Bucuresti 2.0

57 %
43 %
Information about Bucuresti 2.0
Business & Mgmt

Published on September 22, 2008

Author: gscripcariu

Source: slideshare.net

Description

This presentations sketches the way Bucharest can implement a municipal bicycle system which can dramatically improve quality of the life of the people and equally the image of this capital and his mayor.

Bucuresti 2.0 de Geo Scripcariu Presedinte fondator Partidul Pietonilor din Romania http:// partidulpietonilor.ning.com

Bucuresti 2.0 – Omagiu.. .. Coanei Miţa Biciclista .. Miţa Biciclista a fost o pionieră într-ale pedalatului in Bucuresti si in .ro Între cele două veacuri, bicicleta era încă o raritate Aveau încă plăcuţe de înmatriculare, iar femeile nu prea se înghesuiau să le încerce, căci, inevitabil, rochia nu prea înlesnea pedalatul Cele mai multe biciclete veneau din Germania, după cum ne informează Eugen Şendrea, într-o Istorie pe placul tuturor, din 2006: mărcile Nauman, Brenabor, Mifa, Göricke Între cele două războaie mondiale, piaţa este invadată de mărci franceze: La Francaise, Diamant, Automata, Peugeot, Alcyon

.. Coanei Miţa Biciclista ..

Miţa Biciclista a fost o pionieră într-ale pedalatului in Bucuresti si in .ro

Între cele două veacuri, bicicleta era încă o raritate

Aveau încă plăcuţe de înmatriculare, iar femeile nu prea se înghesuiau să le încerce, căci, inevitabil, rochia nu prea înlesnea pedalatul

Cele mai multe biciclete veneau din Germania, după cum ne informează Eugen Şendrea, într-o Istorie pe placul tuturor, din 2006: mărcile Nauman, Brenabor, Mifa, Göricke

Între cele două războaie mondiale, piaţa este invadată de mărci franceze: La Francaise, Diamant, Automata, Peugeot, Alcyon

Bicicleta – Pseudo Mind-map

Cu bicicleta la serviciu.. Dar cum?!? Cu ce biciclete? Pe ce piste? In ce context? Cultural Urbanistic De trafic Legislativ Merita riscurile?

Cu ce biciclete?

Pe ce piste?

In ce context?

Cultural

Urbanistic

De trafic

Legislativ

Merita riscurile?

Statisticile altora (unde’s ale noastre?) Tabelul 1. Deplasari (procentual din totalul deplasarilor cu alte mijloace de transport) cu folosirea bicicletei in Europa, America de Nord si Australia

Statisticile altora (unde’s ale noastre?) Tabelul 2. Kilometri parcursi cu bicicleta pe locuitor pe zi in Europa si SUA

Statisticile altora (unde’s ale noastre?) Tabelul 3. Procentul utilizarii bicicletei ca mijloc de transport in orase din Olanda, Danemarca si Germania (2000–2005)

Statisticile altora (unde’s ale noastre?) Tabelul 4. Procentul utilizarii biccicletei pentru deplasari scurte in Olanda, Danemarca, Germania, Marea Britanie si SUA (2000–2005)

Statisticile altora (unde’s ale noastre?) Tabelul 5. Tendinta in kilometri parcursi pe locuitor pe zi in Olanda, Danemarca, Germania si Marea Britanie (1978–2005)

Statisticile altora (unde’s ale noastre?) Tabelul 6. Procentul utilizarii bicicletei de catre femei din totalul deplasarilor in Australia, SUA, Marea Britanie, Canada, Danemarca si Olanda (2000–2005)

Tabelul 7. Procentul utlizarii bicicletei din totalul deplasarilor pe grupe de varsta in SUA, Marea Britanie, Germania, Danemarca, Olanda (2000–2002)

Statisticile altora (unde’s ale noastre?) Tabelul 8. Rata deceselor si accidentelor ne-mortale care implica biciclisti in Olanda, Danemarca, Germania, Marea Britanie si SUA (2004–2005)

Statisticile altora (unde’s ale noastre?) Tabelul 9. Tendinta accidentelor care implica biciclisti in SUA, Marea Britanie, Danemarca, Germania si Olanda (1970–2005) (procentaj relativ la nivelul anului 1970)

Statisticile altora (unde’s ale noastre?) Tabelul 10. Tendinta de scadere a incidentei accidentelor cu implicarea biciclistilor si numar de kilometri parcursi anual cu bicicleta pe locuitor in Olanda (1950–2005)

Ce se intampla la noi?!?

Ce se intampla la noi? (bun) Premiul I - Proiect nr. 791815: Trasee pentru biciclete in Bucuresti (26 aprilie 2006) realizat de o echipa formata din: arh. IULIAN UNGUREANU - OAR Buc. -arh. stagiar arh. RADU URSOIU - OAR Brasov - arh. stagiar arh. MATEI PUTICIU - OAR Constanta - arh stagiar Proiectul a fost propus pentru detaliere si punere in practica. Cistigatorul a cistigat si dreptul de a elabora proiectul. Motivare: “S-a acordat premiul I pentru rezolvarea unei probleme de mare actualitate, cu posibilitati de aplicare imediata si de incurajare a unui mijloc de transport frecvent utilizat in capitalele europene.”

Premiul I - Proiect nr. 791815: Trasee pentru

biciclete in Bucuresti (26 aprilie 2006)

realizat de o echipa formata din:

arh. IULIAN UNGUREANU - OAR Buc. -arh. stagiar

arh. RADU URSOIU - OAR Brasov - arh. stagiar

arh. MATEI PUTICIU - OAR Constanta - arh stagiar

Proiectul a fost propus pentru detaliere si punere in practica. Cistigatorul a cistigat si dreptul de a elabora proiectul.

Motivare: “S-a acordat premiul I pentru rezolvarea unei probleme de mare actualitate, cu posibilitati de aplicare imediata si de incurajare a unui mijloc de transport frecvent utilizat in capitalele europene.”

 

Ce se intampla la noi? (bun) Studiu de caz: halta Scrovistea (/ Balteni) Cheia: “hambarul” de.. biciclete “ Hambarul cu biciclisti   Daca ar fi ca intr-o buna zi Scrovistea sa isi proclame independenta probabil ca stema ar fi un hambar pentru biciclete. Navetistii balteni incarca micile valize/serviete pe bicicletele lor nesofisticate si incropite, ajung la gara, le parcheaza in hambarul  impresionant care se afla la vreo 15 pasi de sina de tren, apoi, in nici o ora, se afla deja in centrul capitalei. Monumentul hambarului de biciclisti este inca o dovada ca locomotia nu presupune ardere de benzina, uzarea soselelor, ingustarea spatiului public, si nici nervi dati in foc.” (preluat de pe blogul http://i-witness.sampasite.com/mara-s- site/blog/Scrovistea-sau-Balteni.htm ) (harta Google preluata de pe blogul http:// www.len.ro/cycling/balteni/view )

Studiu de caz: halta Scrovistea (/ Balteni)

Cheia: “hambarul” de.. biciclete

“ Hambarul cu biciclisti

 

Daca ar fi ca intr-o buna zi Scrovistea sa isi proclame

independenta probabil ca stema ar fi un hambar pentru

biciclete.

Navetistii balteni incarca micile valize/serviete pe bicicletele lor

nesofisticate si incropite, ajung la gara, le parcheaza in

hambarul  impresionant care se afla la vreo 15 pasi de sina de

tren, apoi, in nici o ora, se afla deja in centrul capitalei.

Monumentul hambarului de biciclisti este inca o dovada ca

locomotia nu presupune ardere de benzina, uzarea soselelor,

ingustarea spatiului public, si nici nervi dati in foc.”

(preluat de pe blogul http://i-witness.sampasite.com/mara-s-

site/blog/Scrovistea-sau-Balteni.htm )

(harta Google preluata de pe blogul

http:// www.len.ro/cycling/balteni/view )

Ce e de facut? Bucuresti 2.0!

Proiectul Vélib’ in cifre 20,600 bikes dynamically positioned at 1,451 stations, and which the planners tell us will be taken and used by at least 200,000 trips/riders per day (thus roughly doubling the number of cycle trips already being made on the 400 km. or so of paths and protected ways in this rather small city of some 2.2 million people living in an area of just a bit more than 100 sq. km Link: http://www.streetfilms.org/archives/velib%e2%80%99/

20,600 bikes dynamically positioned at 1,451 stations,

and which the planners tell us will be taken and used by at least 200,000 trips/riders per day

(thus roughly doubling the number of cycle trips already being made on the 400 km. or so of paths and protected ways in this rather small city of some 2.2 million people living in an area of just a bit more than 100 sq. km

Link: http://www.streetfilms.org/archives/velib%e2%80%99/

 

Bucuresti 2.0 – intrebari-cheie E Bucurestiul bun pentru asa ceva (Bucuresti 2.0)? Se intentioneaza crearea unui sistem de mobilitate complet la scara intregului oras? Sau doar un proiect-pilot, un test sau un proiect pentru turisti Sustine Municipalitatea in proportie de 100% acest proiect? Este necesara infrastructura de sustinere? Km de acces sigur cu bicicletele? Parcari sigure? Este orasul pregatit sa-si extinda infrastructura pentru biciclete in functie de nevoile proiectului? Cum e vremea? Luni/an ciclabile (pentru bucuresteanul “mediu”) Luam in calcul si iarna?

E Bucurestiul bun pentru asa ceva (Bucuresti 2.0)?

Se intentioneaza crearea unui sistem de mobilitate complet la scara intregului oras?

Sau doar un proiect-pilot, un test sau un proiect pentru turisti

Sustine Municipalitatea in proportie de 100% acest proiect?

Este necesara infrastructura de sustinere?

Km de acces sigur cu bicicletele?

Parcari sigure?

Este orasul pregatit sa-si extinda infrastructura pentru biciclete in functie de nevoile proiectului?

Cum e vremea?

Luni/an ciclabile (pentru bucuresteanul “mediu”)

Luam in calcul si iarna?

Cum trebuie facut Bucuresti 2.0?

Bucuresti 2.0 – Business Plan De unde pornim? Integram ce este: Velocity Statia de la Drept Sa nu reinventam roata (de.. bicicleta) ;) Dar sa facem lucrurile ca lumea..

De unde pornim?

Integram ce este:

Velocity

Statia de la Drept

Sa nu reinventam

roata (de.. bicicleta) ;)

Dar sa facem lucrurile

ca lumea..

Cat costa Bucuresti 2.0?

Surse de finantare pentru Bucuresti 2.0 Existente Potentiale

Existente

Potentiale

Bucuresti 2.0 -- alte consecinte De imagine Multe altele..

De imagine

Multe altele..

Bucuresti 2.0 -- Contact Geo Scripcariu Presedinte fondator Partidul Pietonilor din Romania http:// partidulpietonilor.ning.com

Geo Scripcariu

Presedinte fondator

Partidul Pietonilor din Romania

http:// partidulpietonilor.ning.com

Bucuresti 2.0 -- Q&A

Add a comment

Related presentations

Canvas Prints at Affordable Prices make you smile.Visit http://www.shopcanvasprint...

30 Días en Bici en Gijón organiza un recorrido por los comercios históricos de la ...

Con el fin de conocer mejor el rol que juega internet en el proceso de compra en E...

With three established projects across the country and seven more in the pipeline,...

Retailing is not a rocket science, neither it's walk-in-the-park. In this presenta...

What is research??

What is research??

April 2, 2014

Explanatory definitions of research in depth...

Related pages

Astra 0 - 2 Steaua Bucuresti Vorschau 13.04.16 Cupa Ligii ...

Steaua Bucuresti siegt mit Gesamtergebnis von 3 - 0. Steaua Bucuresti. Tha'er Al Bawab 5', 51' ... 2 - 0. Steaua Bucuresti. 13.04.16. Astra. 0 - 2. Steaua ...
Read more

Steaua 2-0 CS U Craiova | Rezumat - YouTube

Liga 1 Rezumat // Highlights | 6.12.2015 FC Steaua Bucuresti 2-0 CS U Craiova Papp 81' Tade 83'
Read more

Astra Giurgiu - Steaua Bucuresti 2-0 | Rezumat HD - YouTube

Astra Giurgiu - Steaua 2-0 | Rezumat goluri HD | 12.08.2015 Rezumat goluri Astra vs Steaua 3 goluri anulate pentru Steaua Marcatori Astra: D ...
Read more

Steaua Bucuresti vs. Astra 2 - 0

Anstoßzeit; Die Anstoßzeiten werden automatisch in ihre Zeitzone konvertiert. Perform Brands. Soccerway; www.soccerway.com; Premier League; Serie A
Read more

Video Dinamo Bucuresti – Cluj. 2:0 (Fußball ...

Anschauen Dinamo Bucuresti - Cluj, 2:0. Fußball Video. Rumänischer Pokal Video. Aufzeichnung. Video-Archiv.
Read more

Steaua Bucuresti 1 - 0 Astra Vorschau 09.03.16 Cupa Ligii ...

Steaua Bucuresti. G. Tadé 63' 1. ENDE. 0. Astra. Vorschau; Aufstellungen; Live; Statistiken; Spielbericht; Noten; ... 2 - 0. Astra. 09.03.16. Steaua ...
Read more

Steaua Bucuresti - FC Botosani: Fußballprognose, Statistik

Fußballprognose für Steaua Bucuresti v FC Botosani 08/11/2015 19:30 GMT. Rumänien Liga 1
Read more

FCSB - Die offizielle Homepage von FC Steaua Bukarest

FC Dinamo Bucuresti: Rumaenischer Pokal: 2: 2: Info: 16 Apr 2016: 20:30: A: Astra Giurgiu: Meisterschaft: 2: 0: ... 2: 0: Info: 09 Mar 2016: 17:00: H ...
Read more

FC Steaua Bucuresti

FC Steaua Bucuresti, Bucuresti. 1.889.157 „Gefällt mir“-Angaben · 18.741 Personen sprechen darüber. 26 trofee Campioana Romaniei 22 trofee Cupa ...
Read more