Muurautomaat Kaartdiefstal2

67 %
33 %
Information about Muurautomaat Kaartdiefstal2

Published on October 9, 2009

Author: nomorecorsa

Source: slideshare.net

Description

Ik kreeg net een presentatie binnen van een bevriende medewerker van ING, waarin uitgelegd wordt hoe pinpasfraude in zn werk kan gaan. Verspreidt deze presentatie gerust, hoe meer mensen weten hoe het werkt hoe minder de criminelen nog kans maken op succes.

DIEFSTAL IN GELDAUTOMATEN Op deze 1 e foto zie je een persoon die klaarblijkelijk een transactie uitvoert aan de geldautomaat.

Op deze 1 e foto zie je een persoon die klaarblijkelijk een transactie uitvoert aan de geldautomaat.

Wat hij werkelijk doet is t plaatsen van de valstrik in de geldautomaat om de pinpas van de volgende gebruiker te ”vangen”. PLAATSEN VALSTRIK

Wat hij werkelijk doet is t plaatsen van de valstrik in de geldautomaat om de pinpas van de volgende gebruiker te ”vangen”.

WAARSCHUWING Deze fraudeurs handelen meestal met z’n 2e: een ooggetuige en een ander voor het “ helpen ” van het eerste slachtoffer.

Deze fraudeurs handelen meestal met z’n 2e: een ooggetuige en een ander voor het “ helpen ” van het eerste slachtoffer.

Wij zien hier t slachtoffer de aangepaste geldautomaat gebruiken. Hij steekt zijn pinpas in de automaat en begint een transactie. HET SLACHTOFFER

Wij zien hier t slachtoffer de aangepaste geldautomaat gebruiken.

Hij steekt zijn pinpas in de automaat en begint een transactie.

LA CAPTURE De pinpas wordt “gevangen” en het slachtoffer vraagt zich af waarom ? Je kunt de “fraudeur” al zien naderen…

De pinpas wordt “gevangen” en het slachtoffer vraagt zich af waarom ? Je kunt de “fraudeur” al zien naderen…

DE HULP We zien hier de fraudeur die net doet alsof hij komt helpen… Wat hij werkelijk probeert is de pincode van de “gevangen” pinpas te achterhalen .

We zien hier de fraudeur die net doet alsof hij komt helpen…

Wat hij werkelijk probeert is de pincode van de “gevangen” pinpas

te achterhalen .

DE CODE VERKRIJGEN Hij overtuigt de klant dat hij de vastgehouden pinpas zal kunnen terughalen als hij de pincode gebruikt terwijl hij op “cancel” en “enter” drukt.

Hij overtuigt de klant dat hij de vastgehouden pinpas zal kunnen terughalen als hij de pincode gebruikt terwijl hij op “cancel” en “enter” drukt.

BESCHOUWD ALS INGESLIKT Na meerdere pogingen gelooft de gedupeerde dat de geldautomaat zijn pinpas heeft ingeslikt en gaan ze weer weg.

Na meerdere pogingen gelooft de gedupeerde dat de geldautomaat zijn pinpas heeft ingeslikt en gaan ze weer weg.

HET AFPAKKEN VAN EEN PINPAS Kort daarna komt de fraudeur terug om de ‘gevangen’ pinpas te samen met de valstrik op te halen. Hij heeft nu niet alleen de pinpas maar ook de pincode.

Kort daarna komt de fraudeur terug om de ‘gevangen’ pinpas te samen met de valstrik op te halen.

Hij heeft nu niet alleen de pinpas maar ook de pincode.

DE VLUCHT Met pinpas en bijbehorende code verlaat hij de geld automaat. Uiteraard niet voordat hij geld van de rekening heeft gehaald.

Met pinpas en bijbehorende code verlaat hij de geld automaat. Uiteraard niet voordat hij geld van de rekening heeft gehaald.

DE VALSTRIK De valstrik is gemaakt van röntgenfotopapier, dat door de fraudeurs wordt geprefereerd omdat de kleur lijkt op de kleur van het kader van de automaat.

De valstrik is gemaakt van röntgenfotopapier, dat door de fraudeurs wordt geprefereerd omdat de kleur lijkt op de kleur van het kader van de automaat.

HET PLAATSEN De valstrik wordt ingebracht in de gleuf voor de pinpas waarbij er over gewaakt wordt dat deze niet volledig wordt ingebracht. De hoeken worden vastgeplakt aan boven-en onderkant van de gleuf.

De valstrik wordt ingebracht in de gleuf voor de pinpas waarbij er over gewaakt wordt dat deze niet volledig wordt ingebracht. De hoeken worden vastgeplakt aan boven-en onderkant van de gleuf.

ONZICHTBAAR Zodra de hoeken zijn vastgeplakt, is het vrijwel onmogelijk de valstrik te ontdekken.

Zodra de hoeken zijn vastgeplakt,

is het vrijwel onmogelijk de valstrik te ontdekken.

HOE WORDT DE KAART “GEVANGEN” ? Er worden insnijdingen aangebracht aan weerszijden van de valstrik waardoor de kaart wordt tegengehouden en er geen transactie mogelijk is.

Er worden insnijdingen aangebracht aan weerszijden van de valstrik waardoor de kaart wordt tegengehouden en er geen transactie mogelijk is.

DE KAART TERUGHALEN Zodra de klant is vertrokken, kan de fraudeur de hoeken losmaken en zal hij door de valstrik vast te houden de kaart terugtrekken

Zodra de klant is vertrokken, kan de fraudeur de hoeken losmaken en zal hij door de valstrik vast te houden de kaart terugtrekken

AANBEVELINGEN 1.-Als de pinpas wordt vastgehouden moet je nagaan of er geen papier in de gleuf zit vastgeplakt. Zo ja, de valstrik los maken en de kaart uitnemen. 2. – Onmiddelijk de bank informeren. 3. – nooit je pincode geven

1.-Als de pinpas wordt vastgehouden moet je nagaan of er geen papier in de gleuf zit vastgeplakt. Zo ja, de valstrik los maken en de kaart uitnemen.

2. – Onmiddelijk de bank informeren.

3. – nooit je pincode

geven

STUUR DIT BERICHT DOOR AAN AL JE VRIENDEN Groet Eric

Add a comment

Related pages

Schatkist Computer Idee

Een_bereknuffel.pps winter_women.ppsx winter_children.ppsx january_1.ppsx christmas_memories_1.ppsx happy_2016.ppsx 2016_new_years_eve.ppsx 003_deKnuffel ...
Read more

Muurautomaat-kaartdiefstal - SlideBoom - upload and share ...

Muurautomaat-kaartdiefstal. 0: Flag. Flag as Inappropriate: Please select the category that most closely reflects your concern about the ...
Read more

ROBO EN CAJEROS

Title: ROBO EN CAJEROS Author: PEDRO A.MORALES DUEÑAS Last modified by: Eric Schellekens Created Date: 12/5/2001 11:37:51 PM Document presentation format
Read more