So You Think You Can Outsource

50 %
50 %
Information about So You Think You Can Outsource
Career

Published on January 27, 2009

Author: Grammateas

Source: slideshare.net

Description

Ready to start your own home business? Let;s go then!

So you think you can be come an outsourcer

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΕΣ απλά ΚΑΝΤΟ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 7 αλλιώς μείνε λίγο να προβληματιστούμε μαζί.

απλά ΚΑΝΤΟ

«Τι δουλειά μπορεί να κάνει μια outsource γραμματέας ;» ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Το επάγγελμα που περισσότερο από όλα τα άλλα συνδέθηκε με την εντός της επιχειρήσεως απασχόληση και την κατά πρόσωπο με τον διευθυντή σχέση, σήμερα διεθνώς κατακτάει και τον τομέα της επιχειρηματικότητας. της ΧΑΡΑΣ ΚΑΨΑΝΑΚΗ [email_address] ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤ A ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ θα είναι άλλο «τι μπορεί να κάνει μια γραμματέας στον ελλαδικό επιχειρηματικό κόσμο και κατά πόσο είναι έτοιμοι οι επιχειρηματίες του τόπου μας να το δεχτούν και οι κυβερνητικοί μηχανισμοί να το υποστηρίξουν».

«Αρκούν οι καθημερινές πιέσεις για την λήψη μιας τέτοιας απόφασης ;» ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ businesswoman ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ αν θες να συνεχίσεις να είσαι διοικητικός υπάλληλος ή επιχειρηματίας Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ είναι η αγανάκτηση και η κούραση. Αντίθετα, χρειάζονται σχεδιασμός, ενημέρωση, εκπαίδευση και προσεκτικές κινήσεις.

«Ήταν τελικά μονόδρομος;» ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ businesswoman ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ από εκεί που δεν το περιμένεις να γίνεις αυτοαπασχολούμενη ΛΟΓΟΙ ΥΠΕΡΑΝΩ, όπως μια εγκυμοσύνη, μια μητέρα μόνη της από ξαφνική εγκατάλειψη ή θάνατο του συντρόφου, λόγοι υγείας, περίθαλψη ηλικιωμένου κ.ά. καθορίζουν πολλές φορές την επαγγελματική σταδιοδρομία.

«Ποιο σχήμα επιχειρηματικότητας να διαλέξω;» ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ businesswoman ΟΣΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ έχοντας σπουδάσει το αντικείμενο ή έχοντας διατελέσει γραμματείς δίπλα σε ανώτατα στελέχη έχουν πιο ξεκάθαρη εικόνα των επιχειρηματικών σχημάτων ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση η αιτία έναρξης της επιχειρηματικότητας. Καταγράψτε την και ξεκινήστε την δημιουργία της λίστας των αναγκών σας και των δεξιοτήτων σας. Αν δεν γνωρίζετε από επιχειρηματικά σχήματα καλό θα είναι να το σπουδάσετε, όχι απαραίτητα με εισαγωγικές σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε πού πάτε.

«Τι πρέπει να περιλαμβάνει;» ΛΙΣΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΦΕΡΕΓΓΥΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ που θα υποδείξει το δρόμο που πρέπει να χαραχθεί. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ, αλλά για ένα τεύχος από λίστες που πρέπει να συμπληρώσετε και να προβληματιστείτε πάνω σε αυτές και στα όποια δυνατά ή αδύνατα σημεία παρουσιάζει. Οι λίστες αυτές θα καθορίσουν ένα άλλο σημαντικό εργαλείο: την SWOT anal ysis.

«Οικονομίες και δανεισμός;» ΛΙΣΤΑ budget E ΔΩ ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟ ΕΣΟΔΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ από οποιαδήποτε πηγή πριν ακόμα ξεκινήσετε ΑΥΤΗ Η ΛΙΣΤΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ UNDER CONSTRUCTION , αλλά είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί, να συμπληρώνεται και να την επισκέπτεστε τακτικά Είτε ονειρεύεστε ΑΕ ή ΕΠΕ εξ αρχής, είτε να είστε μόνη σας και να εργάζεστε ως freelancer εδώ θα φαίνεται κάθε φορά η πρόοδός σας. Σημειώστε τα πάντα: χρηματοδοτήσεις, δάνεια, δωρεές γονέων, κινητά και ακίνητα, οικονομίες κ.λπ. Σημειώστε και όλες τις αγορές που πρέπει να κάνετε.

«Τι ξέρω να κάνω;» ΛΙΣΤΑ ικανοτήτων E ΔΩ ΓΡΑΨΤΕ ΚΆΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ σαν να επρόκειτο να δώσετε λίστα γνώσεων και δεξιοτήτων σε interview ΧΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΣΕ ΣΤΗΛΕΣ: αυτά που ΞΕΡΕΤΕ και είστε μαέστρος, αυτά που ΚΑΝΕΤΕ είτε σας αρέσουν είτε όχι, αυτά που ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ τώρα να κάνετε και αυτά που ΟΝΕΙΡΕΥΣΤΕ να κάνετε. Από εδώ θα μπορέσετε κατόπιν να τις περιγράψετε. Θα ανακαλύψετε ότι είστε ο πιο δύσκολος κριτής που συναντήσατε ποτέ, ειδικότερα όταν χρειαστεί να προχωρήσετε στην φάση διαλογής των ικανοτήτων σας. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! ΜΟΛΙΣ ΣΥΝΤΑΞΑΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ.

«Και πόσο να το κοστολογήσω;» ΛΙΣΤΑ κοστολόγησης υπηρεσιών ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΠΟΣΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ σαν να επρόκειτο να συντάξετε προσφορά Ο ΚΟΣΤΟΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ, παρόλα αυτά εσείς χωρίς τις γνώσεις του πρέπει να δείτε τι κοστολογεί η αγορά και να αποφασίστε αν θέλετε να είστε φθηνότερη, ή ακριβότερη και τι συνέπειες έχουν όλα αυτά. Θα ανακαλύψετε ότι αυτά που σας λείπουν δεν είναι αυτά που η αγορά μπορεί να πληρώσει. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! ΜΟΛΙΣ ΣΥΝΤΑΞΑΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ.

«Στους ποιους;» ΛΙΣΤΑ πελατών E ΔΩ ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟ ΠΕΛΑΤΗ που έχετε γνωρίσει, έχετε στοχεύσει ή έχετε υπολογίσει ότι θα τον ενδιαφέρουν οι υπηρεσίες σας ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΗΛΗ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ και κατηγοριοποιείστε τον: σίγουρος, πιθανός, μεγάλος πελάτης κ.ά. Αυτή η λίστα θα σας δείξει αν μπορείτε να πουλήσετε εσείς απευθείας τις υπηρεσίες σας ή αν πρέπει να συνεργαστείτε με άλλους επαγγελματίες ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΕ

«Τελικά ποιους και πόσους χρειάζομαι;» ΛΙΣΤΑ συνεργατών E ΔΩ ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ που έχετε γνωρίσει, έχετε στοχεύσει ή υπολογίσει ότι μπορεί να σας είναι χρήσιμος Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ Ή ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΡΓΟ. Απλά και πάλι κατηγοριοποιείστε τον: γραφίστας, λογιστής, τεχνικός η/υ, άλλος τεχνικός, άλλες γραμματείς υπάλληλοι σε μεγάλους πελάτες, outsourcers, freelancers, virtuals. Η λίστα αυτή κρύβει και ΠΕΛΑΤΕΣ.

«Μα με ένα laptop δεν μπορώ να εργαστώ;» ΛΙΣΤΑ εξοπλισμού E ΔΩ ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ που έχετε ανάγκη και σας είναι απαραίτητο για να εργαστείτε. ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ μόνο με αυτό, τότε γράψτε μόνο αυτό. Αλλά θέλετε και ΕΚΤΥΠΩΤΗ, και ΣΚΑΝΕΡ και στυλό και μολύβια και μελάνια και χαρτί και την υπόλοιπη γραφική ύλη και μια άνετη καρέκλα και γραφείο και κάρτες…. και θέλετε και προγράμματα και …. ΓΡΑΨΤΕ ΤΑ ΟΛΑ και χωρίστε τα σε κατηγορίες 1.άμεσα και 2.μελλοντικά και κατόπιν συμπληρώστε την λίστα του budget εκ νέου.

«Τώρα αρχίζει η βαρειά δουλειά» BUSINESS plan ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ για κάθε επιχειρηματική σας κίνηση ΕΧΟΥΝ ΧΥΘΕΙ ΤΟΝΟΙ ΜΕΛΑΝΙΟΥ και θα συνεχίσουν να γράφονται άρθρα και αναλύσεις για την χρησιμότητά του, ενώ θα βρείτε να κυκλοφορούν πολλά πρώτυπα για την σύνταξή του και επαγγελματίες που αναλαμβάνουν να το εκπονήσουν εκ μέρους σας έναντι αμοιβής. Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΕΣ να συμμετάσχετε και να δείτε τις δυσκολίες σύνταξής του. Μπορεί να εξειδικευτεί σε τέτοιο βαθμό που να περιέχει MARKETING και PR PLANS έως το επιχειρηματικό πλάνο μιας 10ετίας και ακόμα περισσότερο.

«Δεν αρκεί το γραφείο που έχω στην κρεββατοκάμαρά μου;» ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΕΚΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ΠΛΕΟΝ οπότε φροντίστε να είναι ευχάριστος, λειτουργικός και επαγγελματικός ΟΧΙ και σε λίγο δεν θα σας φτάνει ούτε το σαλόνι, ούτε η κουζίνα σας και θα είναι πολύ ανθυγιεινό. Επαγγελματίες διαμορφωτές χώρων μπορούν να σας δώσουν λύσεις που θα σας κάνουν να νιώσετε άνετα και να προσδώσουν στο χώρο τον αέρα επαγγελματισμού που έχετε ανάγκη για το image σας.

ΑΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ… What’s NEXT? ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ στις επόμενες σελίδες.

What’s NEXT?

«Πού και πώς;» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥ ΟΣΟ ΚΑΛΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ αν δεν σε ξέρει κανείς δεν πρόκειται να πετύχεις COMPANY PROFILE Ξεκινώντας από αυτό, μπορείς μετά, αφού το συντάξεις και το τελειοποιήσεις να το γνωστοποιήσεις. -δελτία Τύπου - emails - ιστοσελίδα, ιστολόγιο, -έντυπα διαφημιστικά ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ COMPANY PROFILE EINAI A ΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΛΕΕΙ

«Πώς να συστηθώ;» ΣΥΣΤΗΣΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ γι΄αυτό με τα ανάλογα εργαλεία Β USINESS CARD Μετά το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ σου, περιέχει τον ΤΙΤΛΟ που θα θελήσεις να δώσεις στον εαυτό σου. ΠΡΟΣΟΧΗ στις υπερβολές. Αν είσαι ατομική επιχείρηση, ξέχνα τίτλους όπως γενική διευθύντρια, ή πρόεδρος καθώς και χαρακτηρισμούς της επιχείρησής σου, όπως εταιρία ή corporation γιατί θα γελάνε και οι πέτρες. Τα υπόλοιπα σταθερά στοιχεία που θα πρέεπι να περιέχει είναι η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, το ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και ίσως το FAX και εφόσον το αποφασίσεις και το ΚΙΝΗΤΟ σου. ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ; ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ Δ/ΝΣΗ – ΤΗΛ και FAX. ΤΟ URL σου και το mail σου σήμερα κρίνονται απαραίτητα στοιχεία.

«Με ποιο τρόπο;» ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, λειτούργησε λοιπόν σαν επαγγελματίας LOGO Ένα κομψό ΛΟΓΟΤΥΠΟ θα προσδώσει κύρος στην επαγγελματική σου κάρτα και στο επιχειρηματικό σου προφίλ. Στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου μπορείς να το κατοχυρώσεις. SLOGAN Μια φράση-κλειδί που σε κάνει να ξεχωρίζεις σαν επαγγελματίας DOMAIN Διάλεξε το όνομά σου και κατοχύρωσέ το μόνη σου ή μέσω provider. ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΔΑΝΙΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΟΜΠΡΕΛΑ.

«Πού και πώς;» ΔΙΚΤΥΩΣΟΥ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑ που διδάχτηκες αυτά τα χρόνια σαν γραμματέας, δεν πρέπει να πάει χαμένη EVENTS Μην περιμένεις να μπορέσεις να διοργανώσεις ένα συνέδριο για να καλέσεις κόσμο, ούτε να έχεις μια περιουσία για να κάνεις δεξίωση. Οι απλές φιλικές συναντήσεις πολλές φορές μας ταιριάζουν καλύτερα και αναπτύσσονται καλύτεροι δεσμοί. Μια συγκέντρωση λίγων ατόμων σε ένα κοντινό σου καφέ, αν δεν έχεις ακόμα διαμορφώσει το χώρο σου, ίσως να είναι αφορμή να τους δείξεις και να τους παρουσιάσεις το νέο σου φυλλάδιο, να σημειώσεις στο νου σου αντιδράσεις και εντυπώσεις, κάνοντας έτσι την πρώτη σου σφυγμομέτρηση.

«Πώς ενδυναμώνεται η πίστη;» ΠΙΣΤΕΨΕ ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ το έχεις ανάγκη να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σου ΑΞΙΑ Όταν έχεις αξίες πάνω στις οποίες στηρίζεις τις υπηρεσίες που προσφέρεις, τότε πιστεύεις στο έργο που προσφέρεις. Ανακάλυψε αυτές τις αξίες σου μέσα από σεμινάρια, mentoring, coaching και η πίστη ότι είσαι χρήσιμη στους πελάτες σου όχι μόνο δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ, αλλά θα δεις και τους πελάτες σου να μένουν πιστοί σε σένα.

«Πόσα πια ακόμα να μάθω;» ΜΑΘΑΙΝΕ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΕΠΤΟ και πρέπει να είσαι συνέχεια μπροστά από τις εξελίξεις ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η τεχνολογία τρέχει πιο γρήγορα και από τον άνεμο σήμερα. Μάθαινε περισσότερα από όσα θα χρησιμοποιήσεις γιατί αυτά θα σε εντάσσουν εντός της αγοράς και των εξελίξεων. Η πολιτική, η οικονομία, η τεχνολογική εξέλιξη, οι επιστήμες, οι πολιτισμοί, είναι λίγα από όσα μπορούν να σου φανούν χρήσιμα για την ανάπτυξη της επιχείρησής σου και του πελατολογίου της.

«Πώς να αυξήσω τις πωλήσεις μου;» ΠΟΥΛΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑ Αυτή θα σου εξασφαλίσει τη γνώση της αγοράς και των ελλείψεών της. Αυτό δεν κάνεις; Καλύπτεις ελλείψεις. Άρα, ερεύνα τις σημερινές ανάγκες της. Κατόπιν ερεύνα τους συνεργάτες που μπορούν να σε οδηγήσουν στους πιθανούς πελάτες. Ερεύνα για πωλητές και ερεύνα κυρίως τον εαυτό σου να δεις τι χρειάζεται για να γίνει καλύτερη πωλήτρια.

«Πώς να φτιάξω το πρόγραμμά μου;» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΟΥ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΠΙΝΑΚΑΣ Καιρός να θυμηθείς το σχολικό σου πιανακάκι με τις ημέρες της εβδομάδος και το τι μάθημα είχες κάθε ώρα. Φρόντισε να εξασφαλίσεις χώρο για ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ, για θέματα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ σου, γαιτί είναι βέβαιο ότι ποτέ δεν είχες μετρήσει πριν το χρόνο που θα σου χρειατεί σε τράπεζες, δημόσιους οργανισμούς κ.λπ. Μην ξεχάσεις να έχεις τουλάχιστον από μια ώρα για ΔΗΜΟΣιΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΠΩΛΗΣΕΙΣ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ μέσα στη βδομάδα σου. Τώρα δες πόση ώρα σου μένει για ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

«Πώς να τα προλάβω μόνη μου όλα αυτά;» ΜΟΙΡΑΣΟΥ Ο ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΛΙΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Η λίστα Συνεργατών που έχεις συμπληρώσει και μονίμως θα επικαιροποιείς, περιλαμβάνει και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες, κάποιοι από τους οποίους μπορούν να σε συμπληρώσουν: να σου ετοιμάσουν λίστα δημοσίων σχέσεων, να στείλουν αντί για σένα ομαδικές επιστολές, να σου ετοιμάσουν μια καλαίσθητη παρουσίαση. Φρόντισε η συμφωνία σου μαζί τους να είναι σε «τιμές χονδρικής» και θυμήσου να κάνεις το ίδιο όταν θα σε χρειαστούν κι εκείνοιι.

«Να κάνω οργανόγραμμα για την μικρή μου επιχείρηση;» ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΑΤΟΜΑ. ΑΜΕΣΑ Το οργανόγραμμα θα σου δείξει τα κενά σου και τι συνεργάτες χρειάζεσαι. Σίγουρα δεν μπορείς να λειτουργήσεις χωρίς Λογιστήριο ή Τμήμα Πωλήσεων ακόμα και αν όλες τις θέσεις τις καλύπτεις μόνη σου! Μετά συνέταξε τις πιο ελάχιστες απαιτήσεις που έχεις από την κάθε θέση εργασίας.

ΑΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ… Who ARE YOU?

Who ARE YOU?

Grammateas.gr YOUR OUTSOURCE EXECUTIVE ASSISTANT ΧΑΡΟΥΛΑ ΚΑΨΑΝΑΚΗ Γραμματέας απόφοιτη του εμπορικού κολλεγίου St. George, Πιστοποιημένη από τον Τεχνοβλαστό ACTA του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου, μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων ( Business Angels ) του ΕΟΜΜΕΧ, και ιδιοκτήτρια της επιχείρησης με την επωνυμία: ΣΕ ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΕΥΩ ΣΕ ΣΑΣ Προσφέρω Επαγγελματική καθοδήγηση, συμβουλευτική και μέντωρινγκ, χώρο για συστέγαση και επαγγελματικά ραντεβού νέων επιχειρηματιών γραμματέων, χρήση της επαγγελματικής μου διεύθυνσης τηλ και fax , συντάσσω επιχειρηματικά προφίλ, χρησιδανίζω το λογότυπό μου που είναι κατοχυρωμένο, αρθογραφώ, διαθέτω βιβλιογραφία, συντάσσω εκπαιδευτικές και επιχειρηματικές παρουσιάσεις, εκπαιδεύω και δικτυώνω τις υπηρεσίες σας και δημιουργώ ευκαιρίες. Τέλος, συμπληρώνω τις υπηρεσίες που μπορείτε να προσφέρετε εσείς στους πελάτες σας.

στοιχεία επικοινωνίας ΠΛΑΤΩΝΟΣ 16-18 1 ος όροφος Εμπορικό Κέντρο ΠΛΑΤΩΝ 176 74 ΚΑΛΛΙΘΕΑ Τηλ.: 210 95 24 960 | Fax.: 210 95 24 961 [email_address]

ΠΛΑΤΩΝΟΣ 16-18

1 ος όροφος

Εμπορικό Κέντρο ΠΛΑΤΩΝ

176 74

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Τηλ.: 210 95 24 960 | Fax.: 210 95 24 961

[email_address]

Θα χαρώ να σας φανώ χρήσιμη στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Εγώ και η ομάδα των συνεργατών μου, θα είμαστε στη διάθεσή σας για ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες, εκπαίδευση, mentoring ή coaching. Δείτε στις επόμενες σελίδες μερικά δωρεάν εργαλεία σχεδιασμού και προγραμματισμού επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης. Ευχαριστώ για την προσοχή σας και το χρόνο που μου διαθέσατε. Χαρούλα Καψανάκη

Θα χαρώ να σας φανώ χρήσιμη στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία.

Εγώ και η ομάδα των συνεργατών μου, θα είμαστε στη διάθεσή σας για ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες, εκπαίδευση, mentoring ή coaching.

Δείτε στις επόμενες σελίδες μερικά δωρεάν εργαλεία σχεδιασμού και προγραμματισμού επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας και το χρόνο που μου διαθέσατε.

Χαρούλα Καψανάκη

Appendix χρήσιμα εργαλεία

χρήσιμα εργαλεία

S trengths W eaknesses O pportunities T hreats

S trengths W eaknesses O pportunities T hreats Καταμετρήστε εδώ τα δυνατά σας σημεία Και μη σταματάτε να ανανεώνετε τη λίστα Κάντε μηνιαίο review Καταμετρήστε εδώ τα αδύνατά σας σημεία Ό,τι σήμερα είναι αδύνατο σημείο, αύριο μπορεί να γίνει δυνατό Κάντε μηνιαίο review Καταμετρήστε εδώ τους φόβους σας Ό,τι σήμερα φοβάστε μπορεί να είναι μια αυριανή ευκαιρία Κάντε μηνιαίο review Καταμετρήστε εδώ τις ευκαιρίες σας Συνεχίστε να μεγαλώνετε την λίστα των ευκαιριών σας Κάντε μηνιαίο review

Καταμετρήστε εδώ τα δυνατά σας σημεία

Και μη σταματάτε να ανανεώνετε τη λίστα

Κάντε μηνιαίο review

Καταμετρήστε εδώ τα αδύνατά σας σημεία

Ό,τι σήμερα είναι αδύνατο σημείο, αύριο μπορεί να γίνει δυνατό

Κάντε μηνιαίο review

Καταμετρήστε εδώ τους φόβους σας

Ό,τι σήμερα φοβάστε μπορεί να είναι μια αυριανή ευκαιρία

Κάντε μηνιαίο review

Καταμετρήστε εδώ τις ευκαιρίες σας

Συνεχίστε να μεγαλώνετε την λίστα των ευκαιριών σας

Κάντε μηνιαίο review

παράδειγμα εβδομαδιαίου πρωϊνού προγράμματος Αναφορές και Αρχειοθέτηση εργασιών εβδομάδος Παράδοση εργασιών και τιμολόγηση Αναφορές και Αρχειοθέτηση εργασιών διημέρου Πιθανό ραντεβού με υποψήφιο πελάτη Αναφορές και Αρχειοθέτηση εργασιών ημέρας 17.00 Ραντεβού σε πελάτη Εργασίες πελατών Εργασίες πελατών Εργασίες πελατών Τηλέφωνα, κανονισμός ραντεβού 16.00 Εργασίες πελατών Εργασίες πελατών Εργασίες πελατών Εργασίες πελατών Εργασίες πελατών 15.00 Διάλειμμα φαγητού εντός ή εκτός με συνεργάτες ΕΥΚΑΙΡΙΑ Δ.Σ. Διάλειμμα φαγητού εντός ή εκτός με συνεργάτες ΕΥΚΑΙΡΙΑ Δ.Σ. Διάλειμμα φαγητού εντός ή εκτός με συνεργάτες ΕΥΚΑΙΡΙΑ Δ.Σ. Διάλειμμα φαγητού εντός ή εκτός με συνεργάτες ΕΥΚΑΙΡΙΑ Δ.Σ. Διάλειμμα φαγητού εντός ή εκτός με συνεργάτες ΕΥΚΑΙΡΙΑ Δ.Σ. 14.00 Εργασία πελάτη Εργασία πελάτη Εργασία πελάτη Εργασία πελάτη Εργασία πελάτη 13.00 Εργασία πελάτη Εργασία πελάτη Εργασία πελάτη Εργασία πελάτη Εργασία πελάτη 12.00 Εργασία πελάτη Εργασία πελάτη Εργασία πελάτη Εργασία πελάτη Εργασία πελάτη 11.00 Πωλήσεις Μέσω πωλητών Πωλήσεις Πωλήσεις Πωλήσεις Προετοιμασία υλικού για Πωλήσεις 10.00 Ενημέρωση από εφημερίδες και διαδίκτυο Πιθανό σεμινάριο ή συνέδριο Γραφείο | ανοιγμα αλληλογραφίας κλπ ενέργειες Γραφείο | ανοιγμα αλληλογραφίας κλπ ενέργειες Γραφείο | ανοιγμα αλληλογραφίας κλπ ενέργειες Γραφείο | ανοιγμα αλληλογραφίας κλπ ενέργειες Γραφείο | ανοιγμα αλληλογραφίας κλπ ενέργειες 09.00 Προσωπικός χρονος Προσωπικός χρονος Πληρωμές Υποχρεώσεων Συμπληρώστε Συμπληρώστε Συμπληρώστε Τράπεζα 08.00 ΚΥΡ. ΣΑΒ. ΠΑΡ. ΠΕΜ. ΤΕΤ. ΤΡΙ. ΔΕΥ.

συμπέρασμα Το πιθανότερο είναι ότι ανακαλύψατε πώς η εργασία σας μεταξύ 09.00-17.00 που είχατε ως υπάλληλος δεν σας αποδίδει τα έσοδα που είχατε ως μισθωτή. Στο απογευματινό σας πλάνο τότε ίσως πρέπει να χωρέσει έξτρα εργασία (που θα εκτελεστεί στο γραφείο σας ή κατά απαίτηση του πελάτη σας σε άλλο χώρο) και σίγουρα σε κάποιες περιόδους και εκπαίδευση, ραντεβού επαγγελματικά κ.ά. υποχρεώσεις.

Το πιθανότερο είναι ότι ανακαλύψατε πώς η εργασία σας μεταξύ 09.00-17.00 που είχατε ως υπάλληλος δεν σας αποδίδει τα έσοδα που είχατε ως μισθωτή.

Στο απογευματινό σας πλάνο τότε ίσως πρέπει να χωρέσει έξτρα εργασία (που θα εκτελεστεί στο γραφείο σας ή κατά απαίτηση του πελάτη σας σε άλλο χώρο) και σίγουρα σε κάποιες περιόδους και εκπαίδευση, ραντεβού επαγγελματικά κ.ά. υποχρεώσεις.

μην ξεχάσετε Να αφήσετε χρόνο για εσάς. Να αφήσετε χρόνο για την οικογένειά σας. Να αφήσετε ένα κενό για ιατρικές επισκέψεις. Να αφήσετε περιθώρια μεταξύ του προγράμματός σας για μετακινήσεις. Να προβλέψετε έκτακτες εργασίες.

Να αφήσετε χρόνο για εσάς.

Να αφήσετε χρόνο για την οικογένειά σας.

Να αφήσετε ένα κενό για ιατρικές επισκέψεις.

Να αφήσετε περιθώρια μεταξύ του προγράμματός σας για μετακινήσεις.

Να προβλέψετε έκτακτες εργασίες.

παράδειγμα οργανογράμματος ελάχιστων απαιτήσεων Customer Care ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΣΥ? / ΆΛΛΟΣ? Ιστοσελίδα Blog Wordpress Forums AdSence SEO Παρουσιάσεις Εντυπα Λογότυπο Αρθρογραφία Σύνταξη Κειμένων Αποστολές Web Development Οικονομικές Αναλύσεις και Αποτελέσματα Δημόσιες Σχέσεις Αναπτυξη Λογισμικού Τιμολόγηση - Εισπράξεις Πωλήσεις Μηχανογράφηση Φοροτεχνικά - Τήρηση K ΒΣ Ανάπτυξη IT ΕΣΥ/ΑΛΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ Χρειάζεσαι συνεργάτη/ες MARKETING ΕΣΥ/ΑΛΛΟΣ ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ Θα χρειάζεσαι κατά καιρούς κάποιον να τον συμβουλεύεσαι ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΓΗΡΙΞΗ ΕΣΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΣΥ

Web Development

Οικονομικές Αναλύσεις και Αποτελέσματα

Δημόσιες Σχέσεις

Αναπτυξη Λογισμικού

Τιμολόγηση - Εισπράξεις

Πωλήσεις

Μηχανογράφηση

Φοροτεχνικά - Τήρηση K ΒΣ

Ανάπτυξη

αξιολογείστε τι ανάγκες σας καλύπτει η εργασία σας 1. φυσικές ανάγκες 2. ασφάλεια 3. κοινωνικές ανάγκες 4. αναγνώριση 5. αυτοεκτίμηση

 

Καλή σας επιτυχία

Add a comment

Related presentations

Tyrone  aurelio

Tyrone aurelio

November 10, 2014

CONOCE LO QUE LLEVO DENTRO

E portfolio-1

E portfolio-1

November 10, 2014

E-Portfolio

John's presentation to EMBA students on knowledge work, the innovation ethics and ...

Looking for an icebreaker that helps team members learn more about each other, imp...

Quantas vezes você pensou sobre diferentes formas de conseguir ter mais foco. São ...

Os segredos do sucesso - Dale Carnegie O livro de Dale Carnegie "Como Ganhar Ami...

Related pages

75+ Tasks that Your Business Should Outsource | Business ...

75+ Tasks that Your Business Should Outsource ... outsource, even if it you think you can't ... you can outsource which free up your time so ...
Read more

So You Think You Can Dance - TV Series News, Show ...

Check out the latest buzz on So You Think You Can Dance
Read more

Why Do Companies Outsource? - About.com Money

Why do companies outsource? ... Five Important Issues When You Renew ... What Is Outsourcing? Outsourcing can be defined as “the strategic ...
Read more

The Top 20 Best So You Think You Can Dance Routines Ever

Rating is available when the video has been rented. Top 20 best So You Think You Can Dance routines and performances ever. List of all the ...
Read more

So You Think You Can Dance - RTL.nl

So You Think You Can Dance Gemist TV Gids Over RTL Vacatures Adverteren bij RTL RTL Nederland Inloggen ...
Read more

So You Think You Can Dance - Facebook

See more of So You Think You Can Dance by logging into Facebook
Read more

15 Essential Outsourcing Tips for Better Decision Making

... with the programmer so you can see what ... you’re well-prepared, outsourcing can grow your ... you say is important and all. However think of if ...
Read more

Watch So You Think You Can Dance Full Episodes ... - FOX

Watch the latest episodes of So You Think You Can Dance
Read more

Watch So You Think You Can Dance Online - at Hulu

Stream episodes and clips of So You Think You Can Dance instantly. . ...
Read more