så er det jo mit eget ansvar. Ja, at jeg er ved at komme i Samuel 17 år puberteten, og at jeg er kommet (Det Normale Ungdomsliv 2005) meget op at skændes med hende. sper 12 år

Begreber i forandring:

Begreber i forandring: Demokrati Den traditionelle foreningskultur VS. Det flygtige engagement

Begreber i forandring: Fællesskab Unges individuelle valg VS. Fællesskab

Begreber i forandring: Fremtid Fremtid VS. Fritid

Hvad mener I de unge lærer som spejdere, der er væsentligt i overgangen fra barn til voksen?

Hvad mener I de unge lærer som spejdere, der er væsentligt i overgangen fra barn til voksen? Hvad mener I de unge bør lære som spejdere, der er væsentligt i overgangen fra barn til voksen?

Hvad mener I de unge lærer som spejdere, der er væsentligt i overgangen fra barn til voksen? Hvad mener I de unge bør lære som spejdere, der er væsentligt i overgangen fra barn til voksen? Hvordan kan det integreres i forhold til de unges vilkår og behov?

Læs mere Gratis på www.cefu.dk

Add a comment

Related presentations

Related pages

Børn og unges fritid i Frederiksberg Kommune

Børn og unges fritid i Frederiksberg Kommune af Jill Mehlbye Ulla Højmark Jensen AKF Forlaget Februar 2003 . 2 . 3 Forord
Read more

Unges Fritidstilbud

Unges Uddannelsescenter tilbyder et fritidstilbud for unge med autisme.
Read more

Børn og unges fritid i Høje Taastrup Kommune

Børn og unges fritid i Høje Taastrup Kommune Juni 2002 Claus Syberg Henriksen. Center for Alternativ Samfundsanalyse Linnésgade 25 • 1361 København K.
Read more

Organisering af danske unges fritid. Et historisk tilbageblik

ORGANISERING AF DANSKE UNGES FRITID 23 Den øvrige tid disponerer de i større eller mindre grad selv over. Med skolen følger lektier. Mange unge har ...
Read more

Børn og unges fritid - CASA - Center for Alternativ ...

Af Claus Syberg Henriksen. Undersøgelsen belyser børn og unges fritidsvaner og -ønsker med særligt fokus på benyttelsen af Høje Taastrup Kommunes tilbud.
Read more

Sædis og Katrine unges fritid - YouTube

Projekt uge fritid ... This feature is not available right now. Please try again later.
Read more

Børn og unges brug af internettet i fritiden

1 Børn og unges brug af internettet i fritiden April 2007/Pernille Rattleff og Pia Hvid Tønnesen, Danmarks Pædagogisk Universitet Indhold 1.
Read more

Fritidspas - Skanderborg Kommune

Fritidspas. Tilbud om fritidspas gives til børn og unge, som har brug for støtte og vejledning til at deltage i fritidsaktiviteter på lige vilkår med ...
Read more

UNGE OG FRITIDSAKTIVITETER - Det Kriminalpræventive Råd

UNGE OG FRITIDSAKTIVITETER CASA Oktober 2012 Marianne Malmgren, Karl Vogt‐Nielsen, Henning Hansen & Carina Børgesen
Read more