Campanya ODM 8. Campanya ONG Mans Unides 2014: Un món nou, projecte de tots

50 %
50 %
Information about Campanya ODM 8. Campanya ONG Mans Unides 2014: Un món nou, projecte de tots
Education

Published on February 5, 2014

Author: mansunides

Source: slideshare.net

Description

Mans Unides ha centrat les campanyes de sensibilització dels últims 7 anys en informar i conscienciar sobre els Objectius de Desenvolupament del Mil•lenni, que s’haurien de complir en 2015. Enguany acabem aquest cicle centrant-nos en l'ODM 8 amb la campanya "Un món nou, projecte de tots".
L'any 2014 Mans Unides s'uneix a la lluita pel 8è Objectiu del Mil•lenni: Fomentar una Aliança Mundial per al Desenvolupament.
Els Objectius del Mil•lenni són els vuit propòsits de desenvolupament humà fixats l'any 2000, que tots els països membres de les Nacions Unides van acordar aconseguir per a l'any 2015. Aquests objectius ara mateix constitueixen la principal agenda de desenvolupament tant de les diferents agències de Nacions Unides com de les ONG i les agències oficials de cooperació. Tothom focalitza el seu treball en l'assoliment dels ODM.
Amb l'ODM 8 es pretén desenvolupar un sistema comercial i financer obert, basat en normes, previsible i no discriminatori. Es pretén atendre les necessitats especials dels països menys avançats, els països sense litoral i els petits estats insulars en desenvolupament, així com encarar de manera integral el deute dels països en desenvolupament. S'intentarà, en cooperació amb les empreses farmacèutiques, proporcionar accés als medicaments essencials als països en desenvolupament a preus assequibles, així com, en cooperació amb el sector privat, donar accés als beneficis de les noves tecnologies.
Moltes de les metes dels ODM no es compliran el 2015. Per això, l'ONU ja està treballant en el Post 2015 per seguir impulsant l’assoliment de les metes acordades a la Cimera del Mil•lenni l’any 2000.
A un any del 2015, els resultats dels ODM són ben pobres: el principal objectiu, reduir a la meitat el nombre de persones que pateixen fam i pobresa extrema, no s’ha aconseguit ni de bon trós.
I què està passant amb l'ODM 8? Molts analistes consideren que una aliança dels països rics amb els països pobres per fomentar el desenvolupament ensopega amb greus contradiccions en les regles del joc de les relacions Nord-Sud, marcades fins al dia d'avui per la ideologia neoliberal i els interessos dels poderosos.

Campanya 2014

Objectius de Desenvolupament del Mil · lenni (ODM): la meta és 2015

“Ens trobem davant d’un escàndol mundial de gairebé mil milions de persones, mil milions de persones, que encara pateixen la fam avui, no podem mirar a una altra part fingint que el problema no existeix. Els aliments que estan disponibles avui al món arribarien per eliminar la fam al món.” Papa Francesc Desembre 2013 Campanya 1963

Mans Unides Campanya 55 (Any 2014) Tots per un món nou: Institucions, governs, empreses, ONGD, persones de totes les religions i creences, cadascun de nosaltres.

El món nou que volem: ZERO POBRESA FAM GUERRES INJUSTÍCIA DISCRIMINACIÓ

Agenda de Desenvolupament Post2015: Enquesta Mundial “El Món que volem 2015” Prioritats enquesta MYWORLD 2015: 1. 2. 3. 4. 5. 6. Enquesta mundial “El Món que volem 2015”: www.myworld2015.org Han participat 1.320.671 persones de 194 països Accés a l’educació. Millor atenció sanitària. Millors oportunitats de feina. Govern honest i receptiu. Accés a aigua potable i sanejament. Alimentació adequada i a un preu assequible.

Paraules clau per a un món nou Foto:Timor. Laura Gutiérrez VIDA PAU JUSTÍCIA LLIBERTAT ALEGRIA ESPERANÇA AMOR FRATERNITAT

Claus per a un projecte comú. (I) • Donar veu a totes les persones que pateixen silenciosament la fam, perquè aquesta veu es converteixi en un rugit capaç de sacsejar el món. • Escoltar la veu dels empobrits que ens parlen de les seves esperances, somnis i treball per un món millor.

Claus per a un projecte comú. (II) • Prendre consciència: -Malbaratament de menjar i mal ús dels recursos al nostre abast. -Les nostres accions quotidianes repercuteixen en la vida dels qui-prop o lluny de nosaltrespateixen la fam en la seva pròpia pell. "Els aliments que es llencen a les escombraries són aliments que es roben de la taula del pobre, del qual té gana" Papa Francesc

Claus per a un projecte comú. (III) • Participar i compartir: – Consum auster i solidari frenant la cultura del consum compulsiu i superflu. – Del "no puc canviar el món ..." al "puc fer el que està a la mà" a la família, escola, barri, empresa, parròquia ... – Promovent actituds d'acollida, cooperació, diàleg i respecte. – Participar en activitats solidàries. – Compartir donant suport a projectes de desenvolupament. – Mobilitzar-nos perquè institucions públiques i empreses compleixin els seus compromisos.

Claus per a un projecte comú. (IV) Nivel social y político: • Coherència de polítiques • Països en desenvolupament: millorar governabilitat, transparència en la gestió dels recursos, respecte a drets humans, inversió en infraestructures i serveis bàsics, ajuda als petits agricultors. • Països rics: donar suport a països en desenvolupament, augmentar l'ajuda oficial al desenvolupament, alleugeriment del deute extern, lluita contra la corrupció, millora de les regles del comerç internacional, promoure accés a medicaments essencials i tecnologia. • Legislació que protegeixi els drets humans i el medi ambient. • Suport econòmic i polític a les activitats dels organismes internacionals (FAO)

Construir la fraternidad • Hi ha una forma més de promoure la fraternitat -i així vèncer la pobresa- que ha d'estar al fons de totes les altres. És el despreniment de qui tria viure estils de vida sobris i essencials, de qui, compartint les mateixes riqueses, aconsegueix així experimentar la comunió fraterna amb els altres. Això és fonamental per seguir Jesucrist i ser autènticament cristians. Papa Francesc XLVII JORNADA MUNDIAL DE LA PAU - 1 DE GENER DE 2014

PRIORITATS Donem suport a les comunitats més vulnerables i els sectors de població més desfavorits. Comunitats Hup’a Río Negro Amazonía Brasil •Les regions més pobres on no estan cobertes les necessitats bàsiques • Regions on no està concentrada la cooperació • Àrees rurals o periurbanes, indígenes, grups ètnics marginats • Dones i nens en situacions vulnerables L'Església Catòlica és la major xarxa de fraternitat del món.

PROTAGONISME DE LES PERSONES DEL SUD La mirada de tots s'ha de centrar en els rostres dels pobres, no com persones incapaces i dependents, només amb mancances, sinó com a subjectes amb capacitats i recursos, drets i deures, capacitats per sortir, per si mateixos, de la seva situació amb la solidaritat activa

Senegal Cooperació al Desenvolupament: Realitzar una tasca de transformació del món, tant del Nord com del Sud, en base a relacions d'igualtat, compartint treball i responsabilitat i servint de llera per a la

ÀSIA

La veu dels que ho han perdut tot: "Serem una ciutat sense sostre i sense cases però mai sense esperança!"

Violència, guerres, enfrontaments, conflictes oblidats ... Com podem construir un món nou en pau?

FILIPINES: DESENVOLUPAMENT INTEGRAL, PAU I DIÀLEG INTERRELIGIÓS • Mans Unides treballa a Filipines des de 1987. • • Realitzats més de 275 projectes, per un import superior als 26 milions d'euros: educació, sanitat, agricultura, prevenció de desastres naturals. Promoció de la pau i del diàleg interreligiós. Cristians, musulmans i animistes comparteixen marxes per la pau i celebracions religioses (Iftar musulmà, Nadal, Pasqua ...)

ÁFRIC A La guerra a República Centreafricana ha causat la mort de centenars de persones i milers de refugiats.

El nostre estil per construir un món nou: denunciar la injustícia, cuidar i capacitar les persones perquè puguin ser agents del seu propi desenvolupament.

REPÚBLICA CENTREAFRICANA: UN FUTUR EN PAU Mans Unides contribueix mitjançant els projectes de desenvolupament a construir un futur en pau en països com Rep Centreafricana. Foto: Mons Aguirre. Nens de Bangassou.

AMÈRIC A

HAITÍ: RECONSTRUINT VIDES • • Mans Unides ha treballat al costat de la població d'Haití per reconstruir les infraestructures que el terratrèmol va destruir i la vida de milers de persones que a poc a poc van sortint endavant. Entre d'altres projectes Mans Unides dóna suport comunitats camperoles per tal que millorin la producció agrícola: millora nutricional i de l'economia familiar.

PARTICIPANT EN XARXES Mans Unides forma part de CIDSE i Participa en reunions internacionals: RIO +20 i Comitè de Seguretat Alimentària de la FAO Livia (Relacions Internacionals Mans Unides) dóna l'informe "El desafiament de la fam" a Olivier De Schutter, Relator Especial de Nacions Unides pel Dret a l'Alimentació.

Educació pel Desenvolupament

"VOLUNTARIAT" AMB ACTITUD DE SERVEI Cari, 91 anys, en actiu des de fa 40 anys. Maria Manuela, 94 anys, en actiu des de 1959.

BASE SOCIAL I PARTICIPACIÓ A LA SOCIETAT: 0.000 SOCIS, 5.300 VOLUNTARIS, 133 CONTRACTATS L SUD, CADA ANY MILERS DE PERSONES PARTICIPEN ALS PROJECTES DE MANS UNIDES

Cambodja Haití Vietnam Índia Moçambic Espanya Regne Unit

Espanya Rep. Dem. del Congo Mèxic Hondures

Senegal Senegal Som ja moltes mans unides, però necessitem "més mans, més unides" i més fortament unides.

Add a comment

Related presentations

Related pages

Campanya Mans Unides 2014: Un món nou, projecte comú ...

... 2014 » Campanya Mans Unides 2014: Un món nou, projecte ... Campanya Mans Unides 2014: Un món nou, ... ODM 8 es pretén desenvolupar un sistema ...
Read more

Mans Unides presenta la Campanya 2014 "Un món nou ...

Mans Unides presenta la Campanya 2014 amb el lema "Un món nou, projecte ... Unides 2014. Campanya ONG 2014; Campanya ODM 8; ... un donatiu a ONG Mans ...
Read more

Campanya Mans Unides 2014 - YouTube

Aquest espot de la campanya de Mans Unides 2014 http ... "Un món nou, projecte comú" la campanya de Mans ... de l'ONG Mans Unides fent un ...
Read more

ONG Mans Unides - YouTube

Vídeos para cambiar el mundo del canal Mans Unides ONG | Manos Unidas en YouTube. ¡Tú también puedes ayudar a cambiar el mundo! Difunde los vídeos ...
Read more

Mans Unides Barcelona | Blog de la delegació de Mans ...

Mans Unides del Vallès Oriental organitza de nou la ja ... el 2 juny 2014 per Mans Unides ONG ... un donatiu a ONG Mans Unides amb ...
Read more

Escola Sant Feliu Cabrera de Mar - Google+

Campanya ODM 8. Campanya ONG Mans Unides 2014: Un món nou, projecte... slideshare.net.
Read more