PEIXOS DE MENORCA

50 %
50 %
Information about PEIXOS DE MENORCA
Education

Published on March 9, 2014

Author: laura_mestra

Source: slideshare.net

MARE NOSTRUM Conèixer per conservar, conservar per conèixer. Fernando Cubero Alías

Ón vivim?

216 Km de costa 2057 Anar a Ciutadella 5 vegades!!!!

196 platges 131 d’arena 65 de pedra

Nord: Sud: material es pissarrós. Acantilats. poques platges. material pedra calç. platges d’arena fina. Blanc i groc Arena: prové de l’erosió i degradació de les pedres, de les closques dels mol·luscs i de posidònia oceànica.

Però que es una platja? Què trobam? Arena? Animals? Pedres? Plantes? Algues?

dunes mar arena Fons rocòs

Chromis chromis Castañuela Moret Fons rocos Els alevins son d’un blau muy lluminós. Menjen plancton i petits organismes. Els mascles defensen els ous.

Coris julis Donzella. Tots els fons, sobretot, a zones amb pedres i roques Menja petits crustacis i moluscs. Al vespre s’enterra davall l’arena.

Diplodus vulgaris Variada L’agrada viure a puestos amb roques, però a prop de zones arenoses. També viu a prederes submarines. Son omnívors, tot i que s’estimes més crustacis, cucs i peixos més petits.

Mullus surmuletus Moll Viu a fons rocosos i arenosos o praderas. En grups de pocs exemplars o en solitari. Menja cucs, larves o petits crustacis que viuen soterrats. Remou l’arena amb les barbes.

Oblada melanura Oblada Viu a aigues de poca fondaria amb fons pedregós i arenós Son carnívors. Forman grans bancs y nedan molt rapit.

Muraena helena Morena Es un peix de roca, preferentement a prop de praderes. S’amaga dins forats, i només mostra es cap i les dents. Menja de vespre de crustàcis, moluscs, equinoderms i peixos.

Thalassoma pavo Fredi, Pejeverde Envit Fons rocosos i praderes de Posidonia. As vespre es soterra.

Trachinus draco Aranya Viu a fons arenosos i amb fang, a prop de pedres. Es soterra a l’arena i només mostra es cap i l’aleta dorsal. Té poderoses espines verinoses.

Xyrichthys novacula Raor A prop del litoral a fons arenosos o fangosos. Menja moluscs, crustacis i peixos

Serranus cabrilla Serrà Viu a fons rocosos amb acantilats, fons de pedres i praderes de posidonia Menja petits peixos i invertebrats.

Syngnathus acus / Syngnathus typhle Agulla Viu a praderes de posidonia, camuflat entre les fulles. Alla espera que arribin les seves preses El mascle incuba els ous

Serranus scriba Vaca Fons rocosos de mitjana fondaria. Es mou molt a prop del fons i de les pedres que forman el seu territori. Menjen peixos i crustacis.

Sardina pilchardus Sardina Aigues prop de costa. Formen grans bancs. Menja crustácis planctónics i fotoplancton

Sarpa salpa Saupa Vegetarians Fons rocosos i praderes. Els hi agraden els espais amb pedres i vegetació.

Chelon labrosus Llisa. Zones arenoses i rocoses de poca fondaria, sempre en grups. Menja plancton i invertebratss petits. També menja detritus

Epinephelus marginatus Anfós. El trobarem davall roques i grutes submarines. Son molt territorials

Actinia equina Tomatic de mar Aferrat a roques i forats. Pot viure sense aigua temporalment. Els seus tentàcles s’obren al vespre i ocasionalment quan baten ses ones. Es troben a zones d’ombra. Té sis corones amb quasi 200 tentàcles Menja petits peixos, crustàcis i moluscs. És molt urticant

Anemonia sulcata Anémona de mar. Ortigues. Damunt pedres a aigues de poca fondaria. Molt a prop de costa. Menjen petits peixos i crustàcis. Tenen entre 180 i 200 tentàcles molt urticants.

Pelagia noctiluca Born Pelágic. Estan aferrades a la superficie Té 8 tentàcles marginals i quatre lóbuls bucals molt llargs i 16 petits.

Cotylorhiza tuberculata Ou fregit Té 8 braços bucals amb nombrosos apendix tubulars acabats en botons blaus o blancs.

Velella velella Velella Neda lliure i pot formar grans grups

Arbacia lixula Bogamarí A fons rocosos cuberts d’algues. Sempre a forats de roques i pedres.

Echinaster sepositus Estrella roja espinosa Fons rocosos Menjen crustacis i moluscos. Animals morts.

Holothuria tubulosa pepino de mar A tots els fons Solitaria Si es veu amenaçada, expolsa una part del seu aparell intestinal, els túbuls de Cuvier, el regenera en poques setmanes

Eriphia verrucosa Cranc pelut Zones rocoses entre algues, i a basses litorals. Menjen crustàcis, moluscs, cucs

Palinurus elephas Llagosta Zones rocoses o pedregoses, a forats

Caretta caretta (Tortuga boba) Menjen borns

Ulva lactuca Lechuga de mar, A zones rocoses y a forats Tambè es troba ales basses que es formen per les ones i per les pujades i davallades de la mar.

Posidonia oceanica Es una fanerógama marina endémica del Mediterrà. Forman praderes a fons rocosos o molls. Estan en regresió per la contaminació de les aigues amb residus i per l’us indiscriminat com a punt d’anclatje.

Larus michahellis Gaviota patiamarilla Viu per tot!!!! Fa els nius a acantilats Menja invertebrats, peixos, bogamarins, musclus, materia orgànica, I fins i tot pollets d’altres aus.

Que faig jo per ajudar a conservar la mar i la platja?

Add a comment

Related presentations

Related pages

Llista de peixos de les Illes Balears - Viquipèdia, l ...

Aquesta llista de peixos de les Illes Balears és un recull de les espècies de peixos que hom pot trobar a les Balears. ... Peixos de Menorca. Model Gràfic.
Read more

Peixos de Menorca - YouTube

Menorca underwater. Menorca underwater. Skip navigation Upload. Sign in. Search ...
Read more

Villa Francisca in Cala Santandria | Menorca Spanien

Menorca. Cala Santandria. Auf Facebook teilen ; Twittern ; ... Signe Peixos 4 07760 Sa Caleta es. Gesamte Karte anzeigen. Wetter in der Region. Schließen.
Read more

menorca.info

Apache/2.4.10 (Debian) Server at www.menorca.info Port 80
Read more

Fons marí a Menorca on Pinterest | Menorca, Mars and Album

Explore Dolors Petrus's board "Fons marí a Menorca" on Pinterest, the world's catalog of ideas. | See more about Menorca, Mars and Album.
Read more

Peixos de Menorca | Descobreix Menorca

La guia de peixos de Menorca que t’ajudarà a identificar 30 de les espècies més comunes que pots veure fent snorkel a les costes de l'illa.
Read more

Menorca amb els peixos - YouTube

Menorca amb els peixos. La natura és la nostra riquesa.
Read more

Platges i peixos de Menorca

Les platges del sud de Menorca es caracterizen per una vegetació de pins, també solen tenir l'arena més fina ja que el sud de Menorca és quasi tot ...
Read more

Un mar amb peixos de plàstic » Cultura » Menorca » Menorca ...

Un mar amb peixos de plàstic Enric Gener consciencia sobre la sobreexplotació pesquera i la contaminació del fons marí a través de la fotografia ...
Read more

OBSAM · Quant de peix hi ha a Menorca?

Actualitat ambiental Quant de peix hi ha a Menorca? En l’últim estudi elaborat per l’OBSAM s’analitza la situació de les poblacions de peixos ...
Read more