L6

50 %
50 %
Information about L6
Education

Published on December 15, 2008

Author: guest2514d3

Source: slideshare.net

Description

LEXONEEE

SEGMENTIMI i TREGUT Don1

Përmbajtja Kuptimi dhe definimi i segmentimit Analiza e kërkesës konsumatore, Përzgjedhja e tregut të synuar dhe Përpunimi i strategjisë marketing Indikatorët për segmentimin e tregut

Kuptimi dhe definimi i segmentimit

Analiza e kërkesës konsumatore,

Përzgjedhja e tregut të synuar dhe

Përpunimi i strategjisë marketing

Indikatorët për segmentimin e tregut

Kuptimi Segmentimi i tregut - tregu përbëhet nga ndarje të vecanta të konsumatorëve që manifestojnë sjellje apo dëshira të njëjta Ndarja e një tregu heterogjen në grupe homogjene klientësh për t’ju shërbyer më mirë Karakteristikat e blerësve janë të ndryshme dhe si rezultat kanë edhe kërkesa të ndryshme Tregu i bicikletave

Segmentimi i tregut - tregu përbëhet nga ndarje të vecanta të konsumatorëve që manifestojnë sjellje apo dëshira të njëjta

Ndarja e një tregu heterogjen në grupe homogjene klientësh për t’ju shërbyer më mirë

Karakteristikat e blerësve janë të ndryshme dhe si rezultat kanë edhe kërkesa të ndryshme

Tregu i bicikletave

Procesi i segmentimit Segmentimi Niche Market Treg Individual MAS Market

Mas Market Mas maket, prodhim masiv, distribuim masiv, promovim masiv Produkti I mire e shte veten Ekonomi shkale (strategjia e Fordit) Perpjekje maksimale per te ulur shpenzimet, dhe mbajtur kualitetin

Mas maket, prodhim masiv, distribuim masiv, promovim masiv

Produkti I mire e shte veten

Ekonomi shkale (strategjia e Fordit)

Perpjekje maksimale per te ulur shpenzimet, dhe mbajtur kualitetin

Mas Market Aplikohet ne fazen e “shafqies” tek cikli I jetes se nje produkti Shembujt : produktet bujqesore, mollat, gruri, tehu I sharres, bandashet e gomave, rrmojcat

Aplikohet ne fazen e “shafqies” tek cikli I jetes se nje produkti

Shembujt : produktet bujqesore, mollat, gruri, tehu I sharres, bandashet e gomave, rrmojcat

Zerat pro Tregut Masiv Nje numer shume I madh I klienteve potencial Ekonomi shkallle Diferencimi I produktit (Frank Perdue)

Nje numer shume I madh I klienteve potencial

Ekonomi shkallle

Diferencimi I produktit (Frank Perdue)

Zerat kunder Tregut Masiv Nuk mundet te trajtohet tregu si nje njesi (karburanti eshte segmentuar;dizel, I thjeshte, etj..) Cmimi eshte indikator I vetem qe shtyn bleresit/ mungese e shtimit te vleres per klientet

Nuk mundet te trajtohet tregu si nje njesi

(karburanti eshte segmentuar;dizel, I thjeshte, etj..)

Cmimi eshte indikator I vetem qe shtyn bleresit/ mungese e shtimit te vleres per klientet

Aplikimi I strategjise se segmentimit Aplikimi i një strategjie për një treg të synuar kalon nëpërmes tre etapave, -analiza e kërkesës konsumatore, -përzgjedhja e tregut të synuar dhe -përpunimi i strategjisë marketing Kërkesa konsumatore – a kanë të gjithë konsumatorët potencial nevoja a dëshira të ngjajshme midis tyre?, pra përcaktohen llojet e kërkesës -analiza a faktorëve gjeografik, demografik, psikografik

Aplikimi i një strategjie për një treg të synuar kalon nëpërmes tre etapave,

-analiza e kërkesës konsumatore,

-përzgjedhja e tregut të synuar dhe

-përpunimi i strategjisë marketing

Kërkesa konsumatore – a kanë të gjithë konsumatorët potencial nevoja a dëshira të ngjajshme midis tyre?, pra përcaktohen llojet e kërkesës

-analiza a faktorëve gjeografik, demografik, psikografik

Analiza e kërkesës konsumatore Përcaktimi i llojeve të kërkesës -kërkesa homogjene, dëshirat dhe nevojat e konsumatorëve në këtë rast janë unike (butësia dhe niveli ëmbëlsirës së simitit) -kërkesa e grupuara, nevojat e konsumatorëve për një produkt klasifikohen në dy apo më shumë grupime apo segmente -kërkesa heterogjene, nevojat dhe dësëhirat e klintevë dallojnë tepër midis vete

Përcaktimi i llojeve të kërkesës

-kërkesa homogjene, dëshirat dhe nevojat e konsumatorëve në këtë rast janë unike

(butësia dhe niveli ëmbëlsirës së simitit)

-kërkesa e grupuara, nevojat e konsumatorëve për një produkt klasifikohen në dy apo më shumë grupime apo segmente

-kërkesa heterogjene, nevojat dhe dësëhirat e klintevë dallojnë tepër midis vete

 

Aplikimi strategjive marketing Më pas fokusohet në treg duke përdorur marketingun masiv, te përqëndruar apo diferencuar Shembuj nga Coca Cola

Më pas fokusohet në treg duke përdorur marketingun masiv, te përqëndruar apo diferencuar

Shembuj nga Coca Cola

Hapi fundit pasi te jete segmentuar tregu Ndërmarrja pozicionon ofertën e saj si dhe përpunon marketingun miks për pozicionin e përcaktuar Mundet te zgjedhe nje ose me teper segment Ne rastin e me teper segmenteve/cdo segmenti aplikohet strategji e vecante marketingu

Ndërmarrja pozicionon ofertën e saj si dhe përpunon marketingun miks për pozicionin e përcaktuar

Mundet te zgjedhe nje ose me teper segment

Ne rastin e me teper segmenteve/cdo segmenti aplikohet strategji e vecante marketingu

Marrja në konsideratë e treguesve të segmentimmit Treguesit ndryshojnë sipas produkteve, vendeve, ndërmarrjeve Treguesit kryesore jane gjeografik, sociodemografik, psikografik Fillimisht duhet te perpilohen pyetesoret te cilet zbulojne nevojat e klienteve Me pas vendoset se cfar treguesish jane kryesor per segmentimin e tregut

Treguesit ndryshojnë sipas produkteve, vendeve, ndërmarrjeve

Treguesit kryesore jane gjeografik, sociodemografik, psikografik

Fillimisht duhet te perpilohen pyetesoret te cilet zbulojne nevojat e klienteve

Me pas vendoset se cfar treguesish jane kryesor per segmentimin e tregut

Add a comment

Related presentations

Related pages

Motorola SLVR L6 Handy: Amazon.de: Elektronik

Also ich habe das Handy seit etwa (geschätzt) 3 Jahren. Hatte es mir als Übergangshandy zugelegt und muss sagen, dass sich meine Erwartungen voll und ...
Read more

KünstlerWerkstatt L6 - facebook.com

KünstlerWerkstatt L6, Freiburg. 539 likes · 1 talking about this. Wir sind ein Forum für Künstler und Druckgrafik mit Ausstellungsfläche selbst für...
Read more

Projekt-L6 - RC-Modellbau für Euch!

Projekt-L6 Euer Modellbaushop im Internet! Wenn was fehlt bitte anfragen! Zur Zeit komplette Produktpaletten der Firmen: Thunder Tiger, Nosram, Team ...
Read more

L6 - Nightlife - Lameystr. 6 - Karlsruhe, Baden ...

4 Beiträge zu L6 "Sehr nette Bar in der Karlsruher Weststadt. Sehr stiilsicher eingerichtet mit gemütlichen Möbeln. Auch die Terasse ist toll gestaltet ...
Read more

Zubehör MOTOROLA L6 - günstig bei handytreff.de kaufen

MOTOROLA L6 Zubehör günstig kaufen Akku, Tasche, Hülle, Ladegerät, uvm. Trusted Shops geprüft! bereits ab 50€ Versandkostenfrei
Read more

LED Lenser L6 Test | Taschenlampe

1 Testberichte über LED Lenser L6: Jetzt LED Lenser L6 anhand von aktuellen Tests und Meinungen aus 2015 und 2016 auf Testsieger.de vergleichen und ...
Read more

L6/40 – Wikipedia

Der Fiat L6/40 war ein italienischer Panzer im Zweiten Weltkrieg. Die Konstruktion des L6/40 beruht auf einem Entwurf der britischen Carden Loyd Tankette ...
Read more

Motorola SLVR L6 - Daten, Test und Preis - inside-handy.de

Alle Daten und Details zum Motorola SLVR L6 Hier finden Sie Daten, Bilder, Videos, Tests und Erfahrungen zum Motorola SLVR L6 auf einen Blick.
Read more

Motorola L6 - Handytest - tariftip.de

Das Motorola L6 im tariftip-Handytest: Stärken und Schwächen des optischen Highlights im Überblick.
Read more

ZTE Blade L6: aktueller Test aus Apr 2016 - testberichte.de

ZTE Blade L6 im Test bei c't auf Testberichte.de: „Plus: leichtes, schickes Gehäuse. Minus: schlechte Kamera; magere Video-Laufzeit.“
Read more