Prezantim Arduino

50 %
50 %
Information about Prezantim Arduino
Technology

Published on March 12, 2014

Author: OrvenBregu

Source: slideshare.net

Description

Arduino eshte nje platforme modelimi elektronik me burim kodi te hapur, bazuar ne software dhe hardware fleksibel dhe i lehte ne perdorim. Eshte bere me qellim per artistet, dizajnerat, hobistet dhe cdokend qe ka interes ne krijimin e mjediseve dhe objekteve bashkevepruese

Orven Bregu

Cfare eshte Arduino ? • Per cfare perdoret • Si mund tja fillojme ? • Demonstrim Pikat kryesore

Cfare eshte Arduino ? • Arduino eshte nje platforme modelimi elektronik me burim kodi te hapur, bazuar ne software dhe hardware fleksibel dhe i lehte ne perdorim. Eshte bere me qellim per artistet, dizajnerat, hobistet dhe cdokend qe ka interes ne krijimin e mjediseve dhe objekteve bashkevepruese

Paisjet Hyrese • Sensore - Inpute – Push buttons, touch pads,celesa. – Rezistore Variabel (eg. volume knob / sliders) – Fotorezistore (per nivelet e drites) – Termistore (per temperaturen) – Ultrasound (per gjetjen e largesise)

Paisjet Dalese • Afishues - Outpute – Drita, Led’s – Motore – Speakers – Displays (LCD)

Perse Arduino ? • Eshte Open Source. Edhe hardware edhe software • Eshte I lire • Komunikon me kompjuterin nepermjet portes seriale USB • Punon me lidhjen direkt te USB , ose me nje burim te pavarur DC • Ajo mund te punoje ne menyre te pavarur nga kompjuteri (cipi eshte I programueshem) dhe ka nje memorie. • Mund te punoje edhe me sinjale Analoge edhe me Dixhitale.

Evoluimi I Arduino

Cfare nevojitet ? • Mikrokontrolleri (Arduino Nano) • Driveri • IDE • Komponente Elektronike • Usb Cable Suportohet nga Windows , Mac Os , Linux Eshte nje Sistem OPEN SOURCE ! http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm http://arduino.cc/en/Main/Software

Arkitektura e Arduino Microcontroller ATmega328 Operating Voltage 5V Input Voltage (recommended) 7-12V Input Voltage (limits) 6-20V Digital I/O Pins 14 (of which 6 provide PWM output) Analog Input Pins 6 DC Current per I/O Pin 40 mA DC Current for 3.3V Pin 50 mA Flash Memory 32 KB (ATmega328) of which 0.5 KB used by bootloader SRAM 2 KB (ATmega328) EEPROM 1 KB (ATmega328) Clock Speed 16 MHz

Platforma e Arduino • Eshte nje mjedis I integruar zhvillimi, IDE per programim • Interface eshte i ndertuar ne JAVA , C, C++ • Programet e Arduino jane te shkruajtura ne C dhe C++ dhe quhen skica.

Si te punosh me te • Vendosni ate ne porten Usb dhe instaloni driverat qe jane bashke me IDE • Hapni IDE te Arduino dhe zgjidhni porten COM • Zgjidhni Tipin e bordit dhe procesorin qe ai ka nqs eshte me disa versione • Zgjidhni vleren Baud (Shpejtesia seriale per komunikimin serial)

Si te besh nje eksperiment •Dizenjimi I qarkut: – Cilat jane komponentet qe na kerkon skema jone – Inputet qe do perdorim •Shkrimi I kodit – Ndertimi hap pas hapi • Testo cdo faze te programit • E ruan kodin shpesh • Ke Backup-s – Perdor variabla, jo konstante – Mund te komentosh cdo rrjesht

Shkrimi dhe shkarkimi I kodit

Ekzekutimi I kodit

Puna ne menyre te pavarur

Arduino IDE IDE = Mjedis zhvillimi I Integruar http://www.arduino.cc/en/Guide/Environment

Demonstrim : Sistem Semaforik • Dritat e trafikut njihen ndryshe si sinjalet e kontrollit te trafikut. • Ato vendosen ne rruge per te kontrolluar rrjedhen e trafikut. • Sinjalet e trafikut jane pajisje qe pozicionohen ne kryqezimet e rrugeve per te orientuar makinat por edhe kembesoret.

Skema Elektrike

Ju Faleminderit ! 

Add a comment

Related presentations

Presentación que realice en el Evento Nacional de Gobierno Abierto, realizado los ...

In this presentation we will describe our experience developing with a highly dyna...

Presentation to the LITA Forum 7th November 2014 Albuquerque, NM

Un recorrido por los cambios que nos generará el wearabletech en el futuro

Um paralelo entre as novidades & mercado em Wearable Computing e Tecnologias Assis...

Microsoft finally joins the smartwatch and fitness tracker game by introducing the...

Related pages

Arduino Albania

Arduino Albania. 748 likes · 64 talking about this. Faqja zyrtare e Arduino per Shqiperine. Evente , lajmerime , perditesime nga bota e Arduino
Read more

Application programming interface - Wikipedia, the free ...

In computer programming, an application programming interface (API) is a set of routines, protocols, and tools for building software and applications.
Read more

Tring Astronomy Centre Showroom Walk Around - YouTube

Tring Astronomy Centre Showroom Walk ... монтировкой на Arduino ... IPTV -Prezantim i pergjithshem ...
Read more

Linux Meetup - Njohje me sistemet operative - Open Labs ...

Prezantim mbi historikun e zhvillimit të sistemeve operative (i orientuar nga zhvillimet open source) Prezantim mbi evolimin e Linux kernel. ... Arduino ...
Read more

Kolegji AAB - Njoftim

- Projektet me pllakat Arduino: “Lexuesi i mendjes ... Prezantim rreth dhurimit vullnetar të gjakut, që u realizua ditë më parë në AAB;
Read more

Kolegji AAB - Lajm

- Projektet me pllakat Arduino: “Lexuesi i mendjes ... Prezantim rreth dhurimit vullnetar të gjakut, që u realizua ditë më parë në AAB;
Read more

dgfdgfdgfdgfdgtrdtrgd by mario paja on Prezi

Projekt Kurrikular Nentema: Dieta Ushqimore dhe semundjet kardiovaskulare Anetaret e grupit: Joana Tocka Mario Paja Xhejni Spahillari
Read more