Llojet e baterive

79 %
21 %
Information about Llojet e baterive
Technology

Published on September 17, 2013

Author: OrvenBregu

Source: slideshare.net

Description

Ndertimi i baterive te ndryshme . Karikimi i tyre (Procesi).
Elementet e baterive te ndryshme

Jane qeliza qe Punojne se bashku

Bateri 9 V Brenda nje baterie 9 V jane te lidhura 6 bateri 1.5 v 6 x 1.5 =9v

• 1.5 volt • Punojne mire nqs perdor 100 mA ose me pak • Kapacitet I ulet • Nje periudhe jete prej 3 vjetesh

anode and anode collector Cathode collector MnO2 NH4Cl ZnCl2

 1.5 V: e humbin fuqine gradualisht  Anoda (-):Anoda (-): Zn + 2 OHZn + 2 OH-- ---> ZnO + H---> ZnO + H22O + 2e-O + 2e-  Katoda (+):Katoda (+): 2 MnO2 MnO22 + H+ H22O + 2e- --->MnO + 2e- --->Mn22OO33 + 2+ 2 OHOH--

MnO2, graphite Zn powder steel Metal nail Electrolyte KOH

• Anoda: litium • Katoda : Oksid magnezi • Kjo bateri zgjat me shum

 Kur karikon nje bateri, detyronKur karikon nje bateri, detyron elektronet te shkojne mbrapshtelektronet te shkojne mbrapsht (nga + tek -) Per te bere kete duhet(nga + tek -) Per te bere kete duhet nje tension me I larte mbrapa senje tension me I larte mbrapa se perpara Kjo eshte dhe arsyeja pseperpara Kjo eshte dhe arsyeja pse ammeter ne makinen tone shkonammeter ne makinen tone shkon lart ndersa bateria karikohet dhelart ndersa bateria karikohet dhe me pas kthehet normalme pas kthehet normal

Add a comment

Related presentations

Presentación que realice en el Evento Nacional de Gobierno Abierto, realizado los ...

In this presentation we will describe our experience developing with a highly dyna...

Presentation to the LITA Forum 7th November 2014 Albuquerque, NM

Un recorrido por los cambios que nos generará el wearabletech en el futuro

Um paralelo entre as novidades & mercado em Wearable Computing e Tecnologias Assis...

Microsoft finally joins the smartwatch and fitness tracker game by introducing the...

Related pages

Llojet E Baterive PDF - Free Text Books Download

Llojet E Baterive PDF - Free Text Books Download ... Recent Searches : 1 primaria matematicas sm pdf; beef-feedl; Llojet E Baterive pdf
Read more

Mbetjet Nga Bateritë Dhe Akumulatorët, Shqetësim Për ...

Pas miratimit, vendimi do të zbatohet për të gjitha llojet e baterive dhe akumulatorëve, pavarësisht formës, volumit, peshës, ...
Read more

Bateria - Wikipedia

Llojet e baterive qelizore. Shumë lloje të qelizave elektrokimike janë prodhuar, me dizajne dhe procese të ndryshme kimike, duke përfshirë qelizat ...
Read more

BLEJMI TE GJITHA LLOJET E BATERIVE (AKUMULATOREVE) TE ...

Blejmi te gjitha llojet e baterive (akumulatore) te vjetruara. Gjithashtu e bejmi edhe transportin e tyre deri ne vendin e duhur. Per informata NR ...
Read more

Projekti 613 klasi Whiskey - Wikipedia

Nga viti 1945 Bashkimi Sovjetik kishte të tëra llojet e nëndetëseve gjermane të luftës së dytë ... lavamani, automati i baterive, 3 bombula ...
Read more

Wikipedia Ndotja E Mjedisit Nga Baterite - free Ebooks ...

Llojet e perfitimit të energjisë elektrike - Wikipedia. ... cfare jane pilat (baterit) cilat jane llojet e baterive ?? ndotja e mjedisit Terma: ...
Read more

Baterite Ne e dimë se një bateri është... - Ese Dhe ...

Ne gjithashtu e dimë shumë atribute për bateritë llojet e ndryshme të tensionit, kapaciteti, kimike make-up dhe aspekte të tjera teknike.
Read more

Llojet e bizneseve - ARBK

Llojet e bizneseve; Për lehtësinë e lexuesit, më poshtë në pika të shkurta janë spjeguar llojet e bizneseve: ...
Read more