La Unió Europea

50 %
50 %
Information about La Unió Europea

Published on May 8, 2008

Author: iesemilidarder

Source: slideshare.net

Description

Presentació sobre la composició, història i institucions de la Unió Europea

LA UNIÓ EUROPEA

LA UNIÓ EUROPEA Quan neix? La CE,que després va passar a denominar-se UE, es va crear l'any 1957

Quan neix?

La CE,que després va passar a denominar-se UE, es va crear l'any 1957

LA UNIÓ EUROPEA Què és la UE? La UE és una organització internacional regional d'integració econòmica i política, a la qual els Estats li han transferit l'exercici de competències sobiranes (euro, política agrícola, pesquera, mediambient, etc.)

Què és la UE?

La UE és una organització internacional

regional d'integració econòmica i política,

a la qual els Estats li han transferit

l'exercici de competències sobiranes (euro, política agrícola, pesquera, mediambient, etc.)

LA UNIÓ EUROPEA: evolució 1957: (6) Alemanya, França, Itàlia, Luxemburg, Bèlgica i Holanda 1973: (9) Dinamarca, Regne Unit i Irlanda 1981: (10) Grècia 1986: (12) Espanya i Portugal 1995: (15) Suècia, Finlàndia i Àustria (referèndum negatiu a Noruega) 2004: (25) Estònia, Letònia, Lituània, Polònia, Hongria, Txèquia, Eslovàquia, Eslovènia, Xipre i Malta 2007: (27) Bulgària i Romania

1957: (6) Alemanya, França, Itàlia, Luxemburg, Bèlgica i Holanda

1973: (9) Dinamarca, Regne Unit i Irlanda

1981: (10) Grècia

1986: (12) Espanya i Portugal

1995: (15) Suècia, Finlàndia i Àustria (referèndum negatiu a Noruega)

2004: (25) Estònia, Letònia, Lituània, Polònia, Hongria, Txèquia, Eslovàquia, Eslovènia, Xipre i Malta

2007: (27) Bulgària i Romania

LA UNIÓ EUROPEA 27 ESTATS MEMBRES (només Estats i mai regions), quasi 500 milions d'habitants, 23 llengües oficials (tres alfabets) Requisits per ser Estat membre: ser un estat europeu, ser respectuós amb els drets humans i l'Estat de dret, tenir una economia de mercat. L'adhesió dóna estabilitat política i econòmica.

27 ESTATS MEMBRES (només Estats i mai regions), quasi 500 milions d'habitants, 23 llengües oficials (tres alfabets)

Requisits per ser Estat membre: ser un estat europeu, ser respectuós amb els drets humans i l'Estat de dret, tenir una economia de mercat.

L'adhesió dóna estabilitat política i econòmica.

LA UNIÓ EUROPEA La UE és essencialment un projecte econòmic (creació d'un mercat interior amb una lliure circulació de factors de producció: persones, serveis, capitals i mercaderies) La UE també és un projecte d'integració política: €, ciutadania europea.

La UE és essencialment un projecte econòmic (creació d'un mercat interior amb una lliure circulació de factors de producció: persones, serveis, capitals i mercaderies)

La UE també és un projecte d'integració política: €, ciutadania europea.

LA UNIÓ EUROPEA Què és la ciutadania europea ? Pel fet de ser espanyol automàticament ets ciutadà europeu. Drets: De sufragi actiu i passiu a les eleccions locals i europees. De circular i residir en territori europeu De protecció diplomàtica De dirigir-se a les institucions en qualsevol de les 23 llengües oficials de la UE

Què és la ciutadania europea ? Pel fet de ser espanyol automàticament ets ciutadà europeu.

Drets:

De sufragi actiu i passiu a les eleccions locals i europees.

De circular i residir en territori europeu

De protecció diplomàtica

De dirigir-se a les institucions en qualsevol de les 23 llengües oficials de la UE

LA UNIÓ EUROPEA: evolució històrica 1951: Tractat de la Comunitat del Carbó i de l'Acer 1957 : Tractat de la Comunitat Econòmica Europea 1957: Tractat de la Comunitat Europea de l'Energia Atòmica 1986: Acta Única Europea 1992: Tractat de la Unió Europea o Tractat de Maastricht: crea la Unió Europea

1951: Tractat de la Comunitat del Carbó i de l'Acer

1957 : Tractat de la Comunitat Econòmica Europea

1957: Tractat de la Comunitat Europea de l'Energia Atòmica

1986: Acta Única Europea

1992: Tractat de la Unió Europea o Tractat de Maastricht: crea la Unió Europea

LA UNIÓ EUROPEA: evolució històrica 1997: Tractat d'Amsterdam 2001: Tractat de Niça 2004: Tractat pel qual s'estableix una Constitució per Europa. Referèndum a Espanya el febrer de 2005. Fracàs a causa de la negativa francesa i holandesa. 2007: 13 de desembre. Tractat de Lisboa. Actualment en procés de ratificació.

1997: Tractat d'Amsterdam

2001: Tractat de Niça

2004: Tractat pel qual s'estableix una Constitució per Europa. Referèndum a Espanya el febrer de 2005. Fracàs a causa de la negativa francesa i holandesa.

2007: 13 de desembre. Tractat de Lisboa. Actualment en procés de ratificació.

LA UNIÓ EUROPEA: institucions Comissió Europea : és el govern comunitari, 27 comissaris que són independents, un per Estat. Seu: Brussel·les. Consell de ministres : representació dels Estats (ministres segons la matèria a tractar) . Espanya té 27 vots sobre un total de 385 ( per aprovar una norma es necessiten 253 vots) Seu: Brusel·les i Luxemburg.

Comissió Europea : és el govern comunitari, 27 comissaris que són independents, un per Estat. Seu: Brussel·les.

Consell de ministres : representació dels Estats (ministres segons la matèria a tractar) . Espanya té 27 vots sobre un total de 385 ( per aprovar una norma es necessiten 253 vots) Seu: Brusel·les i Luxemburg.

LA UNIÓ EUROPEA: institucions Parlament Europeu : representants dels ciutadans (Espanya elegeix 54 eurodiputats en circunscripció única). Total diputats: 785. Seu: Brussel·les i Estrasburg. Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees. Seu: Luxemburg. 27 jutges. Tribunal de comptes. Seu: Luxemburg. 27 jutges. Consell Europeu : reunió dels caps d'Estat o de govern.

Parlament Europeu : representants dels ciutadans (Espanya elegeix 54 eurodiputats en circunscripció única). Total diputats: 785. Seu: Brussel·les i Estrasburg.

Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees. Seu: Luxemburg. 27 jutges.

Tribunal de comptes. Seu: Luxemburg. 27 jutges.

Consell Europeu : reunió dels caps d'Estat o de govern.

LA UNIÓ EUROPEA: institucions Altres òrgans comunitaris: El Comité de les Regions El Comité Econòmic i Social El Banc Central Europeu El Banc Europeu d'Inversions

Altres òrgans comunitaris:

El Comité de les Regions

El Comité Econòmic i Social

El Banc Central Europeu

El Banc Europeu d'Inversions

LA UNIÓ EUROPEA: el mercat interior Lliure circulació de persones Lliure circulació de mercaderies: aranzel exterior comú i eliminació de qualsevol trava al comerç intracomunitari Lliure circulació de serveis i d'establiment Lliure circulació de capitals

Lliure circulació de persones

Lliure circulació de mercaderies: aranzel exterior comú i eliminació de qualsevol trava al comerç intracomunitari

Lliure circulació de serveis i d'establiment

Lliure circulació de capitals

LA UNIÓ EUROPEA

Add a comment

Related presentations

Related pages

Unión Europea - Wikipedia, la enciclopedia libre

La Unión Europea (UE) es una comunidad política de derecho constituida en régimen sui géneris de organización internacional nacida para propiciar y ...
Read more

Web oficial de la Unión Europea - EUROPA - European Union ...

EUROPA es la web oficial de la Unión Europea y da acceso a la información publicada por todas las instituciones, agencias y organismos de la UE.
Read more

Unió Europea - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Concepte. El motiu original per la fundació, del que més tard seria la Unió Europea, va ser el desig de reconstruir Europa després dels tràgics ...
Read more

EUROPA - European Union website, the official EU website

European Union website - EUROPA is the official EU website that provides access to information published by all EU institutions, agencies and bodies.
Read more

La Unió Europea - Inici. XTEC - Xarxa Telemàtica ...

Segur que sovint sents a parlar de la Unió Europea: ara hi ha eleccions, ara s'incorporen nous països, ara la Constitució, ara s'aproven lleis, ...
Read more

Història de la Unió Europea - Viquipèdia, l ...

La història de la Unió Europea fa referència als fets polítics que han afectat aquesta organització. La història dels diversos estats que la componen ...
Read more

La Unión Europea - librosvivos.net

La Unión Europea: 01 El continente europeo: 02 La UE: El proceso de construcción
Read more

Comisión Europea - European Commission | Choose your ...

La página Internet de la Comisión Europea ofrece información sobre la actualidad, el calendario, las políticas, el Presidente y los Comisarios y los ...
Read more

EUR-Lex El acceso al Derecho de la Unión Europea

EUR-Lex El acceso al Derecho de la Unión Europea. ... Para encontrar la ... Conference organised by the Publications Office of the European Union.
Read more

ted. europa.eu

Supplement S to the Official Journal of the European Union publishes calls for tenders, contract awards and pre-information notices for public procurement.
Read more