Spa 2007 08 17

67 %
33 %
Information about Spa 2007 08 17
Photos

Published on December 18, 2008

Author: herhert

Source: slideshare.net

Description

Schampavie Spa

Spa Kringwandeling 18 km Zaterdag 18 augustus 2007 http://www.schampavie.be / Rustige tocht met kuurbronnen, arboretum, bosmuseum, venen, riviervalleien

Vertrek aan het station van Spa – Geronstere om 11u06. ( 1 uur te laat wegens werken in het Station van Luik) We klimmen de stad uit en volgen de plaatselijke wandeling " Promenades des Artistes". Het riviertje 'La Picherotte' moeten we enkele keren stroomopwaarts dwarsen d.m.v. enkele boomstambruggetjes. Daarna doorkruisen we de droge en veenachtige heide van Malcamps,met veel rijs- en bosbes en dop- en struikheide. Dan moeten we nog door een erg drassig deel van het hoogveen en dus heeft de boswachterij er voor plankenweggetjes gezorgd . Het pad leidt langs het RAF-monument. Het weggetje slingert zich door een schitterend stuk natuurschoon tot de houten uitkijktoren met 83 treden, een prachtig bouwsel . Hier picnicken we. Het domein van Bérinzenne is de deur naar de venen., midden tussen de bronnen, tussen veen en bos, Langs het gesloten museum van het bos . We bereiken het arboretum van Tahanfagne met exotische boomsoorten zoals de Sequoia en de Libanonceder. Dan een beetje zigzaggen naar de Sauvenière-bron . Het ijzergehalte hiervan helpt tegen bloedarmoede. Dit water loopt door een natuurlijke filter: de turfgrond van de venen van Malchamps Sinds lang geleden heeft het water uit deze bron de reputatie dat het helpt tegen onvruchtbaarheid. Men moet er dan wel 9 glazen per dag van drinken, 9 dagen achter elkaar, terwijl men een voet in de holte van de steen die naast de bron ligt plaatst De aanwezigheid van grote hoeveelheden koolzuurgas in het water, ook gebruikt voor de thermen, is een belangrijke troef in een kuurbehandeling. Het zijn namelijk de gasbelletjes die zich op de huid "zetten" en er zodoende voor zorgen dat de C02 in het weefsel kan doordringen om de vaten te verruimen. Koolzuurgashoudende baden zijn een uitstekend stresswerend middel, de typische ziekte van de 21e eeuw. Het is een therapie die wordt toegepast om hartkwalen, vaatziekten en klierziekten te genezen en om jonge moeders weer fit te maken. We komen aan een klein kuurhuis, opgedragen aan La Reine Marie-Henriette.Het water van het type "Reine" is "jong" water, het blijft maar enkele jaren ondergronds vooraleer het weer aan de oppervlakte komt. Na het bezoek aan nog een paar bronnen bronnen eindigen we aan het Station van Spa Bron : Het Schampavieke

Vertrek aan het station van Spa – Geronstere om 11u06. ( 1 uur te laat wegens werken in het Station van Luik) We klimmen de stad uit en volgen de plaatselijke wandeling " Promenades des Artistes". Het riviertje 'La Picherotte' moeten we enkele keren stroomopwaarts dwarsen d.m.v. enkele boomstambruggetjes. Daarna doorkruisen we de droge en veenachtige heide van Malcamps,met veel rijs- en bosbes en dop- en struikheide. Dan moeten we nog door een erg drassig deel van het hoogveen en dus heeft de boswachterij er voor plankenweggetjes gezorgd . Het pad leidt langs het RAF-monument. Het weggetje slingert zich door een schitterend stuk natuurschoon tot de houten uitkijktoren met 83 treden, een prachtig bouwsel . Hier picnicken we. Het domein van Bérinzenne is de deur naar de venen., midden tussen de bronnen, tussen veen en bos, Langs het gesloten museum van het bos . We bereiken het arboretum van Tahanfagne met exotische boomsoorten zoals de Sequoia en de Libanonceder.

Dan een beetje zigzaggen naar de Sauvenière-bron . Het ijzergehalte hiervan helpt tegen bloedarmoede. Dit water loopt door een natuurlijke filter: de turfgrond van de venen van Malchamps Sinds lang geleden heeft het water uit deze bron de reputatie dat het helpt tegen onvruchtbaarheid. Men moet er dan wel 9 glazen per dag van drinken, 9 dagen achter elkaar, terwijl men een voet in de holte van de steen die naast de bron ligt plaatst De aanwezigheid van grote hoeveelheden koolzuurgas in het water, ook gebruikt voor de thermen, is een belangrijke troef in een kuurbehandeling. Het zijn namelijk de gasbelletjes die zich op de huid "zetten" en er zodoende voor zorgen dat de C02 in het weefsel kan doordringen om de vaten te verruimen. Koolzuurgashoudende baden zijn een uitstekend stresswerend middel, de typische ziekte van de 21e eeuw. Het is een therapie die wordt toegepast om hartkwalen, vaatziekten en klierziekten te genezen en om jonge moeders weer fit te maken.

We komen aan een klein kuurhuis, opgedragen aan La Reine Marie-Henriette.Het water van het type "Reine" is "jong" water, het blijft maar enkele jaren ondergronds vooraleer het weer aan de oppervlakte komt.

Na het bezoek aan nog een paar bronnen bronnen eindigen we aan het Station van Spa

Bron : Het Schampavieke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Add a comment

Related presentations