Ruim 50 briljante homepage designs ter inspiratie in b2b

67 %
33 %
Information about Ruim 50 briljante homepage designs ter inspiratie in b2b
Business & Mgmt

Published on March 4, 2014

Author: dutchmarq

Source: slideshare.net

Description

Design, gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit dienen hand in hand te gaan bij een optimale webervaring. Juist ook in B2B. Hierbij ruim 50 inspirerende voorbeelden in homepage design. Uit diverse branches, als voorbeeld in business-to-business.

Briljante Homepage Designs Ter inspiratie voor de eerste indruk die jullie op prospects en klanten maken in jullie B2B markt. 2014

INTRODUCTIE 1 RETAIL 35 Current Section Title ECOMMERCE 2 4 INTERNET 45 ENTERTAINMENT 13 DIENSTEN 53 DESIGN 24 CONCLUSIE 64 2

INTRODUCTIE. Een tweede kans om een eerste indruk te maken bestaat niet. Daarom is jullie homepage zonder twijfel een van de meest belangrijke pagina’s van jullie online presence. Voor elk bedrijf is de homepage een virtuele deur (en gezicht!) naar de wereld. Als een nieuwe bezoeker niet direct waardeert wat hij (of zij) ziet dan is de uitgang ook weer snel gevonden (via een muisklik op de ‘terug’ knop). Dat wil je toch niet? Check deze 50+ voorbeelden van briljante homepage ontwerpen voor jullie eigen homepage ontwerp strategie in B2B. 3

ECOMMERCE VOORBEELDEN. 4

LUHSE TEA. De look & feel van deze ecommerce homepage geeft het merk een persoonlijke touch die het echt uniek maakt in de markt.

FIT FOR A FRAME. Knappe feature van deze homepage is dat alle items overzichtelijk staan gepresenteerd. Let ook op de simpele maar sexy slideshow.

SHOP LOCKET. Even simpel als charmant in ontwerp. De Facebook sign up is prettig en voorkomt het invullen van vervelende en vooral lange registratieformulieren.

WHITE LOTUS AROMATICS. Een prima voorbeeld van het opnemen van een selectie van producten waar veel website traffic te verwachten is. De maandelijkse update geeft bezoekers meer content dan alleen product pagina’s.

EVEL. Het is meteen duidelijk wat deze website verkoopt. Goed georganiseerde homepage van featured items, aantrekkelijke slides, en prijskaartjes.

LEGA-LEGA. Let op deze trend: de meest aantrekkelijke commerce homepages tonen hun producten zo clean en ‘ruisvrij’ mogelijk.

URBAN ORIGINALS. Een extreem simpel en toch effectief ontwerp voor de homepage. Levendige achtergrond met een eenvoudig menu aan product pagina’s.

SCOTCH & SODA. De strakke vlakverdeling helpt duidelijk te maken uit welke onderdelen deze website bestaat. De strakke plaatsing van social icons maakt het makkelijk om content te delen. Het tabje “Latest Posts” geeft bezoekers extra content.

ENTERTAINMENT VOORBEELDEN. 13

CLOUDS OVER CUBA. Heerlijk in zijn eenvoud. Deze homepage wil maar één ding: dat jij de documentaire kijkt.

UNIVERSERIES. Ongelooflijk mooi ontworpen homepage. De user experience betovert je en neemt je mee ‘op reis’ . De vormen en kleuren maken het helemaal af

JACQUI CO. Anders. De look & feel van deze website zijn mooi, en de interactieve elementen van deze homepage maken dit ontwerp echt bijzonder.

POTTERMORE. Sony heeft met succes de Harry Potter look & feel hier online toegepast. Het gebruik van bekende visuals, elementen en woorden zorgt voor engagement met de bezoeker.

HEALTH LIFE. Deze homepage heeft een eenvoudige layout in combinatie met erg interactieve elementen. NB: tabs, icoontjes en Google Maps integration: strak en nuttig.

UNCRATE. Uncrate staat bekend om een consistente look & feel van hun website (her)ontwerpen. Zo ook hier. Alle categorieën en pagina’s zijn bovenin geplaatst om eenvoudig navigeren mogelijk te maken.

THE GOOD MAN. Een topper, visueel gezien. De gebruikservaring is gladjes en strak.

SILKTRICKY. Nog een goed voorbeeld hoe content netjes in visuele in vlakken kan worden georganiseerd. Het presenteert de content in een gedeelte van het scherm; zonder veel scrollen is overige content te zien.

MAGIC LEAP. Deze website geeft een erg visuele ervaring aan de bezoeker. Strak beeldmateriaal en strak ontworpen tekst en icoontjes trekken de bezoeker dieper in

LIFE AND TIMES. Entertainment. Jay Z’s persoonlijke website toont artikelen, beeldmateriaal en andere content in een interactieve, in vlakken verdeelde homepage.

DESIGN VOORBEELDEN. 24

HELLO MONDAY. Winnaar (US) AWWWards Site Of The year (smaken verschillen). De kleine en bijna onleesbare tekst (normaal een NoNo) houdt de bezoeker gefocused op de visuals.

JIB. De kleuren van deze website sluiten perfect op elkaar aan. Fraai. Ook de ‘banaan’ (de meest belangrijke CTA ofwel Call To Action) is duidelijk.

RIDE FOR THE BRAND. De ouderwetse school look & feel van deze homepage is anders dan anders. De speciaal ontworpen design elementen zorgen voor een geheel eigen uitstraling juist ook in combinatie met de scroll optie.

ANDY PATRICK DESIGN. Een eenvoudig en goed ontworpen homepage met een duidelijke boodschap voor zijn bezoekers. Het kleurenpallet ondersteunen dit brand heel sterk en tonen de eigen stijl van de ontwerper.

THIS IS THE BRIGADE. Deze homepage staat als een huis. Een grote banner toont de belangrijkste boodschap, ondersteund met duidelijke visuals.

BUILT BY BUFFALO. Welkom in de bijenkorf. Opvallend en anders. Misschien vooral bruikbaar in B2C.

GALPIN. Deze site maakt prima gebruik van typografie om zijn eigen karakter neer te zetten. Opvallend is dat deze site nu eens niet de nadruk legt op visuals maar op tekst en daarmee heel sterk de boodschap overdraagt.

MADE BY VADIM. Vadim is kort en to the point. Voorbeelden van zijn werk worden gecombineerd met andere meer functionele informatie over zijn bedrijf.

ART & CODE. Nu geen nadruk op de teksten, maar des te meer op de icoontjes. Dit geeft de website een aantrekkelijke, ‘clean’ look. Soms geldt nu eenmaal: less is more.

RILEY CRAN. Nog een voorbeeld van een website in vlakken verdeeld. De hele website is beperkt tot één pagina. Geen scrollen dus. Dit hoeft (al even) niet meer perse.

RETAIL VOORBEELDEN. 35

REI. Super grafisch qua opzet. Toont diverse door gebruikers geuploade foto’s.

AUSTIN BEERWORKS. De kleuren en presentatie van hun product nodigen uit! Clean qua ontwerp, de witte achtergrond in combinatie met hoge resolutie product visuals maken je dorstig naar Austin Beerworks beer.

JAQUET DROZ. Je kunt niet om dit product heen, er zijn bovendien geen andere elementen op de homepage die om aandacht vragen. Zien is kopen.

ITALIO KITCHEN. Restaurants leggen meestal niet zo’n focus on hun homepage ontwerp, maar deze website wel (en goed ook). Een grote aantrekkelijke slideshow bovenaan wordt gevolgd door meer plaatjes van heerlijk eten.

TV SAFETY. De animatie in cartoon-stijl en dito tekst geven deze site een erg consistente look & feel. Slechts drie hoofditems in het menu bieden de bezoeker een duidelijke set aan opties.

GREY GOOSE. Presentatie is alles. Voor Grey Goose staat dit gelijk aan elegante foto’s in hoge resolutie en een erg coole layout. Er is geen afleiding van de hoofdelementen op de homepage: prima.

TOYOTA. Toyota leverde prima werk af met een Pinterest-achtige website voor Camry liefhebbers. Er is een ware collectie van foto’s, statistieken, artikelen en grafieken.

GOT MILK?. Deze homepage staat niet meer online, maar is nog steeds een prachtig voorbeeld van briljant website ontwerp. Met verschillende aantrekkelijke elementene die de bezoeker verleiden om de hele pagina te verkennen.

BUFFALO WILD WINGS. Een prima voorbeeld van een webpagina met een consistente look & feel. Kleuren, ontwerp elementen en fonts zijn allemaal in lijn met de merk identiteit.

INTERNET VOORBEELDEN. 45

CHROME WEB LAB. Super visueel prikkelend! Zodra je landt op deze homepage word je gebombardeerd met kleurrijke vormen en elementen die zo van de pagina lijken af te vliegen.

VIDDY. Een prima voorbeeld hoe een “Sign in with Facebook”-knop het registratie proces kan vereenvoudigen en het aantal leden dat gebruik maakt van jullie service een flinke boost kan geven.

WHO IS WILDLIFE. Een prima ontworpen en interactieve website die de bezoeker blijft boeien door een unieke gebruikservaring te bieden.

PREZI. Simpel en briljant om een video op te nemen in de banner op de homepage. Een bedrijf dat fantastische presentaties helpt te maken is het aan zijn stand verplicht om het eigen product strak te presenteren.

IMPRESS A PENGUIN. Deze website voelt als een prentenboek dat de aandacht vasthoudt door interessante graphics te combineren met prima puntige tekst.

CSS PIFFLE. De kleine zwevende knop in het midden van de pagina is een prima eye-catcher. Het vraagt op een heel subtiele manier erom op geklikt te worden.

SERVICES VOORBEELDEN. 52

CAPTAIN DASH. De namaak filmposter is super! Hoewel je niet meteen kunt zien over welk bedrijf dit gaat, zorgt het ontwerp er absoluut voor dat je meer wilt weten over deze intrigerende Captain Dash.

WOODWORK. Woodwork gebruikt een prima layout om veel content op een overzichtelijke manier te presenteren.

SAGMEISTER WALSH. Het gebruik van een foto uit vogelperspectief is erg creatief. Het geeft de indruk van een uniek inkijkje voor de bezoeker. Elk element op de vloer kan worden aangeklikt en maakt deze website echt onderscheidend.

MADWELL NYC. Clean en strak ontworpen homepage die op een elegante manier de bezoeker kennis laat maken met de kwaliteit van deze onderneming.

RYAN EDY. Als website voor professionele fotografie speelt dit ontwerp prima in op waar de bezoekers naar op zoek zijn. Met simpele navigatie aan de linkerkant en een serie foto’s als voorproefje.

OLIVER RUSSELL. De kleuren en subtiele ontwerp elementen op de achtergrond maken deze webpagina een prima voorbeeld van aantrekkelijke visuals die de kernboodschap van de pagina ondersteunen in plaats van daarvan af te leiden.

QUARTER REST STUDIOS. Deze homepage is in essentie één grote slideshow, in combinatie met een simpele hoofdnavigatie. Het biedt daarmee een beperkte maar nuttige set aan opties voor de gebruiker.

FANCY RHINO. Hierbij nog een website waarbij via een embedded video op de homepage het bedrijf zich presenteert. De navigatie en sidebar zijn eenvoudig genoeg om op te vallen naast de video.

FLINT BOUTIQUE. Font en kleuren spelen een sleutelrol in het strakke ontwerp van deze homepage. De consistentie tussen de tekst en de graphics zorgen voor een prima gebruikservaring.

BLIND BARBER. Deze website laat het hart van de zaak goed zien. Persoonlijk vinden wij het wel jammer dat er in eerste instantie helemaal geen kappers (v/m) te zien zijn. Dat maakt wel nieuwsgeirig…

VAN HOUT. Deze website is misschien niet de visueel the most important aspect of the site on website dieof the page. It Misschien niet het ‘Supermodel’ in deze serie. Maar wel een voorbeeld van een the center sterk het draws the eyes to the button and attracts visitors to learn more about this Blind Barber.in beeld gebracht. klantinstinct prikkelt. Het contrast met andere oplossingen wordt sterk en cijfermatig

CONCLUSIE. Met al deze schitterende voorbeelden is het misschien lastig kiezen wat het beste past bij jullie merk. Doe je eigen (desk)research en bezoek die websites die je interesseren. Een esthetisch mooie website is niet de hoofddoelstelling: de site moet gebruiksvriendelijk zijn en de bezoeker ‘vasthouden’. En verleiden tot het doen van een volgende stap: het downloaden van een e-book, het registreren voor een webinar of het abonneren op de blog. Neem de tijd om jullie doelgroepen echt goed te leren kennen en bijvoorbeeld via buyer persona’s in kaart te brengen. En creëer een geweldige ervaring rondom hun behoeften. De grootte van je bedrijf of budget maakt daarbij niet het verschil. Jullie creativiteit en brains wel. Het web biedt een level playing field voor kleine, middelgrote en grote bedrijven om het verschil te maken. Succes! 64

HOE DOET JULLIE WEBSITE HET? Neem contact op met DutchmarQ. Graag helpen we je aan praktisch advies. Dat begint met de homepage. Maar juist ook over hoe jullie site de juiste leads en business genereert. VRAAG NU EEN NULMETING AAN VAN JULLIE WEBSITE

Contact www.dutchmarq.nl/contact info@dutchmarq.nl @phasselsmonning / @dutchmarq +31 34 34 209 31 Postbus 26 3940 AA Doorn | Nederland Sitiopark 13 3941 PP Doorn | Nederland

Add a comment

Related presentations

Canvas Prints at Affordable Prices make you smile.Visit http://www.shopcanvasprint...

30 Días en Bici en Gijón organiza un recorrido por los comercios históricos de la ...

Con el fin de conocer mejor el rol que juega internet en el proceso de compra en E...

With three established projects across the country and seven more in the pipeline,...

Retailing is not a rocket science, neither it's walk-in-the-park. In this presenta...

What is research??

What is research??

April 2, 2014

Explanatory definitions of research in depth...

Related pages

Ruim 50 briljante homepage designs ter inspiratie in b2b ...

50+ briljante homepage designs, ter inspiratie in B2B Design, gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit dienen hand in hand te gaan bij een optimale ...
Read more

T-Workx presentatie inspiratie in Teamwork - Business

Ruim 50 briljante homepage designs ter inspiratie in b2b Design, ... Juist ook in B2B. Hierbij ruim 50 inspirerende voorbeelden in ...
Read more

Logo Design, Web Design & Graphic Design Crowdsourcing ...

... web or graphic design at DesignCrowd, 100% Guaranteed. 526,074 talented designers compete to create amazing designs for your business. Start Today! ...
Read more

Net Magazine - CreativeBloq | Art and Design Inspiration ...

Master DevTools in the new issue of net. By Creative Bloq staff, ... Web design Johan Ronsse describes what it’s like to be a user interface designer, ...
Read more

Over fonQ.nl

Maak kennis met fonQ. fonQ.nl is het eigentijdse webwarenhuis met meer dan 50.000 kleurrijke en bijzondere producten die het leven net een beetje leuker maken.
Read more

Oeps, pagina niet gevonden (404)!

... (ter controle) Het Wolhuis. Inloggen; ... * Ruim 5000 artikelen; ... Patronen, inspiratie, acties en nog veel meer...
Read more

Snapp Happy is the homepage of Denise Mitchinson ...

... free to modify them in any way to suit your needs but you must include the link 'Design by www.mitchinson.net' in the footer of the ... homepage ...
Read more