Salvador Espriu Carlos Pizarro

50 %
50 %
Information about Salvador Espriu Carlos Pizarro

Published on May 10, 2010

Author: guestaf0e1d

Source: slideshare.net

SALVADOR ESPRIU

OBRA DE SALVADOR ESPRIU  És una de les més brillants i ambicioses de la postguerra.  És una obra única al segle XX, pel seu caràcter original, pel seu plantejament esteticoliterari, i per la seva riquesa tematica.  Destaca per la profunditat tematica, per la sintesis de les tradicions literaries, i pel seu compromis civi amb el pais i la llengua.

ASPECTES PRINCIPALS DE LA POESIA

REFERENCIES CULTURALS  Mitologia de l’antic Egipte  La Biblia  La mitologia Grega  La literatura del Barroc  Totes aquestes referencies, proporcionen al poeta mites, simbols i temes.

PRESÈNCIES DE MITES  Mites de creació pròpia: Sinera i Sepharad.  Els mites històrics (Israel)  Mites extrets de diverses mitologies

ESTIL SIMBÒLIC I AL.LEGÒRIC  Símbols construits a partir d’imatges de la natura i del món de la infantesa.  Símbols provinents de conceptes creats pel poeta amb el supor de les tradiciones culturals i literaries que coneix.

TEMES DE LA POESIA DE S.ESPRIU

LA MEDITACIÓ SOBRE LA CONDICIÓ HUMANA  Centrada en la mort i la llibertat.  Experiencia en la mort d’amics, familiars, i la guerra civil.  Aixo comporta una visio pessimista, destí tràgic, el pas del temps, la solitut, el record de la infantesa.  Cementiri de Sinera (1946)  El caminant i el mur (1954)

LA PREOCUPACIÓ PER CATALUNYA I EL SEU DESTÍ  La pell de brau (1960)  Reflexiona sobre el destí de Sepharad, i proposa la reconciliació entre els pobles i cultures que hi viuen.  Tema de caire civil  La fidelitat a la patria es tradueix també en la recuperació dels mots.

REGISTRES DE LA POESIA D’ESPRIU

REGISTRE LÍRIC O ELEGÍAC  És el registre dominant.  Reflexió sobre la mort com a centre temàtic.  Enyorança mon perdut per la guerra civil.

REGISTRE SATÍRIC  Remarca allò que de gotesc hi ha en situacions, tipus, fets de la vida real i quotidiana.

REGISTRE CIVIL  S’adreça a la col.lectivitat amb un missatge de to moral molt elevat.

Add a comment

Related pages

Literatura Catalana 1 CT2

Salvador Espriu Carlos Pizarro. Salvador Espriu Carlos Pizarro. View more presentations from guestaf0e1d. Salvador Espriu. Publicado por jnuvc en 12:35 No ...
Read more

Salvador Espriu - Cançó del triomf de la nit - YouTube

Salvador Espriu 1a Perquè un dia torni la cançó a Sinera (Lletra/Lyrics) - Duration: 8:13. ... by Carlos Colomo 273 views. 3:22 Obeses ...
Read more

Salvador Espriu, poema catal - YouTube

El perro vagabundo (poema Carlos Pezoa Véliz) - Duration: 4:37. by adopcionesbuenosaire 2,484 views. 4:37 ... Homenatge a Salvador Espriu.
Read more

Carlos Espriu | Offshore Group company | ZoomInfo.com

View Carlos Espriu's business profile as General Manager, Maquilas Tetakawi at Offshore Group company and see work history, affiliations and more.
Read more

Carlos Pizarro (@CarlosPizarroF) | Twitter

The latest Tweets from Carlos Pizarro (@CarlosPizarroF). Fanatico de la musica! Estudiante de Electronica USM CC 19 años, trato de ser simpatico, y creo ...
Read more

Institut Salvador Espriu - La Sagrada Familia - Barcelona ...

See 5 photos and 3 tips from 25 visitors to Institut Salvador Espriu. "Aqui hice la teórica del CAP"
Read more

Ajuntament d'Arenys de Mar - L'escriptor: Salvador Espriu

Salvador Espriu. Una aproximació Salvador Espriu i Castelló ... Carlos Garaikoetxea. Nova campanya per promoure´l al Premi Nobel de Literatura.
Read more

Salvador Espriu - A vegades és necessari...

Salvador Espriu : 31 : ... Traducción de Carlos Vitale . A VECES ES NECESARIO... A veces es necesario y forzoso que un hombre muera por un ...
Read more

INS Salvador Espriu - Àgora

INS Salvador Espriu. Web de l'Institut; ... MARIA JOSE DE ANDRES PIZARRO; Professorat editor: ... JESUS CARLOS DIEZ RIOJA;
Read more

Any Espriu (@AnyEspriu) | Twitter

1,822 tweets • 338 photos/videos • 3,773 followers. Check out the latest Tweets from Any Espriu (@AnyEspriu)
Read more