Paintwerp

100 %
0 %
Information about Paintwerp

Published on January 15, 2009

Author: cecicasariego

Source: slideshare.net

PAiNTWERP PAINT IN ANTWERP www.paintwerp.be

PAiNTWERP.BE is een nieuw concept met als bedoeling kunst en het proces ervan dichter bij het publiek te brengen. We zijn een groep kunstenaars die samen schilderen, creƫren, ideeƫn uitwisselen. Niks nieuws, zij het niet dat dit gebeurt in een ruimte waar ook de bezoeker rondloopt. Interactie en communicatie; kunst dichterbij.

Ver van de deur. Onverschilligheid. Ik wist het niet. Deert me niet. Het zijn stellingen die we vaak horen in onze maatschappij, en die er maar niet uit te krijgen zijn. Maar volgens ons kun je er wel wat aan doen. Stel je open voor andere invloeden, culturen, meningen, visies. Maar deel ze daarom niet; aanvaard ze gewoon. En daarop steunt dit project: interactie en communicatie. Om dit idee naar buiten te brengen, dachten we aan een neutraal evenement: kunst. Het doet niemand pijn, maar er zijn wel verschillende meningen over. En dat willen we bereiken: dat kunstenaars en bezoekers hun mening uiten op een constructieve manier. En een gesprek over kleuren kan snel uitmonden in een interactie over migratie. Cultuur en de maatschappij dichterbij brengen, op een kunstige manier. Toon ons dat het kan !

Het is de bedoeling dat er zo veel mogelijk interactie is tussen de kunstenaar en de bezoeker. De ruimte zal zo ingedeeld worden dat de bezoeker als het ware het werk als kunstenaar van dichtbij, maar ook als gallerijbezoeker van op afstand zal kunnen bekijken. Er zal dus een parcours tussen de verschillende werkplaatsen gemaakt worden. En laat weten wat je ervan vindt, welke gevoelens het opwekt, welke techniek erachter zit. En welke is de drive van de kunstenaar ? Vragen staat vrij. Die openheid en communicatie zal er hopelijk voor zorgen dat we elkaar proberen te begrijpen, want iedereen heeft een andere interpretatie van hetzelfde gegeven. Anders, maar daarom niet verkeerd. En soms moet kunst opboksen tegen vooroordelen of inbegrip; net als in de echte maatschappij daarbuiten.

Add a comment

Related pages

Paintwerp - Travel

1. PAiNTWERP PAINT IN ANTWERP www.paintwerp.be 2. PAiNTWERP.BEis een nieuw concept met als bedoeling kunst en het proces ervan dichter bij het publiek te ...
Read more