Els grans descobriments geogràfics

67 %
33 %
Information about Els grans descobriments geogràfics

Published on February 18, 2008

Author: ceipjoncadella

Source: slideshare.net

ELS GRANS DESCOBRIMENTS GEOGRÀFICS DE L’ÈPOCA MODERNA A l’edat mitjana es creia que la Terra era plana. Però al final del segle XV navegants van fer expedicions que ampliaren el món conegut.

Es realitzaren expedicions, motivades per diverses causes: Avanços tècnics i científics (brúixola, astrolabi, caravel·la, mapes oceànics..) Pel desig d’enriquir-se i trobar or per encunyar nova moneda. Per la necessitat de trobar noves rutes marítimes i comercials per arribar a les illes de les Espècies (illes Moluques), a Àsia.

Avanços tècnics i científics (brúixola, astrolabi, caravel·la, mapes oceànics..)

Pel desig d’enriquir-se i trobar or per encunyar nova moneda.

Per la necessitat de trobar noves rutes marítimes i comercials per arribar a les illes de les Espècies (illes Moluques), a Àsia.

EL PROJECTE DE COLOM Cristòfor Colom volia arribar a les illes de les Espècies seguint una ruta que travessava l’oceà Atlàntic, navegant cap a l’oest. Els Reis Catòlics van finançar el seu viatge.

Va disposar de una nau ( La Santa Maria ) i dues caravel·les ( La Pinta i la Niña ). Així com aliments, armes i gairebé un centenar de mariners

UNA CARAVEL.LA

El descobriment d’Amèrica Les tres naus van salpar del port de Palos (Huelva) el 3 d’agost de 1492 i, després de dos mesos de dura travessia, van desembarcar l’illa de San Salvador, al Carib.

Colom creia que havia arribat a l’Índia, al continent asiàtic; per això va batejar els seus habitants amb el nom d’ “indis”.

La primera volta al món El 1519, el navegant portuguès Fern ã o Magalh ã es va emprendre un llarg viatge que el portaria a fer la primera volta al món. Va salpar d’Espanya, va travessar l’oceà Atlàntic i va costejar tot Amèrica del Sud fins a trobar, a la Patagònia, el pas cap a l’oceà Pacífic, l’actual estret de Magallanes.

Desprès l’expedició continuà rumb a l’oest fins a arribar a les illes de les Espècies, on Magalh ã es va morir. A la mort de Magalh ães, Juan Sebastián Elcano es va fer càrrec de la tornada a Espanya. El viatge, que havia durat tres anys, va demostrar que la Terra és rodona.

Viatge de Magalh ães/Elcano (10-8-1515 / 6-9-1522)

El comerç entre Amèrica i Espanya

Add a comment

Related pages

TEMA 9: ELS GRANS DESCOBRIMENTS GEOGRÀFICS

1.1. Els objectius dels grans viatges.-A l’Edat Mitjana, el comerç europeu amb Orient es realitzava a través de la ruta de la seda que recorria el ...
Read more

Ciències Socials: 09. Els grans descobriments geogràfics

Durant gran part de l'Edat Mitjana els coneixements geogràfics dels europeus es van limitar al seu propi continent i als països de la conca del Mediterrani.
Read more

7. L’EDAT MODERNA. ELS DESCOBRIMENTS GEOGRÀFICS ...

En el segle XV es van produir a Europa transformacions importants: es van produir els grans descobriments geogràfics, apareixen els estats autoritaris ...
Read more

Els grans descobriments geogràfics by Maria Jesús Monter ...

Els grans descobriments geogràfics Classe | Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books ...
Read more

Els descobriments geogràfics by maria monter - issuu

1. ELS GRANS DESCOBRIMENTS GEOGRÀFICS 1.2. ELS FACTORS QUE MOTIVEN LES EXPEDICIONS A) Factors tècnics i científics Desenvolupament de la cartografia i ...
Read more

Els grans descobriments geogràfics - Education

Presentació power point sobre el tema ... Close Share Els grans descobriments geogràfics
Read more

Apunts continguts - Inici. XTEC

Els grans descobriments de l'era moderna. L'ampliació del món conegut. 1. Introducció . Europa es va anar recuperant poc a poc de la crisi (s.
Read more

TEMA 9: ELS GRANS DESCOBRIMENTS GEOGRÀFICS - Dep.Socials ...

PER COMENÇAR EL TEMA, PODEM FER SERVIR AQUESTA PRESENTACIÓ: els-grans-descobriments-geografics. els-grans-descobriments-geografics
Read more