Brasovul de altadata

50 %
50 %
Information about Brasovul de altadata
Education

Published on December 7, 2013

Author: slimacovidiu

Source: slideshare.net

“MiniPOD peste Timp Braşovul de altădată ... Călătorie plăcută!

Fântâna arteziană Rudolf Atmosferă agreabilă în jurul fântânii (1910)

Parcul Rudolf Parcul a fost amenajat în anul 1885 şi a constituit unul dintre locurile de destindere favorite ale braşovenilor. Astăzi, în locul acestui parc, este amplasat Cercul Militar Braşov (numit cândva Casa Armatei).

Şirul Grâului Pe Şirul Grâului, se văd carele cu cereale ce îşi aşteaptă clienţii şi câteva trăsuri cu cai. (1900)

Şirul Inului O garnitura de tramvai pleacă din Piaţa Sfatului, cu destinaţia Bartolomeu (Satu Lung), în timp ce alta abia a sosit pe linia vecină.

Piaţa Sfatului Trăsuri aşteptând clienţi

Colţ al Pieţei Sfatului Şirul Dogarilor şi Târgul Poamelor

Strada Porţii văzută dinspre Piaţa Sfatului Strada Porţii se mai numea şi Strada Căldărarilor.

Strada Hirscher Clădirea Reduta (cea din stânga) se numeşte astăzi Centrul Cultural “Reduta”

Poarta Catharina Astăzi se numeşte Poarta Ecaterinei. În jurul clădirii, se văd numeroşi elevi ai şcolii din apropiere. Poarta a fost ridicată în anul 1559 de către magistratul Hans Bekner şi asigura, la cea vreme, legătura dintre Cetate şi Cartierul Schei.

Peisaj citadin Vila Schuller, Casa Meşterilor Saşi, Palatul de Justiţie (azi- Prefectura)

O clădire dispărută Vila Kertsch (Pe locul acesteia, s-a construit Modarom-ul)

O poartă care astăzi nu mai există Poarta Vămii, în capătul Străzii Vămii (azi, Strada Mureşenilor)

Aleea Rudolf Se văd mesele grădinii de vară a Restaurantului Transilvania, desfăşurate până în mijlocul carosabilului.

Hotelul Aro-Palace În intersecţie circulă unul dintre autobuzele ACB (Autobuzele Comunale Braşov). Marca autobuzului: “Ford”

Biserica Reformată Clădirea a fost demolată pentru construirea noii aripi a hotelului Aro- Palace

Bastionul Curelarilor Construcţia era de o masivitate impresionantă şi avea o putere de foc extraordinară, având o multitudine de barbacane. Pereţii bastionului aveau o grosime de 4 metri şi o înălţime de 15 metri. A fost necesară o lună de zile pentru înfrângerea acestui bastion prin dinamitare. Pe locul bastionului s-a ridicat Vila Băiulescu (devenită astăzi secţie a Bibliotecii Gheoghe Bariţiu).

Promenada De Jos Braşovenii căutau ocazia unei zile însorite, pentru o plimbare, În acordurile „Stadtcapell” ce concerta în pavilionul din dreapta imaginii. Astăzi, parcul se numeşte Nicolae Titulescu.

Promenada Braşovului Promenada văzută de pe Turnul Negru. În plan îndepărtat se văd turlele Bisericii Sfânta Treime.

Dealul Straja cu Cetăţuia Cetăţuia putea fi privită din orice colţ al oraşului. Astăzi, din cauza vegetaţiei abundente,cetatea nu mai este la fel de vizibilă.

Promenada Regală

Bastionul Graft şi Turnul Alb Bastionul Graft aparţinea breslei şelarilor, iar Turnul Alb aparţinea breslei cositorarilor. Aceste construcţii făceau parte din sistemul de fortificaţii braşovene. Se poate vedea zidul exterior de apărare prevăzut cu barbacane şi galeria apărătorilor.

Dealul Romurilor Pe Deal se disting terasele în scară, practicate cu decenii în urmă, în vederea instalării „romurilor” de albit ţesăturilor meşteşugarilor braşoveni. Se văd Turnul Negru şi Turnul Alb.

Plimbare pe “după ziduri”

Pod peste Pârâul Graft Între Aleea Rudolf şi Livada Poştei, legătura era asigurată de către un pod rutier şi unul pietonal peste pârâul Graft.

Popas lângă Turnul Alb

Vechiul Liceu Honterus Azi, în această clădire, vin pe lume bebeluşii.

Gimnaziul Român Greco Catolic Astăzi se numeşte Colegiul Naţional Andrei Şaguna.

Şcoala de Gimnastică Săsească Şcoala a fost înfiinţată în 1853. În prim plan se vede aparatura de gimnastică în aer liber.

Lacul de pe amplasamentul fostului stadion Olimpia – 1861 Lacul se afla în spatele fostei Scoli Săseşti de Gimnastică şi făcea parte din sistemul de apărare a Cetăţii Barşovului. Acest lac a fost construit pentru a completa şanţurile cu apă şi drept crescătorie de peşte. A fost astupat cu moloz rezultat din demolarea zidurilor, în 1894.

Monumentul Mileniului de pe Tâmpa Monumentul a fost ridicat de către administraţia austro-ungară în 1896, pe culmea Tâmpei şi avea o înălţime de 20 de metri. Putea fi văzut din orice punct al oraşului. A fost fost distrus în timpul luptelor din primul război mondial (1916). Ruinele rămase au fost înlăturate în 1960. Monumentul era supranumit statuia lui Arpad. – 1910

Restaurantul Bethlen de sub Vârful Tâmpei Pavilionul restaurantului era suspendat pe abruptul stâncos al Tâmpei dinspre oraş.

Pe cărările Tâmpei Restaurantul Bethlen era aprovizionat cu ajutorul asinilor.

S-au documentat şi au realizat albumul: Elevii: Dănilă Dragoş Filip Ioana Vărgău Maria Damian Iulia-Maria (din clasa a IV-a A, Şcoala generală nr. 28–Braşov) Coordonator: înv. Belc Elena

Add a comment

Related presentations

Related pages

Brasovul de altadata - YouTube

Brasovul de altadata dragos grigore. Subscribe Subscribed Unsubscribe 2 2. Loading ... Dorin Nicolau - Brasovul Foarte Vechi !.wmv - Duration: 3:56.
Read more

Brasovul de altadata (Book, 1977) [WorldCat.org]

Brasovul de altadata. Author: Sextil Puscariu: Publisher: Cluj-Napoca : Editura Dacia, 1977. Edition/Format: Print book: RomanianView all editions and formats:
Read more

Brasovul de altadata 0001 - YouTube

Brasovul de altadata 0001 dragos grigore. Subscribe Subscribed Unsubscribe 2 2. Loading... ... Mamaia de altadata...dupa 40 de ani - Duration: 9:37.
Read more

Legende scrise sau in imagini ale Brasovului de altadata

Legende scrise sau in imagini ale Brasovului de altadata – Istoria Brasovului.
Read more

Brasovul de altadata - PsiForce | Gândește, Simte, Învață

Title: Brasovul de altadata Author: Fogel Eliezer Last modified by: Fogel Eliezer Created Date: 12/27/2008 8:01:54 AM Document presentation format
Read more

Brasovul de altadata - Video Dailymotion

Create an account or sign in for a tailor-made video experience. Sign Up / Sign In. What to Watch
Read more

Din Brasovul de altadata - Ladies' Circle No 1 Brasov

Fotografii din BRASOVUL DE ALTADATA (story.casasfatului.ro) Cea mai mare zăpadă a căzut în Braşov în anul 1923
Read more

Formats and Editions of Brasovul de altadata [WorldCat.org]

4. Braşovul de altădată : Sextil Puşcariu. Cuvănt înainte de Ioan Colan. Ed. îngrij. de Şerban Polverejan: 4.
Read more

Carciumile Brasovului de altadata - Stiri din Brasov de ...

În perioada interbelică, Braşovul era un oraş vesel. Oamenii îşi permiteau destul de des să meargă la o cârciumă sau la o terasă pentru a mânca ...
Read more