L'aparell circulatori

50 %
50 %
Information about L'aparell circulatori
Education

Published on March 5, 2014

Author: els23misteriosos

Source: slideshare.net

Description

students work

El nostre cos Aparell circulatori En Pau, na Clara i na Malena

index ● ● Què és l'aparell circulatori? Quins òrgans circulatori? o sistemes formen ● On es situa? ● l'aparell De que s'encarrega l'aparell circulatori? ● ● ● Què passaria si no tenguéssim l'aparell circulatori? Quina relació té amb els altres aparells o sistemes? Com mantindre aquest aparell en bon estat?

Què és l'aparell circulatori? ● L'aparell circulatori està format pel cor, el vasos sanguinis i la sang. La sang és un líquid de color vermell que transporta diverses substàncies per tot el cos, mai surt de l'aparell circulatori. Els vasos sanguinis són les artèries, les venes i els capil·lars. Una artèria és un dels vasos tubulars que condueixen la sang des del cor als teixits del organisme. Les venes són uns vasos sanguinis que porten la sang cap al cor. Les venes aumenten el seu diàmetre a mesura que van recollint la sang.

Els capil·lars són els vasos sanguinis de menor diàmetre, estan formats solament per una capa de teixit. Comuniquen les artèries amb venes.

Quins òrgans o sistemes formen l'aparell circulatori? ● ● ● La sang, el cor i els vasos sanguinis formen l'aparell circulatori. També està format pel sistema limfàtic i el sistema cardiovascular. La sang està formada per plasma, globus vermells, globus blancs i plaquetes. Els globus s'encarregen de portar oxigen, són de color rosat. Les plaquetes fabriquen unes substàncies que fan que el plasma s'espesseixi i tapi la farida. Els vasos sanguinis són les artèries, les venes i els capil·lars. Les artèries duen la sang des del cor fins als òrgans del cos.

● ● Les venes duen la sang cap al cor, es fan més gruixudes com més prop es troben del cor. Els capil·lars sanguinis comuniquen les artèries i les venes. Són molt estrets i tenen les parets molt primes. ● ● El cor es un òrgan buit amb parets molt musculoses. Funciona com una bomba i fa que la sang es desplaci. El sistema limfàtic està constituït pels vasos sanguinis. El líquid que conté es denomina limfa, la limfa es un líquid que transporta proteïnes. Els vasos limfàtics son cecs, és a dir que no tenen sortida, els vasos condueixen la limfa a les venes.

● El sistema cardiovascular és el conjunt d'òrgans encarregat de fer circular la sang per tot el cos. S'encarrega de transportar nutrients i l'oxigen a totes les cèl·lules cos i rebre substancies d'oxigen metabòlic i transportar-les als òrgans d'expressió

On es situa? ● Es situa per tot el cos ja que té relació amb les venes i les venes estan per tot el cos. Estan per tot el cos perquè tots els òrgans necessiten la sang i els nutrients.

De que s'encarrega l'aparell circulatori? ● El aparell circulatori s'encarrega de transportar nutrients i oxigen a totes les cèl·lules i també de recollir dioxit de carboni i altres substáncies de rebuig. També es la via per o circulen les hormones i participa en importants funcions de defensa immunitària i homeostàtica.

Què passaria si no el tenguèssim? ● Si no tenguèssim l'aparell circulatori no funcionarien la majoria dels òrgans. Un d'ells es l'aparell digestiu, perquè l'aparell digestiu no podria rebre nutrients. Aparell digestiu

Quina relació te amb els altres aparells o sistemes? ● Té relació amb l'aparell digestiu perquè li dóna nutrients. També té relació amb l'aparell urinari, perquè l'aparell urinari filtra la sang. El cor ajuda a l'aparell circulatori, perquè bombeja sang per tot el cos i sense sang no funcionaria l'aparell circulatori.

Com mantindre aquest aparell en bon estat ● Per mantindre la sang de l'aparell circulatori en bon estat necessitam cuidar el cor, per mantindre en salud el cor hi ha que: menjar sa, beure molt, descansar i fer esport.

Add a comment

Related presentations

Related pages

L'aparell circulatori - Inici. XTEC

L'APARELL CIRCULATORI Funcions L'aparell circulatori s'encarrega de portar la sang per tot el cos. Està format pel cor i els vasos sanguinis.
Read more

circulatori - XTECBlocs

l’aparell circulatori 1. el sistema circulatori sanguini 2.1) els vasos sanguinis 2.2) la sang 2.3) el cor 2.4) el funcionament del cor 2.5) la doble ...
Read more

circulatori3 - Inici. XTEC

Les funcions de l'aparell circulatori són: 1. Transportar les substàncies nutritives i l'oxigen a tot el cos. 2. Recollir les substàncies de rebuig i ...
Read more

L'APARELL CIRCULATORI I LA CIRC - aula 2005 castellano

L'APARELL CIRCULATORI I LA CIRCULACIÓ: Activitats a realitzar. Llegeix les explicacions sobre la sang i l'aparell circulatori i i ...
Read more

L'APARELL CIRCULATORI by biologia treball on Prezi

1.LA COMPOSICIÓ DE LA SANG És un líquid vermell que circula pels vasos sanguinis. transporta nutrients i oxigen i recull el CO2 i altres residus.
Read more

L'aparell circulatori i la circulació de la sang. by Loli ...

La Sang És un líquid transportador. Composició: Plasma + Cèl.lules Sanguínees. La Circulació de la Sang Recorregut de la sang pels vasos sanguinis.
Read more

L'aparell circulatori - YouTube

L'aparell circulatori lluis pardo. Subscribe Subscribed Unsubscribe 1 1. ... power point l'aparell digestiu - Duration: 1:11. lluis pardo 67 views.
Read more

El sistema circulatorio - YouTube

El Sistema Circulatorio - Documental de Biología - Duration: 10:39. IIGuntherII 625,417 views. 10:39 EL CORAZON HUMANO - Duration: 2:50. ...
Read more