Sri Lanka VII Statiuni

0 %
100 %
Information about Sri Lanka VII Statiuni
Travel
sud

Published on March 13, 2014

Author: Uzonovici

Source: slideshare.net

Muzica:Sinhala Rasa Sri Lanka

Kalutara se află la sud de Colombo şi dispune de o serie de hoteluri de lux. În trecut, localitatea era un centru al comerţului cu mirodenii, unde trăiau olandezi, portughezi şi englezi. Astăzi, cel mai cunoscut produs local sunt fructele de mangustan (garcinia mangostana L.). Elementul dominant este aici stupa denumită Gangatilaka Vihara, situată la sud de podul peste râul Kalu Ganga (Râul Negru) şi împodobită cu fresce reprezentându-l pe Buddha. În faţa stupei se află mici cutii, în care credincioşii aruncă monede, rugându-se să aibă noroc. Foarte interesant este şi felul în care sunt venerate statuile lui Buddha: de trei ori pe zi li se oferă mâncare, le sunt aprinse lămpi, se leagă de ele rugăciuni scrise pe hârtie şi li se aduc în dar flori. Plaja locală se întinde până în satul Wadduwa, un loc cu o natură nedistrusă de influenţa omului, unde sunt hoteluri de bună calitate, bărci de pescari şi plaje destul de curate, dar accidentate. Turiştii fac baie în special în piscinele hotelurilor. Autogara se află în centru, gara e pe drumul care duce din centru spre mare. Există şi bancomate, bănci şi numeroase restaurante cu o ofertă variată.

Beruwala aminteşte întrucâtva de „paradisul“ tropical unde îşi petrec vacanţele eroii filmelor romantice şi dulcege. Hotelurile de lux împopoţonate alternează aici cu plajele pline de turişti, iar hotelurile aflate chiar pe malul mării au plaje private înconjurate de garduri, inaccesibile atât localnicilor, cât şi turiştilor din afară. Pe plajele principale sunt peste tot servicii de salvare, iar steagurile de diferite culori anunţă dacă apa este sau nu potrivită pentru baie. Plajele de la marginea nordică a staţiunii sunt ceva mai liniştite şi mai plăcute, nefiind niciodată pline până la refuz. Orăşelul Beruwala, locuit încă din secolul al 8-lea de musulmani, se află la nord de plajă. Moscheea locală, denumită Kachimalai şi ridicată în locul unde arabii au debarcat pentru prima dată în Sri Lanka, este probabil cel mai vechi lăcaş de cult islamic de pe insulă. Kachimalai, în interiorul căreia se află un mormânt sfânt, este un important loc de pelerinaj al credincioşilor musulmani, care vin aici la încheierea Ramadanului.

Bentota este situată între o lagună şi şoseaua construită de-a lungul coastei. La Bentota sunt multe hoteluri de lux şi palmieri de o mare frumuseţe. Plaja locală, denumită „Insula Paradisului“ (Paradise Island), se află în extremitatea nordică a oraşului şi este mărginită într-o parte de apele liniştite ale lagunei, iar în cealaltă – de valurile agitate ale Oceanului Indian. Vizitatorii au la dispoziţie un număr mare de hoteluri, precum şi posibilitatea de a practica sporturile acvatice în lagună şi de a face excursii cu barca pe râul Bentota. Zona sudică a plajei de la Bentota este o fâşie neîntreruptă de nisip, unde au fost construite o multitudine de hoteluri care oferă cazare într-un mediu liniştit şi intim. În partea dinspre regiunea interioară se află satul Bentota, în care se pot vedea temple şi alte atracţii turistice. Laguna de la Bentota este ideală pentru plimbările cu barca, în timpul cărora se poate admira frumuseţea vegetaţiei luxuriante, diversele păsări de baltă şi mangrovele. De asemenea, se poate vizita şi locul unde îşi depun ouăle broaştele ţestoase de mare, aflat la numai trei kilometri de podul de la Bentota şi creat de localnici pentru a oferi acestor animale rare un mediu liniştit pentru înmulţire

Koggala este unică datorită bazei aeriane construite aici în timpul celui de-al doilea război mondial, pentru a face faţă atacurilor japoneze. Există un muzeu local, unul dintre cele mai importante de pe insulă, dedicat scriitorului singhalez Martin Wickramasingh, cea mai mare personalitate culturală srilankeză, autor a paisprezece romane, opt volume de povestiri şi a câteva zeci de publicaţii de popularizare pe diferite teme. Printre subiectele principale abordate de Wickramasingh se numără influenţa culturii moderne asupra vieţii din Sri Lanka şi cultura srilankeză. Tot aici se află şi frumosul templu Kataluwa Purvarama Mahavihara. Lângă oraş se află laguna Koggala, pe care se pot face plimbări cu barca şi admira insuliţele, mangrovele sau păsările acvatice.

Negombo se află aproape de aeroport, sunt şi aici plaje largi, hoteluri, restaurante, firme de închiriere a automobilelor sau motocicletelor şi companii care organizează diverse excursii. Plajele sunt liniştite cu o înfăţişare plăcut tropicală. La Negombo trăiesc foarte mulţi creştini srilankezi denumiţi Karavas, care şi-au ridicat peste tot mici capele. Olandezii au construit aici un canal cu numele de „Canalul lui Hamilton“ şi făceau în zonă comerţ cu mirodenii, mai ales cu scorţişoară, care creşte aici din belşug. Localnicii se ocupă, ca şi în trecut, cu pescuitul, Negombo fiind ani de-a rândul unul dintre cele mai importante porturi pentru vasele de pescuit din zonă. Ambarcaţiunile utilizate în mod tradiţional de oamenii locului se numesc „oruwa“ şi sunt un fel de catamarane speciale, construite din trunchiuri de copaci scobite. Acestea se folosesc şi în ziua de azi. Staţiunea Negombo are două componente – plaja şi oraşul propriu-zis. Plaja este lungă de câţiva kilometri, de-a lungul ei fiind construită o stradă cu numele de Lewis Palace (astăzi Porutota Road), pe care sunt o mulţime de mici magazine, baruri şi restaurante. Oraşul vechi, cu arhitectură istorică, se poate admira o serie de monumente din perioada colonială, se află pe malul lagunei. Olandezii au ridicat aici un fort, distrus ulterior aproape în totalitate de englezi şi înlocuit cu o închisoare. În ziua de azi se păstrează atât închisoarea, cât şi rămăşiţele fortului originar. Pe braţul nordic al lagunei, umbrit de arbori tropicali, plutesc o mulţime de bărcuţe. La câţiva paşi de Custom House Road se află frumoasa biserică roz a Sfintei Maria, construită în stil neoclasicist, cu un altar „srilankez“ excesiv decorat. Oraşul în sine este un amestec unic de tradiţii budiste, musulmane şi hinduse. La nord sunt patru plaje mărginite de hoteluri şi pensiuni.

Unawatuna este un tărâm plin de legende şi în acelaşi timp, locul unde îşi aveau reşedinţele – aşa-numitele "Buien Plaatsen" – ofiţerii şi comercianţii bogaţi olandezi. Deşi au fost de multe ori reconstruite de-a lungul timpului, influenţa olandeză este perceptibilă şi în ziua de azi în arhitectura acestor clădiri..

Tangalle unde sunt plaje cu nisip încălzite de soare, palmieri şi o multitudine de hoteluri, dintre care unele de foarte bună calitate.. Cele mai bune plaje sunt Medaketiya şi Medilla, cu nisip de culoare aurie şi tot felul de pensiuni. Cea mai cunoscută plajă este Silent Beach (Plaja Tăcută), aproape neinfluenţată de civilizaţie, cu un aspect tipic de paradis tropical parcă desprins dintr-o carte poştală. Din Tagalla se poate pleca în excursii la geizerul Hoo-maniya, care ţâşneşte din stâncă de la o adâncime de 20 de metri, la templul Wewurukannala, unde se află cea mai mare statuie a lui Buddha de pe insulă, înaltă de 50 de metri, sau la fermecătorul templu- mănăstire Mulkirigala, situat la nord de Tangalla.

MatiIanuarie 2014

Add a comment

Related presentations

Krishna Holidays is a well established Adventure and Tour operating company in Ris...

Learn about Fastport Passport, we offer expedited passport and visa solutions nati...

71A_Slides_Tusrismo

71A_Slides_Tusrismo

November 10, 2014

Slides sobre Turismo e Intercâmbio

Casa Batlló

Casa Batlló

June 3, 2009

Aircraft leasing is an important decision and before making such an important purc...

Private jets can be hired by companies and individuals to travel in jets in a more...

Related pages

Sri Lanka - Wikipedia, the free encyclopedia

Sri Lanka has declared 24 wildlife reserves, which are home to a wide range of native species such as Asian elephants, leopards, sloth bears, ...
Read more

The ecology of a montane grassland in Sri Lanka. VII ...

The ecology of a montane grassland in Sri Lanka. VII. Biomass production. on ResearchGate, the professional network for scientists.
Read more

The ecology of a montane grassland in Sri Lanka. VII ...

The ecology of a montane grassland in Sri Lanka. VII. Biomass production. Ceylon Journal of Science, Biological Sciences 16(1 & 2): 15-23. Date: 1983 ...
Read more

Sri Lanka WT/TPR/S/237 Page vii - World Trade Organization

Sri Lanka WT/TPR/S/237 Page vii SUMMARY 1. Sri Lanka has a fairly open and transparent trade regime, characterized by reliance on price-based measures and ...
Read more

Sri Lanka cz VIII - YouTube

Standard YouTube License; Loading... ... Sri Lanka,cz VII - Duration: 5:41. bigyohn 373 views. 5:41 Sri Lanka cz VI - Duration: 6:21.
Read more

Singhalesische Sprache – Wikipedia

Sri Lanka: Sprecher: 16 Millionen: Linguistische Klassifikation: ... Band VII, Wien 1963. James Gair: Sinhala and Other South Asian Languages, New York 1998.
Read more

Sri Lanka State Plantations Corporation Act | Volume VII

SRI LANKA STATE PLANTATIONS CORPORATION ACT. Arrangement of Sections. 1. Short title. 2. Establishment of the Sri Lanka State Plantations Corporation.
Read more

Tourism Act | Volume VIII - Laws of Sri Lanka revised laws ...

TOURISM ACT. Arrangement of Sections. 1. Short title. PART I. ... CHAPTER VII. SRI LANKA TOURISM PROMOTION BUREAU. 40. Sri Lanka Tourism Promotion Bureau. 41.
Read more

Weather & When to go to Sri Lanka | Experience Travel Group

Find out what time of year Sri Lanka gets the best weather. Get an honest overview of the seasons and the best time to visit, as well as a free e-book
Read more