Jouhevasti eläkkeelle

50 %
50 %
Information about Jouhevasti eläkkeelle
Marketing

Published on February 18, 2014

Author: Ilmarinen_media

Source: slideshare.net

Description

Vanhuuseläkkeelle jäädään valinnan mukaan 63-68-vuotiaana, mutta miten se tapahtuu? Artikkeli Ilmarinen-lehdessä 4/2013.

JOUHEVASTI ELÄKKEELLE IRMELI TILAA UUDEN VEROKORTIN. Eläkettä verotetaan eri tavalla kuin palkkatuloa. Verotoimisto lähettää uuden verokortin suoraan eläkeyhtiölle. Irmeli, 63 v, irtisanoutuu töistä, sillä eläkkeelle siirtyminen edellyttää työsuhteen päättämistä. IRMELI HAKEE ELÄKETTÄ täyttämällä hakemuksen netissä. Irmeli saa eläkeyhtiöltä kirjeen, jossa kerrotaan eläkehakemuksen käsittelystä. www.ilmarinen.fi/ elakepalvelu MARRASKUU Irmeli saa postitse eläkepäätöksen ja info-kirjeen, jossa kerrotaan, mitä pitää vielä huomioida. ILMARINEN LÄHETTÄÄ IRMELILLE TYÖELÄKEKORTIN 2 viikon sisällä eläkepäätöksen antamisesta. Kortilla Irmeli voi mm. saada alennuksia. JOULUKUU ELÄKEYHTIÖ VASTAANOTTAA HAKEMUKSEN. Hakemus laitetaan vireille. ILMARINEN LÄHETTÄÄ TYÖNANTAJALLE TYÖSUHTEEN PÄÄTTYMISILMOITUKSEN, jolla työantaja ilmoittaa työsuhteen päättymispäivän ja lopulliset ansiot. Eläkepäätös tehdään näiden tietojen perustella. TYÖNANTAJALTA SAATUJEN TIETOJEN JÄLKEEN ELÄKEPÄÄTÖKSEN TEKEMINEN ON NOPEAA. Irmelin eläke alkaa tammikuussa. Irmeli päättää nauttia vapaaherrattaren elämästä, matkustella ja mökkeillä. TAMMIKUU Koska Irmelillä riittää edelleen virtaa myös työelämässä, hän jatkaa työn tekemistä. Vanhuuseläkeläinen voi työskennellä rajoituksetta eikä työskentely vaikuta eläkkeeseen. Työstä karttuu uutta eläkettä 1,5 %, jonka voi hakea maksuun 68vuotiaana.

JOUHEVASTI ELÄKKEELLE YRITTÄJÄ-ESKO 63 V. Yrittäjä-Eskon YEL-vakuutus päättyy vanhuuseläkkeen alkaessa 63-vuotiaana. Yrittäjänä Eskon tulee huomioida muutama seikka: Yrittäjän YEL-vakuutus päättyy vanhuuseläkkeen alkaessa. Esko voi yrittäjänä vapaasti jatkaa aikaisempaa yrittäjätoimintaansa tai aloittaa uuden toiminnan. YEL-eläkevakuutuksen voi silloin ottaa vapaaehtoisesti ja kartuttaa näin lisää eläkettä. Eläkettä karttuu vanhuuseläkkeellä 1,5 prosenttia YEL-työtulosta vuodessa. Uuden eläkkeen Esko voi hakea maksuun 68-vuotiaana. Jos Esko ei kuitenkaan jää vanhuuseläkkeelle, vaan jatkaa työskentelyään yrittäjänä 68 vuoden ikään, hänelle karttuu eläkettä 4,5 prosenttia YELtyötulosta vuodessa.

Add a comment

Related presentations

Brands are more invested today than ever before on curating and distributing paid,...

Marketers need to be creating and publishing original content across many differen...

As content marketing continues to increase in popularity in every industry, more m...

Il Direct Email Marketing (DEM) è una tipologia di marketing diretto che usa la po...

This presentation contains all 120 rules from Part 1 of the 2nd edition of "Email ...

Olá, somos o Paulo Bernardes e o Pedro Silvestre, temos uma ambição em comum de me...

Related pages

Kun työntekijäsi jää eläkkeelle - Ilmarinen

jää eläkkeelle . Kun työntekijäsi jää vanhuuseläkkeelle, ... Näin varmistat, että hänen eläkepäivänsä pääsevät alkamaan jouhevasti.
Read more

Ilmarinen 4/2013 by Zeeland Family (page 18) - issuu

18. Jouhevasti eläkkeelle Vanhuuseläkkeelle jäädään valinnan mukaan 63–68-vuotiaana, mutta miten se tapahtuu? Prosessi. Kirjanpitäjä Irmelin 63 ...
Read more

Kun työntekijäsi jää eläkkeelle

jää eläkkeelle . Kun työntekijäsi jää vanhuuseläkkeelle, ... Näin varmistat, että hänen eläkepäivänsä pääsevät alkamaan jouhevasti.
Read more

Näin isännöinninvaihdos sujuu jouhevasti - Kotitalolehti

Kun taloyhtiö vaihtaa isännöitsijää, siirtymä sujuu parhaiten, kun vanha ja uusi isännöitsijä tekevät yhteistyötä. Isännöitsijän eläkkeelle ...
Read more

Ilmarinen 4/2013 by Zeeland Family - issuu

Jouhevasti eläkkeelle Vanhuuseläkkeelle jäädään valinnan mukaan 63–68-vuotiaana, ... Irmeli on jo jonkin aikaa miettinyt eläkkeelle siirtymistä.
Read more

Suomen Koirankasvattajat SuKoKa | Facebook

... kaikki sujui jouhevasti, kiitos Kirsin, ... Poliisikoira Esa teki mittavan uran Hämeen poliisilaitoksella ennen eläkkeelle siirtymistään.
Read more

T-sairaala on Heikki Korvenrannan uran loppuhuipennus ...

Ansaitulle eläkkeelle. ... jossa työ sujuu jouhevasti ja hoito on potilaslähtöistä ja kokonaisvaltaista. Ajattelu käännettiin päälaelleen, ...
Read more

Eläkettä odotellen | Anna keskustelu

Kesällä olisi aikomus jäädä eläkkeelle kunnalliselta puolelta. Monia kysymyksiä risteilee päässäni enkä ole saanut vielä edes ...
Read more