Interview Met Jente Van Pelt

67 %
33 %
Information about Interview Met Jente Van Pelt
Entertainment

Published on November 24, 2008

Author: gebreksman

Source: slideshare.net

Description

Interview met Jente Van Pelt, hoofdrolspeler Kleine Prins

 

Pieter: Hoe ben je voor het eerst in aanraking gekomen met de musical? Heb je je er voor ingeschreven of ben je gevraagt?

Hoe ben je voor het eerst in aanraking gekomen met de musical? Heb je je er voor ingeschreven of ben je gevraagt?

Jente: Ik ben voor het eerst in aanraking met musical gekomen doordat ik musicalstages bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen heb gedaan. Daar leerden we de toneelvaardigheden ( dansen, zingen, dictie,...) en werden we begeleid. Daarna kreeg ik de kans om audities te doen voor de muscial The King and I. Dit was mijn eerste toneelervaring. 2 Jaar later heb ik 3 auditierondes doorstaan om uiteindelijk de rol van de " Kleine Prins" te krijgen.

Ik ben voor het eerst in aanraking met musical gekomen doordat ik musicalstages bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen heb gedaan. Daar leerden we de toneelvaardigheden ( dansen, zingen, dictie,...) en werden we begeleid. Daarna kreeg ik de kans om audities te doen voor de muscial The King and I. Dit was mijn eerste toneelervaring. 2 Jaar later heb ik 3 auditierondes doorstaan om uiteindelijk de rol van de " Kleine Prins" te krijgen.

Pieter: Je zegt dat je 3 audities hebt moeten doorstaan. Had je dan veel concurentie?

Je zegt dat je 3 audities hebt moeten doorstaan. Had je dan veel concurentie?

Jente: Natuurlijk had ik veel concurentie, er waren zo'n 1000 tal kandidaten. Je moest zowel aan uiterlijke kenmerken als over voldoende toneelervaring beschikken om tot een volgende auditieronde te geraken. Voor een audieronde moesten we bijvoorbeeld zelf een liedje zingen, iets over onszelf vertellen en een stukje van een scène uit het stuk naspelen. Je moet ook goed kunnen improviseren en teksten vanbuiten leren.

Natuurlijk had ik veel concurentie, er waren zo'n 1000 tal kandidaten. Je moest zowel aan uiterlijke kenmerken als over voldoende toneelervaring beschikken om tot een volgende auditieronde te geraken. Voor een audieronde moesten we bijvoorbeeld zelf een liedje zingen, iets over onszelf vertellen en een stukje van een scène uit het stuk naspelen. Je moet ook goed kunnen improviseren en teksten vanbuiten leren.

Pieter: Je speelde een hoofdrol, ik kan best geloven dat je dan extreem veel text had die je moest kennen! Was dat niet moeilijk?

Je speelde een hoofdrol, ik kan best geloven dat je dan extreem veel text had die je moest kennen! Was dat niet moeilijk?

Jente: Dat was erg veel. Ik moest meer dan 120 pagina's tekst vanbuiten kennen. Ik heb dus de ganse zomervakantie mijn tekst in zitten studeren ( zelfs wanneer ik op vakantie in Griekenland was )

Dat was erg veel. Ik moest meer dan 120 pagina's tekst vanbuiten kennen. Ik heb dus de ganse zomervakantie mijn tekst in zitten studeren ( zelfs wanneer ik op vakantie in Griekenland was )

Pieter: Jij hebt ook de Première mogen spelen, was dit een extra speciale ervaring? Je kreeg waarschijnlijk extra media aandacht en reacties van bv's?

Jij hebt ook de Première mogen spelen, was dit een extra speciale ervaring? Je kreeg waarschijnlijk extra media aandacht en reacties van bv's?

Jente: De première mogen spelen is altijd een grote eer. De zaal zat vol bekende mensen. Het nadeel is wel dat je ongelooflijk nerveus bent omdat het de eerste keer is dat het stuk voor het publiek verschijnt. Na de voorstelling kreeg ik media-aandacht. De Rode Loper is langsgekomen, de nieuwsredactie, Mediamadammen,... De volgende dag stond ik op en las ik de commentaren in de kranten.

De première mogen spelen is altijd een grote eer. De zaal zat vol bekende mensen. Het nadeel is wel dat je ongelooflijk nerveus bent omdat het de eerste keer is dat het stuk voor het publiek verschijnt. Na de voorstelling kreeg ik media-aandacht. De Rode Loper is langsgekomen, de nieuwsredactie, Mediamadammen,... De volgende dag stond ik op en las ik de commentaren in de kranten.

Pieter: Je stond samen op het podium met Gène Bervoets, is het een aangenaam persoon om met samen te spelen?

Je stond samen op het podium met Gène Bervoets, is het een aangenaam persoon om met samen te spelen?

Jente: De cast en de crew hadden een hele goede band met elkaar opgebouwd. Natuurlijk kan je met de ene persoon beter om dan met de andere. Zo vond ik de stand-in van Gène veel sympathieker.

De cast en de crew hadden een hele goede band met elkaar opgebouwd. Natuurlijk kan je met de ene persoon beter om dan met de andere. Zo vond ik de stand-in van Gène veel sympathieker.

Pieter: Bedankt voor uw tijd en nog veel succes in uw musical-carrière.

Bedankt voor uw tijd en nog veel succes in uw musical-carrière.

Jente: Graag gedaan!

Graag gedaan!

Add a comment

Related presentations

Related pages

Interview met Paul van Pelt - YouTube

Interview met Paul van Pelt Building Holland. Subscribe Subscribed Unsubscribe 232 232. Loading... Loading... ... Standard YouTube License ...
Read more

Interview Hans van Pelt Bouwen met Staal: Samenwerking in ...

Tijdens de Nationale Staalbouwdag 2013 hebben een gesprek gehad met Hans van Pelt, voorzitter van Bouwen met Staal. ... interview Rob van der ...
Read more

Grace Van Pelt - Wikipedia, the free encyclopedia

Grace, Van Pelt: Gender: Female: Occupation: ... Lisbon even lets Grace take the lead on one interview, despite the fact that she is still a rookie.
Read more

Burning Spear interview with Carter Van Pelt, KZUM 89.3 FM ...

Burning Spear interview with Carter Van Pelt ... to get out of the business for a couple of years before you met Jack ... 1996 Carter Van Pelt ...
Read more

ESPN attempts to revitalize SportsCenter with Van Pelt ...

... solo version featuring well-known anchor Scott Van Pelt. ... ESPN attempts to revitalize ... interviews and then in early May we all met in ...
Read more

Wayne Rigsby - Wikipedia, the free encyclopedia

Wayne Rigsby is a fictional character on the CBS crime drama The Mentalist, portrayed by Owain Yeoman. ... Wayne Rigsby; Grace Van Pelt; Red John
Read more

Mutabaraka interview part I: Gathering of the Spirits

... The Ultimate Interview ... so meaningful was that all of these people met in the studio ... Carter Van Pelt. For more information on Muta, ...
Read more

Wayne Rigsby - The Mentalist Wiki - Wikia

Wayne Rigsby is a fictional character in the American ... Wayne Rigsby; Grace Van Pelt; Dennis ... whom he first met in the Season Three episode Every Rose ...
Read more

'American Idol' Finalist Erika Van Pelt: 'I Knew I Was ...

'American Idol' Finalist Erika Van Pelt: ... what a nice interview. ... We met via~~–Agelessmeet .
Read more

Another Kind of Blue - Facebook

Another Kind of Blue. 2,472 ... Wil jij samen met iemand anders naar de laatste uitvoering van een unieke ... een interview met ...
Read more