Gjallesat me te rrezikuar drejt zhdukjes

33 %
67 %
Information about Gjallesat me te rrezikuar drejt zhdukjes

Published on March 15, 2014

Author: rstidrnhftdkjlkds

Source: slideshare.net

 Kur kafshet deklarohen “te rrezikuara” , ato terheqin vemendjen e qeverive qe kujdesen per mbrojtjen e tyre dhe te mjedisit ku ato jetojn. Ka ligje te posacme kombetare per mbrojtjen e tyre si dhe ligje nderkombetore si pjese e trashigimise natyrore boterore.

 1- Shume lloje fokash  2- Disa lloje luanesh deti

 3- Shume lloje balenash  4- Salmoni

 5-Disa lloje peshkaqenesh 6-Breshkat e detit  7- Disa lloje delfinesh 8- Vidrat . . .

 Panda e kuqe – gjenden ne Indi ^ Kine . Ne bote kane ngel vetem 10.000 dhe arsye e rrezikimit eshte shpyllezimi  Dhia e eger – gjenden ne Pakistan Afganistan dhe ne Uzberiskan.Ne bote kane ngelur rreth 2.500 . Shkak I rrallimit eshte gjuetia  Tigri Siberian – gjendet ne Siberi dhe Rusi.Eshte per te ardhur keq pasi ne bote kane ngelur me pak se 500 te tille. Shkaku I humbjes se tyre esht gjuetia barbare qe iu eshte bere rreth kesaj rrace .

Add a comment

Related pages

Gjallesat ne zhdukje - Wikipedia

Gjallesat ne zhdukje Orangutangu ... Një pjesë e popullatës së tyre janë drejt rrugës së zhdukjes, si për shembull ata që ndodhen në Mekong.
Read more

GJUETIA ME GJENERATOR DREJT ZHDUKJES - YouTube

Skip navigation Upload. Sign in
Read more

Kafshët që janë në rrezik zhdukje | You-En

Për pjesën më të madhe nga ne kafshët janë shumë te ... po shkojnë drejt zhdukjes ... vitesh janë rrezikuar të pakësohen si ...
Read more

Egoizmi të çon drejt zhdukjes - Top Channel Albania ...

Egoizmi të çon drejt zhdukjes - Top Channel Albania - News ... Referata e Kryepiskopit Anastas me temë E kundërta e ... Te krisurit ...
Read more

Karikatura shqiptare ndodhet ne kolaps nje hap drejt zhdukjes

... n tënde, të qeshësh po”. Kjo është një nga shprehjet, me t ë cilën Arben ... hap drejt zhdukjes. ... te “Hosteni” e ...
Read more

Drejt zhdukjes gjoksi natyral! - Shqiperia, Albania. Lajme ...

Drejt zhdukjes gjoksi natyral! ... Sipas tij, fenomeni është i lidhur me të ecurin në një hap me modën. Dekoltetë, shpatullat e buta, ...
Read more

Agjencia Kombëtare e Mjedisit: Pyjet në Shqipëri drejt ...

... brezi pyjor po shkon drejt zhdukjes graduale, duke prerë qindra pisha. ... Notify me of new comments via email. Notify me of new posts via email.
Read more

Trashëgimia kulturore, “drejt zhdukjes” | Gazeta ...

... “drejt zhdukjes ... vitin 97 nga muzeu arkeologjik i Durresit ku jane vjedhur mbetjet arkeologjike me origjine ILIRE, te certifikuara ...
Read more

Njihuni me fisin ku gratë ushqejnë ketrat me gji ...

... një nga fiset më të rrezikuar në botë po shkon drejt zhdukjes së ... po i çojnë ata drejt zhdukjes. ... Madje gratë i ushqejnë me gji këto ...
Read more