Educar Amb Intel

33 %
67 %
Information about Educar Amb Intel

Published on April 3, 2008

Author: gueste07b6c

Source: slideshare.net

EDUCAR AMB INTEL.LIGÈNCIA EMOCIONAL

Les “Eres” en recursos humans 1.940: La era del coeficient intel.lectual. 1.980: La era de les competències conductuals. 1.990: La era de la Intel.ligència emocional.

1.940: La era del coeficient intel.lectual.

1.980: La era de les competències conductuals.

1.990: La era de la Intel.ligència emocional.

Les 7 intel.ligències… Lògica matemàtica. Verbal. Capacitat espacial. Interpersonal (lideratge). Capacitat intrapsíquica (percepció). Talent musical. Talent plàstic.

Lògica matemàtica.

Verbal.

Capacitat espacial.

Interpersonal (lideratge).

Capacitat intrapsíquica (percepció).

Talent musical.

Talent plàstic.

HIPÒTESI DE TREBALL “ Les persones intel.lectualment més brillants no solen ser les que més èxit tenen, ni en la vida personal ni en els negocis”.

“ Les persones intel.lectualment més brillants no solen ser les que més èxit tenen, ni en la vida personal ni en els negocis”.

Alguns exemples… Una persona amb CI 130, el rendiment és de 85 si l´ambient de treball és hostil, desconegut. El CI dels xiquets/es augmenta si les instruccions a la prova es fan amb amabilitat. El 62% dels assassins serials de EEUU. Tenen un CI superior al terme mig. El 77% d´executius d´èxit de 580 casos tenen un CI mig i el 9,8% en tenen inferior a la mitjana.

Una persona amb CI 130, el rendiment és de 85 si l´ambient de treball és hostil, desconegut.

El CI dels xiquets/es augmenta si les instruccions a la prova es fan amb amabilitat.

El 62% dels assassins serials de EEUU. Tenen un CI superior al terme mig.

El 77% d´executius d´èxit de 580 casos tenen un CI mig i el 9,8% en tenen inferior a la mitjana.

Intel.ligència emocional És la capacitat d´un individu de controlar, emprar i potenciar els seus impulsos emocionals en forma positiva, fins i tot en situacions adverses. És la capacitat de sentir,entendre i aplicar eficaçment el poder i l´agudesa de les emocions com a font d´informació i influència.

És la capacitat d´un individu de controlar, emprar i potenciar els seus impulsos emocionals en forma positiva, fins i tot en situacions adverses.

És la capacitat de sentir,entendre i aplicar eficaçment el poder i l´agudesa de les emocions com a font d´informació i influència.

“ L´origen de les competències conductuals no està en la raó, sinó en les emocions. CAUTELA POR TOLERÀNCIA A LA FRUSTRACIÓ SUPERVIVÈNCIA COOPERACIÓ TREBALL EN EQUIP AMOR AFECTE LIDERATGE PODER

´”L´homo sapiens no va pujar a un arbre perquè era intel.ligent, sinó perquè tenia por”.

EL CI. I EL CE. Capacitat analítica del subjecte. No és transferible. És desarrollable mitjançant l´educació. Un cop adquirit el nivell màxim permaneix constant. Capacitat emotiva del subjecte. És transferible a partir de la socialització. És desarrollable mitjançant estímuls educatius. Un cop adquirit pot variar segons vivències.

Capacitat analítica del subjecte.

No és transferible.

És desarrollable mitjançant l´educació.

Un cop adquirit el nivell màxim permaneix constant.

Capacitat emotiva del subjecte.

És transferible a partir de la socialització.

És desarrollable mitjançant estímuls educatius.

Un cop adquirit pot variar segons vivències.

Els 5 pilars de la intel.ligència emocional

1.-AUTOCONSCIÈNCIA És la capacitat del subjecte de conèixer les seves pròpies habilitats i fortaleses en la utilització de les pròpies emocions. I el coneixement de les habilitats i capacitats que els altres reconeixen en ell.

És la capacitat del subjecte de conèixer les seves pròpies habilitats i fortaleses en la utilització de les pròpies emocions.

I el coneixement de les habilitats i capacitats que els altres reconeixen en ell.

2.-AUTORREGULACIÓ És la capacitat d´aprendre,en base a la meditació de les experiències viscudes, la millor utilització dels impulsos emocionals. És la capacitat de no cometre dues vegades el mateix error emocional, mesurant les conseqüències mitjançant l´impacte que generen en ell i els altres.

És la capacitat d´aprendre,en base a la meditació de les experiències viscudes, la millor utilització dels impulsos emocionals.

És la capacitat de no cometre dues vegades el mateix error emocional, mesurant les conseqüències mitjançant l´impacte que generen en ell i els altres.

3.-AUTOMOTIVACIÓ És la capacitat de trobar una motivació interna independent de la circunstància viscuda, o dels factors externs d´influència. Tolerància a la frustració: és la capacitat de superar els fracassos.

És la capacitat de trobar una motivació interna independent de la circunstància viscuda, o dels factors externs d´influència.

Tolerància a la frustració: és la capacitat de superar els fracassos.

4.-EMPATIA És la capacitat de reconèixer i preveure l´impacte d´allò que diem i les accions que fem sobre la intel.ligència emocional de l´altre. I fonamentalment, la valoració d´aquest impacte.

És la capacitat de reconèixer i preveure l´impacte d´allò que diem i les accions que fem sobre la intel.ligència emocional de l´altre.

I fonamentalment, la valoració d´aquest impacte.

5.-HABILITATS SOCIALS És la capacitat de relacionar-se efectivament amb els altres per aconseguir conduir-los a l´acció o pensament volgut. És la capacitat de mantenir un pensament independent de la utilització emocional dels altres.

És la capacitat de relacionar-se efectivament amb els altres per aconseguir conduir-los a l´acció o pensament volgut.

És la capacitat de mantenir un pensament independent de la utilització emocional dels altres.

La intel.ligència emocional dóna a la persona la capacitat de ser millor persona, amb millors relacions amb un mateix i amb els altres.

La intel.ligència emocional dóna a la persona la capacitat de ser millor persona, amb millors relacions amb un mateix i amb els altres.

Educar amb IE vol dir... Potenciar els vincles de confiança,amistat i coneixement personal entre pares,mares i fills/es, creant un clima i buscat eines perquè això es pugui produir. És incloure en l´educació en família el desenvolupament dels 5 pilars de la intel.ligència emocional.

Potenciar els vincles de confiança,amistat i coneixement personal entre pares,mares i fills/es, creant un clima i buscat eines perquè això es pugui produir.

És incloure en l´educació en família el desenvolupament dels 5 pilars de la intel.ligència emocional.

La valoració dels aspectes emocionals dels nostres fills i filles afecta més al bon funcionament de la personalitat i rendiment escolar que només fixar-se en les notes acadèmiques.

La valoració dels aspectes emocionals dels nostres fills i filles afecta més al bon funcionament de la personalitat i rendiment escolar que només fixar-se en les notes acadèmiques.

Tracta els altres com t´agradaria que els altres et tractessin a tu. Regla 14 quilats. Tracta els teus fills/es com t´agradaria que els tractessin els altres. Regla 24 quilats. REGLES DE L´E.E.

Tracta els altres com t´agradaria que els altres et tractessin a tu.

Regla 14 quilats.

Tracta els teus fills/es com t´agradaria que els tractessin els altres.

Regla 24 quilats.

La regla d´or dels 24 vol dir… Conèixer els propis sentiments. Comprendre la perspectiva del fill/a. Controlem els propis impulsos. Observar la nostra actitud com a pares. Ens esforcem per millorar l´educació. Emprem les nostres dots socials per portar-ho a cap.

Conèixer els propis sentiments.

Comprendre la perspectiva del fill/a.

Controlem els propis impulsos.

Observar la nostra actitud com a pares.

Ens esforcem per millorar l´educació.

Emprem les nostres dots socials per portar-ho a cap.

No tenir en compte els sentiments del fill/ porta a… Violència i manca de respecte. Ens tornem insensibles. Valorem més intelecte que el cor. Conductes problemàtiques. Infelicitat.

Violència i manca de respecte.

Ens tornem insensibles.

Valorem més intelecte que el cor.

Conductes problemàtiques.

Infelicitat.

Com és la meva IE.? Coneixo els meus propis sentiments? Sé posar-me al lloc dels altres? Sé autocontrolar els meus sentiments? Quins objectius em fixo? Com emprenc les situacions interpersonals problemàtiques?

Coneixo els meus propis sentiments?

Sé posar-me al lloc dels altres?

Sé autocontrolar els meus sentiments?

Quins objectius em fixo?

Com emprenc les situacions interpersonals problemàtiques?

Com és la IE.del meu fill/a? Sol expressar el que sent? Demostra empatia envers els altres? És capaç d´esperar per obtenir allò que desitja? Es planteja alguna vegada les coses abans de fer-les? Com resol els conflictes?

Sol expressar el que sent?

Demostra empatia envers els altres?

És capaç d´esperar per obtenir allò que desitja?

Es planteja alguna vegada les coses abans de fer-les?

Com resol els conflictes?

Educar és com un mapa de carreteres STOP Reduir velocitat. Informació sobre el trajecte. Inspecció(revisió). Peatge(el preu). Cedeix el pas. Stop creuament. Vista panoràmica. Estació de servei a 1000Km.

STOP

Reduir velocitat.

Informació sobre el trajecte.

Inspecció(revisió).

Peatge(el preu).

Cedeix el pas.

Stop creuament.

Vista panoràmica.

Estació de servei a 1000Km.

Consells pràctics Paciència i perseverança. Comunicació. Flexibilitat i creativitat. Adaptar-se al desenvolupament. Disciplina:objectius i prioritats clares. Escoltar elogis i menys amenaces.

Paciència i perseverança.

Comunicació.

Flexibilitat i creativitat.

Adaptar-se al desenvolupament.

Disciplina:objectius i prioritats clares.

Escoltar elogis i menys amenaces.

Aprendre de l´experiència i de les conseqüències dels actes. Ajudar a ser menys impulsiu i aprendre a autocontrolar-se. Solucionar problemes de forma responsable: STOPP SPA.

Aprendre de l´experiència i de les conseqüències dels actes.

Ajudar a ser menys impulsiu i aprendre a autocontrolar-se.

Solucionar problemes de forma responsable: STOPP SPA.

“ Si vols conèixer a una persona, no li preguntes allò que pensa. Més aviat pregunta-li allò que estima” Sant Agustí.

“ Si vols conèixer a una persona, no li preguntes allò que pensa. Més aviat pregunta-li allò que estima”

Sant Agustí.

Add a comment

Related pages

Xerrada - Educar amb Intel•ligència Emocional, Xerrades i ...

Xerrada - Educar amb Intel•ligència Emocional a Pont de Vilomara i Rocafort, el proper data esdeveniment gaudeix de Xerrada - Educar amb Intel ...
Read more

Educar amb intel·ligència emocional | Tots i totes eduquem ...

Aquest mes de març la Noemí Luelmo, psicòloga i resident a l'Ametlla ens ha ofert una formació per als pares i mares molt interessant, en aquest cas ...
Read more

Com Educar els Fills amb Intel·ligència Emocional - YouTube

En aquest vídeo explico perquè és important la intel·ligència emocional i que podem fer els pares per ajudar els nostres fills a ...
Read more

Educar amb afecte | Educació Emocional: una filosofia de vida.

Educar amb afecte i també educar l’ afecte. ... Intel.ligències múltiples, emocional i Competències bàs; Junts és possible; L'educació emocional, ...
Read more

35 contes imprescindibles per treballar les emocions I ...

Contes per educar amb intel·ligència emocional. Els nens de colors . Clara Peñalver i Sara Sánchez.
Read more

Desenvolupament socioafectiu - ioc.xtec.cat

Educar amb intel·ligència emocional implica que els educadors sàpiguen identificar els seus sentiments i i les seves emocions, en sàpiguen controlar l ...
Read more

Bibliografia | Educació Emocional: una filosofia de vida.

Accabe de descobrir el teu blog quan precisament estic treballant amb les famílies de la meua escola la Intel.ligència Emocional. ... Educar amb afecte;
Read more

Com educar les emocions? La intel·ligència emocional a la ...

En aquest quadern es presenta un concepte actual de les emocions, i vol ser una exposició de com s'ha passat de la intel·ligència emocional a l ...
Read more