Ecoassist 34trees

0 %
100 %
Information about Ecoassist 34trees

Published on January 5, 2008

Author: studentlamarketing

Source: slideshare.net

Description

detalii pe studentlamarketing.com

THREE 4 TREES prezinta ECOLONOMISESTE! GANDESTE VERDE! Campania cea mai verde pentru mediu http://three4trees.blogspot.com

Concept Ne-am gandit…decat sa spunem studentilor ce sa faca, mai bine le aratam. Unde? Facultati si in apropierea acestora, cluburi, puburi, ceainarii, cafenele, terase, toalete, oriunde se gasesc tineri. Credo: exemplul este mama invataturii!

Ne-am gandit…decat sa spunem studentilor ce sa faca, mai bine le aratam.

Unde? Facultati si in apropierea acestora, cluburi, puburi, ceainarii, cafenele, terase, toalete, oriunde se gasesc tineri.

Credo: exemplul este mama invataturii!

Slogan “ Gandeste verde!” sau la nivel international “Think Green!” asta pentru ca noi gandim big  + Ecolonomiseste! (adica economiseste ecologic). Un sub-slogan mai ales pentru campaniile de prevenire a risipei resurselor. Dress code: verde!

“ Gandeste verde!” sau la nivel international “Think Green!” asta pentru ca noi gandim big 

+ Ecolonomiseste! (adica economiseste ecologic). Un sub-slogan mai ales pentru campaniile de prevenire a risipei resurselor.

Dress code: verde!

Afise/ooh Pe hartie de ziar vechi, pe care vom scrie cu vopsea verde. Adica nu folosim alta hartie, refolosim.

Pe hartie de ziar vechi, pe care vom scrie cu vopsea verde. Adica nu folosim alta hartie, refolosim.

… cam asa:

Flyere Hartiute mici, cam de 5 cm lungime si maxim 3 cm latime, pentru ca suntem ecolonomicosi.

Hartiute mici, cam de 5 cm lungime si maxim 3 cm latime, pentru ca suntem ecolonomicosi.

Neconventional Licitatie de vederi vechi. Invitatiile vor fi trimise prin posta participantilor (vedete din zona arta urbana, cantareti de la Suie Paparude la…orice altceva de genul asta, NU Mihaela Radulescu!). Aceste invitatii vor avea pe spate mesajul original taiat, cu marker sau pasta corectoare, iar peste, mesajul nostru. Vederile licitate vor fi cat mai vechi si nu vor avea mesajul alterat iar banii stransi vor fi folositi tot in scopuri ecologiste. Plus lots of PR.

Licitatie de vederi vechi. Invitatiile vor fi trimise prin posta participantilor (vedete din zona arta urbana, cantareti de la Suie Paparude la…orice altceva de genul asta, NU Mihaela Radulescu!). Aceste invitatii vor avea pe spate mesajul original taiat, cu marker sau pasta corectoare, iar peste, mesajul nostru. Vederile licitate vor fi cat mai vechi si nu vor avea mesajul alterat iar banii stransi vor fi folositi tot in scopuri ecologiste. Plus lots of PR.

… iata…

Macheta de presa In publicatii orice mic locusor va fi exploatat, pentru ca nu vrem sa luam o pagina in plus, care inseamna risipa, asa ca printre articole, poze, chiar pe marginile paginilor se va afla mesajul nostru.

In publicatii orice mic locusor va fi exploatat, pentru ca nu vrem sa luam o pagina in plus, care inseamna risipa, asa ca printre articole, poze, chiar pe marginile paginilor se va afla mesajul nostru.

Macheta de presa

TV/viral Parodie la Coca-Cola (stiti spotul “ringtone”, nu? Daca nu, e aici http://www.youtube.com/watch?v=RY1pcizCKT8 ). Fiind foarte popular printre studenti, ne-am gandit sa facem un spoof. Astfel in loc de un baiat si o fata, preferam doi baieti, care stau in fata blocului cu o cutie de suc. (nu conteaza ce suc, nu dam marca). Unul dintre ei bea ultima gura de suc si apoi arunca sticla pe jos, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Celalalt incepe sa imite un ringtone, se uita in jur, apoi se uita intrebator la celalalt tip, daca nu cumva lui ii suna telefonu. Apoi isi indreapta urechea spre sticla goala de pe jos ca si cum si-ar fi dat seama ca de acolo vine sunetul, o ridica si apasa pe ea, ca si cum ar raspunde, apoi o da celui care o aruncase, zicand: “E pentru tine.” Rad amandoi de faza, iar cel ca o aruncase o duce apoi la cosul de gunoi. Filmul va fi derulat numai pe o jumatate de ecran, din economie, cealalta jumatate va fi neagra (s-a demonstrat ca ecranul negru consuma mai putin – vezi ppt-ul nostru  - dupa cum au facut si cei de la Google cu Blackle). Mesajul nostru: “Ecolonomiseste! Gandeste Verde! www.ecoassist.ro ”

Parodie la Coca-Cola (stiti spotul “ringtone”, nu? Daca nu, e aici http://www.youtube.com/watch?v=RY1pcizCKT8 ). Fiind foarte popular printre studenti, ne-am gandit sa facem un spoof.

Astfel in loc de un baiat si o fata, preferam doi baieti, care stau in fata blocului cu o cutie de suc. (nu conteaza ce suc, nu dam marca). Unul dintre ei bea ultima gura de suc si apoi arunca sticla pe jos, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Celalalt incepe sa imite un ringtone, se uita in jur, apoi se uita intrebator la celalalt tip, daca nu cumva lui ii suna telefonu. Apoi isi indreapta urechea spre sticla goala de pe jos ca si cum si-ar fi dat seama ca de acolo vine sunetul, o ridica si apasa pe ea, ca si cum ar raspunde, apoi o da celui care o aruncase, zicand: “E pentru tine.” Rad amandoi de faza, iar cel ca o aruncase o duce apoi la cosul de gunoi.

Filmul va fi derulat numai pe o jumatate de ecran, din economie, cealalta jumatate va fi neagra (s-a demonstrat ca ecranul negru consuma mai putin – vezi ppt-ul nostru  - dupa cum au facut si cei de la Google cu Blackle).

Mesajul nostru: “Ecolonomiseste! Gandeste Verde! www.ecoassist.ro ”

Radio Spoturi mici de maxim 15’. In stil telegrafic, nu vrem sa emitem mai mult decat trebuie ca sa ne transmitem mesajul, studentii inteligenti vor intelege ;) Care vor suna cam asa: “ tipe dezbracate STOP nu pe perete STOP la reciclat STOP ecolonomiseste STOP gandeste verde STOP www.ecoassist.ro STOP” “ prietene STOP planeta STOP ajutor STOP ecolonomiseste STOP gandeste verde STOP www.ecoassist.ro STOP ” “ apa curge STOP ecolonomiseste STOP gandeste verde STOP www.ecoassist.ro STOP ” “ calculator STOP zi si noapte STOP ecolonomiseste STOP gandeste verde STOP www.ecoassist.ro STOP ”

Spoturi mici de maxim 15’. In stil telegrafic, nu vrem sa emitem mai mult decat trebuie ca sa ne transmitem mesajul, studentii inteligenti vor intelege ;)

Care vor suna cam asa:

“ tipe dezbracate STOP nu pe perete STOP la reciclat STOP ecolonomiseste STOP gandeste verde STOP www.ecoassist.ro STOP”

“ prietene STOP planeta STOP ajutor STOP ecolonomiseste STOP gandeste verde STOP www.ecoassist.ro STOP ”

“ apa curge STOP ecolonomiseste STOP gandeste verde STOP www.ecoassist.ro STOP ”

“ calculator STOP zi si noapte STOP ecolonomiseste STOP gandeste verde STOP www.ecoassist.ro STOP ”

Y!Messenger Plecand de la premisa ca daca stai pe mess nu ai de facut nimic important, iar daca primesti un virus, care nu iti face nimic rau, in afara de faptul ca iti inchide calculatorul un pic, nu te superi foarte tare :P …cu totii am primit virusul asta pe mess  deci link-uri catre orice (nu spre noi) care odata apasate iti inchid un pic calculatorul dupa care redeschis iti apare mesajul nostru. “mai inchide calculatorul din cand in cand. Ecolonomiseste! Gandeste verde!” Sau desktop-ul ecologist (care se poate afla si pe site-ul nostru) – adica un desktop care nu iti modifica cu nimic desktopul tau actual, numai ca iti mai pune in afara de recycle bin-ul obisnuit (care e pentru hartie, nu? :P) un recycle bin pentru metal si inca unul pentru plastic 

Plecand de la premisa ca daca stai pe mess nu ai de facut nimic important, iar daca primesti un virus, care nu iti face nimic rau, in afara de faptul ca iti inchide calculatorul un pic, nu te superi foarte tare :P …cu totii am primit virusul asta pe mess  deci link-uri catre orice (nu spre noi) care odata apasate iti inchid un pic calculatorul dupa care redeschis iti apare mesajul nostru. “mai inchide calculatorul din cand in cand. Ecolonomiseste! Gandeste verde!”

Sau desktop-ul ecologist (care se poate afla si pe site-ul nostru) – adica un desktop care nu iti modifica cu nimic desktopul tau actual, numai ca iti mai pune in afara de recycle bin-ul obisnuit (care e pentru hartie, nu? :P) un recycle bin pentru metal si inca unul pentru plastic 

Banner web Bannere mici, foarte mici, aflate oriunde pe site-urile respective, economisind spatiu. Cu mesajul nostru si adresa site-ului. Cam asa:

Bannere mici, foarte mici, aflate oriunde pe site-urile respective, economisind spatiu. Cu mesajul nostru si adresa site-ului.

Cam asa:

Website Va fi unul cu un design foarte atractiv si minimalist. (idee de nume: www.green_is_the_new_pink. ro ) In urmatorul slide se afla imaginea unui site, cam asa ar trebui sa fie si al nostru, cu mai mult verde, bineinteles. Principalul este sa existe un perete, pe care va fi scris meniul sub forma de graffiti, desene etc. Meniul va fi impartit astfel in categorii: Ecolonomiseste - unde vor fi postate resursele care se diminueaza sub forma de harta naiva, adica desenata ca de un copil, cu resursele, iar la un click pe ele pot afla mai multe informatii despre cum se risipesc resursele si ce se poate face pentru a stop acest fenomen, la nivel practic, adica nu “economiseste apa” ci “in timp ce esti cu periuta in gura, inchide apa” etc. Green Game – un joc in care trebuie sa lupti contra timpului pentru a avea o planeta fericita, sa arunci gunoaiele, care sa inmultesc pe masura ce populatia creste, un fel de “playing God”. Gandeste verde! – o parte de user generated content, unde vor fi postate (si premiate) clipuri cu tema verde, adica sa aiba culori verzi, spoof-uri ecologiste ca al nostru, orice e creativ, verde si ecologist!

Va fi unul cu un design foarte atractiv si minimalist. (idee de nume: www.green_is_the_new_pink. ro )

In urmatorul slide se afla imaginea unui site, cam asa ar trebui sa fie si al nostru, cu mai mult verde, bineinteles.

Principalul este sa existe un perete, pe care va fi scris meniul sub forma de graffiti, desene etc.

Meniul va fi impartit astfel in categorii:

Ecolonomiseste - unde vor fi postate resursele care se diminueaza sub forma de harta naiva, adica desenata ca de un copil, cu resursele, iar la un click pe ele pot afla mai multe informatii despre cum se risipesc resursele si ce se poate face pentru a stop acest fenomen, la nivel practic, adica nu “economiseste apa” ci “in timp ce esti cu periuta in gura, inchide apa” etc.

Green Game – un joc in care trebuie sa lupti contra timpului pentru a avea o planeta fericita, sa arunci gunoaiele, care sa inmultesc pe masura ce populatia creste, un fel de “playing God”.

Gandeste verde! – o parte de user generated content, unde vor fi postate (si premiate) clipuri cu tema verde, adica sa aiba culori verzi, spoof-uri ecologiste ca al nostru, orice e creativ, verde si ecologist!

… continuare 4) Green fashion – o categorie mai mult pentru studente, cu haine, accesorii verzi hand-made sau ecologic made, cu adresa de unde pot fi cumparate, sau chiar cu posibilitatea cumpararii online. 5) Green sport – bicycle gear, cele mai noi tipuri de biciclete cu tot ce le trebuie, role performante, patine, skiuri, snowboard-uri, articole sport pentru sporturi care nu polueaza. Ultimele doua categorii sunt un fel de advertising online, insa e important sa ne asociem cu marci non-poulante, ca sa zicem asa, astfel se va crea trendul. 6) Speak your mind – o bula pe peretele nostru graffiti, unde se pot lasa mesaje de tot felul. 7) Recommendations – recomandari de evenimente in aer liber, excursii la munte, voluntariat, tot felul de activitati non-poluante sau ecolgice, cu mersul trenurilor (ca doar nu mergem cu masina) etc. 8) Greenies – alte site-uri interesante despre ecologie, reclame pentru ecologie interesante, link-uri ce merita vazute. + RSS, newsletter si tot ce mai trebuie unui site care vrea sa lanseze un trend 

4) Green fashion – o categorie mai mult pentru studente, cu haine, accesorii verzi hand-made sau ecologic made, cu adresa de unde pot fi cumparate, sau chiar cu posibilitatea cumpararii online.

5) Green sport – bicycle gear, cele mai noi tipuri de biciclete cu tot ce le trebuie, role performante, patine, skiuri, snowboard-uri, articole sport pentru sporturi care nu polueaza. Ultimele doua categorii sunt un fel de advertising online, insa e important sa ne asociem cu marci non-poulante, ca sa zicem asa, astfel se va crea trendul.

6) Speak your mind – o bula pe peretele nostru graffiti, unde se pot lasa mesaje de tot felul.

7) Recommendations – recomandari de evenimente in aer liber, excursii la munte, voluntariat, tot felul de activitati non-poluante sau ecolgice, cu mersul trenurilor (ca doar nu mergem cu masina) etc.

8) Greenies – alte site-uri interesante despre ecologie, reclame pentru ecologie interesante, link-uri ce merita vazute.

+ RSS, newsletter si tot ce mai trebuie unui site care vrea sa lanseze un trend 

Idee orientativa de sit

by three4trees

Va multumim. Ciobotaru Ana-Maria Neagu Alexandru Neagu Catalina

Ciobotaru Ana-Maria

Neagu Alexandru

Neagu Catalina

Add a comment