Coz 2013 2014 block 1(1)

29 %
71 %
Information about Coz 2013 2014 block 1(1)

Published on July 24, 2014

Author: DelftOpenEr

Source: slideshare.net

2013/2014 - COZ Block 1 - Problem 1 Part A If = 820 and = 42 , determine the direction of the resultant force measured counterclockwise from the positive x-axis. Express your answer with the appropriate units. ANSWER: FA N θ ∘ =α

2013/2014 - COZ Block 1 - Problem 2 Part A If the resultant force is directed along a line measured 23 counterclockwise from the positive x-axis and the magnitude of is to be a minimum, determine the magnitude of . Express your answer with the appropriate units. ANSWER: Part B Determine the magnitude of . Express your answer with the appropriate units. ANSWER: FR ∘ F2 FR =FR F2 =F2

2013/2014 - COZ Block 1 - Problem 3 The railway crossing gate consists of the 95- gate arm having a center of mass at and the 275- counterweight having a center of mass at . Part A Determine the magnitude and directional sense of the resultant moment produced by the weights about point . Express your answer to three significant figures and include the appropriate units. ANSWER: kg Ga kg GW B =M B

2013/2014 - COZ Block 1 - Problem 4 The connected bar is used to increase the lever arm of the crescent wrench as shown. Part A If a clockwise moment of = 113 is needed to tighten the bolt at and the force = 225 , determine the required extension in order to develop this moment. Express your answer to three significant figures and include the appropriate units. ANSWER: BC M A N ⋅ m A F N d =d

2013/2014 - COZ Block 1 - Problem 5 Two couples act on the beam. Part A Determine the magnitude of so that the resultant couple moment is 595 , counterclockwise. Express your answer with the appropriate units. ANSWER: F N ⋅ m =F

2013/2014 - COZ Block 1 - Problem 6 The two forces can be replaced by an equivalent resultant force and couple moment at point . The resultant moment about O in the situation shown is 29 counterclockwise. Part A What is the magnitude of ? Express your answer with the appropriate units. ANSWER: FR MRO O =MRO N ∗ m F =F

2013/2014 - COZ Block 1 - Problem 7 Part A Determine the magnitude of the horizontal component of the equilibrium force exerted along link AB by the tractive apparatus shown. The suspended mass is 13 . Neglect the size of the pulley at A. Express your answer with the appropriate units. ANSWER: FAB kg =F hor AB

2013/2014 - COZ Block 1 - Problem 8 Part A Determine the required magnitude of force if the resultant couple moment on the frame is 205 , counterclockwise. Express your answer with the appropriate units. ANSWER: F N ⋅ m =F

2013/2014 - COZ Block 1 - Problem 9 Replace the force and couple moment system acting on the overhang beam by a resultant force. Part A Specify its location along measured from point . Express your answer with the appropriate units. ANSWER: AB A =d

Add a comment

Related pages

Coz 2013 2014 block 1(1) - Documents - DOCSLIDE.US

Coz 2013 2014 block 1(1) by tu-delft-opencourseware. on May 06, 2015. Report
Read more

Coz 2013 2014 block 3(1) - Documents

Plan Year April 1, 2013 - March 31, 2014 New Employee Benefit Orientation.
Read more

Coz 2013 2014 block 3(1) - Documents - docslide.us

Coz 2013 2014 block 3(1) by tu-delft-opencourseware. on May 06, 2015. Report Category: Documents
Read more