Interview met hoofdrolspeler Kleine Prins

0 %
100 %
Information about Interview met hoofdrolspeler Kleine Prins
Entertainment

Published on November 24, 2008

Author: gebreksman

Source: slideshare.net

Description

Intervieuw met Hoofdrolspeler Kleine Prins

 

Pieter: Hoe ben je voor het eerst in aanraking gekomen met de musical? Heb je je er voor ingeschreven of ben je gevraagt?

Hoe ben je voor het eerst in aanraking gekomen met de musical? Heb je je er voor ingeschreven of ben je gevraagt?

Jente: Ik ben voor het eerst in aanraking met musical gekomen doordat ik musicalstages bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen heb gedaan. Daar leerden we de toneelvaardigheden ( dansen, zingen, dictie,...) en werden we begeleid. Daarna kreeg ik de kans om audities te doen voor de muscial The King and I. Dit was mijn eerste toneelervaring. 2 Jaar later heb ik 3 auditierondes doorstaan om uiteindelijk de rol van de " Kleine Prins" te krijgen.

Ik ben voor het eerst in aanraking met musical gekomen doordat ik musicalstages bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen heb gedaan. Daar leerden we de toneelvaardigheden ( dansen, zingen, dictie,...) en werden we begeleid. Daarna kreeg ik de kans om audities te doen voor de muscial The King and I. Dit was mijn eerste toneelervaring. 2 Jaar later heb ik 3 auditierondes doorstaan om uiteindelijk de rol van de " Kleine Prins" te krijgen.

Pieter: Je zegt dat je 3 audities hebt moeten doorstaan. Had je dan veel concurentie?

Je zegt dat je 3 audities hebt moeten doorstaan. Had je dan veel concurentie?

Jente: Natuurlijk had ik veel concurentie, er waren zo'n 1000 tal kandidaten. Je moest zowel aan uiterlijke kenmerken als over voldoende toneelervaring beschikken om tot een volgende auditieronde te geraken. Voor een audieronde moesten we bijvoorbeeld zelf een liedje zingen, iets over onszelf vertellen en een stukje van een scène uit het stuk naspelen. Je moet ook goed kunnen improviseren en teksten vanbuiten leren.

Natuurlijk had ik veel concurentie, er waren zo'n 1000 tal kandidaten. Je moest zowel aan uiterlijke kenmerken als over voldoende toneelervaring beschikken om tot een volgende auditieronde te geraken. Voor een audieronde moesten we bijvoorbeeld zelf een liedje zingen, iets over onszelf vertellen en een stukje van een scène uit het stuk naspelen. Je moet ook goed kunnen improviseren en teksten vanbuiten leren.

Pieter: Je speelde een hoofdrol, ik kan best geloven dat je dan extreem veel text had die je moest kennen! Was dat niet moeilijk?

Je speelde een hoofdrol, ik kan best geloven dat je dan extreem veel text had die je moest kennen! Was dat niet moeilijk?

Jente: Dat was erg veel. Ik moest meer dan 120 pagina's tekst vanbuiten kennen. Ik heb dus de ganse zomervakantie mijn tekst in zitten studeren ( zelfs wanneer ik op vakantie in Griekenland was )

Dat was erg veel. Ik moest meer dan 120 pagina's tekst vanbuiten kennen. Ik heb dus de ganse zomervakantie mijn tekst in zitten studeren ( zelfs wanneer ik op vakantie in Griekenland was )

Pieter: Jij hebt ook de Première mogen spelen, was dit een extra speciale ervaring? Je kreeg waarschijnlijk extra media aandacht en reacties van bv's?

Jij hebt ook de Première mogen spelen, was dit een extra speciale ervaring? Je kreeg waarschijnlijk extra media aandacht en reacties van bv's?

Jente: De première mogen spelen is altijd een grote eer. De zaal zat vol bekende mensen. Het nadeel is wel dat je ongelooflijk nerveus bent omdat het de eerste keer is dat het stuk voor het publiek verschijnt. Na de voorstelling kreeg ik media-aandacht. De Rode Loper is langsgekomen, de nieuwsredactie, Mediamadammen,... De volgende dag stond ik op en las ik de commentaren in de kranten.

De première mogen spelen is altijd een grote eer. De zaal zat vol bekende mensen. Het nadeel is wel dat je ongelooflijk nerveus bent omdat het de eerste keer is dat het stuk voor het publiek verschijnt. Na de voorstelling kreeg ik media-aandacht. De Rode Loper is langsgekomen, de nieuwsredactie, Mediamadammen,... De volgende dag stond ik op en las ik de commentaren in de kranten.

Pieter: Je stond samen op het podium met Gène Bervoets, is het een aangenaam persoon om met samen te spelen?

Je stond samen op het podium met Gène Bervoets, is het een aangenaam persoon om met samen te spelen?

Jente: De cast en de crew hadden een hele goede band met elkaar opgebouwd. Natuurlijk kan je met de ene persoon beter om dan met de andere. Zo vond ik de stand-in van Gène veel sympathieker.

De cast en de crew hadden een hele goede band met elkaar opgebouwd. Natuurlijk kan je met de ene persoon beter om dan met de andere. Zo vond ik de stand-in van Gène veel sympathieker.

Pieter: Bedankt voor uw tijd en nog veel succes in uw musical-carrière.

Bedankt voor uw tijd en nog veel succes in uw musical-carrière.

Jente: Graag gedaan!

Graag gedaan!

Add a comment

Related presentations

Related pages

Interview met hoofdrolspeler Kleine Prins - Entertainment ...

Interview Met Carll Cneut Interview met Illustrator Carll Cneut Van opleiding een grafisch vormgever maar nu beter bekend als illustrator. Hij heeft sinds ...
Read more

Interview Met Jente Van Pelt - Entertainment & Humor

Interview met Jente Van Pelt, hoofdrolspeler Kleine Prins. Docslide.nl. Upload Login / Signup. ... Interview met Vastgoed magnaat Cor van Zadelhoff
Read more

Prins - Film Teaser - YouTube

Prins vertelt het verhaal van Ayoub, ... Naar de film met: de cast van Prins - Duration: ... New Wave interview - Lil' Kleine & Bokoesam ...
Read more

Interview met Robert Vuijsje | Literatuurplein.nl

De hoofdrolspeler gaat op zoek naar wie en wat ... Na in 1947 zijn debuut te hebben gemaakt met de lyrische Kleine reek, ... Interview met Nathan Hill over ...
Read more

Film - Cobra.be

'De kleine prins' op het witte doek. ... Interview met hoofdactrice Emmanuelle Riva. vod ... Ward Verrijcken sprak met hoofdrolspeler Christian Bale. vod ...
Read more

Vorstelijke hoofdrolspeler houdt rol eenvoudig - NRC

Het Interview met Willem ... Regelmatig benadrukt de koninklijke hoofdrolspeler dat hij het koningschap met gepaste ... Hierin schuilt een kleine, ...
Read more

Prince - Wikipedia

Met onder anderen zijn ... een voor slechtste regisseur en een voor slechtste mannelijke hoofdrolspeler. ... De single Letitgo werd een kleine hit ...
Read more