Sigurnost na internetu

50 %
50 %
Information about Sigurnost na internetu
Education

Published on March 4, 2014

Author: perpetuum

Source: slideshare.net

Description

Upoznajte Dobricu i Pametnicu. Dobrica govori o pravima na internetu, te kako bi se trebali ponašati na internetu. Pristojnica govori kako se ne treba ponašati, te kako se zaštititi i biti siguran. Savjetuju nas o ponašanju na tri najpopularnije stranice na internetu: Facebooku , YouTube-u i Ask.fm-u.

Milena Grgić 7. razred OŠ Dvor

Ja sam Dobrica . Govoriti ću vam o internetu . Reći ću vam što je to dozvoljeno na internetu , kakva su vam prava na internetu i kako se trebate pristojno ponašati na internetu .

Ja sam Pristojnica . Ja ću vam govoriti kako se ne trebate ponašati na određenim stranicama . Također će vam podijeliti nekakve savjete o pristojnom ponašanju i zaštiti .

YouTube je lagan za korištenje . Ako znate što tražite neće biti problema . Samo slijedite ove upute o ponašanju . Ako želite komentirati ili lajkati napravite YouTube račun . Ali pazite ! Ne smijete u komentarima vrijeđati druge niti smijete stavljati sadržaje koji mogu uvrijediti druge korisnike . Ovdje ti je dozvoljeno pretraživati sve što želiš , isto tako i ti možeš stavljati razne videe , filmove , glazbu ...

Mnogi danas imaju facebook , evo kako da ga sigurno koristite . Kada pišete poruku možete svoje raspoloženje pokazati s nekim emotikonom .

Kada se s nekim dopisujete ne koristite velika slova . To se shvaća kao vikanje . Kada radite profil na fb važno je da imate sigurnu i kompliciranu zaporku . Također da ju ne dijelite s drugima . Vrlo je važno da ne objavljujete nepristojne sadržaje , te da ne objavljujete sadržaje na kojima je netko od vaših prijatelja prije no dobijete njihovo dopuštenje .

Ask je napravljen da bi korisnici saznali jedni o drugima postavljajući pitanja . Također je bitno da shvatite da “ ask ” na engleskom znači “ pitaj ” , a ne “ iznesi svoje mišljenje ” . Pitanje možete postaviti anonimno ako ne želite da se zna tko ste , a možete i neanonimno ako želite otkriti svoj profil .

Nemojte vrijeđati druge korisnike , te se nemojte svađati preko anonimnih pitanja . Kada postavljate pitanje ono mora biti razumljivo i čitko .

Nadamo se da vam je ovo pomoglo da shvatite o korištenju interneta i o tome kako se trebate ponašati na ovim stranicama . Ova pravila vrijede i za druge stranice na internetu .

Ovime smo vam htjele pokazati da je sve što su vam roditelji i nastavnici govorili bilo istina te su htjeli da budete sigurni i zaštićeni od interneta . Nadamo se da ste uvidjeli svoje pogreške i da ćete ih moći ispraviti.

Internet je pun kojekakvih osoba , programa i stranica . No ako budete slušali naše savjete i ostalih oko sebe Internet će postati veselo mjesto puno informacija te zabavnih sadržaja .

    http://en.wikipedia.org/wiki/YouTube http://en.wikipedia.org/wiki/Facebook http://en.wikipedia.org/wiki/Ask.fm http://www.cert.hr/sites/default/files/Facebook%20 brosura%20v2%20(2012)_0.pdf

KRAJ

Add a comment

Related presentations

Related pages

Sigurnost na internetu - facebook.com

Sigurnost na internetu. 708 likes. Ova stranica vam može pomoći da naučite više o sigurnosti na internetu i kako zaštititi sebe (i svoje dijete) od...
Read more

Sigurnost na internetu

Stranica posvećena sigurnosti na internetu pokrenuta je na inicijativu Hrvatske udruge banaka i njezinih članica kako bi pridonijela boljoj ...
Read more

Internet - Wikipedija

Sigurnost Internet je zbog ... Vidio sam to na internetu. Internet mi je danas jako spor. Očito je kako se tu radi samo o mediju (nešto kao televizija). 6.
Read more

CARNet - Abuse služba - Sigurnost na Internetu

Sigurnost na Internetu. Kada se priča o sigurnosti na Internetu prvenstveno se misli na tajnost i cjelovitost vlastitih osobnih podataka, sigurnost ...
Read more

Sigurnost na internetu – Martina Kozić 4. a - Google Sites

Kada se priča o sigurnosti na Internetu prvenstveno se misli na tajnost i cjelovitost vlastitih osobnih podataka, sigurnost vlastitog računala, čuvanja ...
Read more

SIGURNOST NA INTERNETU - YouTube

Standard YouTube License; Music ... Sigurnost na internetu, Matea Deže, 8.r., OŠ Laslovo - Duration: 0:35. OŠ Laslovo i OŠ Dalj 103 views.
Read more

Sigurnost i zastita djece na internetu.pdf - DocDroid

View and download Sigurnost i zastita djece na internetu.pdf on DocDroid
Read more

SIGURNOST NA INTERNETU - YouTube

Režija i gluma: Učenici 7.c ... This feature is not available right now. Please try again later.
Read more

ZAVRŠNI RAD - Sigurnost na Internetu - by Nenad ... - issuu

visoka Škola za menadŽment u turizmu i informatici u virovitici. nenad heČimoviĆ. sigurnost na internetu. zavrŠni rad. virovitica, 2010.
Read more

petzanet.HR- Početna

Pet za net sadržaji objavljeni u Bookvica eduKnjižari Od danas su svi udžbenici i priručnici školskog kurikuluma "Sigurnost djece na internetu ...
Read more