Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes

67 %
33 %
Information about Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes
Technology

Published on July 22, 2009

Author: donesenxarxa

Source: slideshare.net

Description

Presentació del projecte "Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes" de Dones en Xarxa.

Projecte Dones en xarxa, Dones ciutadanes 2008-2010

Es crea www.donesenxarxa.cat QUÈ ÉS DONES EN XARXA ? 2004 Neix Dones en Xarxa 2006 GEMMA LIENAS + MONTSE BOIX

Què fem a Dones en Xarxa ? I ncloure les dones a Internet G enerar opinió a Internet C rear xarxes locals de dones

www.donesenxarxa.cat és un espai virtual: De trobada i de discussió De formació d'opinió D'informació De creació d’una xarxa entre les dones

De trobada i de discussió

De formació d'opinió

D'informació

De creació d’una xarxa entre les dones

Dones en Xarxa es dedica activament a: Reflexionar sobre les dones i la societat del coneixement. Reduir la fractura digital de gènere. Potenciar la presència de les dones a Internet. Fomentar Internet com una xarxa d’empoderament de les dones.

Dones en Xarxa es dedica activament a:

Reflexionar sobre les dones i la societat del coneixement.

Reduir la fractura digital de gènere.

Potenciar la presència de les dones a Internet.

Fomentar Internet com una xarxa d’empoderament de les dones.

Dones en Xarxa es visualitza a la web: www.donesenxarxa.cat

DEFINICIÓ DEL PROJECTE “ DONES EN XARXA, DONES CIUTADANES” Vol fomentar l’ús d’Internet com una eina més de participació de les dones en l’exercici de la ciutadania . El projecte s’inicia al 2007 a 8 municipis del Baix Llobregat . A partir del conjunt de les diferents xarxes locals es conforma la xarxa de Catalunya . Partint de l’àmbit local , s’arriba a la xarxa global .

DEFINICIÓ DEL PROJECTE

“ DONES EN XARXA, DONES CIUTADANES”

Vol fomentar l’ús d’Internet com una eina més de participació de les dones en l’exercici de la ciutadania .

El projecte s’inicia al 2007 a 8 municipis del Baix Llobregat .

A partir del conjunt de les diferents xarxes locals es conforma la xarxa de Catalunya .

Partint de l’àmbit local , s’arriba a la xarxa global .

PRINCIPIS i OBJECTIUS “ DONES EN XARXA, DONES CIUTADANES” Estendre la Societat de la Informació . Incorporar més dones a la Societat de la Informació. Fomentar de forma activa l’accés i l’ ús quotidià de les dones a les TICs i a Internet . Promoure continguts a Internet lliures d’estereotips de gènere . Incrementar la participació de les dones. Promocionar l’ús de les TICs entre les dones defensores dels drets de les dones i dels drets civils .

PRINCIPIS i OBJECTIUS

“ DONES EN XARXA, DONES CIUTADANES”

Estendre la Societat de la Informació .

Incorporar més dones a la Societat de la Informació.

Fomentar de forma activa l’accés i l’ ús quotidià de les dones a les TICs i a Internet .

Promoure continguts a Internet lliures d’estereotips de gènere .

Incrementar la participació de les dones.

Promocionar l’ús de les TICs entre les dones defensores dels drets de les dones i dels drets civils .

MISSIÓ “ DONES EN XARXA, DONES CIUTADANES” Incrementar la ciutadania activa de les dones mitjançant la seva participació en una xarxa de xarxes locals

MISSIÓ

“ DONES EN XARXA, DONES CIUTADANES”

Incrementar la ciutadania activa de les dones mitjançant la seva participació en una xarxa de xarxes locals

ELS NOSTRES TARJETS Dones actives socialment no-connectades Dones connectades no e-participatives Dones connectades i e-participatives Dones del municipi X en xarxa e-participen pels drets de les dones

ELS CONTINGUTS - Taller pràctic per aprendre a incloure continguts a la web de Dones en Xarxa . 2 ó 3 dones disposades a mantenir la web local. Taller de manteniment web - Internet: la xarxa com a eina de participació i visualització de les dones. - Promoure Dones en Xarxa com un espai de participació. Dones joves o dones internautes que no participin en las entitats de dones del municipi. Taller-xerrada: ”La xarxa, un espai de participació” - Aprenentatge de les eines del web 2.0 - Creació d’un bloc. - Ús de les eines que faciliten la gestió comunitària de la informació. Dones amb experiència a Internet i amb l’ús de l’ordinador. Taller: “ Web 2.0: Dona, digues la teva” (del 2on al 4art any) - Donar habilitats bàsiques en navegació i en l’ús del correu electrònic. - Facilitar l’ús d’Internet per cercar informació i per participar en la xarxa. - Animar a col·laborar amb Dones en Xarxa . Dones amb coneixement de l’ús d’un ordinador, però sense o amb poca experiència a Internet. Taller: “Dona, connecta’t” - Sensibilització sobre les possibilitats i oportunitats que ofereix Internet. Entitats de dones i dones no connectades. Xerrada: “Dona, la xarxa va amb tu” DESCRIPCIÓ PÚBLIC OBJECTIU ACTIVITAT

EINES DE LA WEB 2.0

L’EXECUCIÓ DEL PROJECTE El projecte s’executa a 4 anys. Etapes d’Implementació del Projecte: Primera fase: Relació i comunicació amb entitats de dones per tal d’organitzar els primers tallers digitals.Creació del la web local. Segona fase: Manteniment de la web i aprofundir en la formació. Contactes amb dones blogueres del municipi. Tercera fase: Formació i participació a la xarxa en col·laboració amb les entitats de dones del territori i d’altres associacions ciutadanes. Taller Manteniment Web per les més experimentades. Quarta i última fase: Consolidació del projecte.

El projecte s’executa a 4 anys.

Etapes d’Implementació del Projecte:

Primera fase: Relació i comunicació amb entitats de dones per tal d’organitzar els primers tallers digitals.Creació del la web local.

Segona fase: Manteniment de la web i aprofundir en la formació. Contactes amb dones blogueres del municipi.

Tercera fase: Formació i participació a la xarxa en col·laboració amb les entitats de dones del territori i d’altres associacions ciutadanes. Taller Manteniment Web per les més experimentades.

Quarta i última fase: Consolidació del projecte.

1er Any L’objectiu és contactar amb els Ajuntaments i les entitats, i impulsar el projecte Actes per a les dones no connectades: Xerrada “ Dona, la Xarxa va amb Tu”. Creació de la web local . Taller “Dona, Connecta’t ” : dirigit a dones actives socialment, però no connectades . Primera recerca de dones connectades. Acte de presentació de la web i lliurament de diplomes.

Actes per a les dones no connectades: Xerrada “ Dona, la Xarxa va amb Tu”.

Creació de la web local .

Taller “Dona, Connecta’t ” : dirigit a dones actives socialment, però no connectades .

Primera recerca de dones connectades.

Acte de presentació de la web i lliurament de diplomes.

2on Any L’objectiu és relació amb les Entitats de Dones per aconseguir que dinamitzin la web i realitzin notícies Taller “Dona, Connecta’t ” : dirigit a dones actives socialment, però no connectades , i també a altres dones del municipi. Taller “Web 2.0” : dirigit a dones actives socialment i connectades, que no usen Internet, i ampliar a altres dones interessades. Llista de distribució local. Recerca de dones joves connectades. Taller-xerrada: “La xarxa, un espai de participació”. Potenciar la creació d’un grup de dones que formin part de Dones en Xarxa del municipi.

Taller “Dona, Connecta’t ” : dirigit a dones actives socialment, però no connectades , i també a altres dones del municipi.

Taller “Web 2.0” : dirigit a dones actives socialment i connectades, que no usen Internet, i ampliar a altres dones interessades.

Llista de distribució local.

Recerca de dones joves connectades.

Taller-xerrada: “La xarxa, un espai de participació”.

Potenciar la creació d’un grup de dones que formin part de Dones en Xarxa del municipi.

3er Any L’objectiu és relació de l’associació Dones en Xarxa amb el grup de dones en xarxa ja creat a nivell local Creació del nucli impulsor i fer xarxa. Recerca de dones joves connectades. Taller-xerrada: “La xarxa, un espai de participació”. Taller Web 2.0. Impulsar activitats de desvirtualització . Dinamitzar el grup de dones impulsor. Taller de Manteniment de la Web Local.

Creació del nucli impulsor i fer xarxa.

Recerca de dones joves connectades.

Taller-xerrada: “La xarxa, un espai de participació”.

Taller Web 2.0.

Impulsar activitats de desvirtualització .

Dinamitzar el grup de dones impulsor.

Taller de Manteniment de la Web Local.

4art Any L’objectiu és consolidar el grup de Dones en Xarxa local Taller de manteniment de la web local i recerca de les fons d’informació local. Consolidació gradual de la xarxa local. Recerca de dones joves connectades. Taller-xerrada: “La xarxa, un espai de participació”. Taller Web 2.0. Promoure activitats participatives de les ciutadanes.

Taller de manteniment de la web local i recerca de les fons d’informació local.

Consolidació gradual de la xarxa local.

Recerca de dones joves connectades.

Taller-xerrada: “La xarxa, un espai de participació”.

Taller Web 2.0.

Promoure activitats participatives de les ciutadanes.

EL PROJECTE ALS TERRITORIS Al 2007, s’ha executat el projecte a 8 municipis del Baix Llobregat, assolint la primera fase amb èxit. Castelldefels Cervelló Corbera Esplugues Gavà Sant Boi Sant Feliu Viladecans 50 18 8 10 14 2010 36 6 6 10 14 2009 22 — — 10 12 2008 8 — — — 8 2007 TOTAL MUNICIPIS Altres comarques Maresme Vallès Occidental Baix Llobregat   Del 2008 al 2010, volem aconseguir 50 canals locals i, a la vegada, consolidar les xarxes locals ja creades.

EL PROJECTE ALS TERRITORIS

Al 2007, s’ha executat el projecte a 8 municipis del Baix Llobregat, assolint la primera fase amb èxit.

Castelldefels

Cervelló

Corbera

Esplugues

Gavà

Sant Boi

Sant Feliu

Viladecans

IMPULSORS DEL PROJECTE A CADA MUNICIPI Les plataformes impulsores que han de treballar coordinadament per la consecució del projecte son: Ajuntaments Entitats de Dones Dones en Xarxa Entitats Dones Dones en Xarxa Ajuntaments

IMPULSORS DEL PROJECTE A CADA MUNICIPI

Les plataformes impulsores que

han de treballar coordinadament

per la consecució del projecte son:

Ajuntaments

Entitats de Dones

Dones en Xarxa

LES ENTITATS DE DONES Receptores del projecte Protagonistes en tant que participants Dinamitzadores de la Xarxa Local DONES EN XARXA Lidera el projecte Elabora, dissenya i imparteix els tallers i les xerrades Busca grups de dones per participar en el projecte Crea la Plataforma “Dones del Municipi X en Xarxa” Promociona la participació i la dinamització

LES ENTITATS DE DONES

Receptores del projecte

Protagonistes en tant que participants

Dinamitzadores de la Xarxa Local

DONES EN XARXA

Lidera el projecte

Elabora, dissenya i imparteix els tallers i les xerrades

Busca grups de dones per participar en el projecte

Crea la Plataforma “Dones del Municipi X en Xarxa”

Promociona la participació i la dinamització

L’AJUNTAMENT Impulsor del projecte Obre canals de participació amb el teixit associatiu Dóna suport econòmic Facilita els recursos Aporta els Espais Aporta els Recursos Informàtics Fa difusió dels tallers i de les xerrades

L’AJUNTAMENT

Impulsor del projecte

Obre canals de participació amb el teixit associatiu

Dóna suport econòmic

Facilita els recursos

Aporta els Espais

Aporta els Recursos Informàtics

Fa difusió dels tallers i de les xerrades

EL FINANÇAMENT DEL PROJECTE Institucions que financen el projecte Àmbit Local i Supralocal Els Ajuntaments Els Consells Comarcals Diputació de Barcelona Àmbit Nacional Institut de la Dona de Catalunya Altres Departaments de la Generalitat Àmbit Estatal Instituto de la Mujer (Ministeri I+C+T+NTIC) Plan Avanza Nueva Ciudadanía Federación de Entidades de Mujeres de España

Institucions que financen el projecte

Àmbit Local i Supralocal

Els Ajuntaments

Els Consells Comarcals

Diputació de Barcelona

Àmbit Nacional

Institut de la Dona de Catalunya

Altres Departaments de la Generalitat

Àmbit Estatal

Instituto de la Mujer

(Ministeri I+C+T+NTIC) Plan Avanza Nueva Ciudadanía

Federación de Entidades de Mujeres de España

Dones en xarxa, Dones ciutadanes

Add a comment

Related presentations

Presentación que realice en el Evento Nacional de Gobierno Abierto, realizado los ...

In this presentation we will describe our experience developing with a highly dyna...

Presentation to the LITA Forum 7th November 2014 Albuquerque, NM

Un recorrido por los cambios que nos generará el wearabletech en el futuro

Um paralelo entre as novidades & mercado em Wearable Computing e Tecnologias Assis...

Microsoft finally joins the smartwatch and fitness tracker game by introducing the...

Related pages

Dones en Xarxa | LinkedIn

Dones en Xarxa es una organización sin ánimo de ... En 2007 iniciamos el proyecto "Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes" con el objetivo de fomentar el ...
Read more

Dones en xarxa - YouTube

"Dones en xarxa, dones ciutadanes" a Santa Coloma de Gramenet - Duration: ... Vídeos publicats a la web de Dones en Xarxa: http://donesenxarxa.cat/video.
Read more

Dones en Xarxa - Google+

... Dones Ciutadanes El projecte Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes s’inicia al 2007 amb l’objectiu de fomentar l’ús d’Internet com una eina de ...
Read more

Ajuntament del Masnou - Presentació Projecte "Dones en ...

G o o g l e Traductor ar - العربية bg - български ca - català cs - česky da - Dansk de - Deutsch el - Ελληνικά en - English es ...
Read more

Dones en Xarxa - Ciutats i Ciutadanes: construint el canvi ...

Amb l’objectiu de realitzar un acostament interdisciplinar i amb perspectiva de gènere a les noves realitats dels espais urbans i dels governs locals en ...
Read more

Quiénes somos - Info Dones en Xarxa - Dones en Xarxa

... Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes también nos acerca presencialmente a las mujeres de los municipios mediante la realización de cursos de formación ...
Read more

Es parla de Dones en Xarxa - YouTube

Vídeos d'altres canals que parlen de Dones en Xarxa. Skip navigation Upload. Sign in. Search. ... "Dones en xarxa, dones ciutadanes" a Santa Coloma de ...
Read more

Dones En Xarxa | Facebook

Dones En Xarxa is on Facebook. ... Details About Dones; Sign Up: Log In: Messenger: Facebook Lite: Mobile: Find Friends: Badges: People: Pages: Places: Games:
Read more

Ajuntament d'Alella - Programa 'Dones en xarxa'

... a través del programa 'Dones en xarxa, dones ciutadanes' que vol fomentar l'ús d'Internet com una eina de participació de les dones.
Read more

Dones en Xarxa

Dones en Xarxa ha convidat a la Regidora de l’Ajuntament de Barcelona sra. Gala Pin (@galapita) per explorar, durant la XXII edició del Còctels ...
Read more