Laporan percuma buat duit blog

100 %
0 %
Information about Laporan percuma buat duit blog
Marketing

Published on March 12, 2014

Author: SyahmiAzharAmiruddin

Source: slideshare.net

Description

Ini kerana anda mungkin berminat untuk menjana pendapatan secara santai melalui blog. Blog dari dulu hingga kini ia menjadi lubuk duit kepada orang yang menghargainya sahaja.

Kenapa? Anda mungkin tahu atau tidak tahu langsung bagaimana nak jana pendapatan melalui blog. Inilah yang meyebabkan anda tidak menghargai sesebuah blog.

Anda tercari sana-sini panduan nak hasilkan duit melalui blog? Di sini saya tunjukkan beberapa cara jana pendapatan melalui blog.
Akhir kata, selamat membaca dan menjana duit melalui blog.

Hak cipta terpelihara Buatduitblog.com Laporan Percuma Buat duit dengan blog.

Hak cipta terpelihara Buatduitblog.com Oleh: FaizAlias www.FaizAlias.com www.AzzahraCreative.com www.RahsiaMurahnya.my Disclaimer. Untuk pengetahuan anda, penulis tidak pernah menggunakan semua perkhidmatan laman web yang di cadangkan di dalam ebook ini. Segala maklumat yang di beri adalah berbentuk umum dan anda boleh ketahuinya dengan lebih lanjut dengan melawat laman web mereka. Semua terma dan syarat tertakluk pada laman web mereka. Penulis telah melakukan kajian dan memang terbukti syarikat yang di nyatakan dalam ebook adalah sah dan memang membayar kepada blogger, jika anda di tipu atau di seleweng, ia di luar kuasa kami.

Hak cipta terpelihara Buatduitblog.com

Hak cipta terpelihara Buatduitblog.com Pendahuluan Pertama sekali saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kerana sudi untuk mendapatkan laporan percuma ini. Ini kerana anda mungkin berminat untuk menjana pendapatan secara santai melalui blog. Blog dari dulu hingga kini ia menjadi lubuk duit kepada orang yang menghargainya sahaja. Kenapa? Anda mungkin tahu atau tidak tahu langsung bagaimana nak jana pendapatan melalui blog. Inilah yang meyebabkan anda tidak menghargai sesebuah blog. Anda tercari sana-sini panduan nak hasilkan duit melalui blog? Di sini saya tunjukkan beberapa cara jana pendapatan melalui blog. Akhir kata, selamat membaca dan menjana duit melalui blog.

Hak cipta terpelihara Buatduitblog.com Menjual ruang pengiklanan. Ada bermacam-macam jenis ruang pengiklanan yang anda boleh jual, antaranya banner, iklan teks atau pop-ups. Pendapatan anda bergantung kepada sejauh mana bilangan pelawat yang datang ke laman web anda. Ada di kalangan blogger yang blog mereka menjangkau pelawat lebih 5 angka sehari berjaya mendapat pendapatan lebih 5 angka sebulan dengan hanya menjual ruang pengiklanan. Untuk blog yang memiliki topik kritikal seperti kewangan, ada pihak sanggup membeli ruang iklan pada harga 100,000 USD sebulan untuk meletakkan iklan mereka. Jadi, jika anda anggap blog adalah perkara yang membazir, baik anda fikirkan ia semula keran ia memang mampu beri keuntungan yang lumayan kepada anda. Melakukan post berbayar. Perkara kedua yang anda boleh lakukan untuk menjana pendapatan melalui blog adalah menyediakan perkhidmatan melakukan post berbayar. Untuk perkhidmatan ini, anda boleh bermula pada bila-bila masa sahaja. Ia juga bergantung kepada bilangan pelawat yang anda ada. Untuk permulaan, mungkin anda hanya menerima bayaran satu angka sahaja. Namun, jika blog anda sudah estasblish dan terkenal, sudah tentuk 5 angka untuk setiap post adalah tidak mustahil. Untuk pengetahuan anda, ebook ini

Hak cipta terpelihara Buatduitblog.com akan memberitahu 25 laman web untuk anda jana pendapatan melalui perkhidmatan post berbayar ini. Saya harap anda akan mendapat manfaat darinya nanti. Lakukan promosi untuk produk affiliate ataupun produk sendiri. Anda juga boleh melakukan promosi untuk produk sendiri atau produk affiliate. Namun, keuntungan tetap bergantung kepada berapa ramai pelawat blog anda. Semakin ramai orang yang melawat blog anda, semakin tinggi peluang untuk produk anda di beli oleh ramai orang. Bina dan jual blog. Blog juga boleh di ibaratkan sebagai tanah di alam nyata. Katakan anda membeli tanah yang kosong, kemudian anda bangunkan tanah tersebut sehingga tanah tersebut subur dengan tanaman atau di penuhi pembangunan lain seperti rumah atau bangunan dan ketika ini, anda jual tanah anda. Sudah tentu harga tanah anda akan melambung tinggi. Anda lakukan perkara yang sama untuk blog anda. Anda bina blog anda dan apabila blog anda mula terkenal, anda jual sahaja blog tersebut untuk membina pendapatan segera. Jika blog yang anda bina menjana pendapatan RM 100 untuk satu bulan, anda boleh jual sehingga RM 600 untuk blog tersebut.

Hak cipta terpelihara Buatduitblog.com Walau apa sahaja yang anda lakukan untuk menjana pendapatan melalui blog, blog tetap adalah antara perniagaan yang paling kukuh di dalam internet. Memiliki blog bermakna anda mempunyai sebidang tanah di alam nyata dan tanah tidak akan menghampakan anda.

Hak cipta terpelihara Buatduitblog.com Pengenalan kepada buat duit dengan blog. Panduan buat duit dengan blog ini menjurus kepada cara bagaimana hendak menjana wang dengan teknik post berbayar. Post berbayar bermaksud anda di bayar untuk post sesuatu di blog anda atau copy paste artikel yang telah di sediakan oleh pihak pengiklan di blog anda. Apa yang ada di dalam ebook ini adalah senarai 25 laman web yang anda boleh daftar dan menjana pendapatan dari mereka menerusi post berbayar. Saya doakan anda berjaya menjana pendapatan yang banyak dari laman web tersebut. Mari kita lihat senarai laman web tersebut.

Hak cipta terpelihara Buatduitblog.com Senarai laman web untuk jana wang. B5 Media Link: http://www.b5media.com Cara pembayaran: Bayaran bergantung kepada kerja yang anda dapat. Link untuk permohonan: http://jobs.problogger.net Review: B5 media adalah rangkaian blog yang besar di internet. Mereka menerima hampir 10 juta page view setiap bulan dan lebih sejuta pelawat unik setiap bulan. Anda bertuah jika di terima untuk menyertai B5 media dan melakukan pekerjaan untuk mereka kerana mereka adalah antara rangkaian pengiklan yang terbaik berada di internet. Mereka agak cerewet untuk menerima penyertaan blog baru dan hanya memilih mereka yang benar-benar kreatif sahaja. Blog advertising Store. Link: http://www.blogadvertisingstore.com

Hak cipta terpelihara Buatduitblog.com Cara pembayaran : Anda di bayar dengan mengikut harga yang di tetapkan pengiklan. Link untuk permohonan: http://blogadvertisingstore.com/register_blogger.php Review : Blog advertising store memberi peluang kepada pengiklan untuk memilih blog mana yang sesuai untuk mereka meletakkan review mereka. Ia berfungsi seperti ini, pihak pengiklan ada produk, servis atau laman web untuk mereka lakukan promosi. Kemudian mereka akan iklankan di blog advertising store. Tugas anda adalah memohon kepada pengiklan untuk menjadi reviewer. Ketika anda melakukan permohonan, pihak pengiklan kadang-kadang mahu anda menulis pra post dan berapa bayaran yang anda mahu tawarkan. Jadi, anda perlu bersedia dari awal. Pastikan blog anda mempunyai kaitan dengan topik yang ingin di review untuk meningkatkan peluang anda di pilih. Blog to profit. Link: http://www.blogtoprofit.com Cara pembayaran: Per post. Link untuk permohonan: http://www.blogtoprofit.com/btop/sign-up.html Review: Blog to profit mensyaratkan anda untuk memiliki blog yang berusia sekurang-kurangnya dua bulan dan melakukan post setiap 2 minggu sekali sekurang-kurangnya. Pekerjaan akan di beri sebaik sahaja anda di terima oleh rangkain mereka. Post yang anda lakukan di sini tidak bersifat pengiklanan atau jualan, ia lebih kepada

Hak cipta terpelihara Buatduitblog.com post biasa sahaja. Bayaran akan di lakukan setiap dua minggu ke dalam akaun paypal anda. BlogHer Ads Link: http://www.blogherads.com Cara pembayaran: Tidak pasti tetapi mungkin berdasarkan prestasi anda. Link untuk permohonan: http://www.blogherads.com/for-bloggers Review: Rangkainan ini memberi fokus pada blog yang di tulis oleh wanita atau blog yang mempunyai bilangan pembaca wanita yang banyak. Rangkain ini mendapat sambutan yang menggalakkan kerana ia di lawat lebih 15 juta pelawat pada setiap bulan. Jadi, ada banyak kerja untuk anda. Rangkaian ini di reka dengan membenarkan pihak pengiklan untuk memilih blog mana yang mereka berkenan untuk di siarkan iklan oleh mereka. Cara pembayaran, saya tidak pasti tetapi ia mungkin berdasarkan prestasi blog anda. Blogitive Link: http://www.blogitive.com Cara pembayaran: Setiap post.

Hak cipta terpelihara Buatduitblog.com Link untuk permohonan: http://my.blogitive.com/bloggers/apply Review: Blogitive adalah rangkaian yang membayar bloggers untuk setiap post yang mereka lakukan. Anda memperoleh wang dengan menyiarkan post pendapat mengenai sesuatu. Tiada langsung post berkenaan dengan iklan dan jualan. Anda juga boleh menggunakan perkhidmatan ghost writer yang di sediakan oleh pihak blogitive untuk menulis post blog anda. Jadi, anda boleh tumpukan perhatian lebih untuk promosi blog anda. Blogsvertise. Link: http://www.blogsvertise.com Cara pembayaran: setiap tugas yang anda dapat. Link untuk permohonan: http://www.blogvertise.com/reg/index.php Review: Blogsvertise memberi tugas kepada ahlinya bergantung kepada kehendak pihak pengiklan. Biasanya blogsvertise tidak memberi tugas untuk post artikel promosi atau seangkatan dengannya kerana pihak pengiklan selalunya mencari backlinks untuk website mereka. Anda tidak berhak untuk melakukan rundingan dengan pihak pengiklan kerana blogsvertise telah menetapkan harga untuk blog anda. Anda akan di bayar 4 hingga 25 dollar untuk setiap post yang anda lakukan. Bright hub

Hak cipta terpelihara Buatduitblog.com Link: http://www.brighthub.com Cara pembayaran: anda akan dibayar 10 USD dahulu dan di tambah lagi jika prestasi bagus. Link untuk permohonan: https://secure.brighthub.com/user/writerregistration.aspx Review: bright hub memberi fokus pada blog yang bercerita mengenai teknologi. Anda akan di bayar 10 USD untuk setiap post dan akan di tambah jika trafik di blog anda bertambah. Buy Blog Reviews Link: http://www.buyblogreviews.com Cara pembayaran: di bayar untuk setiap post. Link untuk permohonan: http://www.buyblogreviews.com/newaccount.php Review: Di sini, anda akan di bayar untuk setiap review yang anda lakukan. Anda akan di bayar setiap 1 st dan 15 th setiap bulan menerusi paypal. Anda berbagai topik untuk anda pilih. Creative weblogging Link: http://www.creative-weblogging.com

Hak cipta terpelihara Buatduitblog.com Cara pembayaran: Per post dan per page view. Link untuk permohonan: http://www.creative-weblogging.com/index/join_us-o- 1.html Review: Mereka membayar kepada blogger untuk setiap post yang di publish. Untuk anda memohon di sini, anda perlu sekurang-kurangnya memiliki 50,000 page views sebulan. Lagi banyak trafik yang anda dapat tarik, lagi banyak bayaran yang anda akan dapat. Families.com Link : http://www.families.com Cara pembayaran : 4 USD untuk setiap post dan mungkin meningkat. Link untuk permohonan: http://abaout.families.com/become-a-blogger Review : Di sini, mereka mahu anda menulis di laman web mereka. Mereka akan host blog anda di server mereka. Ia seperti social website. Tetapi, untuk anda di terima masuk ke network ini agak sukar kerana mereka akan melakukan temuduga melalui emel. Pastikan perwatakan anda sentiasa menarik. Glam Media Link: http://www.glammedia.com Cara pembayaran: bergantung kepada situasi. Link untuk permohonan:

Hak cipta terpelihara Buatduitblog.com http://www.glammedia.com/publishers/glam_publisher_network/apply_now.php Review: Glam Media adalah salah satu rangkaian pengiklanan yang telah menerima lebih 50 juta USD perlaburan dari pihak pengiklan. Untuk lebih lanjut anda boleh lawat laman web di bawah untuk mengetahui lebih lanjut mengenai glam media ini. http://glammedia.com/about_glam/legal/term_of_use.php Link Post Link : http://www.linkworth.com/products/partner-linkpost.php Cara pembayaran: Anda akan di bayar untuk setiap post. Link untuk permohonan: http://www.linkworth.com/signup.php Review: Link post adalah sebahagian dari linkworth tetapi ia lebih kepada pay per post di mana ia sesuai untuk anda sebagai blogger. Link post membayar 70% dari nilai yang di bayar oleh pihak pengiklan kepada mereka untuk setiap post yang anda lakukan. Loud Launch Link: http://www.loudlaunch.com/default.aspx Cara pembayaran: bergantung kepada iklan yang anda dapat. Link untuk permohonan: https://www.loudlaunch.com/users/register.aspx

Hak cipta terpelihara Buatduitblog.com Review: Di sini, mereka memberi bermacam-macam tawaran kepada anda sebagai blogger untuk menjana wang. Anda akan di bayar untuk melakukan press release, post berbayar atau artikel umum. Anda berhak untuk memilih mana-mana tawaran yang anda mahu. Pay per post Link: https://payperpost.com/ Cara pembayaran: bergantung kepada bilangan perkataan. Link untuk permohonan: https://payperpost.com Review: Di sini, anda yang tentukan harga untuk perkhidmatan anda. Anda bebas untuk meletakkan nilai harga berdasarkan perkataaan. Pihak pengiklan akan memilih anda sekirannya mereke berminat dengan tawaran anda. Pay U 2 blog Link: http://www.payu2blog.com Cara pembayaran : Setiap assignment. Link untuk permohonan: http://www.payu2blog.com/blogger-signup.htm Review: Di sini, anda akan di bayar untuk setiap post yang anda lakukan di blog anda. Syarikat mereka masih baru dan mereka seperti memilih untuk sesuatu

Hak cipta terpelihara Buatduitblog.com blog itu di terima permohonan mereka. Mereka mensyaratkan blog anda untuk berusia lebih 3 bulan untuk di terima masuk. Review Me Link: http://www.reviewme.com Cara pembayaran: Setiap review yang anda lakukan. Link untuk permohonan: https://www.reviewme.com/create_account.php?blogger=true Review: Anda akan di bayar antara 20 hingga 200 USD untuk setiap review yang anda lakukan. Anda juga di beri pilihan untuk menyatakan berapa bayaran untuk setiap review yang anda lakukan. Sudah semestinya bayaran agak tinggi untuk blog yang kukuh. Six Apart Link: http://www.sixapart.com Cara pembayaran: Pilihan anda.

Hak cipta terpelihara Buatduitblog.com Link untuk permohonan. : http://www.sixapart.com/advertising/solutions-for- bloggers/ Review: Syarikat ini agak besar seperti glam media dan sudah tentu ada banyak pilihan di sini untuk anda jana wang. Blog anda di syaratkan untuk berusia sekurang-kurangnya dua bulan sebelum boleh memohon. Smorty Link: http://www.smorty.com Cara pembayaran: Setiap post ataupun setiap click. Link untuk permohonan: https://members.smorty.com/blogger_signup.asp Review: Di sini anda akan di bayar mengikut post dan ada application untuk anda di bayar mengikut bilangan click. Di sini juga ada program pertukaran post. Jika anda menulis mengenai 100 blog yang lain. 100 blog yang lain itu juga akan menulis mengenai anda. Social Spark Link: http://socialspark.com Cara pembayaran : bergantung kepada tawaran. Link untuk permohonan: https://socialspark.com/signup

Hak cipta terpelihara Buatduitblog.com Review: Social Spark adalah salah satu lagi rangkaian pengiklanan yang menawarkan peluang untuk blogger menjana wang menerusi CPA offer, pay per post dan sewaan blog. Di sini, pengiklan di benarkan untuk menyewa blog anda pada hari-hari tertentu dan anda perlu menulis apa yang mereka hendak anda tulis. Sponsored Reviews Link: http://sponsoredreviews.com Cara pembayaran : Setiap review ( 5 –1000 USD) Link untuk permohonan : http://www.sponsoredreviews.com/create-accoint.asp Review: Di sini, pihak rangkaian memberi peluang kepada pengiklan untuk mencari blogger seperti anda untuk melakukan review mengenai apa sahaja yang mereka mahu. Anda akan di bayar untuk setiap review. Di sini, anda perlu bersaing dengan lebih jitu kerana hampir 23000 bloggers berdaftar dengan laman web ini tetapi pihak pengiklan juga ramai mencari blogger di sini. Jadi, anda tidak perlu risau mengenai persaingan kerana jika blog anda bagus, anda pasti akan di pilih. Today

Hak cipta terpelihara Buatduitblog.com Link: http://www.today.com Cara pembayaran: Berdasarkan prestasi. Link untuk permohonan: http://www.today.com/register-new Review: Ia sama seperti families kerana blog anda di host di sana. Namun, anda juga di bayar untuk setiap review yang anda tulis jika ada tawaran di tawarkan. Jika tidak, anda hanya berkongsi keuntungan syarikat sahaja. Weblogs Inc Link: http://www.weblogsinc.com Cara pembayaran : tidak jelas Link untuk permohonan : http://www.weblogsinc.com Review: syarikat ini biasanya menerima pelanggan dari golongan korporat. Jadi anda boleh ramalkan berapa bayaran yang anda bakal terima jika blog anda mampu untuk di daftarkan di rangkain ini. Permohonan sungguh mudah kerana anda hanya perlu minat pada subjek yang anda tulis dan anda di minta untuk menulis 3 samples blog post untuk mereka menilai. Wise Bread Link: http://www.wisebread.com Cara pembayaran: Berdasarkan prestasi.

Hak cipta terpelihara Buatduitblog.com Link untuk permohonan: http://www.wisebread.com/make-money-writing-for- wise-bread Review: Di sini, ia lebih fokus pada blog yang mempunyai niche kewangan. Untuk permohonan, anda perlu emel pada pihak mereka. Anda akan di minta untuk menulis beberapa artikel sebelum di terima masuk. Penutup Jika anda perhatikan pada laman-laman web di atas, terdapat beratus-ratus malah beribu-ribu peluang untuk anda menjana wang dari blog menerusi teknik review sahaja. Semakin terkenal dan kukuh blog anda, semakin tinggi bayaran yang anda bakal terima dari pihak pengiklan. Jika anda serius untuk jana pendapatan melalui blogging, anda perlu sediakan blog anda pada tahap terbaik. Antaranya adalah 1. Mempunyai PR yang bagus 2. Terletak di kedudukan utama dalam enjin carian. 3. Mempunyai content yang bagus. 4. Dan sudah tentu blog anda perlu ada pengikut yang ramai. 4 ramuan di atas sudah menjamin anda untuk menerima habuan sehingga 1000 USD sehari jika kena pada caranya. Perkara terakhir yang saya ingin sampaikan,

Hak cipta terpelihara Buatduitblog.com jika anda tidak mampu untuk tulis, upah sahaja penulis bebas untuk lakukannya kerana tugas usahawan sebenar adalah menyuruh. Dapatkan Versi Penuh Di www.buatduitblog.com

Add a comment

Related presentations

Brands are more invested today than ever before on curating and distributing paid,...

Marketers need to be creating and publishing original content across many differen...

As content marketing continues to increase in popularity in every industry, more m...

Il Direct Email Marketing (DEM) è una tipologia di marketing diretto che usa la po...

This presentation contains all 120 rules from Part 1 of the 2nd edition of "Email ...

Olá, somos o Paulo Bernardes e o Pedro Silvestre, temos uma ambição em comum de me...

Related pages

Laporan Percuma Buat Duit Dengan Blog - Shamsuriyadi.com

Semalam saya meluangkan masa untuk menulis satu laporan percuma khas untuk mereka yang inginkan menambah pendapatan mereka menerusi blog. Tapi pastikan ianya
Read more

Review E-book Percuma Buat Duit Dengan Mudah.my

Ebook ini ada 66 muka surat.Sangat berinformasi untuk buat duit. Saya dah tak sabar nak buat seperti yang dikongsikan dalam laporan tersebut. Anda tak ...
Read more