advertisement

India pentru romani

0 %
100 %
advertisement
Information about India pentru romani

Published on September 14, 2007

Author: guest841559

Source: slideshare.net

Description

Cica tiganii vin din India. Acest diapozitiv ne poate convinge de acest fapt.
advertisement

Statie de “taxiuri” www.ronada.com

Templul Bahailor la New Delhi. Este al 7-lea templu (si ultimul) construit de Bahai in lume (1989), toate din donatiile credinciosilor (donatiile din “afara” se exclud). Centrul mondial al cultului se afla pe muntele Carmel, in Haifa. Cladirea este in forma de lotus cu 9 petale desfacute. Floarea de lotus semnifica puritatea.

In jurul cladirii sunt 9 bazine care racoresc cladirea. Cele 9 laturi sunt caracteristice tuturor templelor din lume, simbolizand perfectiunea. Cultul a fost creat de Habad in 1844 in Persia

Qutb Minar. U Din a fost primul sultan mahomedan in India. El a construit la Delhi o moschee magnifica si alaturi un minaret de 73 m cu 5 etaje, totul pentru a eterniza victoria musulmanilor contra hindusilor. Stapanirea musulmanilor - 1200-1526 – a fost urmata de domnia lui Homayan, care a pus bazele dinastiei Mogulilor. Minaretul construit in 1193 a ramas intreg pana azi, fiind constructia cea mai veche din India ramasa intreaga.

Musulmanilor le sunt interzise reprezentarea prin sculptura sau pictura a oamenilor si a animalelor. De aceea toate decoratiile sunt prin caligrafiere, desene de plante si figuri geometrice.

Radji Gat e locul de odihna preferat de Mahatma Gandi, in nordul New Delhi. Hindusii nu au monumente funerare, cadavrele sunt incinerate, iar cenusa e imprastiata in fluviul sfant Gange. Dar, avand in vedere importanta deosebita a lui Gandi, lui i s-a facut un anume monument unde arde un foc vesnic. Indienii il viziteaza zilnic, indiferent de religie sau nationalitate. Tocmai Gandi, care toata viata lui a propavaduit nonviolenta, a fost asasinat in 1948, la un an dupa proclamarea independentei, de un hindus extremist, care se opunea divizarii Indiei coloniale in India - a hindusilor si Pakistan – a musulmanilor, dar tocmai moartea lui tragica a dus la pacificarea natiunii.

In fiecare dimineata, intre 5-7:30, are loc slujba religioasa pe Gange. Fluviul e considerat ca apartinand zeului hindus Shiva , creatorul si distrugatorul. Cine se scufunda in fluviu primeste binecuvantarea pe toata viata. In fiecare dimineata cca.60.000 persoane vin in orasul Varanasi aflat pe malul Gangelui si se scalda pentru purificare, isi spala hainele, ard cadavrele mortilor si imprastie cenusa in apele lui, pentru ca mortii sa se elibereze din ciclul reincarnarii.

In fiecare barca cu turisti se urca un baiat si o fata care le vand turistilor cate o floare in care e o lumanare aprinsa. Turistii trebuie sa se arunce in fluviu si toate lumanarile vor pluti pe apa. Numele orasului Varanasi inseamna “Orasul luminii” si are ca simbol lumanarea.

Rasarit pe Gange

 

Templuri ale zeului Shiva pe malurile fluviului

 

 

Loc de incinerare a cadavrelor de catre paria. Deoarece mortii sunt impuri, ei pot fi atinsi doar de paria. Membrilor celorlalte caste le e interzis sa atinga chiar un paria.

Hindusii cred in metempsihoza: soarta e in mainile fiecaruia si, daca ai facut numai bine in viata asta, sufletul va urca pe o treapta superioara in viata viitoare si invers. Si tot asa, pana ce in cele din urma, dupa 7-8 reincarnari vei atinge “MUCSHA”, termen echivalent cu Nirvana la budisti, eliberarea de o noua reincarnare si pacea vesnica. Cei ai caror cadavru e ars pe malul Gangelui obtin imediat MUCSHA.

Vacile se plimba libere pe strazi, dar azi politia le strang pentru a evita accidentele de circulatie pe care le provoaca. Hindusii nu mananca deloc carne, pentru ca ei cred in metempsihoza si le e teama ca e posibil ca in trupul animalelor sa salasluiasca un suflet de om.

“ Spalatoria” orasului Bombay numita “Dubi Gat”. Intr-un oras de peste 16 milioane de oameni sunt inca multe milioane care nu-si pot permite sa aiba o masina de spalat. De aceea s-a infiintat acesta intreprindere.

S Spalatorii sunt de obicei din casta “spalatorilor” (Dubi), care este penultima dintre caste. Odata pe saptamana ei trcc pe la case, inseamna rufele de spalat cu puncte si linioare (nu nume), deoarece majoritatea sunt analfabeti. Dupa spalat (vezi imaginea) ei returneaza fiecarei case rufele uscate, calcate si impaturite.

V.T. – Victoria Terminus – statia de tren principala din Bombay. Anglia, unde a avut loc revolutia industriala in sec.XIX-lea, avea multe mijloace de productie, dar nu si materii prime. Pentru ca masinile sa lucreze din plin, Anglia a exploatat bogatiile Indiei (bumbac, lana si chiar sare). Pe de alta parte Anglia exporta produse finite in India, intre care si reteaua de cai ferate, care este dezvoltata pana azi.

Fresca Fresca in templul Hyan in Bombay. In India sunt peste 350 religii si culte. Unul dintre ele este Vanismul, care isi are radacina in religia Hindusa. Reprezentantul sau de frunte este Gandi. Credinciosii nu consuma carne, dar sunt limitati si in consumul de legume: orice leguma radacinoasa (cartof, ceapa, morcov etc.) este interzisa, deoarece prin consumul radacinii se opreste in fapt dezvoltarea plantei. Baza credintei este nonviolenta si evitarea faptelor daunatoare oricarei fiinte. De aceea, vanistii circula pe strada cu nasul si gura acoperite, ca sa nu dauneze cuiva prin rasuflarea lor.

Patifur Sikri fort, oras fantoma in drum spre Lagra. Construit de Akbar, al 3-lea imparat Mogul, a fost capitala doar 14 ani, intre 1571-85. A fost parasit probabil din cauza lipsei de apa. Dar tocmai clima uscata a desertului a facut ca sa se pastreze pana azi, timp de sute de ani. www.ronada.com

www.ronada.com

www.ronada.com

Add a comment

Related pages

Embassy of India, Bucharest, Romania

THE EMBASSY OF INDIA WILL BE CLOSED ON MONDAY, 15 AUGUST ON ACCOUNT OF INDEPENDENCE DAY OF INDIA ||| All visitors to the Embassy of India in Bucharest may ...
Read more

Viza pentru turism (C/TU) - AMBASADA ROMÂNIEI în ...

Viza pentru turism (C/TU) Viza de scurtă şedere pentru turism se acordă străinilor, dacă prezintă: paşaport valabil cel putin cu trei luni mai mult ...
Read more

Visa Waiver pentru Romania - www.romani-in-america.com ...

Diaconescu: Dacă vom reduce cota de respingere, vizele SUA vor fi eliminate în 2009 - www.romani-in-america.com.
Read more

Dacii au populat Europa si au ajuns pana in China ...

Dacii au populat Europa si au ajuns pana in China. Comunitatea Punjabi din India vorbeste romaneste. Românii sunt DACI, nu romani (edu47)
Read more

Visa requirements for Romanian citizens - Wikipedia, the ...

Visa requirements for Romanian citizens are the administrative entry restrictions by the authorities of other territories affecting citizens of Romania.
Read more

Romani, arestati in India pentru furt 693326

Stiri - 2016-07-19 - Romani, arestati in India pentru furt - Un grup de sapte romani banuiti de comiterea unor
Read more

Români arestaţi în India. Hoţii operau într-un grup de 7 ...

Şapte români au fost arestaţi în India pentru furt. Activitatea infracţională a acestora s-a desfăşurat în localitatea Faridabad, aproape de ...
Read more

Romani in Germania - MareaUnire.com

ROMANI IN GERMANIA Schimba tara. Prima pagina; Anunturi; Forum; Prieteni; Contact; Log-in; Creeaza cont; ... Romani in Australia: Romani in India: Casti ...
Read more

Regimul de călătorie în străinătate pentru cetăţenii ...

Regimul de călătorie în străinătate pentru cetăţenii români. Cetăţenii români NU au nevoie de viză pentru a călători în statele membre ale ...
Read more