Narrativiteit & Platform 01

50 %
50 %
Information about Narrativiteit & Platform 01

Published on May 20, 2008

Author: ExploreMedia

Source: slideshare.net

Description

exploremedia, explore, media, daphne, dijkerman, saxion, hogeschool, cmc, crossmedia concepting, platform, narrativiteit, storytelling, media, medium, mediumspecifiek, mediumspecifiteit, crossmedia, media, keuze,

Narrativiteit & Platform Mediumspecificiteit en de keuzes daarbinnen; MENS MOMENT MOGELIJKHEDEN MEDIA MOTIVATIE D.Dijkerman (DDI02) [email_address]

MENS MEDIA MOMENT MOGELIJKHEDEN MOTIVATIE

We live in a mess-age

Mess-age Niet de inhoud, maar de vorm van het medium (de boodschap) bepaalt de ervaring. Het medium is van groot belang voor hoe wij de omgeving zien en begrijpen Het medium masseert ons en laat ons volgens zijn wetten denken Wij worden ook opgenomen in de boodschap Wat voorheen als belangrijk werd gezien, wordt steeds bevraagd

Niet de inhoud, maar de vorm van het medium (de boodschap) bepaalt de ervaring.

Het medium is van groot belang voor hoe wij de omgeving zien en begrijpen

Het medium masseert ons en laat ons volgens zijn wetten denken

Wij worden ook opgenomen in de boodschap

Wat voorheen als belangrijk werd gezien, wordt steeds bevraagd

Mess-age The medium is the message The medium is the massage We live in a message We live in a mess-age

The medium is the message

The medium is the massage

We live in a message

We live in a mess-age

Mess-age The medium is the message Niet de inhoud maar de vorm van de boodschap creëert de ervaring. Met name ook vanwege het grote effect op de omgeving volgens welke deze ervaring plaatsvindt. The medium is the massage Medium masseert ons, laat ons volgens zijn wetten denken. We live in a message We bevinden ons niet tegenover de boodschap, maar vormen er een onderdeel van. We live in a mess-age Onze tijd kenmerkt zich door een structurele overkill aan betekenissen, alles verborgen wordt ontsluierd.

The medium is the message Niet de inhoud maar de vorm van de boodschap creëert de ervaring. Met name ook vanwege het grote effect op de omgeving volgens welke deze ervaring plaatsvindt.

The medium is the massage Medium masseert ons, laat ons volgens zijn wetten denken.

We live in a message We bevinden ons niet tegenover de boodschap, maar vormen er een onderdeel van.

We live in a mess-age Onze tijd kenmerkt zich door een structurele overkill aan betekenissen, alles verborgen wordt ontsluierd.

Mess-age 9/11 Medium is the message: 9/11 vond niet plaats in New York, maar op tv, in een miljard huiskamers. Medium is the massage: televisie is zodanig een onderdeel van ons leven dat onze ideeën over 9/11 in belangrijke mate vorm gegeven worden door de logica en aard van de televisie.

Medium is the message: 9/11 vond niet plaats in New York, maar op tv, in een miljard huiskamers.

Medium is the massage: televisie is zodanig een onderdeel van ons leven dat onze ideeën over 9/11 in belangrijke mate vorm gegeven worden door de logica en aard van de televisie.

Mess-age 9/11 We live in a message: we bevinden ons niet tegenover de televisie, maar zijn onderdeel van haar werkelijkheid. We live in a mess-age: terroristische aanslagen zijn georganiseerd rondom media aandacht, burgers zijn geen doel maar middel. WTC was geen centrum van Amerika of van het kapitalisme, maar van media aandacht.

We live in a message: we bevinden ons niet tegenover de televisie, maar zijn onderdeel van haar werkelijkheid.

We live in a mess-age: terroristische aanslagen zijn georganiseerd rondom media aandacht, burgers zijn geen doel maar middel. WTC was geen centrum van Amerika of van het kapitalisme, maar van media aandacht.

Mess-age 9/11 Medium: televisie is onlosmakelijk verbonden met 9/11. Het had niet volgens een ander medium kunnen gebeuren. Taal = 9/11. Het had niet de zelfde betekenis gehad. Wij zouden op een andere wijze aangesproken worden als het niet via het medium televisie werd gebracht. Doordat wij anders zouden zijn benaderd, zouden wij het ook anders ervaren.

Medium: televisie is onlosmakelijk verbonden met 9/11. Het had niet volgens een ander medium kunnen gebeuren. Taal = 9/11. Het had niet de zelfde betekenis gehad. Wij zouden op een andere wijze aangesproken worden als het niet via het medium televisie werd gebracht. Doordat wij anders zouden zijn benaderd, zouden wij het ook anders ervaren.

Kernbegrippen MEDIA

Adaptatie Inhoud van een medium in een ander medium overzetten

Adaptatie het overzetten van de inhoud van een medium in een ander medium. Inhoud wordt daarbij omgezet in een ander tekensysteem.

het overzetten van de inhoud van een medium in een ander medium.

Inhoud wordt daarbij omgezet in een ander tekensysteem.

Adaptatie: Lezen vs film Lezen doe je in je eigen tempo Een boek lees je alleen Boek herinnert je aan het medium, een film niet. Boek is tastbaar. Boek lezen duurt doorgaans langer Wat kost meer inspanning? Lezen of kijken?

Lezen doe je in je eigen tempo

Een boek lees je alleen

Boek herinnert je aan het medium, een film niet.

Boek is tastbaar.

Boek lezen duurt doorgaans langer

Wat kost meer inspanning? Lezen of kijken?

Waarom verfilmen? Als een roman een succes heeft gehad zal de film dat ook wel hebben. Ook is er sprake van gemakzucht. Het verhaal heeft zich namelijk al bewezen. Wat ook een reden is, is dat het publiek van nieuwsgierig is naar de verfilming van het boek.

Als een roman een succes heeft gehad zal de film dat ook wel hebben.

Ook is er sprake van gemakzucht. Het verhaal heeft zich namelijk al bewezen.

Wat ook een reden is, is dat het publiek van nieuwsgierig is naar de verfilming van het boek.

Verbeeldingsprincipes Een medium werkt volgens andere principes dan een ander medium. Vb. boekverfilming. Een bepaald medium brengt allerlei principes met zich mee. De verschillende media zijn geen ‘eilandjes’. Het ene heeft wel invloed op de ander.

Een medium werkt volgens andere principes dan een ander medium.

Vb. boekverfilming.

Een bepaald medium brengt allerlei principes met zich mee.

De verschillende media zijn geen ‘eilandjes’.

Het ene heeft wel invloed op de ander.

Overeenkomsten tussen literatuur & film bij uitstek geschikt om verhalen te vertellen mogelijkheid tot ‘showing’, er is een onzichtbare auteur. Perspectiefwisselingen Heeft beiden met beeld (image te maken). Boek heeft een concept van de Mental image, en een film is een concept of the virtual image.

bij uitstek geschikt om verhalen te vertellen

mogelijkheid tot ‘showing’, er is een onzichtbare auteur.

Perspectiefwisselingen

Heeft beiden met beeld (image te maken). Boek heeft een concept van de Mental image, en een film is een concept of the virtual image.

Remediatie "the 'content' of any medium is always another medium.”

Remediatie Remediatie houdt in dat elk nieuw medium een oud medium bevat. ‘ horseless carriage syndrome’

Remediatie houdt in dat elk nieuw medium een oud medium bevat.

‘ horseless carriage syndrome’

Remediatie Fotografie is remediatie van de schilderkunst. Film is remediatie van toneel E-book reader is remediatie van een boek. Wikipedia remedieert de encyclopedie, Youtube remedieert televisie Games (zoals WoW) remediëren film

Fotografie is remediatie van de schilderkunst.

Film is remediatie van toneel

E-book reader is remediatie van een boek.

Wikipedia remedieert de encyclopedie,

Youtube remedieert televisie

Games (zoals WoW) remediëren film

"The medium is the message " Hiermee bedoelde McLuhan dat het niet om de content van een medium gaat maar om de vorm van het medium zelf. De komst van elk nieuw medium zorgt ervoor dat we anders met elkaar omgaan.

Hiermee bedoelde McLuhan dat het niet om de content van een medium gaat maar om de vorm van het medium zelf.

De komst van elk nieuw medium zorgt ervoor dat we anders met elkaar omgaan.

Mogelijkheden van remediatie Digitaal distribueren van oude media Verbeteren van de presentatie van een oud medium Veranderen van oud medium

Digitaal distribueren van oude media

Verbeteren van de presentatie van een oud medium

Veranderen van oud medium

Mogelijkheden van remediatie Digitaal distribueren van oude media: de inhoud van oude media word aangeboden en nieuwe vorm. Bijvoorbeeld oude foto’s digitaliseren. Dit moet geen consequenties hebben voor de gebruikerservaring, maar helaas is dit wel het geval. De ervaring van een fysieke krant is natuurlijk altijd anders dan een nieuwsbericht vanaf een computerscherm lezen.

Digitaal distribueren van oude media:

de inhoud van oude media word aangeboden en nieuwe vorm. Bijvoorbeeld oude foto’s digitaliseren. Dit moet geen consequenties hebben voor de gebruikerservaring, maar helaas is dit wel het geval. De ervaring van een fysieke krant is natuurlijk altijd anders dan een nieuwsbericht vanaf een computerscherm lezen.

Mogelijkheden van remediatie Verbeteren van de presentatie van een oud medium: Britannica is tegenwoordig digitaal, waardoor de lezer kan linken van een naar ander onderwerp. Ook is deze encyclopedie aanzienlijk minder snel verouderd dan het fysieke exemplaar. Ook wikipedia is hier een voorbeeld van. Deze is zelfs meer up-to-date wat betreft hele actuele onderwerpen doordat de gebruikers informatie kunnen toevoegen.

Verbeteren van de presentatie van een oud medium:

Britannica is tegenwoordig digitaal, waardoor de lezer kan linken van een naar ander onderwerp. Ook is deze encyclopedie aanzienlijk minder snel verouderd dan het fysieke exemplaar.

Ook wikipedia is hier een voorbeeld van. Deze is zelfs meer up-to-date wat betreft hele actuele onderwerpen doordat de gebruikers informatie kunnen toevoegen.

Mogelijkheden van remediatie Verbeteren van de presentatie van een oud medium: Helaas kunnen gebruikers ook makkelijk verkeerde informatie plaatsen of goede informatie manipuleren. Dus voordelen remediatie encyclopedie: associatiever lezen door hyperlinks in artikelen informatie up-to-date doordat het makkelijk aan te passen is informatie door publieke interactie doordat artikelvorming transparant is vermenging van vormen van informatie

Verbeteren van de presentatie van een oud medium:

Helaas kunnen gebruikers ook makkelijk verkeerde informatie plaatsen of goede informatie manipuleren.

Dus voordelen remediatie encyclopedie:

associatiever lezen door hyperlinks in artikelen

informatie up-to-date doordat het makkelijk aan te passen is

informatie door publieke interactie doordat artikelvorming transparant is

vermenging van vormen van informatie

Mogelijkheden van remediatie Veranderen van oud medium: films veranderd in games (dus games remediëren film in radicaal andere vorm), en veel zaken zoals video’s en kranten gedigitaliseerd waardoor de oorspronkelijke vorm (een traditionele krant) drastisch veranderd.

Veranderen van oud medium:

films veranderd in games (dus games remediëren film in radicaal andere vorm), en veel zaken zoals video’s en kranten gedigitaliseerd waardoor de oorspronkelijke vorm (een traditionele krant) drastisch veranderd.

Samenvattend de drie vormen van remediatie 1. overgieten in nieuwe vorm 2. oude vorm verbeteren 3. een totaal nieuwe vorm creëren

1. overgieten in nieuwe vorm

2. oude vorm verbeteren

3. een totaal nieuwe vorm creëren

Ontwikkelingen en Trends in de Media MENS

Media trends overvloed (‘age of abundance’) crossmediale inzet meer media tegelijk (‘simultaneous media usage’)

overvloed (‘age of abundance’)

crossmediale inzet

meer media tegelijk (‘simultaneous media usage’)

Media trends; overvloed meer media, meer reclame 4x zoveel reclame in 10 jaar vraag constant: 1000 minuten discrepantie vraag   aanbod

meer media, meer reclame

4x zoveel reclame in 10 jaar

vraag constant: 1000 minuten

discrepantie vraag   aanbod

Media trends; crossmedia meer doelgroepen (‘targeting lever’) synergie-effect: 1 + 1 = 3 (‘synergy lever’) steeds meer mediumtypen bij één campagne

meer doelgroepen (‘targeting lever’)

synergie-effect: 1 + 1 = 3 (‘synergy lever’)

steeds meer mediumtypen bij één campagne

Media trends; crossmedia “ Old media planning was about picking individual media. New media planning is about picking combinations of media (and permutations of media, where sequence of exposure is important)” Ephron

“ Old media planning was about picking individual media. New media planning is about picking combinations of media (and permutations of media, where sequence of exposure is important)”

Ephron

Media trends; media tegelijk tijdbestedingsonderzoek meer consumptie tegelijk ‘ tijd maken’

tijdbestedingsonderzoek

meer consumptie tegelijk

‘ tijd maken’

Media consumptie 2006

Stromen

Trends in mediumtypen tv: real life soaps tv: non spot advertising tijdschriften: meer special interest dagbladen: meer life-style internet: steeds meer ‘water uit kraan’ radio: dj’s als iconen

tv: real life soaps

tv: non spot advertising

tijdschriften: meer special interest

dagbladen: meer life-style

internet: steeds meer ‘water uit kraan’

radio: dj’s als iconen

Media… Welke nieuwe media vormen zijn er de laatste tijd erbij gekomen?

Welke nieuwe media vormen zijn er de laatste tijd erbij gekomen?

Media 2.0 wiki google-maps youtube broadcasting mobile website wifi rfid narrowcasting mms myspace social networks longtail twitter second life e-paper tabloidisering mashups rss vodcasting google-earth krant blogs tivo podcasting gps sms flickr

wiki google-maps youtube broadcasting mobile website wifi rfid narrowcasting mms myspace social networks longtail twitter second life e-paper tabloidisering mashups rss vodcasting google-earth krant blogs tivo podcasting gps sms flickr

Ontwikkelingen in media consumptie MENS & MOMENT

Mediagebruik

Veranderingen? Veranderingen in de media-wereld en het mediagebruik worden vooral veroorzaakt door: technologische ontwikkelingen, digitalisering Culturele veranderingen voort-schrijdende ontwikkelingen in de microelektronica.

Veranderingen in de media-wereld en het mediagebruik worden vooral veroorzaakt door:

technologische ontwikkelingen,

digitalisering

Culturele veranderingen

voort-schrijdende ontwikkelingen in de microelektronica.

Vertaling naar crossmedia AnyWhere = fysieke locatie AnyPlace = medium AnyTime = timeslot AnyOne = publiek

AnyWhere = fysieke locatie

AnyPlace = medium

AnyTime = timeslot

AnyOne = publiek

‘ Anytime, anyplace, anywhere’ Door de mogelijkheden die time- and placeshifting met zich meebrengen, bepaalt de consument zelf wanneer en waar men media consumeert.

Door de mogelijkheden die time- and placeshifting met zich meebrengen, bepaalt de

consument zelf wanneer en waar men media consumeert.

Multitasking Bij multitasken speelt dus het tegelijkertijd waarnemen een belangrijke rol. Wat gebeurt er nu bij mediagebruik. We kunnen een aantal vormen onderscheiden: 1. Multitasken 2. Sequentieel multitasken 3. Nonmedia multitasken

Bij multitasken speelt dus het tegelijkertijd waarnemen een belangrijke rol. Wat gebeurt er nu bij mediagebruik.

We kunnen een aantal vormen onderscheiden:

1. Multitasken

2. Sequentieel multitasken

3. Nonmedia multitasken

Multitasking Multitasken Het tegelijkertijd gebruiken van media, dus echt op één moment. Bijvoorbeeld televisiekijken en telefoneren. Nonmedia multitasken Het gebruik van media in combinatie met niet media activiteiten, bijvoorbeeld eten en televisiekijken.

Multitasken

Het tegelijkertijd gebruiken van media, dus echt op één moment. Bijvoorbeeld televisiekijken en telefoneren.

Nonmedia multitasken

Het gebruik van media in combinatie met niet media activiteiten, bijvoorbeeld eten en televisiekijken.

Multitasking Sequentieel multitasken Het snel wisselen tussen media, technisch gezien ná elkaar. Je zit bijvoorbeeld te surfen, dan wordt je aandacht getrokken door iets wat op televisie wordt aangekondigd en vervolgens keer je weer terug naar je computer. Alle betrokken media zijn ingeschakeld en zijn instant beschikbaar.

Sequentieel multitasken

Het snel wisselen tussen media, technisch gezien ná elkaar. Je zit bijvoorbeeld te surfen, dan wordt je aandacht getrokken door iets wat op televisie wordt aangekondigd en vervolgens keer je weer terug naar je computer.

Alle betrokken media zijn ingeschakeld en zijn instant beschikbaar.

Multitasking De positieve kant wordt verondersteld vanwege het synergie-effect bij gebruik van meerdere media: 1+1=3. Dit wordt ook vaak het multiplier-effect genoemd: de inzet van verschillende media versterkt de werking over en weer.

De positieve kant wordt verondersteld vanwege het synergie-effect bij gebruik van meerdere media: 1+1=3.

Dit wordt ook vaak het multiplier-effect genoemd: de inzet van verschillende media versterkt de werking over en weer.

Multitasking Negatieve kant: Verondersteld wordt dat de mens veel wil consumeren, dus ook media, en de tijd probeert zo efficiënt mogelijk te gebruiken door meerdere media tegelijkertijd te consumeren. Dit zou ten koste gaan van de aandacht van ieder van die media.

Negatieve kant:

Verondersteld wordt dat de mens veel wil consumeren, dus ook media, en de tijd probeert zo efficiënt mogelijk te gebruiken door meerdere media tegelijkertijd te consumeren.

Dit zou ten koste gaan van de aandacht van ieder van die media.

AANDACHT VOOR MULTITASKING Conclusies uit het SPOT Tijdbestedings- onderzoek 2006

AANDACHT VOOR MULTITASKING Conclusies uit het SPOT Tijdbestedings- onderzoek 2006

Mediaconsumptie gedurende de dag MOMENT

 

 

 

A day in a life… Source: EIAA, Belgium results 2005

 

 

 

 

Mediavergelijking MEDIA & MOGELIJKHEDEN

Functies van media De WRR stelt echter voor om te kijken naar functies van media. De WRR maakt in het rapport ‘Focus op functies’ onderscheid tussen nieuwsvoorziening, opinievorming&achtergrond, entertainment, kunst&cultuur, specifieke informatievoorziening commerciële uitingen/voorlichting.

De WRR stelt echter voor om te kijken naar functies van media.

De WRR maakt in het rapport ‘Focus op functies’ onderscheid tussen

nieuwsvoorziening,

opinievorming&achtergrond,

entertainment,

kunst&cultuur,

specifieke informatievoorziening

commerciële uitingen/voorlichting.

Een nieuwsvoorzienend medium als de Volkskrant kan bijvoorbeeld gebruik maken van allerlei platforms.

Een nieuwsvoorzienend medium als de Volkskrant kan bijvoorbeeld gebruik maken van allerlei platforms.

Mediumspecificiteit Kunst ziet vaak af van een prioritaire keuze voor een of ander medium . De thematiek dicteert het medium of de voorkeur voor multi - of intermedialiteit. Mediumspecificiteit berust meestal op een heel doortaste keuze en gaat vaak hand in hand met een extreme  gevoeligheid voor het medium of de problematisering van de eigenschappen ervan.

Kunst ziet vaak af van een prioritaire keuze voor een of ander medium .

De thematiek dicteert het medium of de voorkeur voor multi - of intermedialiteit.

Mediumspecificiteit berust meestal op een heel doortaste keuze en gaat vaak hand in hand met een extreme  gevoeligheid voor het medium of de problematisering van de eigenschappen ervan.

Mediumspecifieke eigenschappen

Mediumspecifieke eigenschappen Online/Offline Tastbaar/Virtueel Linear/Non Linear Bereik Interactief / Non interactie Aanpasbaarheid Kosten

Online/Offline

Tastbaar/Virtueel

Linear/Non Linear

Bereik

Interactief / Non interactie

Aanpasbaarheid

Kosten

Mediumspecifieke eigenschappen Intensiteit Massa / Individueel Fysieke beperkingen Technische beperkingen Abstractie niveau Betrouwbaarheid Special Interest Live / Semi Live / Non live

Intensiteit

Massa / Individueel

Fysieke beperkingen

Technische beperkingen

Abstractie niveau

Betrouwbaarheid

Special Interest

Live / Semi Live / Non live

Mediumspecifieke eigenschappen Offline media

Dagbladen +/- + massaal bereik  + geografische segmentatie (regionale bladen)  + actueel medium  + op korte termijn te gebruiken  + lezers hebben sterke binding met krant (gunstige omgeving)  - reproductiekwaliteit niet altijd perfect  - duur als landelijk bereik wordt nagestreefd  - ongeschikt voor specifieke doelgroepbenadering  - minder gelezen dan vroeger

+ massaal bereik 

+ geografische segmentatie (regionale bladen) 

+ actueel medium 

+ op korte termijn te gebruiken 

+ lezers hebben sterke binding met krant (gunstige omgeving) 

- reproductiekwaliteit niet altijd perfect 

- duur als landelijk bereik wordt nagestreefd 

- ongeschikt voor specifieke doelgroepbenadering 

- minder gelezen dan vroeger

Televisie +/- + groot communicatievermogen  + autoriteit is hoog   + snel hoog bereik  - vluchtig medium (externe pacing)  - boodschap moet eenvoudig zijn  - hoge budgetten nodig  - productiekosten commercial hoog 

+ groot communicatievermogen 

+ autoriteit is hoog  

+ snel hoog bereik 

- vluchtig medium (externe pacing) 

- boodschap moet eenvoudig zijn 

- hoge budgetten nodig 

- productiekosten commercial hoog 

Radio +/- + relatief goedkoop  + gunstig ondersteunend medium  + langdurig gebruik mogelijk (jingles)  + vanwege vele zenders is doelgroepbenadering mogelijk  - vluchtig medium  - veel herhalingen nodig om hoog bereik en sterk effect te halen  - onthouden boodschap is moeilijker 

+ relatief goedkoop 

+ gunstig ondersteunend medium 

+ langdurig gebruik mogelijk (jingles) 

+ vanwege vele zenders is doelgroepbenadering mogelijk 

- vluchtig medium 

- veel herhalingen nodig om hoog bereik en sterk effect te halen 

- onthouden boodschap is moeilijker 

Mediumspecifieke eigenschappen Online media

Social Media Participation Het vragen om feedback en contributies. Opennness De openheid tot feedback, commenting, stemmen, en het delen van informatie. Conversation De twee-weg communicatie. Waar de zender ook een ontvanger wordt en de ontvanger ook een zender wordt.

Participation Het vragen om feedback en contributies.

Opennness De openheid tot feedback, commenting, stemmen, en het delen van informatie.

Conversation De twee-weg communicatie. Waar de zender ook een ontvanger wordt en de ontvanger ook een zender wordt.

Social Media Community Communities die een interesse delen op verschillende gebieden. Connectedness De verbondenheid tussen communitieleden en diverse platvormen.

Community Communities die een interesse delen op verschillende gebieden.

Connectedness De verbondenheid tussen communitieleden en diverse platvormen.

Honeycomb model

Bouwstenen voor het sociale web Smith onderscheidt daarbij de volgende 7 bouwstenen voor het sociale web: 1 Identity: a way of uniquely identifying people in the system. 2 Presence: a way of knowing who is online, available or otherwise nearby. 3 Relationships: a way of describing how two users in the system are related (e.g. in Flickr, people can be contacts, friends of family).

Smith onderscheidt daarbij de volgende 7 bouwstenen voor het sociale web:

1 Identity: a way of uniquely identifying people in the system.

2 Presence: a way of knowing who is online, available or otherwise nearby.

3 Relationships: a way of describing how two users in the system are related (e.g. in Flickr, people can be contacts, friends of family).

Bouwstenen voor het sociale web 4 Conversations: a way of talking to other people through the system. 5 Groups: a way of forming communities of interest. 6 Reputation: a way of knowing the status of other people in the system (who’s a good citizen? who can be trusted?). 7 Sharing: a way of sharing things that are meaningful to participants (like photos or videos).

4 Conversations: a way of talking to other people through the system.

5 Groups: a way of forming communities of interest.

6 Reputation: a way of knowing the status of other people in the system (who’s a good citizen? who can be trusted?).

7 Sharing: a way of sharing things that are meaningful to participants (like photos or videos).

 

 

 

Voorbeelden Narrativiteit & Platform

Holleeder case Holleeder browser (vrij NL) Tapes (vrij NL) Tijdslijn (vrij NL) Vodcasts (NOS)

Holleeder browser (vrij NL)

Tapes (vrij NL)

Tijdslijn (vrij NL)

Vodcasts (NOS)

Probleemwijken case Overzicht wijken Reacties Video’s Google earth

Overzicht wijken

Reacties

Video’s

Andere voorbeelden Dafur crisis on Google Earth Autobranden Hengelo Volkskrant webspecial : World Press Photo Housingmaps.com BBC’s Backstage-site Washington Post Remix

Dafur crisis on Google Earth

Autobranden Hengelo

Volkskrant webspecial : World Press Photo

Housingmaps.com

BBC’s Backstage-site

Washington Post Remix

Add a comment

Related pages

dr. René Glas MA - Geesteswetenschappen - Universiteit ...

Interactieve Narrativiteit en ... an innovative interdisciplinary platform for learning about games and play that ... Game Studies 01-01-2011 ...
Read more

dr. René Glas - Humanities - Utrecht University

dr. René Glas r.glas ... in Games and Play Research 01.09.2013 ... an innovative interdisciplinary platform for learning about games and play that ...
Read more

photography | DEMOCRATIC JUNGLE

BELGIUM BASED PHOTOGRAPHY PLATFORM. ... takes place at the finissage 16/01/16 at 3 pm ... Zijn projecten dragen steeds een grote narrativiteit in ...
Read more

Publications - University of Antwerp

Vanhoutte Kurt, Wynants Nele. Instance : the work of CREW with Eric joris Mapping intermediality in performance / Bay-Cheng, Sarah [edit.]; e.a.-isbn 978 ...
Read more

15. Second Life: A Platform for Professional Development ...

15. Second Life: A Platform for Professional Development and Research on Mathematics Teacher Retention in an Urban Environment
Read more

Past conferences and workshops - Maastricht University

This interdisciplinary research platform brings together scholars and ... seksueel misbruik en narrativiteit in Ik, Jan ... A 01.16 Sessievoorzitter ...
Read more

agenda.kuleuven.be

Our approach is to use proteomics as a tool to identify genome specific drought responses. Previously we reported a gel based approach to identify allele ...
Read more

Metropolis M » Magazine » 2005-No4 » Sociale corruptie

De Rooij: ‘We besloten alles aan te pakken wat we onszelf tot dan toe hadden verboden: narrativiteit, dialogen, de ongemakkelijke nabijheid van de ander ...
Read more

Publications - University of Antwerp - UAntwerpen

Publications. Publications. 2016. ... immersie en narrativiteit Vanhoutte Kurt. Crossover: kunst, ... Digitaal platform I-IV: ...
Read more