advertisement

Greenpeace

67 %
33 %
advertisement
Information about Greenpeace

Published on February 25, 2014

Author: somakris

Source: slideshare.net

advertisement

GREENPEACE Η Greenpeace είναι μια διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση που με τη δράση της αναδεικνύει τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα και προωθεί αποτελεσματικές λύσεις για ένα πράσινο και ειρηνικό μέλλον.

Ιστορικό της Greenpeace Το 1970, μετά από πρωτοβουλία των Jim Bohlen, Irving Stowe και Paul Cote ιδρύθηκε η επιτροπή «Μην ταράζετε τα νερά» (Dont't Make a Wave) με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά. Μοναδικός της σκοπός ήταν να οδηγήσει ένα μικρό σκάφος με 12 άτομα μέσα στη ζώνη των πυρηνικών δοκιμών που πραγματοποίησαν οι Η.Π.Α. στην περιοχή Amchitka της Αλάσκα. Οι ακτιβιστές δεν κατάφεραν να σταματήσουν τις δοκιμές και συνελήφθησαν, αλλά το τολμηρό εγχείρημά τους έγινε γνωστό σε ολόκληρο τον πλανήτη, αναγκάζοντας τις αμερικανικές αρχές να τους απελευθερώσουν και να μη χρησιμοποιήσουν ποτέ ξανά την περιοχή σαν πεδίο πυρηνικών δοκιμών.

➢ ➢ ➢ Το 1971 πλέον, ιδρύθηκε η Greenpeace, μία ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση τα μέλη της οποίας αποφάσισαν την μετονομασία της ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα το σκοπό τους: τη δημιουργία ενός πράσινου και ειρηνικού κόσμου. Το 1979 τα γραφεία της Greenpeace στην Αυστραλία, στον Καναδά, στην Γαλλία, στην Ολλανδία, στη Νέα Ζηλανδία, στην Μεγάλη Βρετανία και στις Η.Π.Α. συνέπραξαν για τη δημιουργία του «Greenpeace International», της διεθνούς οργάνωσης. Από το Μάιο του 1989 το διεθνές γραφείο είναι εγκατεστημένο στο Άμστερνταμ.

Τα πλοία της Greenpeace Η Greenpeace International είναι επίσης υπεύθυνη για τον στόλο της οργάνωσης που αποτελείται από τρία πλοία, εκ των οποίων το ένα είναι το ιστορικό Rainbow Warrior. Τα άλλα δύο είναι το Esperanza και το Artic Sunrise.

Χρηματοδότηση της Greepeace Η Greenpeace χρηματοδοτείται ολοκληρωτικά από τις συνδρομές των 3.000.000 υποστηρικτών της σε 158 χώρες γεγονός που την κάνει ανεξάρτητη από οποιοδήποτε παράγοντα (κυβερνήσεις, οργανισμούς, εταιρείες κ.α.). Σε μικρότερο βαθμό η Greenpeace εισπράττει έσοδα από τις πωλήσεις ειδών όπως μπλούζες, βιβλία και κονκάρδες.

Οι στόχοι της Greenpeace πραγματοποιoύνται: • Ερευνώντας τις αιτίες των περιβαλλοντικών προβλημάτων. • Εκθέτοντας και αντιμετωπίζοντας την κακομεταχείριση του περιβάλλοντος.

• Ασκώντας πίεση σε όσους μπορούν να επηρεάσουν τα περιβαλλοντικά θέματα προς το καλύτερο. • Ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να δείξουν υπευθυνότητα για τον πλανήτη.

• Καλώντας σε δράση όσους έχουν την πολιτική και οικονομική δύναμη να φέρουν αλλαγές. • Προωθώντας οικολογικά υπεύθυνες και κοινωνικά δίκαιες λύσεις που θέτουν τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για την τωρινή και τις επόμενες γενιές.

Οι αρχές της Greenpeace Η δύναμη της κοινής τους δράσης, η δυναμική και ειρηνική αντιπαράθεση, η ηθική και οικονομική ανεξαρτησία αποτελούν τα ήθη της Greenpeace.Ειδικότερα:   Το μέλλον του πλανήτη εξαρτάται από τα εκατομμύρια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που μοιράζονται τα ίδια πιστεύω με την Greenpeace. Η Greenpeace υποστηρίζεται οικονομικά αποκλειστικά και μόνο από πολίτες. Η ανεξαρτησία της δίνει κύρος και αξιοπιστία.  Για την προστασία του πλανήτη δε διστάζει να έρθει σε ειρηνική, μη-βίαιη αντιπαράθεση με όσους θέτουν σε κίνδυνο το περιβάλλον.

Η Greenpeace συνεισφέρει σε: Αφρική, Αργεντινή, Αυστραλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδά, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Τσεχία, Χιλή, Ανατολική Ασία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ινδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Μεσόγειο, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία, Ρωσία, Νότια Ασία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Εκστρατείες της Greenpeace: Η Greenpeace αντιτίθεται στην απελευθέρωση των μεταλλαγμένων οργανισμών στο περιβάλλον, διότι οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι είναι ανυπολόγιστοι και μη αναστρέψιμοι και υποστηρίζει τη βιώσιμη γεωργία, ως τη μόνη λύση που διασφαλίζει καθαρή τροφή και καλλιέργειες, προστατεύει το έδαφος, το νερό και το κλίμα, σέβεται τη βιοποικιλότητα και δεν επιμολύνει το περιβάλλον με χημικά και μεταλλαγμένα.

Η Greenpeace ζητάει από τις κυβερνήσεις να απεξαρτηθούν από τις βρώμικες πηγές ενέργειας, όπως ο άνθρακας, το πετρέλαιο και τα πυρηνικά, με την υιοθέτηση σχεδίου για 100% καθαρή ενέργεια στην ηλεκτροπαραγωγή ως τα μέσα του αιώνα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις καταστροφικές κλιματικές αλλαγές και να διασφαλίσουμε πραγματική και βιώσιμη ανάπτυξη.

Τέλος, η Greenpeace αγωνίζεται για τη δημιουργία ενός δικτύου θαλάσσιων καταφυγίων στη Μεσόγειο που θα καλύπτει το 40% της επιφάνειας της και θα προστατεύει ουσιαστικά τη θαλάσσια ζωή και τους ανθρώπους που, με βιώσιμο τρόπο,

Τι μπορείς να κάνεις εσύ; Να δράσεις τώρα με:  Οικονομική υποστήριξη    Εθελοντισμό Γίνοντας μέλος και δουλεύοντας για την Greenpeace Προωθώντας αυτή την πράσινη ομάδα

Μαργαρίτα Γ4

Add a comment

Related pages

Startseite | Greenpeace

Die deutsche Sektion der Internationalen Umweltschutzorganisation stellt sich vor und bietet Fakten, Statements und Informationen zu Aktionen.
Read more

Greenpeace – Wikipedia

Greenpeace [ˈgriːnpiːs] ist eine 1971 von Friedensaktivisten in Vancouver, Kanada, gegründete transnationale politische Non-Profit-Organisation, die ...
Read more

Greenpeace Magazin

Umweltschutz braucht gute Nachrichten! Erhalten Sie im Abo sechs Ausgaben für €33,50 im Jahr und unterstützen Sie unabhängigen Journalismus
Read more

Greenpeace USA

Greenpeace and people like you are a people-powered movement fighting for a green and peaceful future for our oceans, forests, food, climate and democracy.
Read more

Ökostrom & Windgas / Greenpeace Energy - Energie ...

Unser Ziel ist die Energiewende. Sind Sie dabei. Mit Ökostrom und Windgas von Greenpeace Energy, Deutschlands größter Energie-Genossenschaft.
Read more

Meere | Greenpeace

Unsere Meere Ozeane im Stress . Die Menschheit setzt durch Überfischung und Ausbeutung von Ressourcen nicht nur die Zukunft der Ozeane aufs Spiel, sondern ...
Read more

Startseite | Greenpeace Blog

Die Bundesregierung hat sich zur Verbesserung der CO2-Werte das ehrgeizige Ziel gesetzt, bis zum Jahr 2020 eine Million Elektrofahrzeuge auf…
Read more

Greenpeace - Gruppen | Greenpeace

Suchen Sie auf der Karte die Stadt, zu deren Greenpeace-Gruppe Sie gelangen möchten. Es ist dabei auch möglich, die Karte mit den Schaltflächen +/- in ...
Read more

Startseite | Greenpeace

Als Unterzeichner der "Initiative Transparente Zivilgesellschaft" verpflichtet sich Greenpeace aktuell und transparent auf seiner Homepage zu ...
Read more

Greenpeace Düsseldorf | Greenpeace Düsseldorf

Greenpeace ist eine internationale Umweltorganisation, die mit direkten gewaltfreien Aktionen für den Schutz der natürlichen Lebensgrundlagen von Mensch ...
Read more