Overzicht Facebook Insights

50 %
50 %
Information about Overzicht Facebook Insights
Social Media

Published on May 9, 2014

Author: cedricsae

Source: slideshare.net

Description

Overview Facebook Insights

Facebook Insights Een beknopte rondleiding

De case: Student Ghentrepreneur

Statistieken bekijken via het administratiepaneel

Vernieuwde Facebook Insights (half juli 2013)

Vernieuwde Facebook Insights (half juli 2013)

Waar vind ik een globaal overzicht van de prestaties van mijn Facebookpagina (van de laatste 7 dagen)?

Het tabblad Overzicht

Het tabblad Overzicht

Berichtbereik is het aantal unieke personen dat je berichten heeft gezien. Je bericht telt als 'bereikt' als het wordt weergegeven in een nieuwsoverzicht van iemand anders. De cijfers hebben betrekking op de eerste 28 dagen nadat het bericht is gemaakt en omvatten mensen die je bericht op hun desktop of mobiele telefoon hebben bekeken. Gegevens vóór 2 juli 2012 omvatten alleen de mensen die je bericht op hun desktop hebben bekeken.

Betrokken personen is het aantal unieke personen dat op je paginaberichten heeft geklikt, ze leuk vindt, erop heeft gereageerd of heeft gedeeld. Op het tabblad Overzicht van je paginastatistieken kun je Betrokken personen zien voor de afgelopen 7 dagen.

Het tabblad Overzicht Het unieke aantal personen dat je berichten leuk vindt, erop reageert, ze deelt of erop klikt. Het totale aantal klikken op je berichten, exclusief vind-ik-leuks, reacties of gedeelde inhoud (hierboven onderverdeeld)

Je 5 recentste berichten Onderaan heb je een overzicht van de vijf recentste berichten (posts), ook hier kan je niets aanpassen. Als je op een onderdeel klikt, word je naar de detailpagina binnen de Insights gebracht.

Je 5 recentste berichten (berichtdetails)

Hoe kan ik de (prestaties van) de Facebookpagina’s van mijn concurrenten in het oog houden?

Pagina’s om in het oog te houden

Pagina’s om in het oog houden Je kunt nu naar keuze vijf pagina’s toevoegen die je in de gaten wilt houden. Voor ons zijn dit dus ‘concurrenten’ in ons vakgebied. Je kan zien hoeveel likes een pagina deze week is gegroeid/gekrompen. Zo kun je dus zien wat je ‘concurrenten’ doen (groeien of krimpen) in vergelijking met je eigen pagina. Het voordeel is klein maar kan zeker handig zijn. Nu kun je dus in een oogopslag zien wat er bij je belangrijkste ‘concurrenten’ is gebeurd.

Hoe kan ik zien hoeveel vind-ik-leuks mijn pagina in een bepaalde periode heeft gekregen?

Het tabblad Vind-ik-leuks

Tabblad Vind-ik-leuks (voor pagina)

Tabblad Vind-ik-leuks (voor pagina)

Waar komen de pagina vind-ik-leuks vandaan?

Herkomst van je pagina-vind-ik-leuks

Herkomst van je pagina-vind-ik-leuks

Paginasuggesties?

Waarom vinden mensen mijn pagina niet meer leuk?

Netto-aantal-vind-ik-leuks

Hoeveel personen vinden mijn berichten leuk, reageren er op of delen ze?

Het tabblad Bereik

Je kunt het bereik van elk van je berichten bekijken op het tabblad Berichten van je paginastatistieken. Je kunt ook grafieken weergeven van het totale bereik en berichtbereik van je pagina op het tabblad Bereik.

Tabblad Bereik

Tabblad Bereik

Tabblad Bereik

Tabblad Bereik

Betrokken personen is het aantal unieke personen dat op je paginaberichten heeft geklikt, ze leuk vindt, erop heeft gereageerd of heeft gedeeld. Op het tabblad Overzicht van je paginastatistieken kun je Betrokken personen zien voor de afgelopen 7 dagen.

Tabblad Bereik

Overige klikken Klikken niet op de inhoud van het bericht maar op bijvoorbeeld paginatitels of op de link ‘Meer informatie’

Met welke acties kan ik meer mensen bereiken?

Tabblad Bereik

Tabblad Bereik

Tabblad Bereik

Welke acties zijn schadelijk voor mijn bereik?

Tabblad Bereik

Totaalbereik is inclusief het aantal unieke personen dat activiteit heeft gezien van je pagina, zoals berichten, berichten door anderen, advertenties dat iemand je pagina leuk vindt, wanneer je pagina wordt genoemd en check-ins bij je pagina.

Tabblad Bereik

Het tabblad Bezoeken

Waar gaan de bezoekers van je Facebookpagina naar toe?

Tabblad Bezoeken

Welke externe bronnen verwijzen verkeer door naar je pagina?

Tabblad Bezoeken

Welke statistieken zijn beschikbaar voor Paginaberichten?

Het tabblad Berichten

Wanneer moet ik berichten op mijn pagina plaatsen als ik meer mensen wil bereiken?

Tabblad Berichten

Wat voor type berichten moet ik maken op mijn pagina als ik meer mensen wil bereiken?

Tabblad Berichten

Paginastatistieken bieden informatie over hoe je publiek reageert op je berichten. In het gedeelte Berichttypen van het tabblad Berichten kun je het type berichten zien (zoals foto of link) dat gemiddeld genomen het grootste bereik en de meeste betrokkenheid genereert.

Het tabblad Personen

je fans De personen die je pagina leuk vinden. mensen die zijn bereikt De personen die je berichten in de afgelopen 28 dagen hebben gezien. betrokken personen Personen die in de afgelopen 28 dagen je berichten leuk hebben gevonden, reacties op je berichten hebben geplaatst of je berichten hebben gedeeld, of interactie op je pagina hebben gehad.

Welke demografische gegevens zijn beschikbaar over de mensen die mijn pagina bereikt?

Tabblad Personen

Het gedeelte Mensen die zijn bereikt op het tabblad Personen in je paginastatistieken biedt de volgende informatie over de personen die jouw pagina leuk vinden: •Geslacht en leeftijd: het percentage personen dat inhoud over je pagina heeft gezien, per leeftijd en per geslacht. Deze gegevens zijn gebaseerd op de informatie die mensen op hun persoonlijke tijdlijn invoeren. •Landen: het aantal personen dat inhoud over je pagina heeft gezien, per land. Deze gegevens zijn gebaseerd op het IP-adres van de gebruiker. •Plaatsen: het aantal personen dat inhoud over je pagina heeft gezien, per woonplaats. Deze gegevens zijn gebaseerd op het IP-adres van de gebruiker. •Taal: het aantal personen dat inhoud over je pagina heeft gezien, per taal. Deze informatie is gebaseerd op de standaardtaalinstellingen.

Conclusie

Add a comment

Related presentations

Papantla

Papantla

November 11, 2014

monografia de papantla

Small deck used during Use Case roundtable at JiveWorld 2014. On each on the 14 ta...

This 30 minute presentation was given at the 2014 Rochester Young Professionals En...

Related pages

Introducing Topic Data on Facebook | Facebook for Business

Like other insights information on Facebook, all the information used for topic data is anonymized and aggregated.
Read more

Facebook Insights: krijg antwoord op de vragen die ertoe ...

Facebook Insights geeft veel informatie in de prestaties van een ... ook wel Facebook Insights genoemd, bieden een overzicht van de meest belangrijke ...
Read more

Success Stories about Facebook ... - Facebook for Business

Facebook for Business is an official site from Facebook Facebook can help your ... Facebook IQ: Insights to help marketers understand people across ...
Read more

Overzicht social media 2013 door Digital Insights– ill ...

Digital Insights heeft een overzicht social media gebruik in 2013 gemaakt. Nieuwsgierig naar de feitjes over Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+?
Read more

Code Samples - Instant Articles - Documentation - Facebook ...

Insights and Analytics; Policies ... Instant Articles Code ... Articles guide for a tutorial on how to begin publishing Instant Articles to your Facebook ...
Read more

Update week 40; Facebook insights - Tracebuzz

Facebook insights De Facebook-insights module staat nu online. Deze module stelt je in staat de prestaties van verschillende Facebook pagina’s met elkaar ...
Read more

Facebook Insights, wat kun je ermee? - ZEO

“Overzicht” (overview), een dashboard om uitgebreid te kijken hoe je er momenteel voor staat. “Pagina” ... Facebook Insights: ga op avontuur!
Read more

Facebook Advertising Help, Tips & Support | Facebook for ...

Get help with advertising on Facebook. Find support for Facebook Ads, with links to our Help Center, FAQs and community to help you meet your marketing goals.
Read more

Facebook Insights: een complete uitleg van alle begrippen ...

Facebook Insights: een complete uitleg ... Zo vind je hier een overzicht van het aantal gebruikers en de populairste en grootste Facebook-pagina’s.
Read more