Lugojul

50 %
50 %
Information about Lugojul
Travel

Published on January 25, 2009

Author: ghineadaniela1

Source: slideshare.net

Description

Cele mai frumoase cladiri din Lugoj.

Cele mai frumoase clădiri din Lugoj Realizat de Cristiana Maria Ghinea Clasa a VII-a A

Palatul Bejan Este considerat printre cele mai frumoase clădiri din Lugoj. A fost construit în 1901 şi adăpostea, pe vremuri, celebra Grand Caffee Corso.

Este considerat printre cele mai frumoase clădiri din Lugoj. A fost construit în 1901 şi adăpostea, pe vremuri, celebra Grand Caffee Corso.

Teatrul Municipal Traian Grozavescu Teatrul din Lugoj a fost inaugurat la 1 decembrie 1900 şi poartă numele tenorului de faimă internaţională Traian Grozavescu.

Teatrul din Lugoj a fost inaugurat la 1 decembrie 1900 şi poartă numele tenorului de faimă internaţională Traian Grozavescu.

Colegiul Naţional “Coriolan Brediceanu” Şi-a deschis cursurile în 1837. Aici s-a predat în limbile latină, germană, maghiară şi română.

Şi-a deschis cursurile în 1837. Aici s-a predat în limbile latină, germană, maghiară şi română.

Catedrala Greco-Catolică Catedrala “Coborârea Spiritului Sfânt” a fost construită între 1843 şi 1854 după planurile arhitectului L. Oettinger.

Catedrala “Coborârea Spiritului Sfânt” a fost construită între 1843 şi 1854 după planurile arhitectului L. Oettinger.

Hotelul “Timişul” Palatul Muschong a fost construit în 1926 pentru familia magnatului Jakob Muschong, însă bogătaşul nu a apucat să locuiască în această clădire.

Palatul Muschong a fost construit în 1926 pentru familia magnatului Jakob Muschong, însă bogătaşul nu a apucat să locuiască în această clădire.

Biserica Reformată Biserica reformată de pe splaiul C. Brediceanu nr. 6 a fost construită după planurile arhitectului Sandor Poncracz în 1907.

Biserica reformată de pe splaiul C. Brediceanu nr. 6 a fost construită după planurile arhitectului Sandor Poncracz în 1907.

Primăria Municipiului Lugoj Clădirea Primăriei a fost construită între 1903 – 1905. Iniţial adăpostea Direcţia financiară a comitatului Caraş-Severin şi apoi a judeţului Severin.

Clădirea Primăriei a fost construită între 1903 – 1905. Iniţial adăpostea Direcţia financiară a comitatului Caraş-Severin şi apoi a judeţului Severin.

Hotelul Dacia Hotelul Dacia e una dintre cele mai vechi construcţii din oraş. Până la Revoluţia din 1848 s-a numit Hanul “Drei Rossen” (Trei trandafiri)

Hotelul Dacia e una dintre cele mai vechi construcţii din oraş. Până la Revoluţia din 1848 s-a numit Hanul “Drei Rossen” (Trei trandafiri)

Palatul Justiţiei Adăposteşte astăzi Judecătoria, Procuratura, biroul colectiv de asistenţă juridică etc.

Adăposteşte astăzi Judecătoria, Procuratura, biroul colectiv de asistenţă juridică etc.

Palatul Poporului Clădire impozantă, cu faţada pe două străzi. Construită în 1903 – 1904 după proiectul ing. Armin Wilanyi.

Clădire impozantă, cu faţada pe două străzi. Construită în 1903 – 1904 după proiectul ing. Armin Wilanyi.

Biserica “Adormirea Maicii Domnului” Cunoscută drept biserica “cu două turnuri”, e construită in stil baroc între anii 1759 – 1766. Vechile turnuri au fost mistuite de un mare incendiu în 1842.

Cunoscută drept biserica “cu două turnuri”, e construită in stil baroc între anii 1759 – 1766. Vechile turnuri au fost mistuite de un mare incendiu în 1842.

Podul de fier A fost construit de o firmă vieneză în 1901 pe locul unui fost pod de lemn care lega Lugojul Român de cel German.

A fost construit de o firmă vieneză în 1901 pe locul unui fost pod de lemn care lega Lugojul Român de cel German.

Palatul Reformat Palatul se află în centrul oraşului, la intersecţia străzilor Bucegi şi Mocioni. A fost construit în 1906 de comunitatea reformată.

Palatul se află în centrul oraşului, la intersecţia străzilor Bucegi şi Mocioni. A fost construit în 1906 de comunitatea reformată.

Muzeul de Istorie, Etnografie şi Artă Inaugurat în 1899, Muzeul adăposteşte circa 65.000 de obiecte care vorbesc despre istoria oraşului.

Inaugurat în 1899, Muzeul adăposteşte circa 65.000 de obiecte care vorbesc despre istoria oraşului.

Lugojul şi-a păstrat multe clădiri de valoare din trecutul său!

Add a comment

Related presentations

Krishna Holidays is a well established Adventure and Tour operating company in Ris...

Learn about Fastport Passport, we offer expedited passport and visa solutions nati...

71A_Slides_Tusrismo

71A_Slides_Tusrismo

November 10, 2014

Slides sobre Turismo e Intercâmbio

Casa Batlló

Casa Batlló

June 3, 2009

Aircraft leasing is an important decision and before making such an important purc...

Private jets can be hired by companies and individuals to travel in jets in a more...

Related pages

Lugojul.ro - Lugoj - portalul lugojenilor de pretutindeni

www.lugojul.ro - singurul portal de informatii si servicii al municipiului Lugoj. Stiri de actualitate, cultura, divertisment, sport, harti, biblioteca ...
Read more

Lugoj Online - Suntem Primii!

Lugojul Live; Primaria Lugoj; Mica Publicitate; Firme si afaceri din Lugoj; Protopopiatul Lugoj; Biserica Baptista Harul; Episcopia Greco-Catolica;
Read more

Primaria Municipiului Lugoj

Lugojul LIVE. Raport primar 2012-2016. Situația lucrărilor din Municipiul Lugoj. Program cinematograf "Bela Lugosi" Investiții realizate în Municipiul ...
Read more

Redesteptarea.ro | Stiri si noutati din Lugoj

Şcoala sportivă lugojeană a de­monstrat de-a lungul tim­pului că este capabilă să for­meze şi să pregătească per­for­meri cu rezultate ...
Read more

Cetateanul.ro

Lugojul Pedalează, poate cea mai apreciată activitate socială din Lugoj, se află în impas şi caută ajutor... Gabriel Iosa 19 octombrie 2016.
Read more

Lugoj - Wikipedia

Istorie. Lugojul a fost centrul unui district românesc care și-a păstrat și prin privilegiile și diplomele regilor maghiari autonomia până în ...
Read more

Lugoj - Wikipedia

Lugojul - local info site; Lugoj; Lugoj fun "Drăgan" European University of Lugoj; Actualitatea, weekly newspaper; Redeşteptarea, weekly newspaper;
Read more

Lugojul de odinioara . Lugoj old postcards - YouTube

Lugojul de odinioara, muzica gramofon. Lugoj old postcards
Read more

Lugosch/Lugoj/Lugos — OME-Lexikon — Uni Oldenburg

Gheorghe Luchescu: Lugojul cultural-artistic [Das kulturell-künstlerische Lugosch]. Lugoj 1975. Stelian Mândruƫ: Lugoj. In: Harald Roth (Hg.):
Read more