Ilmarinen: Jouhevasti eläkkeelle

67 %
33 %
Information about Ilmarinen: Jouhevasti eläkkeelle
Education

Published on February 18, 2014

Author: Ilmarinen_media

Source: slideshare.net

Description

Vanhuuseläkkeelle jäädään valinnan mukaan 63-68-vuotiaana, mutta miten sen tapahtuu? Ilmarinen.

JOUHEVASTI ELÄKKEELLE IRMELI TILAA UUDEN VEROKORTIN. Eläkettä verotetaan eri tavalla kuin palkkatuloa. Verotoimisto lähettää uuden verokortin suoraan eläkeyhtiölle. Irmeli, 63 v, irtisanoutuu töistä, sillä eläkkeelle siirtyminen edellyttää työsuhteen päättämistä. IRMELI HAKEE ELÄKETTÄ täyttämällä hakemuksen netissä. Irmeli saa eläkeyhtiöltä kirjeen, jossa kerrotaan eläkehakemuksen käsittelystä. www.ilmarinen.fi/ elakepalvelu MARRASKUU Irmeli saa postitse eläkepäätöksen ja info-kirjeen, jossa kerrotaan, mitä pitää vielä huomioida. ILMARINEN LÄHETTÄÄ IRMELILLE TYÖELÄKEKORTIN 2 viikon sisällä eläkepäätöksen antamisesta. Kortilla Irmeli voi mm. saada alennuksia. JOULUKUU ELÄKEYHTIÖ VASTAANOTTAA HAKEMUKSEN. Hakemus laitetaan vireille. ILMARINEN LÄHETTÄÄ TYÖNANTAJALLE TYÖSUHTEEN PÄÄTTYMISILMOITUKSEN, jolla työantaja ilmoittaa työsuhteen päättymispäivän ja lopulliset ansiot. Eläkepäätös tehdään näiden tietojen perustella. TYÖNANTAJALTA SAATUJEN TIETOJEN JÄLKEEN ELÄKEPÄÄTÖKSEN TEKEMINEN ON NOPEAA. Irmelin eläke alkaa tammikuussa. Irmeli päättää nauttia vapaaherrattaren elämästä, matkustella ja mökkeillä. TAMMIKUU Koska Irmelillä riittää edelleen virtaa myös työelämässä, hän jatkaa työn tekemistä. Vanhuuseläkeläinen voi työskennellä rajoituksetta eikä työskentely vaikuta eläkkeeseen. Työstä karttuu uutta eläkettä 1,5 %, jonka voi hakea maksuun 68vuotiaana.

JOUHEVASTI ELÄKKEELLE YRITTÄJÄ-ESKO 63 V. Yrittäjä-Eskon YEL-vakuutus päättyy vanhuuseläkkeen alkaessa 63-vuotiaana. Yrittäjänä Eskon tulee huomioida muutama seikka: Yrittäjän YEL-vakuutus päättyy vanhuuseläkkeen alkaessa. Esko voi yrittäjänä vapaasti jatkaa aikaisempaa yrittäjätoimintaansa tai aloittaa uuden toiminnan. YEL-eläkevakuutuksen voi silloin ottaa vapaaehtoisesti ja kartuttaa näin lisää eläkettä. Eläkettä karttuu vanhuuseläkkeellä 1,5 prosenttia YEL-työtulosta vuodessa. Uuden eläkkeen Esko voi hakea maksuun 68-vuotiaana. Jos Esko ei kuitenkaan jää vanhuuseläkkeelle, vaan jatkaa työskentelyään yrittäjänä 68 vuoden ikään, hänelle karttuu eläkettä 4,5 prosenttia YELtyötulosta vuodessa.

Add a comment

Related presentations

Related pages

Kun työntekijäsi jää eläkkeelle - Ilmarinen

jää eläkkeelle . ... Näin varmistat, että hänen eläkepäivänsä pääsevät alkamaan jouhevasti. ... 00018 ILMARINEN
Read more

Ilmarinen Työeläke - ZapMeta Hakutulokset

Ilmarinen: Jouhevasti eläkkeelle 1. JOUHEVASTI ELÄKKEELLE IRMELI TILAA UUDEN VEROKORTIN. Eläkettä verotetaan eri tavalla kuin palkkatuloa.
Read more

Eläkelaskuri vastasi nopeasti suomalaisten tarpeisiin ...

taa, milloin eläkkeelle pääsee ja mikä ... jui erittäin jouhevasti. Päätökset tehtiin ... ILMARINEN Keskinäinen ...
Read more

Eläkelaskuri vastasi nopeasti suomalaisten tarpeisiin ...

... milloin eläkkeelle pääsee ja mikä ... Toteutus sujui erittäin jouhevasti. ... Ilmarinen Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ...
Read more

Tela - Tiedotteet

- Suomalaisten tulevia eläkkeelle jäämisiä ja siten maksettavien eläke-etuuksien ... ei tällä hetkellä toimi riittävän tiiviisti ja jouhevasti.
Read more

TUORE SUUNNITELMA: MAXIMIIN KOLME ELOKUVASALIA JA 40 ...

Ilmarinen ja Kämp Group ovat hahmotelleet uudenlaista ratkaisua Helsingin ... että voisimme viedä suunnitelmiamme eteenpäin jouhevasti, Torsti sanoo ...
Read more

Aili-mummon arkea: kesäkuuta 2014

Kahvitukset sujuivat jouhevasti rutiinilla puolentunnin väliajan aikana. ... Hän vetäytyi ennenaikaiselle eläkkeelle dementian vuoksi.
Read more