Gucci historia pregadit nga leudita hyseni brestovci

50 %
50 %
Information about Gucci historia pregadit nga leudita hyseni brestovci
dhe

Published on January 30, 2016

Author: avnibrestovci

Source: slideshare.net

1. Gucci

2. Gucci u themeluangaGuccioGucci në vitet1920. Guccio Gucci lindi në viti 1881 në Florence të Italisë.Si një emigrantnë Paris dhe pastaj në Londër, Guccio bëri një jetë duke punuar në hotele luksoze, dhe u impresionuangavalixhetqë i mbaninmysafirët,sidomosnë kohënkurpunonte si mikëpritës në hotelin Savoy Hotel në Londër. Në moshën 21 vjeçare Gucci martohet ma Aida Calvelli, vajza 24 vjeçare e një rrobaqepëseje. Më 1903 lind vajzen Grimalda. Pastaj lind djali Enzo (1904, vdes në vegjëli), Aldo (1905), Vasco (1907), dhe Rodolfo (1912). Në kthimin e tij në Itali ai vendosi të bashkojë këtë stil të rafinuar të jetuarit, që e mësoi sa ishte në Londër, me aftësitë ekskluzive të mjeshtrisë së vendasve të tij. Në mënyrë të veçantë ai shfrytëzoi aftësitë e artizanit vendas Toskan. Ai filloi duke shitur çanta lëkure për kalorësit në vitet 1920. Pasi punoi për kompaninë e lëkurës Franzi në Florence dhe Romë, Gucci hap dyqanin e tij në Via della VignaNuovanë Florence.Ai shpresontë tërheqë një klientelë ekskluzive me valixhet e importuara nga Gjermania dhe Anglia si dhe disa pjesë të tij. Derisa biznesi rritet, Gucci tani mundet të zgjerojë punishten e tij të vogël në anën e pasme të dyqanit të tij dhe të punësojë një nivel më të aftë të artizanëve që të punojnë për çantat e tij.

3. Ambiciozi AldoGucci,tani duke punuarpërbabaine tij,dizajnonpersonifikimine parë të logosdouble-G Gucci, i inspiruar nga inicialet e babait të tij. Krijuarnë vitet1930 modeli Gucci Diamante,u thur së pari në material dhe u përdor në valixhe. Ajo që filloi si një zgjidhjeinovativee mungesave të lëkurës së para luftës u bë portreti i parë atelier fiorentin dhe dizajnimi criss-cross ishte shenja paralajmëruese për logon e famshme GG. Edhe pse përdoret në vitet e ’50, shenja Diamante ra në masë të madhe në mospërodrim derisa u rizbulua nga Giannini në arkivatGucci dhe përdoretnë një koleksiontë kufizuar klasik në çantat Gucci, këpucët dhe artikujt prej lëkure.

4. Në vitin1935, diktatori ItalianMussoliniurdhëronpushtimine Etiopisë,duke bërëLidhjene Kombeve të imponojnë një ndalesëtë tregstisëndërkombëtare në vendine tij.Gucci u detyruatë zgjerohetnë sende të tjerasi:këpucë, kuleta, dhe rripa. Furnizimet e lëkurës janë të shkurtëra, kështu që ai fillon të bëjë çanta nga një material i thurur special Toskane. Çantat e lehta kanë një lëkurë në gjendje të mirë dhe janë të printuara me përsëritjen e logos double-G. Edhe në këto ditë, printimi i diamantit në çantat Canapa mbetetnjë ngaproduktetmë të njohuraGucci. Një nga krijimete tij më të miraishte shtimi i një prarimi në një kallampërtë krijuarçantëne re Bamboo(në atë kohë e quajturvetëm 0633, sipas numrit të saj) , formate të cilitu inspiruanngakonturete shalëssë kuajve. Me kalimin e kohës bamboo evuloi nga origjinae tij si një zgjidhje përmungesatdhe ubë një motivnënshkrimi i shumë personifikimeve të çantave Gucci. Gjatë vitete 1950 Gucci përsëri mori frymëzinkuajtëpër krijimin e markës tregtare të saj të vijave Web të Gjelbërt dhe të Kuqe, që rrjedhin nga ngjyrat tradicionale që gjenden në vijat nën shalën e kuajve. Gjatë gjithë historisë së markës vijat Web janë shfaqur në një grup të produkteve. Në koleksionet moderne vijat Web janë shndërruar në ngjyra, material dhe madhësi të ndryshme.

5. Në vitin1951, GiovanBattisti Giorgini,një aristokratFiorentinasme lidhje në industrinë Amerikane me pakicë, fton Gucci-n të prezentoj koleksionin e tij në një shfaqje të vogël për blerësit Amerikan dhe gazetarëtnë Evropë përshfaqjete ParisCouture.Në vitin1952, Aldoudhëtonnë New Yorkme vëllezërit e tij Rodolfodhe Vasco.Me ndihmëne një avokati amerikan, Frank Dugan, ata ngritën Gucci Shops Inc., të cilat do të zotërojnë të drejtat për markën tregtare Gucci në SHBA. Ata gjithashtu hapën dyqanin e parë amerikannë East Fifty-eighthStreet,rrethqoshesFifthAvenue.PaoloGucci,djali më i madhi Aldo- s, fillontë punojë si një dizajnernë Florence.Dyjavë pasi Aldohapbutikunnë New York, babai i tij vdes në moshën72 vjeçare në Florence,më 1953. Kompaniandahetnë tri pjesë mes vëllezërve më të vjetër Gucci: Aldovazhdontë mbikqyrzgjerimetjashtë vendit(si dhe të gjitha vendimet kryesore të biznesit), derisa Rodolfo menaxhon dyqanin në Milano dhe Vasco drejton një fabrikë të re të sapohapur në Oltrarno në Firence. Fuqia punëtore e tyre në rritje tani përshin 130 zejtarë të aftë. Kur Roma hyn në epokën Dolce Vita të prosperitetit të pas luftës, Gucci ndërton reputacionin si më i preferuari në shoqërinë Evropiane. Roberto Rossellini shfaqet në Gucci në Viaggio in Italia, dhe Ingrid Bergman shihet duke mbajtur një çantë bamboo dhe një çadër Gucci.

6. Në vitin1966, me ndihmëne piktoritVittorio Accornero, Rodolfo dizajnon shallin e famshëm Gucci me mëndafshinFlorapërPrinceshën e Monakos Grace. Ndërsa në vitin 1967, Paolo dizajnon koleksionin e parë ready-to-wearnë lidhje me një linjë të re të valixheve. “Ishte ideae djalittimPaolo-s”, Aldo i thotë The New York Times në vitin 1970. “Ai erdhi tek unë një ditë dhe tha, ‘Babi çfarë mendon?’ dhe unë i thash, ‘Pse jo?’, unë do t’a shijoj të shikoj një zonjë simpatike të veshur në Gucci nga koka deri te këmbët. Në vitin1980 Aldopushonnga punadjaline tij Paolo-n nga posti i tij si drejtor dizajni. Më 1981, familja bllokonPaolo-npërtë krijuarnjë markë të re nënemrine tij.Ai paraqetnjë padi në gjykatënfederalenë Manhattan. është fillimii një betejeshumë publike dhe të çrregullt. Dëshmia nxorri para se Paolo do të shkëlqejë një dritë mbi marrëdhëniet e taksave disi të dyshimta të kompanisë, duke u bërë një hetim nga IRS.Në vitin1982, padiaPaolo-sshkarkohetnganjë gjykatësfederal.Familja bind atë që të kthehet si dizajner.Megjitatë,sipasnjëpadie 13.3milion$ që së shpejti dotë dorëzohetdotë nxitettani nganjë luftë famëkeqe grushtesh mes Paolo-s dhe kusheririt të tij Mauruzio dhe xhaxhallarëve Rodolfo dhe Giorgiodhe në një dhomë të borditnë Florence ai është i penguarpërtë funksionuarsi duhetnë atë rol. Maurizio bëhet kryetari i kompanisë (tani e njohur si Guccio Gucci SpA). Ai do të synojë për të përmirësuar markën, e cila është e ngarkuar tashmë me një numër marramendës të produkteve dhe marrëveshjeve të liçensimit.“është bërë shumë e madhe,”i tregonai një gazetari. “Ne kemi shkuar nga 10.000 çanta në vit për diçka si 700.000.” Më pas Aldo, Giorgio dhe Roberto ngrenë padi kundër Maurizio-sduke pretenduarse ai ka falsifikuarfirmëne babaittë tij përtë fituarkontrolline kompanisë. Edhe pse më vonë ai është pastruarnga çdo keqbërje,ai detyrohettë largohetpërnë Zvicër,një kohë të shkurtër, për ti’u shmangur arrestimit.

7. Në vitin 1989 Maurizion punëson Amerikanin Dawn Mello, kryetar i Bergdorf Goodman, si drejtori kreativi Gucci-t.Më vonë Mellodotë punësojë një dizajner më të ri nga New York të quajtur Tom Ford për të punuar nën urdhërat e Richard Lambertson për veshjet e femrave ready-to-wear. Më pas Ford dizajnonedhe veshje për meshkujt, si dhe këpucë dhe çanta. Pasi Richard largohet Ford bëhet drejtor kreativ; për shkak të rregullave të shtëpisë Gucci, ai punon inkonjito (person që nuk tregon emrin), prapa skenave. Me borxhe në rritje,Maurizio jep dorëheqje si kryetar dhe i’a shet 50% të aksioneve të mbetura Investcorp për çmimin e raportuar 100 milion $. Ai është familjari i fundit Gucci për të udhëhequrkompaninë.Në vitin1993,një palë xhinse Gucci të stolisurame rruaza Afrikane debutojnë në Milano me një çmim prej 3134$. Libri Ginis i Rekordeve Botërore do t’i njohë ato si xhinset më të shtrenjta në botë.

8. Në vitin 1996, konglomerati luksoz i Bernard Arnault, LVMH, bën ofertë që të kalojë mbi vete Gucci Group. Fordformonnjë aleancë strategjikeme kompaninë franceze Pinault-Printemps-Redoute (PPR). Ndërsanë vitin1999, The Jackie Bag, e emëruarpas copëssë preferuartë JacquelineKennedyOnassisu rilansua. Thashethemetqarkullojnëse PPRka ndërmend të blejë aksionet kontrolluese Gucci Group. Ford thotë se, nëse është kështu, ai do të jetë i detyruar të largohet nga kompania. (është sugjeruar më vonë se kërkesate tij të pagave janë në qendërtë një bllokimi midistij dhe shefave të tij të mundshëm. Ai do të mohoj këtë në WWD: “Paratë nuk kishintë bëjnë absolutishtme të.Ishte e gjithakundërkontrollit….Ne kemi qenë gjithmonë të qartë se ishte e rëndësishmeqë ne të mbajmë kontrollin e kompanisë. është e qartë për mua se Serge [Weinberg, CEO of PPR] ka për qëllim të kontrolloj kompaninë.”) PPR siguron 60% të aksioneve të dëshiruaranë Gucci Group. Ford njofton se do të largohet sapo ti skadojë kontrata e tij në Prill të vitit 2004. Në Shkurt, Ford shfaq koleksionin e fundit për Gucci-n. PPR shpall se koleksionete femravedhe meshkujve tani dotë dizajnohennganjë grupprej tre ish dizajnerë asistentë – AlessandraFacchinetti për veshjet e femrave, John Ray për veshjet e meshkujve, dhe Frida Giannini për aksesoarët. Disa javë pas shfaqjes së saj të dytë Alessandra Facchinetti, e cila i qëndronte pranë pamjessë Ford-it,jepdorëheqje. Më pas Frida Giannini bëhet dizajnerja kreative e veshje të femrave, ready-to-wear.Gianninishfaqkoleksionine saj të parë në Milano. Silueta e saj femërore dhe printimet me ngjyra arrijnë një kontrast të dukshëm me pikturat një ngjyrëshe estetike të Ford-it.

9. Në vitin 2009, rilansohet përsëri The Jackie Bag, por këtë herë si New Jackie. Në vitin 2011, Gucci hap muzeun e tij brenda Florence’s Palazzo della Mercaniza, vetëm disa hapa nga Galleria dell’Accademia, e cila mban pikturën David të Mikelanxhelos.

Add a comment