advertisement

Els OríGens De La Literatura Catalana Akabada1

50 %
50 %
advertisement
Information about Els OríGens De La Literatura Catalana Akabada1

Published on December 3, 2007

Author: carme_d

Source: slideshare.net

advertisement

 

És una llengua romànica, prové del llatí. El 1er català (preliterari) era oral. A partir de la decadència de l’imperi romà, E. Mitjana.

És una llengua romànica, prové del llatí.

El 1er català (preliterari) era oral.

A partir de la decadència de l’imperi romà,

E. Mitjana.

A l’edat medieval els escriptors solien escriure en llatí, després de mica en mica van començar a escriure algunes obres en les respectives llengües per que volien que tothom hi pogués accedir.

A l’edat medieval els escriptors solien escriure en llatí, després de mica en mica van començar a escriure algunes obres en les respectives llengües per que volien que tothom hi pogués accedir.

Aquest és un fragment d’un dels primers textos en català, és un fragment de les anomenades Homilies d' Organyà, escrites al segle XII . 1era mostra de català.

Aquest és un fragment d’un dels primers textos en català, és un fragment de les anomenades Homilies

d' Organyà, escrites al segle XII .

1era mostra de català.

En aquella època, un llibre era com un espectacle, molt sovint, la gent d’una casa, poble o cort se solien reunir amb un intèrpret. Que normalment era un eclesiàstic. Els espectadors s'asseien i escoltaven atentament. L'eclesiàstic llegia a poc a poc per que tothom seguís l’historia.

En aquella època, un llibre era com un espectacle, molt sovint, la gent d’una casa, poble o cort se solien reunir amb un intèrpret. Que normalment era un eclesiàstic.

Els espectadors s'asseien i escoltaven atentament. L'eclesiàstic llegia a poc a poc per que tothom seguís l’historia.

Els llibres eren cars per que no hi havia paper. S’escrivia amb pells d’ovelles que un artesà les tractava. ( Accés per a rics i monestirs). Els texts de les obres no eren fidels als originals degut a que un copista podia canviar o modificar si no li agradava. D’altra banda per l’escola i fer comptes durant l’esplendor medieval s’empraven unes tauletes de cera, i s’utilitzava un punxó per escriure. S’esborraven escalfant-les. El paper s’inventà a finals del segle XII. Va ajudar a desenvolupar la novel·la.

Els llibres eren cars per que no hi havia paper. S’escrivia amb pells d’ovelles que un artesà les tractava. ( Accés per a rics i monestirs).

Els texts de les obres no eren fidels als originals degut a que un copista podia canviar o modificar si no li agradava.

D’altra banda per l’escola i fer comptes durant l’esplendor medieval s’empraven unes tauletes de cera, i s’utilitzava un punxó per escriure. S’esborraven escalfant-les.

El paper s’inventà a finals del segle XII. Va ajudar a desenvolupar la novel·la.

L’església tenia un paper base en la societat. Defensava la religió i Déu (religió teocèntrica). Tenien la literatura, els llibres i la cultura com a arma per intentar fer valer la seva funció d’intermediaris entre Déu i la societat.

L’església tenia un paper base en la societat. Defensava la religió i Déu (religió teocèntrica).

Tenien la literatura, els llibres i la cultura com a arma per intentar fer valer la seva funció d’intermediaris entre Déu i la societat.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Literatura_catalana

http://ca.wikipedia.org/wiki/Literatura_catalana

Add a comment

Related pages

Els origens de la literatura catalana by Sofia Aguayo ...

Els origens de la literatura catalana La literatura trobadoresca Primers escrits en catal ...
Read more

Copy of Els origens de la literatura catalana by M ...

Copy of Els origens de la literatura catalana. No description by M. Antònia Socias on 28 September 2015 Tweet ... Copy of LITERATURA DELS ANYS VINT I TREN
Read more

Literatura catalana - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Webs d'autors i autores de la literatura catalana de tots els temps, de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. LletrA, ...
Read more

ELS ORÍGENS DE LA LITERATURA: TROBADORS, JOGLARS I POETES

Els francesos dominen la Catalunya Vella. Sistema feudal. ... ELS ORÍGENS DE LA LITERATURA: TROBADORS, JOGLARS I POETES Last modified by: Joan Company:
Read more

queviures - RECURSOS DE LITERATURA

... els orígens de la literatura catalana ... Orígens de la literatura catalana: http://www.slideshare.net/carme_d/els-orgens-de-la-literatura-catalana ...
Read more

La llengua és comunicació - blogspot.com

... ssplayer2.swf?doc=els-orgens-de-la-literatura-catalana-akabada1 ... title="View 'Els OríGens De La Literatura Catalana Akabada1' on ...
Read more

BATXILLERAT: ELS ORÍGENS DE LA NOVEL·LA CATALANA MODERNA

ELS ORÍGENS DE LA NOVEL·LA CATALANA MODERNA ... Un cop recuperat el gènere, quedarà pendent, en el cas de la literatura catalana, ...
Read more

HISTÒRIA DE LA LLENGUA CATALANA - Racó Català. El punt ...

la literatura catalana. ... de la novel·la cavalleresca de tots els temps i de la literatura catalana. ... des dels orígens tardollatins fins a la ...
Read more

PD:Els Orígens de la Literatura Catalana (Trobadors ...

Nom de l'assignatura: Els Orígens de la Literatura Catalana (Trobadors, Llull, ... En aquesta introducció als orígens de la literatura catalana, ...
Read more