Mrekullia e Jetes

50 %
50 %
Information about Mrekullia e Jetes

Published on August 5, 2008

Author: rem7i

Source: slideshare.net

Description

Prezentim i mire rreth mrekullise se krijimit te njeriut

Ria slides Um feto de poucas semanas encontra-se no interior do útero de sua mãe. Në mitrën e nënës.

Ria slides Një embrion disa javësh brenda mitrës së nënës.

Ria slides Ai është në fazën fillestare të zhvillimit. Ka një rrugë të gjatë përpara.

Ria slides Ai është në fazën e parë të zhvillimit njerëzor dhe në këtë fazë mund të ngatërrohet me embrionin e një qeni ose të një majmuni.

Ria slides Ai ës h të i lidhur me trastën viteline e cila i siguron lëndët ushqyese që i nevojiten në javët e para të jetës.

Ria slides Pas rreth 8 javësh trasta viteline e humbet funksionin. Kordoni ombelikal fillon ta ushqejë embrionin me lëndët ushqyese që sigurohen nga trupi i nënës.

Ria slides Ndërkohë që këto ndodhin, ai noton i qetë në mitrën e nënës së tij.

Ria slides Në javën e 16 të shtatëzanisë, gjymtyrët e tij tashmë janë zhvilluar. Sytë janë akoma të mbyllur, por duart dhe këmbët fillojnë të lëvizin , pavarësisht se nëna akoma nuk i percepton këto lëvizje.

Ria slides Në saje të ekografisë 4D, ju mund të shikoni mjaft qartë tiparet e bebit, madje edhe pamjen e fytyryrës së tij.

Ria slides Në moshën 24 javëshe vetëm mushkëritë nuk janë formuar plotësisht. N.q.s fëmija lind në këtë periudhë, shanset për të mbijetuar janë të mira.

Ria slides Në këtë fazë, ai tashmë lëviz duart dhe këmbët, rrah qepallat dhe thith gishtërinjtë.

Ria slides Ai bëhet i vetëdijshëm për hapësirën që e rrethon.

Ria slides Si të gjithë embrionet e tjerë, ai e kalon shumicën e kohës në gjumë. Ai madje edhe ëndërron.

Ria slides Pas 9 muajsh gjithçka është kompletuar dhe ai është gati për të lindur. Ja se si, brenda 40 javëve, një qelizë u tranformua në një qënje njerëzore.

Ria slides Mrekullia e krijimit të jetës së një qënjeje njerëzore në mitrën e nënës është pothuajse e përfunduar. Brenda pak ditësh mushkëritë dhe placenta do të sinjalizojnë orën e ardhjes së foshnjës në jetë.

Ria slides Bebi akoma fle, i qetë, në mitrën e nënës së tij. Ai nuk e di se shumë shpejt do të lerë qetësinë e “shtëpisë” së tij, për të kaluar njërën prej përvojave më traumatike të jetës së tij; lindjen.

Ria slides Po, pasi procesi i lindjes nuk është i vështirë vetëm për nënën. Ai është traumatik dhe i dhimbshëm edhe për bebin.

Ria slides JA PRA, KJO ESHTE MREKULLIA E JETES.

Ria slides Vallë a keni menduar ndonjëherë për shenjat e Krijuesit??? Mendoni për Dijen dhe Fuqinë e Krijuesit, i cili bën MREKULLINE E KRIJIMIT TE QENJEVE NJEREZORE. Kjo ndodh vazhdimisht… Një qënje e gjallë njerëzore nga një pikë ujë (spermë) … Gjithë lavdërimet i përkasin Zotit të Gjithësisë, TË GJITHËPUSHTETSHMIT, FUQIPLOTIT, TË GJITHËDIJSHMIT. A mund ta imagjinoni Dijen dhe Fuqinë e Krijuesit të Universit??? Përktheu. B. Hadroj

Add a comment

Related pages

Mrekullia e jetes - YouTube

Rrahje zemre nëna, fëmijë, ekografi, porsalindur, zbutës, qaj, fle - Duration: 15:14. Most relaxing sounds and videos 309 views
Read more

MREKULLIA E KRIJIMIT TE JETES - YouTube

mrekullia e jetes zbulime shkenocre mrekulli nga Kurani kijameti Buhariu Muslimi hadith Islam 2009 khalid jasin ahmed kalaja shefqet krasniqi ...
Read more

Mrekullia e jetes | Facebook

Mrekullia e jetes, Fieri, Fier, Albania. 7,865 likes · 25 talking about this. Dedikuar poezise,thenjeve dhe sigurisht ju qe na lexoni te dashur miq!!
Read more

Je Mrekullia E Jetes Time | Facebook

Je Mrekullia E Jetes Time. 471 likes · 1 talking about this. *Je Mrekullia E Jetes Time*
Read more

Mrekullitë e Kur'anit/Krijimi i njeriut - Wikibooks

Kjo ishte mrekullia e parë dhe kjo del nga vetë eksperimenti i cili nuk kishte përqëllim vëretësinë e Kur’anit ose goditjen e tij, por, ...
Read more

Mrekullia e 8 (feat. Dr. Mic) (Radio Edit) - Microsoft Store

Mrekullia e 8 (Radio Edit) Alban Skenderaj. Mrekullia e 8 (feat. Dr. Mic) 3:18 0,99 € Zusätzliche ... Urat E Jetes. Alban Skenderaj. 7,99 ...
Read more

Urat E Jetes - Microsoft Store

Urat E Jetes Alban Skenderaj. Urat E Jetes. 4:30 0,99 € Zusätzliche ... Mrekullia e 8 (feat. Dr. Mic) Alban Skenderaj. 7,99 ...
Read more

Mrekullia e jetës — BIBLIOTEKA ONLINE Watchtower

Mrekullia e jetës. Paraqitje në format tjetër (Psalmi 36:9) 1. Çdo fëmij’ që lind e çdo pikëz shi, rreze dielli porsi ar, edhe çdo grimc’.
Read more

Mrekullia e krijimit të jetës - informacione.wordpress.com

This entry was posted on E diel, 20th Shtator, 2009 at 10:09 pm and is filed under ISLAM, Video. You can follow any responses to this entry through the ...
Read more