Reunió d'inici de curs P-5

50 %
50 %
Information about Reunió d'inici de curs P-5
Education

Published on September 16, 2014

Author: mediasinguerlin

Source: slideshare.net

Description

REUNIÓ D'INICI DE CURS P-5

COL·LEGI SINGUERLÍN Educació infantil Reunió de pares P5

Hola famílies, S'inicia un curs ple de noves il·lusions i emocions. Us volem donar la benvinguda. Durant aquest curs, els infants seran els protagonistes dels seus aprenentatges ja que utilitzarem una metodologia basada en l’experimentació i la manipulació utilitzant recursos com el joc, els contes, la música i la psicomotricitat.

ASPECTES D’ORGANITZACIÓ P3, P4 i P5 ha d'entrar i sortir per la porta d'Educació Infantil, situada al Carrer Navarra. L’horari d’aquest curs serà de 9h a 12.30h al matí i de 15 a 17.30h a la tarda. L'horari de sortida dels nens de 3, 4 i 5 anys serà l'habitual: a les 12.25h i a les 17.25h i sortiran fent fila. Els pares estaran darrera la barana i esperaran que la tutora els doni el nen personalment, sense cridar-los ells mateixos. Primerament sortiran els alumnes/as de P-3 a continuació, els de P-4 i, finalment, els alumnes/as de P-5.

ABSÈNCIES I RETARDS • Cal que tots els nens/nenes siguin puntuals a les entrades: 8.55h del matí i 14.55 h de la tarda, a fi de no interrompre el funcionament de l’aula i poder aprofitar al màxim les activitats. • En cas de retard, l’alumne s’ha de presentar a l’escola amb la persona responsable o amb una nota que ho justifiqui i serà acompanyat per la Srta. MªLuz. En cap cas podeu anar directament a la classe. • Qualsevol absència haurà d’ésser justificada mitjançant una nota escrita. • Quan un nen hagi de sortir de l’escola abans de l’hora establerta: cal que porti una nota, que es lliurarà al mestre i se’l deixarà sortir. • La Srta. MªLuz el cridarà per megafonia. Si preveieu que faltarà alguns dies, s’ha de comunicar trucant per telèfon la secretaria del centre.

PROFESSORS QUE INTERVENEN Coordinadora d’EI : Vanesa Torrecilla Tutora de P3: Beatriz Linde Tutora de P4: Noelia Torralbo Tutora de P5: Vanesa Torrecilla Mestres de suport: Pili Plumed i Laura González Especialista de música: Laura González Especialista d’anglès: Pili Plumed Especialista de psicomotricitat: Juanjo Escudero Especialista de Religió: Sofia García Especialistes de tallers: Ester Villacampa i Ariadna Grau

ENTREVISTES FAMÍLIA TUTOR • Si desitgen una entrevista amb el tutor del seu fill, és imprescindible que avisin abans de venir per tal d’evitar que s’hagin d’esperar o bé que no els puguem atendre. • Al llarg del curs tindrem, com a mínim, dos entrevistes amb cada família. Una al primer trimestre i una altra al tercer. És convenient que hi assisteixin els dos, pare i mare i és totalment necessari en el cas d’alumnes que presenten dificultats.

LLISTAT DE MATERIAL -4 fotografies de carnet actuals vestits amb l’uniforme de l’escola. -Una muda de roba sencera i marcada per deixar-la a l’escola (no cal que sigui de l’uniforme de l’escola i recordeu posar a dins mitjons, samarreta...) -Una pinta dins d’un necesser i colònia marcat amb el nom. -1 paquet de tovalloletes. -1 jaqueta per sortir al pati marcada amb el nom (Quan comenci a refrescar).

ACTIVITATS I SORTIDES •Les sortides formen part de la programació i són tan importants com el treball de classe. Abans de cada sortida us comunicarem amb una nota tota la informació corresponent. •Punts a tenir en compte pel bon funcionament de les sortides: –La roba: xandall o l’uniforme de l’escola segons la sortida. Ho trobareu tot explicat a la circular que donarem dies abans. –El dinar: Han de portar la quantitat necessària, no més. Els pares ja coneixeu les necessitats del vostre fill. Eviteu portar aquells productes que s' aixafen (plàtans...). –Per beure recomanem una ampolla petita d’aigua i sobretot bocata. –No s' han de portar llaminadures, patates, diners, ni joguines. –L’esmorzar i el dinar aniran en bosses separades i amb una etiqueta que posi el número 1 a l' esmorzar i el 2 al dinar.

ACTIVITATS I SORTIDES 1r trimestre: 17 de desembre. Obra deTeatre en anglès. “Hansel i Gretel”. Flaix cultural d’anglès. 18 de desembre. Concert de Nadal a l'Església Major. 2n trimestre: 6 de febrer. Sortida cultural al Montseny. Flaix cultural Viatgem per Europa. 3r trimestre: Maig-Juny Musical d’EI i EP “Oh –Europa” 15, 16 i 17 Juny Colònies d’EI i EP

EXTRAESCOLARS Les activitats extraescolars es realitzen per tal de potenciar el desenvolupament del Projecte Educatiu i fomenten l’autonomia del nen. A l’escola es realitzen les següents activitats: •Aprenem Ritme i Música. •Ceràmica. •Piscina •Anglès “Starters” •Canguratge •Logopèdia •Fútbol •Dansa

BATA I GOTS • Cal portar sempre la bata amb una veta i el nom marcat. • Les bates dels alumnes es portaran a casa per rentar dimecres i divendres. Els nens/es que es queden al menjador se la portaran per rentar a casa cada dia. • També han de portar un got marcat amb el nom dins la motxilla i cada dia anirà a casa per rentar. • Les motxilles han d’estar marcades amb el nom per fora.

ESMORZARS • Cal portar l'esmorzar en una bossa de roba (dins les motxilles) i marcada amb el nom. Recordeu que els nens/es no han de portar berenar. • Recomanem que l'esmorzar sigui un entrepà petit o fruita, no gaire quantitat ja que sinó els nens no poden jugar al pati i aquest és un moment per fer una activitat de grup. • Els dijous serà el dia de la fruita. Han de portar per esmorzar la fruita pelada i tallada dins d’una carmanyola. • No poden portar llaminadures, pastes de xocolata, sucs, actimels, iogurts o petit-suise.

ANIVERSARIS -Per celebrar els aniversaris i amb la finalitat de no alterar la dinàmica dels grups, els celebrarem al matí. En el cas que es vulgui celebrar, el protagonista podrà preparar alguna cosa per convidar-nos: un pa de pessic o coca o també poden portar safates de croissants, ensaïmades, donuts petitets... No hi hauran xuxes ni obsequis per cada nen. El que de veritat hi haurà és il·lusió per compartir alguna cosa a la classe que “jo” he preparat o comprat per vosaltres. -Les mestres no repartiran invitacions que els nens puguin portar per fer festes d’aniversari fora de l’escola, ni serà permès que aquestes es reparteixin a la fila. És un tema personal que s’haurà de fer fora de l’escola. -JOGUINES: No es pot portar a l’escola cap joguina de casa.

VESTUARI • Tota la roba que portin els nens i s'hagi de penjar ha de tenir una veta i el nom marcat. • Els nens d'Educació Infantil han de portar el pantaló sense cinturó ni tirants. • Us fem un petit recordatori de com ha de ser la uniformitat per venir al centre: • És obligatori venir a l’escola amb l’uniforme. • Han de portar la motxilla, l’agenda i l’abric reglamentari del centre. • Les sabates han de ser negres o de color fosc • Els dies de psicomotricitat han de venir a l’escola amb el xandall de l’escola i hauran de portar bambes blanques i de velcro. Està totalment prohibit portar bambes amb l’uniforme de l’escola.

MEDECINES -L’escola no administrarà cap medicament sense recepta mèdica. -Quan així sigui, haureu de portar el medicament dins de la motxilla i anotat a l’agenda la dosi i l’hora d’administració així com la recepta grapada. -Procureu que les hores de presa coincideixin amb les de casa ja que penseu que no hi ha nevera a les aules i resulta difícil per la mestra anar fins a la cuina, deixant d’atendre tot el grup d’alumnes.

MENJADOR • Quan els nens es quedin a dinar de forma esporàdica cal avisar a les 9h del matí a secretaria i a la tutora a través de l’agenda. • Si el vostre fill ha de fer dieta cal indicar-ho a l’agenda. Important: cal comunicar qualsevol tipus d’al·lèrgia.

RECOMANACIONS • Si alguna família està interessada en parlar amb la mestra, cal que sol·liciti l'entrevista prèviament. • Els avisos o comunicacions que es vulguin donar a les mestres cal fer-ho per escrit a través de l’agenda. • S'ha de comunicar a la mestra i a la secretaria del centre els canvis de domicili, telèfon o altres dades importants que s' esdevinguin. • Demanem la vostra col·laboració quan les mestres demanen algun material als nens.

OBJECTIUS DE L’ETAPA La finalitat de l’educació infantil és contribuir al desenvolupament emocional i afectiu, físic i motor, social i cognitiu dels infants, proporcionant-los un clima i entorn de confiança on se sentin acollits i amb expectatives d’aprenentatge.

OBJECTIUS DE P5 Descoberta d’un mateix: Conèixer les pròpies possibilitats del cos a través de les sensacions (fred, gana, dolor...), la conducta motriu (força, rapidesa, equilibri...) i la cognició (por, seguretat, previsió...). Utilitzar el cos i totes aquestes possibilitats per expressar correctament les emocions i sensacions. Descoberta de l’entorn: Fer servir l’observació directa per conèixer elements de l’entorn i característiques d’alguns éssers vius i mostrar cada cop més, la inferència en els processos mentals (hipòtesis, predicció i verificació). Intercomunicació i llenguatges: Escriure paraules, frases i petits textos a partir de situacions comunicatives significatives (el propi nom i el dels companys, les coses de classe, els animals) i fent ús de diferents estratègies (còpia directa, dictat i text lliure).

UN DIA A L’AULA LA CATIFA En aquest espai treballem la part d’estimulació primerenca tant amb els bits com amb les audicions musicals. EL TREBALL A TAULA Els nens/es realitzen feines individuals de cada àrea de coneixement.

UN DIA A L’AULA Els hàbits

UN DIA A L’AULA

UN DIA A L’AULA Aprenentatge de la lectura i de l’escriptura amb activitats tant a nivell grupal, com a nivell individual.

ÀREES DE CONEIXEMENT UN DIA A L’AULA (Descoberta d’un mateix) En aquesta àrea es treballen activitats dirigides a la descoberta del propi cos . . PSICOMOTRICITAT

UN DIA A L’AULA ÀREES DE CONEIXEMENT (Descoberta de l’entorn) En aquesta àrea els infants coneixeran el seu entorn més proper, família, escola...

UN DIA A L’AULA ÀREES DE CONEIXEMENT (Intercomunicació i llenguatges) En aquesta àrea potenciarem el llenguatge tant verbal com escrit. Com per exemple recitant poemes

UN DIA A L’AULA Música Anglès

UN DIA A L’AULA Esbarjo Plàstica

GRÀCIES PER LA VOSTRA ASSISTÈNCIA I PARTICIPACIÓ! Eduquem per saber. Eduquem per estimar. Eduquem per conviure. Eduquem per ésser fidels a Déu i als homes.

Add a comment

Related presentations

Related pages

La classe dels vaixells | REUNIÓ D’INICI DE CURS

Estimats pares i mares el proper divendres dia 19 realitzaré la reunió de presentació de curs a la classe dels vaixells (17:30h) A continuació us ...
Read more

P5 - Reunió d'inici de curs by Escola Pompeu Fabra on Prezi

Reunió d'inici de curs 2015-2016 SORTIDES PARTICIPACIÓ DE LES FAMÍLIES PRESENTACIÓ DE L'EQUIP DE MESTRES DEL CICLE Tutora P5A: Anna Solé i Alba Domingo
Read more

REUNIÓ D’INICI DE

curs 2014-15 5 objectius i continguts que es treballen a p-5. objectius i continguts que es treballen a p-5. Àrea i: descoberta d'un mateix tenir una ...
Read more

REUNIÓ INICI DE CURS | ESCOLA

P-5; 1r; 2n; 3r; 4t; 5 ... Portada; REUNIÓ INICI DE CURS; Recent Posts. ACTIVITAT FAMILIAR P4 – CLÀUDIA; ... us esperem a la Reunió d’inici de curs que
Read more

Reunió d'inici de curs by Belén López on Prezi

Reunió d'inici de curs. Aspectes a comentar en la reunió de pares by Belén López on 19 September 2011 Tweet. Comments (0) Please log ...
Read more

Reunions d'inici de curs amb les familíes. 2014 - YouTube

Cada inici de curs a l'institut Quatre Cantons es fa una reunió amb les famílies per comentar aspectes generals de l'institut i particulars de ...
Read more

REUNIÓ D’INICI DE CURS | EL BLOC DE CINQUÈ

pàgina d'inici; agenda 5è a; agenda 5è b; catalÀ; fotos; matemÀtiques; medi; reuniÓ d’inici de curs; reuniÓ d’inici de curs.
Read more

Reunions d’inici de curs | Escola Pompeu Fabra

Reunions d’inici de curs admin 11/09/15 . Hola famílies!!!! ... i pel bon funcionament de la reunió, caldria evitar portar els vostres fills/es. ...
Read more

REUNIONS D’INICI DE CURS PER A PARES - Col·legi ...

REUNIONS D’INICI DE CURS PER A PARES Benvolguts pares, ... ETAPA CURS DATA DE REUNIÓ Infantil (P-3, P-4 i P-5) Dijous, 2 d'octubre, a les 19.00 h
Read more