Myynnin piristyspäivä

50 %
50 %
Information about Myynnin piristyspäivä

Published on February 23, 2014

Author: HannuKossila1

Source: slideshare.net

Description

mstreet auttaa myyntiä keskittymään asiakkaaseen. Aivan kuten golflyönnissä valmentaja opettaa keskittymään palloon, hyvän myyntivalmennuksen menetyksen ratkaisee lopulta asiakas ja hänen kokemansa hyöty. Asiakashyöty muodostuu aivoissa tiettyjen päätöksentekoprosessien avulla, joita valaisemme Asiakashyödyn psykologian avulla.

Käymällä näitä asioita läpi myös oman itsensä kautta, jokainen myyntihenkilö oppii uutta asiaa ja ajattelutapaa, joka nostaa myynnin teholukuja uudelle tasolle – emme opeta tekniikoita, vaan yksinkertaisen tavan kehittää omaa myyntiään.

Kokemus radalla on mieleenpainuva, ja se jättää pysyvät muistijäljet jokaiselle osallistujalle. Turvallisuus ja työntekijöistä välittäminen viestivät yrityksen arvoista.

mstreet Myynnin Piristyspäivä tuo esimiehille arvokasta tietoa tiimeistään ja samalla uusia aputyövälineitä pitempiaikaiseen kehitystyöhön.

Add a comment

Related pages

Myyntipakki

Asiakashyöty. Asiakashyöty on myynnin psykologian peruskäsite. Se on asiakkaan aivoissa syntyvä, ... Myynnin piristyspäivä. Tweet. 11. 02. 2014 0 views
Read more

mWare | mstreet.fi

kiinteistÖnvÄlityksen myynnin ja rekryn avut myyjÄn profilointi kurssikatalogi asiakashyÖdyn testaaminen myynnin piristyspÄivÄ . vastaa peruuta vastaus.
Read more