Raport proiect Scoate voluntariatul din muzeu!

50 %
50 %
Information about Raport proiect Scoate voluntariatul din muzeu!
Education

Published on March 19, 2014

Author: ReGeneratia

Source: slideshare.net

Description

Raport proiect Scoate voluntariatul din muzeu!

Scoate voluntariatul din muzeu! Finantat de: Cu sprijinul: Parteneri: RAPORT DE PROIECT

ReGenerația este locul unde vă provocăm să descoperiți o altă față a educației. Vrem să încurajăm în tineri dorința de a învăța altfel, de a-și găsi pasiunile, de a le urma și de a-i învăța și pe alții. Ne dorim să avem alături o comunitate în care fiecare contribuie și se dezvoltă. Noi suntem ReGenerația

ReGenerația este despre Educație Non-Formală Trăieşte ca şi cum ai muri mâine şi învaţă ca şi cum ai trăi veşnic. Ghandi.

Viziunea noastră despre educație "Dacă vrei să construieşti un vapor, să nu începi prin a-i trimite pe oameni după lemne, cuie, unelte, sfori şi alte materiale. Învaţă-i întâi să tânjească după marea îndepărtată, nesfârşită." Micul prinț - Antoine de Saint Exupery

Scoate Voluntariatul din Muzeu! Scopul proiectului a fost promovarea voluntarilor și a muncii din spatele proiectelor dezvoltate de aceștia pentru comunitate.

Ideea proiectului Ideea proiectului a fost realizarea unui pictorial foto pentru fiecare ONG participant, cu voluntarii proprii, pentru a promova voluntariatul de durată, nu doar voluntariatul cultural, la evenimente.

Sesiunile foto Sesiunile foto au avut loc în muzee din Sibiu, prezentând scene, elemente specifice şi activitatea din spatele proiectelor ONGurilor participante. Muzeele care ne-au găzduit au fost: Muzeul Astra, Muzeul Locomotivelor, Muzeul Bisericii Evanghelice și Muzeul Brukenthal

Expoziția foto Rezultatul s-a regăsit într-o expoziţie de fotografie deschisă publicului sibian timp de două săptămâni în cafeneaua Mojo by our CoffeeShop pentru a încuraja implicarea tuturor în comunitatea locală.

Proiectul în cifre 1430 lei buget total 986 lei finanțat de Fundația Comunitară Sibiu 7 ONGuri 8 fotografi voluntari 35 de fotografii expuse timp de 2 săptămâni 15-20 de fotografii profesioniste a primit fiecare ONG în urma sesiunilor foto 100 de beneficiari direcți și peste 2300 indirecți 50 afișe, 300 fluturași, 100 invitații 4 muzee participante ca locații pentru sesiunile foto

Nu puteam realiza acest proiect singuri, așa că i-am convins să îi avem alături de noi pe: Heritas, ALEG, CenFas, Tură în Natură, CȘE CNOG și PeDale. ONGurile participante

Heritas Fundația HERITAS sprijină dezvoltarea imaginii comunităților urbane și rurale din România prin derularea unei game largi de proiecte în domeniul conservării și al managementului patrimoniului cultural construit, al dezvoltării locale alături de instituții publice precum și alti parteneri din mediul ONG. Fundația încearcă să transforme imaginea comunităților într-un scop colectiv, ajutând astfel la realizarea obiectivelor strategice împreună cu partenerii implicați.

A.L.E.G Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen- A.L.E.G. este o organizație local inființată în Sibiu în 2004, cu misiunea de a promova egalitatea de gen și de a combate toate formele de discriminare și violență bazate pe diferența de gen.

CenFas CenFas reprezintă o asociatie care si-a propus să identifice si să răspundă nevoilor actuale ale comunitătii, să schimbe atitudini, să găsească solutii la unele dintre problemele cu care se confruntă oamenii, să ofere acces mai larg copiilor, adolescentilor, tinerilor si adultilor la informatii si programe de interes general si personal, necesare unei dezvoltări armonioase, să stimuleze atitudini prosociale.

Tură în Natură Asociația Tură în Natură a luat ființă din dorința de a schimba mentalitatea și prioritățile locuitorilor din Sibiu cu privire la modul de petrecere a timpului liber și aducerea acestora mai aproape de natură. Misiunea declarată a asociației este de a încuraja și sprijini orice formă de mișcare (nemotorizată) în aer liber prin respectarea principiilor de protecție a mediului.

CSE CNOG Noi suntem “vocea colegilor noştri”, suntem Consiliul Şcolar al Elevilor din Colegiul Naţional “Octavian Goga” din Sibiu! CŞE CNOG este substructură a Consiliului Judeţean al Elevilor Sibiu şi a Consiliului Naţional al Elevilor, structură consultativă a Ministerului Educaţiei Naţionale. Rolul consiliului este acela de a reprezenta elevii în forurile decizionale superioare şi de a identifica nevoi la nivelul comunităţii şcolare pe care să le satisfacă prin diferite proiecte pliate pe acestea.

PeDale Asociația PeDale Sibiu a lua ființă în anul 2010 având ca scop promovarea valorilor europene în spiritul dezvoltării durabile prin proiecte pe teme antreprenoriale, culturale, artistice, sportive, educative și ecologice, scop susținut de proiectele inițiate.

Fotografii Și pentru că nu există fotografii fără fotografi, iată cine s-a aflat în spatele camerei foto, a conceptelor sesiunilor foto și a prelucrării fotografiilor pentru expoziție.

Flavia Danciu “Sunt un fan al luminii naturale și frumuseții din lucrurile simple. Cel mai mult îmi place să surpind în fotografii femeile … ființe delicate care nici nu știu că toată frumusețea lor strălucește din interior. Ca fotograf, dorința mea este ca fiecare femeie ce se descoperă prin lentila mea să se simtă ca o divă pe coperta unei reviste glamour, pentru ca da, fiecare dintre noi este o divă.”

Ioan Bordianu “Despre fotografie din perspectiva unui inginer: La vârsta de 12 ani am pășit într-un studio foto … acolo am văzut cum hârtia se transforma în fotografie. În 2003 am achizitionat primul aparat digital. De atunci a urmat potopul de fotografii. Cursul de fotografie urmat în anul 2011 nu a făcut decât să-mi dea o nouă perspectivă asupra acestei arte. Acum încă investesc în aparatură”

Liviu Gaja “Când mă gândesc la fotografie îmi vin în minte două cuvinte: FASCINAȚIA FRUMOSULUI. Mereu în căutarea artisticului… curiozitatea mea a căutat un mijloc de a-l surprinde; astfel, fotografia a venit ca o mănușă, fiind lupa prin care pot să descopăr frumosul din spatele ființelor și lucrurilor pe care le întâlnesc.”

Alina Belașcu “Fotografia am descoperit-o o dată cu achizitionarea primului meu aparat foto digital, în 2007. Până atunci am cochetat cu arta în mai multe forme: poezie, muzică, desen…dar fără succes. Se pare că fotografia a avut în final câștig de cauză, și e o pasiune pe care o întrețin deja de 6 ani, care mereu mă surprinde și mă modelează.”

Gabriel George “Dintotdeauna mi-a placut să mă joc cu aparatul de fotografiat, iar cu ajutorul voluntariatului am descoperit adevarata frumusețe a fotografiei și am început să-mi dedic din ce în ce mai mult timp ei.”

Cătălina Drăghici “Am început să văd lumea în cadre, să observ mai mult detaliile decât ansamblul, să mă conectez cu natura. Am învățat să am răbdare, dar și să fiu rapidă, să surprind un moment, o privire, o poveste și să merg mai departe.“

Dan Șușa Dan Șușa este unul dintre cei mai apreciați fotografi sibieni. A fost dintotdeauna pasionat de fotografie, însă spune că nu a conștientizat aceasta pasiune până în momentul, în care a decis să se înscrie la un curs de specializare în fotografie.

Silviu Vulcan “Administrator de sistem și fotograf amator. Am fost fascinat de fotografie de când mă știu. Trendul digital m-a făcut să-mi redescopăr pasiunea.”

Mulțumiri tuturor celor implicați! http://regeneratia.ro http://facebook.com/ReGeneratia salut@regeneratia.org

Add a comment

Related presentations

Related pages

ReGeneratia (@ReGeneratia) | Twitter

Raport proiect Scoate voluntariatul din muzeu!! ... Not on Twitter? Sign up, tune into the things you care about, and get updates as they happen. Sign up.
Read more

Scoate voluntariatul din muzeu! |

“Scoate voluntariatul din muzeu” este un proiect care îşi propune să aducă la cunoştinţă oamenilor ... Nu putem realiza acest proiect ...
Read more

Scoate voluntariatul din muzeu - Evenimente Sibiu ...

Scoate voluntariatul din muzeu. ... de fotografie din cadrul proiectului Scoate voluntariatul din ... precum și fotografii implicați în proiect.
Read more

Expozitie foto Scoate voluntariatul din muzeu ...

Expozitie foto Scoate voluntariatul din muzeu ... și va reuni reprezentanți ai tuturor ONGurilor participante precum și fotografii implicați în proiect.
Read more

proc.casierie muzeu - Documents

Raport proiect Scoate voluntariatul din muzeu! Raport proiect Scoate voluntariatul din muzeu! proiect de Lectie Vizita La Muzeu proiect de lectie, ...
Read more

Proiect muzeu - YouTube

Proiect muzeu. Proiect muzeu. Skip navigation Upload. Sign in. Search. Loading... ...
Read more

SNV | Saptamana Nationala a Voluntariatului: editia a XIV ...

... pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, ... face parte din campania Saptamana Nationala a Voluntariatului si poate accesata la www ...
Read more

voluntariatul - YouTube

... de experienţă în cadrul unui proiect al Asociaţiei Vasiliada în colaborare cu un ONG din B ... Proiect *Voluntariatul ...
Read more