advertisement

Eduwiki: Il·lustrar el contingut

50 %
50 %
advertisement
Information about Eduwiki: Il·lustrar el contingut
Education

Published on January 10, 2009

Author: eduwiki

Source: slideshare.net

Description

Tutorial pedagògic de l'Eduwiki: il·lustrar
advertisement

els continguts amb esquemes imatges vídeos Un espai per a l'alumnat d'entre 6 i 16 anys http://eduwiki.cat/

els esquemes Els esquemes ens ajuden a aclarir conceptes. Per fer els esquemes podem fer el següent: * Fer l'esquema amb l' Open Office Dibuix i un cop acabat, anar a Fitxer|Exporta i allà li diem que sigui una imatge jpg . Quan la tinguem la pugem dins l'entrada com a una imatge. * Aprofitar alguns dels recursos web que tenim i que ja ens desen l'esquema com a imatge. Un dels recursos és el Gliffy [ http://www.gliffy.com/ ] Amb aquests programes, no cal instal·lar res a l'ordinador. * Fer l'esquema amb algun programa gratuït, creat amb aquesta finalitat, tipus CmapTools [ http://cmaptools.softonic.com/ ] . Hi ha diferents maneres de fer esquemes, ara només ens toca triar! la wiki ens presenta tot seguit alguns exemples!

els esquemes

els esquemes

els esquemes

les imatges Les imatges ens ajuden a il·lustrar els continguts Podem obtenir imatges de diferents bancs oberts a tothom: * Ifstic. Banco de imágenes i sonidos. [ http://bancoimagenes.isftic.mepsyd.es/ ] * Open Clip Art [ http://openclipart.org/media/tags ] * Banc d'imatges de la Viquipèdia [ http://commons.wikimedia.org/wiki/ ] * Flickr [ http://www.flickr.com/creativecommons/ ] * Freeimages [ http://www.freeimages.co.uk/index.htm ] Abans de fer servir una imatge, hem de saber si la podem fer servir o no. Hi ha persones que volen conservar els seus drets d'autor. En canvi, hi ha molts fotògrafs, artistes, dibuixants, creadors o simplement persones e n general que volen que les seves obres puguin ser utilitzades per la resta. Per expressar-ho fan servir uns documents anomenats Llicències .

les imatges Les llicències de propietat intel·lectual Les que tenen Llicència de Documentació Lliure (GFDL). La Viquipèdia ens defineix aquesta llicència: “Estipula que qualsevol còpia del material, fins i tot de ser modificat, ha de portar la mateixa llicència. Les esmentades còpies poden ser venudes però, de ser produïdes en quantitat, han de ser distribuïdes en un format que garanteixi futures edicions.” La mateixa Viquipèdia és el millor exemple! Imatges sota domini públic. Tothom les pot fer servir.

les imatges Imatges amb Llicències Creatives Commons que ens permetin ser utilitzades. És un intent de reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius. les llicències autoritzen certs usos lliurement definits pels autors. Les combinacions es generen al voltant de quatre condicions bàsiques: Les llicències de propietat intel·lectual Reconeixement, o Attribution (by): sempre que es reconegui l’autoria de l’obra, aquesta pot ser reproduïda, distribuïda i comunicada públicament. No comercial, o Non Commercial (nc): no es pot utilitzar l'obra ni els treballs derivats per a finalitats comercials. Sense obres derivades, o No derivative works (nd): no es pot alterar, transformar o generar una obra derivada de l'obra original. Compartir igual, o Share alike (sa): si s'altera o transforma l'obra, o se'n generen obres derivades, han de quedar subjectes a la mateixa llicència que l’obra original.

les imatges Les llicències de propietat intel·lectual Si no tenim gaire clar si podem fer servir una imatge, caldrà demanar el permís del seu autor. Podem fer-ho enviant un correu electrònic al seu propietari o al de la pàgina web, li expliquem perquè volem la seva imatge i li demanem la seva autorització. Nosaltres us animem a fer les vostres fotografies, dibuixos i esquemes … ah, i a compartir el vostre treball amb altres companyes i companys… Tot plegat us farà sentir molt bé!

altres: galeries, vídeos, presentacions... Més elements que ens ajuden a presentar un contingut més ric, més complert . Podem afegir... * algun vídeo de Youtube que il.lustri la nostra explicació [ http://es.youtube.com/ ] * o una galeria d'imatges que podem penjar amb el Picassa [ http://picasaweb.google.es/ ] o Bubbleshare [ http://www.bubbleshare.com/ ] * o una presentació al Slideshare [ http://www.slideshare.net/ ] * i podem explorar nous formats i complements Provar, innovar, enriquir, millorar... la wiki està en continua transformació.

Add a comment

Related presentations

Related pages

Ajuda:PrincipisPedagogics - EduWiki

Il·lustrar el contingut . Eduwiki: Il·lustrar el contingut. View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: educaci ...
Read more

EduWiki

L'Eduwiki s'hi adhereix amb aquesta activitat Mes a Mes. ... Quant al projecte EduWiki; Avís general; El contingut és disponible sota els termes d'una ...
Read more

EDUWIKI - Inici. XTEC - Xarxa Telemàtica Educativa de ...

Activitat 4. Triarem les imatges per il·lustrar la nostra entrada. Activitat 5 . Creem una entrada nova i afegim el contingut que tenim preparat.
Read more

wikis - googleSites.eduwiki.wikispaces - MicroTallersTAC

... googleSites.eduwiki.wikispaces. ... Es pot utilitzar per desenvolupar el contingut d’una assignatura conjuntament entre professors de la mateixa ...
Read more

Aina Rossell. Grau d'Educació Infantil

En el document de la UNESCO es descriuen les característiques que haurien d ... Com escriure les entrades a l'eduwiki? ... Il·lustrar el contingut. 5.
Read more

Viquipèdia:Continguts no lliures - Viquipèdia, l ...

il·lustrar esdeveniments històricament ... («El contingut no lliure utilitzat sota una PDE s'ha d'identificar en un format llegible per màquina de ...
Read more