Els Jocs Del MóN

71 %
29 %
Information about Els Jocs Del MóN
Education

Published on June 29, 2009

Author: zerberguedacentre

Source: slideshare.net

Description

La ZER Berguedà Centre hem treballat els jocs del món a l'hora d'interculturalitat.

ELS JOCS DEL MÓN Interculturalitat 2008-2009

EUROPA

EUROPA

BARALLA DE GALLS ORIGEN: Europa NOMBRE DE PARTICIPANTS: Mínim dues jugadors. MATERIAL: No se’n necessita. DESENVOLUPAMENT DEL JOC: En aquest joc no hi ha límit de jugadors. El nombre de participants ha de ser parell ja que s’han de posar per parelles. Els jugadors s'han d’ajupir un davant de l'altre amb les mans obertes per poder-se empènyer amb cops secs. Els genolls no poden tocar a terra. Els participants no es poden agafar o repenjar-se en el terra.

Després de la primera ronda, els jugadors que hagin caigut al terra, queden eliminats i els que hagin guanyat, s'han d'enfrontar entre sí (un altre vegada per parelles) fins que quedin dos participants que també hauran d'enfrontar-se entre sí. La persona que quedi guanyadora, serà el guanyador de la baralla de galls.

CARRERES AMB AROS ORIGEN: Europa MATERIAL: Aros NOMBRE DE PARTICIPANTS: 2 jugadors. No hi ha un màxim de jugadors. Depèn de l’espai. DESENVOLUPAMENT DEL JOC: .Dibuixem una línia de sortida i una d’arribada. .Els jugadors es col·loquen a la línia de sortida amb un aro. .El joc consisteix en acompanyar l’aro amb la mà fins a la línia d’arribada.

consisteix en Si l’aro cau, has de tornar a la línia de sortida. .Guanya el primer que arriba a la línia d’arribada. VARIACIONS: Podem jugar fent relleus. Haurem de formar equips. . Si ens cau l’aro podem continuar.

CURSES AMB GENOLLS LLIGATS ORIGEN: França MATERIALS: Cordes NOMBRE DE PARTICIPANTS: Com a mínim 3 jugadors, el màxim depen de la piste DESENVOLUPAMENT DEL JOC: El joc és individual. Es marquen dues línes: la d’arribada i la de sortida.Cada jugador es lliga una corada al voltant dels genolls. Un cop lligada, els jugadors es col·locaran a sobre la línia. Quan sentin el crit de sortida podran començar la carrera. Per fer-la s’haurà d’arribar-hi saltant. El primer que arribi a la línia d’arribada guanyarà.

VARIACIONS: S’hi pot anar de diferents maneres: caminant, corrents… Podem jugar fent relleus. Haurem de fer equips.

VARIACIONS:

S’hi pot anar de diferents maneres: caminant, corrents…

Podem jugar fent relleus. Haurem de fer equips.

PETANCA ORIGEN: França. NOMBRE DE PARTICIPANTS: 2. MATERIAL: Boles de petanca i cinta mètrica.

Primer de tot hem de repartir les boles per a cada jugador. Després llancem a uns metres el “boliche”. El joc consisteix en llançar les boles de petanca de manera que caiguin tant a prop com es pugui del “boliche”. Els jugadors poden tenir dues estratègies: tirar la seva bola més a prop del “boliche” o llançar la bola de la petanca per tal de moure la bola del contrincant. Quan tots els jugadors hagin tirat les boles es miraran quin equip ha apropat més a la bola al “boliche”. Si n’hi ha apropat una, tens un punt; si n’ha ha apropat dues tens dos punts i així fins que la que una d’un altre equip s’apropi més. Cada partida està composta de vàries jugades. Guanya l’equip o el jugador que aconsegueixi arribar a la puntuació establerta. Recordem que en cada jugada s’obtenen tants punts com boles hi hagi a vora del “boliche”. Recordem que en cada jugada s’ha de tornar a llançar el “boliche” i canviar de banda del camp. DESENVOLUPAMENT DEL JOC:

AMÈRICA

EARTHBALL ORIGEN: Califòrnia NOMBRE DE PARTICIPANTS: Poden jugar tots els jugadors que vulguin. MATERIAL: Una pilota i un guix . DESENVOLUPAMENT DEL JOC: S’ha de jugar amb dos grups que tinguin el mateix nombre de jugadors . S’ha de marcar el terra per seber quin camp és de cada grup. El joc consisteix en intentar marcar gol a l’altre equip. La pilota no pot tocar el terra perquè si cau, serà de l’altre equip.

S’ha decidir un nombre determinat de partits. Guanyarà el joc l’equip que més partits hagi guanyat.

ORIGEN: . Amèrica MATERIAL: . Mocadors NOMBRES DE PARTICIPANTS: . Mínim 8 jugadors DESENVOLUPAMENT DEL JOC: . La mestra escollirà un grup d’animals que siguin fàcils d’endevinar pel seu so. . La mestra dirà un animal a cada participant. . Un cop fet això, els alumnes es repartiran pel terreny de joc i es taparan els ulls amb el mocador. Quan sentim la senyal, començaran a imitar la veu de l’animal que se’ls hagi dit. ELS ANIMALS

. Cada jugador s’haurà d’ajuntar amb la seva parella o equip. . Guanyaran els jugadors que trobin primer la parella o equip. VARIACIONS: . Es pot fer amb sons d’automòbils o altres fàcils d’imitar.

PEUS QUIETS ORIGEN: Amèrica. NOMBRE DE PARTICIPANTS: Mínim 6 jugadors. MATERIAL: Una pilota. DESENVOLUPAMENT DEL JOC: Primer es tira la pilota enlaire al mateix temps que es diu el nom d’un del participants. Aquest haurà d’agafar la pilota el més ràpid possible. La resta dels jugadors s’hauran d’apartar. Quan el jugador hagi agafat la pilota, aquest haurà de cridar: “ Peus quiets “. Llavors la resta de participants hauran de quedar-se quiets a lloc i posició que estaven en el moment que ha cridat. El jugador que té la pilota, sense moure’s del lloc, haurà de llençar de manera que toqui a un dels participants.

El jugador a qui va dirigida la pilota pot moure el cos per no se tocat però sense moure els peus del lloc. Si el jugador que llança la pilota, toca un altre jugador. Aquest últim serà l’encarregat de recollir la pilota i tornar a començar el joc. Si no toca a ningú, aquest continuà la pròxima jugada. VARIACIONS: Es pot fer amb diferents tipus de pilotes. Es pot fer amb: Països, colors, números...

MATAR ORIGEN: Amèrica MATERIAL: Una pilota i un guix NOMBRE DE PARTICIPANTS: Mínim de 12 jugadors. Han de ser un número parell. DESENVOLUPAMENT DEL JOC: Es formaran dos equips amb el mateix nombre de participants. Amb un guix marcarem el mig del camp. Cada equip es col·locarà al seu propi camp. Un jugador d’un equip començarà el joc. Tirarà la pilota i intentarà tocar a un de l’altre equip. Si el toca estarà mort i haurà d’anar al cementiri situat al darrera de l’equip contrincant. Si el que està al cementiri toca un de l’equip contrari es salva i torna al seu terreny de joc.

S’ha d’anar fent així. L’equip que tingui tots els seus participants al cementiri haurà perdut la partida. VARIACIONS: Es pot fer amb diferents tipus de pilotes. Es pot dibuixar el cementiri al darrera i al costat del camp.

S’ha d’anar fent així. L’equip que tingui tots els seus participants al cementiri haurà perdut la partida.

VARIACIONS: Es pot fer amb diferents tipus de pilotes.

Es pot dibuixar el cementiri al darrera i al costat del camp.

EL RELLOTGE ORIGEN: Amèrica MATERIAL: Una corda NOMBRE DE PARTICIPANTS: Mínim 4 persones DESENVOLUPAMENT DEL JOC: Un jugador agafa la corda per un extrem i es situa al mig del camp. La resta de jugadors es col·locaran fent una rotllana al voltant del jugador. El jugador que està al mig començarà a girar la corda pel terra augmentant poc a poc la velocitat. Els jugadors que estan a la rotllana hauran de saltar la corda. Si aquesta toca algun jugador, aquest serà eliminat. El jugador que quedi últim serà el guanyador.

 

LA GALLINETA CEGA ORIGEN: Alabama (Amèrica) NOMBRE DE PARTICIPANTS: Un mínim de 5 jugadors MATERIAL: Un mocador DESENVOLUPAMENT DEL JOC: Tots els nens es col·loquen en cercle, agafats de les mans menys la “gallineta cega” que es troba al centre i amb els ulls tapats. Els jugadors que formen la rotllana, faran girar el cercle, s’ajupiran, s’apartaran.. El grup es pot desplaçar per tal d’impedir que la gallineta l’atrapi, però no val deixar-se anar les mans. Cal evitar que estiguin molta estona amb els ulls tapats.

El jugador que té els ulls tapats ha de trobar els jugadors i descobrir qui són. Per poder-ho aconseguir, la gallineta cega, pot utilitzar el tacte. Si el jugador que para descobreix la identitat del jugador que ha agafat. Aquest serà el pròxim a parar. Si s’equivoca, la gallineta cega continuarà parant.

ÀFRICA

ÀFRICA

CHICAGO ORIGEN: Egipte MATERIAL: Dos daus, paper i bolígraf. NOMBRE DE PARTICIPANTS: Dos jugadors, equip de tres o grups de 4. DESENVOLUPAMENT DEL JOC: El primer jugador tira dos daus i ha d’intentar aconseguir que la suma dels dos daus doni 2. Si ho aconsegueixen, s'anoten tres punts. Així successivament, fins arribar a onze rondes. Tenint en compte que en cada ronda han de treure un punt més que a l’anterior. Guanya el jugador que aconsegueix més punts al finalitzar les 11 rondes.

VARIACIONS : Farem 11 rondes. Comencem la primera i hem d’aconseguir que la suma dels dos daus sigui 2. Si ho aconseguim ens apuntem 2 punts i a la següent ronda haurem de treure un 3. Si no ho aconseguim, no apuntem res i a la següent ronda haurem de continuar intentar treure un 2. Així successivament, fins arribar a les 11 rondes. Guanya el jugador que aconsegueix més punts al finalitzar les 11 rondes.

LA PESTA ALTA ORIGEN: Àfrica. MATERIAL: Pista amb llocs per poder pujar. NOMBRE DE PARTICIPANTS: El mínim de jugadors és 5. DESENVOLUPAMENT DEL JOC: Un jugador para i haurà d’atrapar als altres jugadors. Perquè no t’atrapin, hauràs de pujar a un lloc alt i dir: “pesta alta”. D’aquesta manera el jugador que para no et pot atrapar. Si et toca, hauràs de parar. VARIACIÓ: Pot atrapar més d’un jugador.

 

KALAHA ORIGEN: Àfrica PARTICIPANTS: 2 MATERIAL: Ouera amb dotze forats i 72 fitxes o peces.

KALAHA DESENVOLUPAMENT DEL JOC: OBJECTIU: Al final de la partida aconseguir més peces que el jugador contrari. POSICIÓ INICIAL: Hi ha d’haver 6 peces a cada forat. MOVIMENT: Es juga per torns. El jugador A agafa les peces d’un forat i les reparteix una en una en sentit contrari al que giren les agulles del rellotge. També es reparteix en el propi banc però no al del contrincant.

DESENVOLUPAMENT DEL JOC:

OBJECTIU: Al final de la partida aconseguir més peces que el jugador contrari.

POSICIÓ INICIAL: Hi ha d’haver 6 peces a cada forat.

MOVIMENT: Es juga per torns.

El jugador A agafa les peces d’un forat i les reparteix una en una en sentit contrari al que giren les agulles del rellotge.

També es reparteix en el propi banc però no al del contrincant.

CAPTURES: Si l’últim a repartir=Cau en un forat propi fent 6 peces, s’agafen les peces de davant, el del contrincant, i es poseu en el propi forat. -Cau en el banc propi es reparteixen totes. VARIANTS: -Si l’ultima a repartir cau en camp contrari fent 6 peces en el forat es guanyen i posen al nostre banc. -FINALITZACIÓ DE LA PARTIDA: -Quan un jugador es fa amb la majoria de les peces (més de la meitat). -Si algun jugador es cíclica. -El jugador contrari es queda sense peces i no en té a la banda.

CAPTURES: Si l’últim a repartir=Cau en un forat propi fent 6 peces, s’agafen les peces de davant, el del contrincant, i es poseu en el propi forat.

-Cau en el banc propi es reparteixen totes.

VARIANTS:

-Si l’ultima a repartir cau en camp contrari fent 6 peces en el forat es guanyen i posen al nostre banc.

-FINALITZACIÓ DE LA PARTIDA:

-Quan un jugador es fa amb la majoria de les peces (més de la meitat).

-Si algun jugador es cíclica.

-El jugador contrari es queda sense peces i no en té a la banda.

ÀSIA

ÀSIA

EL PESCADOR ORIGEN: Àsia MATERIAL: Un guix NOMBRE DE PARTICIPANTS: Des de 8 fins a 20 jugadors. DESENVOLUPAMENT DEL JOC: Dibuixem una línia al mig de la pista d’una punta a l’altra. Un nen/a serà el pescador. Es col·loca al mig sobre la línia serà l’encarregat de dir “tots a l’aigua”. Tots els altres nens es col·loquen a una banda de la pista passaran a l’altra quan el pescador digui “tots a l’aigua”.

Si els toca, s’han de posar al mig agafats de la mà amb el pescador i tocarà els altres. El joc s’acabarà quan només queda un jugador per poder tocar. VARIACIONS: Es pot jugar sense agafar-se de les mans. Si un jugador tarda molt a passar a l’altra banda, el pescador contarà fins a 10 i si encara no a passat estarà atrapat.

EL TÚNEL ORIGEN: . Àsia MATERIAL: . No se'n necessita NOMBRE DE PARTICIPANTS: . El mínim de persones que poden haver-hi a un equip són 3 i el màxim, dependrà del terreny de joc. DESENVOLUPAMENT DEL JOC: . Es formen equips. . Dibuixarem 2 línies: la de sortida i la d'arribada. . Els equips es col·locaran en files amb les cames obertes. . El jugador de darrera la fila avançarà per sota les cames fins col·locar-se el primer. . Així, successivament.

. El primer equip que arriba a la línia de meta haurà guanyat.

. El primer equip que arriba a la línia de meta haurà guanyat.

LLUITA AMB LA CORDA ORIGEN: Birmània MATERIAL: 1 Corda i un guix. NOMBRE DE PARTICIPANTS: Dependrà de la mida de la corda i de l’espai. DESENVOLUPAMENT DEL JOC: Es fan 2 equips amb el mateix nombre de jugadors, es dibuixa una línia i es fa una marca al mig de la corda. Aquesta marca es situa a sobre la línia. Comptem fins a 3 i comencem a tibar cap a la nostre banda. Quan tot un equip hagi passat de la línia, es proclama guanyador l’equip oposat.

VARIACIONS: -Guanyarà l’equip oponent només passant una sola persona de la línia. -Dibuixem 2 línies paral·leles a la línia del mig i quan el nus passi la línia ha guanyat l’equip oposat.

OCEANIA

OCEANIA

SIGUE A LA MADRE ORIGEN: Nova Zelanda MATERIAL: Disposar d’un lloc ample. El millor lloc per jugar és a un camp de futbol o a una plaça ben ampla. NOMBRE DE PARTICIPANTS: Hi ha d’haver un número de participants no inferior a tres. DESENVOLUPAMENT DEL JOC: Entre tots els participants en triaran un que serà el que anirà primer que es dirà la “mare”. Quan han triat el jugador, la resta es posaran a darrera en fila índia i el seguiran. La “mare” correrà cap a la direcció que ell vulgui, la resta de jugadors l’hauran de seguir. La “mare” pot anar a peu coix, amb un braç a dalt, saltar etc... Tots els jugadors hauran d’imitar a la “mare”. El jugador que falli seguint a la “mare” serà eliminat del joc. Guanyarà el jugador que sobreviu. Serà la nova “mare” i haurà de superar la “mare” anterior

 

OJO REBOTA ORIGEN: Oceania. NOMBRE DE PARTICIPANTS: De tres a quatre jugadors per grup. MATERIAL: Tres bales per jugador i un guix. DESENVOLIPAMENT DEL JOC: Fer servir un guix per dibuixar un cercle del tamany d’un peu. Cada jugador col·loca dues bales dins del cercle. El primer jugador s’aixeca i deixa caure la bala al nivell de l’ull intentant colpejar les bales de dins el cercle i treure-les a fora. Si qualsevol bala surt fora del cercle passa a ser propietat del que l’ha tret fora d’aquest mateix. Cada jugador té un torn per tirar fins que totes les bales estiguin fora del cercle.

VARIACIONS: Guanya el participant que hagi aconseguit més bales del cercle.

Alumnes de Cicle Superior

Add a comment

Related presentations

Related pages

Jocs del Mon

Jocs del Mon
Read more

CICLE: Superior 5è UP: Jocs del món SESSIÓ: 1 OBJECTIUS ...

CICLE: Superior 5è UP: Jocs del món SESSIÓ: 2 OBJECTIUS Executar jocs de diferents parts del món. AVALUACIÓ: formativa ESPAI: pista MÈTODE CD, AT
Read more

Jocs del món - Esports - Diputació de Barcelona

Jocs del món Exposició "Jocs del món" Mitjançant el joc, i des de ben petites, les persones anem descobrint el nostre entorn, les nostres capacitats i ...
Read more

Jocs d'arreu del món - Educació física - Google Sites

Aquesta Unitat didàctica vol acostar a tot el grup a les cultures d’arreu del món. Es treballaran jocs per continents: Àfrica, Amèrica, Àsia i Oceanía.
Read more

ELS JOCS DEL MÓN - YouTube

ELS JOCS DEL MÓN Conxi López. Subscribe Subscribed Unsubscribe 104 104. Loading ... Els animals del món - Duration: 4:51. Nil Pons 222 views ...
Read more

Jocs d’arreu del món | Educació Física i Esports

Jocs d’arreu del món. Expliquem els jocs; L’Handbol i la seva actualitat; Jocs d’arreu del món. Hola a tots i totes,Com us vaig comentar, ...
Read more

Jocs del món!!! | Un altre bloc d'XTECBlocs

A què juguen els nens/es d’altres països? Quins jocs són més populars a l’altra punta del món? Voleu aprendre jocs nous de terres llunyanes?
Read more

El far de l'Educació Física: Jocs del món

Els de 4t estem treballant els jocs del món i de moment ja hem passat per 3 continents: Amèrica, Àsia i Àfrica.Us poso un mapa del món poític perquè ...
Read more

Els 10 millors jocs del món: Amazon.de: Àngels Navarro ...

Àngels Navarro - Els 10 millors jocs del món jetzt kaufen. ISBN: 9788498256154, Fremdsprachige Bücher - Fremdsprachige Bücher
Read more

Els jocs del Super3 - ccma.cat

Tots els jocs del Super3, una gran col·lecció de jocs infantils per jugar des de l'ordinador, el mòbil o la tauleta. Passa-t'ho súper!
Read more