Brunei 2013 (nx power lite)

33 %
67 %
Information about Brunei 2013 (nx power lite)
Travel

Published on March 13, 2014

Author: Uzonovici

Source: slideshare.net

Micul stat Brunei “Domiciliul Păcii” este situat în insula Borneo. Teritoriul său, alcătuit din două suprafeţe apropiate, dar fără conexiune directă între ele, se învecinează în sud-est, sud şi sud-vest cu Malaysia. Iar în nord se află Marea Chinei de Sud. Şi-a obţinut independenţa de la Marea Britanie la1Ianuarie 1984. Mai bine de jumătate din suprafaţa ţării este acoperită de păduri tropicale care sunt casa a multor specii rare de păsări şi maimuţe, dar şi elefanţi, leoparzi şi reptile. Vârful Bukit Pagon are 1850m înălţime. Clima este de factură ecuatorială, caracterizată prin ploi consistente şi temperaturi ridicate, pot ajunge uneori şi la 400C. Dintre cei aproximativ 400.000 de locuitori, jumătate o reprezintă emigranţii, atraşi aici din toată lumea de nivelul de trai relativ ridicat. Două treimi din populaţie este adepta religiei şhafiite, o sectă a islamului, în care sultanul se bucură de privilegiul de a fi figura centrală. Budismul şi creştinismul sunt religii tolerate şi reprezintă peste 10% fiecare din numărul de credincioşi. Oficial se vorbeşte limba malaeză, dar se folosesc frecvent englez a şi chineza. Alte 17 dialecte sunt răspândite prin diverse comunităţi, cele mai cunoscute fiind Brunei şi Bisaya. Moneda locală este „dolarul brunei". Economia, bazată pe hidrocarburi, a debutat în 1929 cu extracţia petrolului şi continuă să aducă venituri însemnate statului. Populaţia trăieşte în zonele de coastă şi se ocupă de exploatarea principalelor resurse ale ţării petrolul şi gazele naturale care aduc cele mai mari venituri. Datorită acestora, locuitorii Bruneiului şi mai ales sultanul au un nivel foarte ridicat de trai. Învăţământul, sistemul sanitar şi infrastructura sunt dezvoltate, iar turismul este în creştere.

Hassan al Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah (n. 15 iulie 1946) este al 29-lea Sultan al Bruneiului și prim ministru al Brunei Darussalam. Este fiul cel mare al sultanului Omar Ali Saifuddien al III-lea. A studiat în Brunei, în Malaysia, la Kuala Lumpur şi la Academia Militară Regală Sandhurst din Marea Britanie. In 1961 era numit Prinţ moştenitor, şi era chemat în ţară în 1967, înainte de a-şi finaliza studiile la Sandhurst, când tatăl său a abdicat, în urma presiunilor britanice. Hassanal Bolkiah a fost încoronat sultan la 1 august 1968. Deşi i se permite să aibă 4 soţii, în prezent are doar una. A avut 3 soţii: prima, Pengiran Anak Saleha îi era vară şi căsătoria era aranjată; a doua soţie, Pengiran Isteri Hajah Mariam, a fost însoţitoare de bord şi au divorţat în 2003; a treia soţie a fost Azrinaz Mazhar Hakim, mai tânără cu 33 de ani, fosta prezentatoare Tv în Malaysia şi au divortat în 2010. Are 12 copii din cele 3 căsătorii, 5 fii şi 7 fiice; 10 nepoţi.

In 1984, statul Brunei îşi câştigă independenţa şi se numea Brunei Darussalam Negara (Brunei, lăcașul de pace). In cinstea independenţei, sultanul a construit un palat cu 1788 camere, cupole de aur, un garaj pentru 800 de maşini, cel mai mare palat locuit din lume. Hassanal Bolkiah a devenit prim-ministru și ministru al Apărării și Finanţelor, comandant al forțelor armate, şef al poliţiei, conduce compania petrolieră şi radiodifuziunea natională, serviciile de informaţii, este șeful suprem al Islamului în Brunei. In acelaşi an, 1984, Brunei Darussalam devenea membru al ONU. In primii ani ai domniei sale a manifestat un interes scăzut faţă de afacerile de stat, preferând să practice jocuri de noroc, polo, curse, iahting. In 1985, Brunei-ul intră în Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est. Sultanul a început să investească în afaceri imobiliare internaționale, în acelaş timp investind în automobile, opere de artă, bijuterii, avioane personalizate şi în 1980 se implică în tranzacţii financiare cu Mohamed Al-Fayed, apoi cu Elliott Abrams, în 1985, pentru lupta împotriva guvernului

Sultanul Bruneiului a fost considerat "cel mai bogat om din lume" de către revista Forbes în 1997, cu o avere de peste 40 miliarde dolari. Potrivit Forbes, el s-a întors în 2005 în top 5 (Nr. 2, după regele Abdullah al Arabiei Saudite) din cele mai bogate familii de guvernământ din lume. Veniturile sale private depinzând în primul rând la nivelul unui baril de țiței. În 2008, poziția sa a fost consolidată prin creșterea prețurilor de țiței. Hassanal Bolkiah este cunoscut pentru pasiunea sa atipică pentru mașini, prototipuri de lux sau chiar de Formula1. În anul 1990 Hassanal Bolkiah a cumpărat aproape jumătate din producția de Rolls-Royce, BMW, Mercedes-Benz, Ferrari, Lamborghini,etc.

În ţară legile sunt severe. Alcoolul este interzis, femeile poartă îmbrăcăminte tradiţională şi un bărbat are dreptul la patru neveste. Ridicatul mâinilor în public este, de asemenea, aspru pedepsit! Partidele politice şi orice idee de democraţie lipsesc cu desăvârşire. Totuşi peste tot localnici mulţumiţi, împliniţi, cu un standard de viaţă foarte ridicat! Nimeni nu spune că în ţară ar fi dictatură. Nu există taxe percepute de către stat şi fiecare cetăţean primeşte câteva sute bune de dolari pe lună, toată viaţa, fără să facă nimic! Peste 94% din populaţia Bruneiului este şcolită, iar statul îi ajută să studieze în străinătate pe elevii cu potenţial. Fiecare cetăţean primeşte în mod gratuit o excursie la Mecca. Sultanatul Brunei a introdus, de curând, Sharia numai pentru musulmani, legea islamică ce prevede lapidarea (uciderea cu pietre) în caz de adulter, amputarea membrelor pentru furt sau flagelarea (biciuire) pentru consumul de alcool.

In septembrie 2013 Sultanatul Brunei a sărbătorit nunta uneia dintre fiicele sultanului . Prinţesa micului regat asiatic, în vârstă de 32 de ani, şi alesul său, cu trei ani mai tânăr, şi-au rostit jurămintele în palatul cu peste 1.700 de camere al monarhului. Ceremoniile au durat o săptămână şi au participat unii dintre cei mai puternici oameni din regiune. Prinţesa este al cincilea dintre cei 12 copii ai sultanului.

Cel mai fotografiat loc din Brunei, piesa de rezistenţă a oraşului: moscheea Omar Ali Saifuddien, construit în 1958. Cupola din aur, podelele sunt acoperite de marmura albă adusă din Italia, iar acoperişul strălucitor alcătuit din 3.3 milioane de bucăţele de mozaic veneţian, are o suprafaţă de 520m². Interiorul aparent simplu: un covor uriaş în mijloc (din Arabia Saudită), dar în acelasi timp foarte oriental cu candelabre uriaşe importate din Anglia şi pereţi crenelaţi care îi dau moscheei un aer opulent.

Numele său este luat din limba arabă, ceea ce înseamnă Palatul de lumina credinței. Palatul a fost proiectat de Leandro V. Locsin , și construit de către firma filipineză, Ayala International. Confrom Cărţii Recordurilor, cel mai mare palat din lume, Istana Nurul Iman este reşedinţa suveranului, întinsă pe o suprafaţă de 200.000 m2, adică de 4 ori mai mare decât palatul Buckingham. Suma construcţiei depăşeste 400 de milioane de dolari. Are nici mai mult nici mai puţin de 1788 de camere, 257 de băi cu scaune de toaletă placate cu aur, sala de banchet ce poate găzdui 5000 de oameni, o moschee, 564 de candelabre, 18 lifturi, o sală de tron, şi 5 garaje pe 2 nivele ce adăpostesc impresionanta colecţie de maşini a sultanului . Este singurul om de pe planetă ce deţine peste 300 de modele de Rolls Royce personalizate, 8 McLaren F1, zeci de Lamborghini, Porsche, Ferrari, Bentley şi singurul Mercedes CLK – GTR cu volanul pe dreapta. Şi cum toate astea nu erau de ajuns, 7 avioane dintre care un 747 cu interior personalizat din aur zac tot sub numele sultanului. ISTANA NURUL IMAN

Capitala are un nume imposibil de lung – Bandar Seri Begawan, cea mai importantă clădire nu poate fi decât moscheea. Mai ales că poartă numele tatălui actualului suveran.

Un alt loc interesant din BSB este Royal Regalia Museum. Este un soi de expoziţie personală a sultanului cu tot soiul de aurării, diamante şi multe alte lucruri primite cadou de la diverşi, dar şi imagini de la fastuoasă încoronare. Foarte interesante şi armele tradiţionale, aflate din belşug la faţa locului.

Un alt obiectiv al Bruneiului – imensul hotel Empire aflat în afara oraşului. Acest imens complex a costat 1.1 miliarde dolari şi a dus la cel mai mare scandal din istoria regatului – hotelul a fost rodul minţii prinţului Jefri, fratele actualului sultan care a fost numit prin anii 90 ministru de finanţe. Pus să gestioneze o imensă avere, Luminăţia Sa s-a hotărât să facă în Brunei un hotel fără egal în lume şi a băgat bani fără nici o contabilitate.

Business building în BSB

Parcul de distractii Jerudong a fost construit de sultan şi oferit ca un cadou cu ocazia zilei lui de naştere, poporului din Brunei să aibe unde să se distreze.

Orasul BSB cuprinde în apropiere Kampong Ayer , "satul de apă", care are case pe picioroange şi se întinde pe aproximativ 5 km de-a lungul râului Brunei (Sungei Brunei). Este un site de patrimoniu național bine conservat, cel mai mare de acest fel din lume, cu aproximativ 30.000 de locuitori. Kampong este de peste 1.000 de ani. Numele Veneția de Est a fost inventat de Antonio Pigafetta în onoarea satului apă întâlnit la Kota Batu (la est de districtul central de afaceri al orașului). Pigafetta era pe curse cu Magellan în 1521. Satul de apă este de fapt alcătuit din sate mici, legate între ele cu mai mult de 29.140 de metri de podețe, formate din peste 4200 de structuri, inclusiv case, moschei, restaurante, magazine, școli, și un spital. 36 km de boardwalks conecta clădirilor.Taxiuri de apă private oferă tranzit rapid. Cele mai multe dintre aceste taxiuri seamănă cu bărci lungi de lemn de viteză. De la o distanță, satul de apă arată ca o mahala. Se bucură de fapt, de facilități moderne, inclusiv aer condiționat, televiziune prin satelit, acces la internet, instalații sanitare, și de energie electrică.

Kampong Ayer (Water Village) BSB cartier de case cu piloni pe apă.

Benzinărie Schell

mati decembrie 2013

Add a comment

Related presentations

Krishna Holidays is a well established Adventure and Tour operating company in Ris...

Learn about Fastport Passport, we offer expedited passport and visa solutions nati...

71A_Slides_Tusrismo

71A_Slides_Tusrismo

November 10, 2014

Slides sobre Turismo e Intercâmbio

Casa Batlló

Casa Batlló

June 3, 2009

Aircraft leasing is an important decision and before making such an important purc...

Private jets can be hired by companies and individuals to travel in jets in a more...

Related pages

RCF NX L-24A - Thomann Italia

... the NX L24-A is both a ... 1 x 2.5" Tweeter incl. 120° x 30° waveguide and integrated DSP controlled 700W/RMS digital power ... Alesis DM Lite Kit. E ...
Read more

Welcome to Costco Wholesale

Costco Wholesale Home. Shop All Departments or Search for what you want to find. Find a Costco Near You.
Read more

Software downloads - Danfoss

2013 10 ... VACON NX OPTC3 OPTC5 Profibus GSD ... Power Solutions. Electronic Controls;
Read more

Produkt-Highlights Software - thomann.de

Waves Nx - Mix Room + Head ... metal enclosure, powered by 9V batterie (not included - optional 132579) or 9V power supply (not included - optional 108096) ...
Read more

Download Schneider Electric

Download - Download Schneider Electric offer documentation, support information, ... Critical Power and Cooling Services. Solar. Weather Products. Smart Grid.
Read more

Software-Downloads - Danfoss Drives

VACON NX OPTC3 OPTC5 Profibus GSD (zip) ... 2013 25 ... Power Solutions.
Read more

Oil and Gas Services Industry in Myanmar

... 1970 1990 2005 2006 2011 2013 2016 Schlumberger completes merger with Cameron. Oilfield Services Industry: Where do we fit? 8 Upstream ... Brunei National
Read more

Build & Price - Cisco Systems

Build & Price Guest ; Catalog. Estimates * * * Feedback Contacts | Feedback | Help | Site Map. Terms & Conditions | Privacy ...
Read more