Google fiber (Prezantim )

50 %
50 %
Information about Google fiber (Prezantim )
Technology

Published on March 12, 2014

Author: OrvenBregu

Source: slideshare.net

Description

Nje prezantim i shkurter per 10 vendet me internetin me te shpejte ,
Prezantim i teknologjise Google Fiber nga kompania Google

Google Fiber Punoi : Orven Bregu

Internet Access • Qasja ne internet behet me ane te lidhjeve te ndryshme si Dial Up , DLS , ADSL , ADSL+ , ADSL2+ etj. • Lidhjen e internetit e kemi me fije (wired) ose pa fije (wireless). Keto teknologji jane te ndryshme nga njera tjetra

10 Qytetet me internetin me te shpejte • Sondazh sipas Raportit Akamai (Shtator 2013) • Amerika-Nje nder vendet me zhvillimet me te medha teknologjike . Nuk renditet ne top 10 vendet me internetin me te shpejte. Arsyeja eshte qe ka nje territor shume te madh dhe smund ta mbuloje plotesisht me fibra optike.

10 Qytetet me internetin me te shpejte • Vendi Nr 10 : Singapor Me shpejtesi mesatare 30.7 mbps . Me nje shpejtesi 2x me te larte se ajo globale 15.9 mbps • Vendi Nr 9 : Israel • Me shpejtesi mesate 30.9 mps. Eshte nje vend qe ka nje lidhje te mire dhe njerezit jane shume teknik.

10 Qytetet me internetin me te shpejte • Vendi Nr 8 : Bullgaria Me taksa te ulta dhe liri te punes , Bullgaria eshte nje lokacion terheqes per kompanite globale dhe investitoret . Kompania Bullgare e internetit ka nje shpejtesi mesatare rreth 32.1 mbps e cila eshte rritur rreth 15 % me tremujorin e meparshem

10 Qytetet me internetin me te shpejte • Vendi Nr 7 : Zvicer Nje qender e madhe e industrise se financave. Ka nje shpejtesi mesate rreth 32.4 mpbs • Vendi Nr 6 : Belgjika Lidhja e internetit ne Belgjike ka nje shpejtesi mesatere rreth 32.7 mpbs

10 Qytetet me internetin me te shpejte • Vendi Nr 5 : Rumania Eshte vendi I vetem te cilit I ka rene shpejtesia ne 3 mujorin e fundit . Shpejtesi aktuale mesatare ka 37.4 mbps • Vendi Nr 4 : Letoni • Shpejtesia mesatare e internetit eshte 37.5 mpbs

10 Qytetet me internetin me te shpejte • Vendi Nr 3 : Japonia Qyteti I elektronikes ka nje teknologji shume te mire komunikimi . Nje prioritet I qeverise Japoneze eshte zhvillimi I internetit . Fibrat e shpejtesise se larte te internetit arrin nje shpejtesi 42.2 mpbs

10 Qytetet me internetin me te shpejte • Vendi Nr 2 : Korea e Jugut Lojrat online ne pergjithesi ta shpifin me bandwidth dhe jane disa vende shume te dashura Shpejtesia mesate ne kete vend eshte 48.8 mps Ne kete qytet ju mund te blini linje 100 mpbs per 31.90 $ ne muaj

10 Qytetet me internetin me te shpejte • Vendi Nr 1 : Hong Kong Me nje dendesi popullsie shume te larte dhe me perkrahje te qeverise , Aksesi ne internet ne Hong Kong eshte mahnitese. Shpejtesia mesatare eshte rreth 54.1 mpbs Ju mund te shkarkoni nje film HD per rreth 5 minuta

C’fare eshte Google Fiber • Eshte nje fiber vetem per hapsirat e Shteteve te bashkuara Ajo siguron internet Broadband dhe televizion per nje numer te vogel vendesh e cila po rritet.

Kur dhe ku u Prezantua ky sherbim • Ky Sherbim u prezantua per here te pare ne Qytetin e Kansas • Filloi te qarkullonte ne Kansas , Missouri . • Kishte plane per tu zgjeruar dhe ne zona te tjera periferike te Kansas , Texas , Utah • Ne shkurt 2014 Google njoftoi se kishte zgjedhur 34 qytete si kandidate per zgjerimin ne te ardhmen

Lancimi ne Kansas (Video) • http://www.youtube.com/watch?v=6uZVqPuq81cClick to add text

Shpejtesite e Internetit • Mesatarja e USA: Me pak se 30mb/s • Google Fiber: 1000 mb/s – 100x me shpejte se mesatarja ne USA. – https://fiber.google.com/about/ • Krahasimi I shpejtesise

Risi • Stream TV . • Memorie Cloud e Optimizuar

Disavantazhet • Google Fiber eshte vetem ne 3 vende aktualisht • Kostoja e Google Fiber eshte : $70 ne muaj . • Disa cmime interneti ne Japni • Japoni : 2gb/s per $51 ne muaj • Hong Kong: 500 mb/s per $25 ne muaj • Seul: 500 mb/s per$30 ne muaj http://www.huffingtonpost.com/us-internet-speed

Testimi I Google Fiber (SpeedTest) • http://www.youtube.com/watch?v=pcBu1N n-IFM

Google Fiber

Add a comment

Related presentations

Presentación que realice en el Evento Nacional de Gobierno Abierto, realizado los ...

In this presentation we will describe our experience developing with a highly dyna...

Presentation to the LITA Forum 7th November 2014 Albuquerque, NM

Un recorrido por los cambios que nos generará el wearabletech en el futuro

Um paralelo entre as novidades & mercado em Wearable Computing e Tecnologias Assis...

Microsoft finally joins the smartwatch and fitness tracker game by introducing the...

Related pages

Slide 1 - atu.al

Harta Google tregon ecurinë e ndërtimit të rrjetit të fibrës optike brenda territorit të Shqipërisë. Vija e gjelbër: ...
Read more

Kanceri ne zorren e trashe! - Forumi Shqiptar

... dhe me c'kam pare ne google etj ... PCP e ka mire kur thote qe buka ne shqiperi ka shume fiber. ... nje prezantim mbi Chronsin vetem ...
Read more

Problemet teknike ngadalësojnë qasjen në Google dhe YouTube

Në Turqi dhe disa shtete të Ballkanit është ngadalësuar qasja në internet, veçanërisht në Google, YouTube dhe Gmail pas dreke. - Anadolu Agency
Read more

Diploma A - Scribd

... (Fiber Distributed ... Motorrët e kërkimit si Google apo Yahoo ... Një imazh është prezantim hapësinor i një objekti. videot e ruajtura ...
Read more

Shembull Plani i Biznesit - scribd.com

... kalune dhe lidhja me fiber optike per ISPS BACKUP I datave ... Autoriteti Portual kërkon të dhëna relevante dhe informacion për prezantim në ...
Read more

Shiko Tv Shqip Online Ne Internet - World News

Shiko TV shqip online ne internet, Shiko Top Channel Tv live shqip, TV SHQIP LIVE (www.tvshqiplive.tv), Si te shohim ndeshjet falas ne TV, TV Shqip FREE ...
Read more

Eu Iptv - World News

Eu Iptv; remove the playlist. Eu Iptv; IPTV; Collage; BBC Results; Shopping; Related News; Top Headlines; French; German; Hindi; Indonesian; Italian ...
Read more

Albtelecom | CIO Albanian

Ky prezantim u bë në një mbrëmje të organizuar në ambientet e Muzeut Historik Kombëtar, në praninë e personaliteteve më të njohura të ...
Read more