Prof. dr Mihailo Crnobrnja, RTS1, 1.3.2014.

50 %
50 %
Information about Prof. dr Mihailo Crnobrnja, RTS1, 1.3.2014.
Education

Published on March 7, 2014

Author: FakultetFEFA

Source: slideshare.net

Description

Prof. dr Mihailo Crnobrnja, predsednik novoosnovanog Senata privrede.

RTS Subota, 01. mar 2014, 08:22 -> 09:31 Novi most srpske i austrijske privrede Na unapređenju saradnje kompanija iz Austrije i Nemačke sa srpskom privredom ubuduće će raditi i novoosnovani Senat privrede. Njegovi strateški ciljevi su promocija izvoza iz Srbije u Austriju i EU i privlačenje stranih investicija, kaže profesor Mihajlo Crnobrnja, predsednik Senata. Saradnja srpskih i austrijskih preduzeća odvijaće se na još jednom nivou, preko novoosnovanog Senata za privredu. Predsednik Senata profesor Mihajlo Crnobrnja kaže da je cilj ovog tela jačanje trgovinskih odnosa sa Austrijom koja je važan spoljnotrgovinski partner Srbije. "Austrija i Nemačka su zainteresovane za ulazak na naše tržište ali su ih do sada sprečavali nedorečeni propisi, česte promene propisa, neizgrađen privredni ambijent, i politička nestabilnost", kaže Crnobrnja.

Prema njegovim rečima, Senat hoće i može da svojim znanjima i iskustvima da koriguje te nepravilnosti, da doprinese promeni propisa i informiše preduzeća u Austriji o mogućnostima ulaganja. U Senatu očekuju da će mala i srednja preduzeća koja žele izvoznu ekspanziju postati njihovi članovi. "Imamo jasan cilj i trudićemo se da doprinesemo poboljšanju odnosa naše i privrede Austrije, i preko Austrije drugih zemalja EU", rekao je Crnobrnja. Dodaje da nisu ograničeni samo na privrednu saradnju, već postoji mogućnost za podsticaj u umetnosti i kulturi, u svakoj oblasti gde oni kao subjekti mogu da doprinesu njenom produbljivanju. Napominje da Senat nije zamena za Privrednu komoru, niti za SIEPU. Smatra da je uspeh kada napravimo dobar ambijent da privrednici dođu bez obzira na podsticaje države. U Srbiji posluje 240 preduzeća iz Nemačke i 400 iz Austrije. Uspeh Senata, međutim, neće se meriti brojkama. "Mislim da je sve što doprinosi poboljšanju saradnje, bilo na strani izvoza ili privlačenja investicija poželjno, i ne treba to meriti hiljadama ili milionima", kaže Crnobrnja.

Add a comment

Related presentations

Related pages

Prof. dr Mihailo Crnobrnja, Jutarnji dnevnik, RTS1, 20.1 ...

Prof. dr Mihailo Crnobrnja, Srbija na vezi, RTS Satelit, ... Prof. dr Mihailo Crnobrnja, Jutarnji dnevnik, RTS1, 9.12.2013. - Duration: 0:40.
Read more

Prof. dr Mihailo Crnobrnja - FEFA

Prof. dr Mihailo Crnobrnja Prof. dr Mihailo Crnobrnja je profesor emeritus i direktor Centra za evropske integracije i javnu upravu na Fakultetu za ...
Read more

Prof. Mihailo Crnobrnja - B2B Database of Detailed ...

Prof. Mihailo Crnobrnja ... Mihajlo Crnobrnja, ... realities on the ground" are examined in this Commentary by Dr. Mihailo Crnobrnja.
Read more

History and Prospects - FEFA

History and Prospects FACULTY OF ECONOMICS, FINANCE AND ADMINISTRATION. 6 ... Prof. dr Mihailo Crnobrnja Prof. dr Ana S. Trbovich Research Coordinator
Read more

Prof. dr Mihailo, RTS1, Oko magazin, 24. 3. 2014. - YouTube

Prof. dr Mihailo, RTS1, Oko ... prof. dr Nebojša Savić, magazin Oko, RTS1, 5. 2. ... 06.03.2014 RTS 1 Oko magazin Gost Tatjana Matic ...
Read more

Stanko Crnobrnja - Wikipedia, slobodna enciklopedija

Stariji brat Mihailo Crnobrnja (1946), je profesor Emeritus na FEFA, Univerzitet Singidunum u Beogradu. ... (1976), iz braka sa dr.Dragom Milović (1950).
Read more