Braille vanuit je broekzak "keynote"

60 %
40 %
Information about Braille vanuit je broekzak "keynote"
Technology

Published on February 15, 2014

Author: christiaanpinkster

Source: slideshare.net

Description

Samenvatting van de Keynote "braille vanuit je broekzak"
Kennisdeeldag tactiele waarneming en braille.
Koninklijke Visio
12-02-2014

Braille vanuit je broekzak! “een samenvatting”! ! Christiaan Pinkster! Coördinator OTC! ! Keynote ten bate van kennisdeeldag tactiele waarneming en braille ! Visio 12-02-2014! ! Inleiding! Kijkend naar braille vanuit OTC - perspectief houden we ons vooral bezig met braille-invoer en braille-uitvoer met een brailleleesregel.! ! De afgelopen 25 jaar is er weinig veranderd aan de brailleleesregel. De basis van de leesregel is een rij met pennetjes die de tekst van het beeldscherm in braille weergeeft. Afhankelijk van de maat van de leesregel worden tussen de 12 en 80 karakters in een keer weergegeven.! Om te kunnen navigeren over het beeldscherm zijn een aantal toetsen toegevoegd. Globaal om voor- en achteruit te kunnen lezen of een regel omhoog of omlaag te gaan. De meeste brailleleesregels beschikken op dit moment ook over toetsen om braille in te voeren (de Perkins manier).! Afhankelijk van het merk en type leesregel kunnen extra toetsen (of toetscombinaties) aanwezig zijn om het gebruik te vergemakkelijken.! ! Veel informatie over “computer”-braille is terug te vinden in het tijdschrift Infovisie MagaZIEN.! Onderstaande link geeft de zoekresultaten van “braille” weer binnen het tijdschrift.! http://www.picosearch.com/cgi-bin/ts.pl?index=421861&query=braille&SEARCH=Search! ! Tablets en smartphones! Met de komst van toegankelijke en gebruiksvriendelijke tablets en smartphones (met name de Apple varianten iPod, iPhone en iPad) zien we nieuwe mogelijkheden voor braille-invoer ontstaan. Er zijn verschillende apps (programma’s) ontwikkeld waarmee op de Perkins manier teksten kunnen worden ingevoerd. ! ! De “broekzak” computer! De smartphone van nu heeft meer mogelijkheden dan de computer van een jaar geleden. Behalve tekstverwerken, mailen en internetten verzamelen en delen we de hele dag door informatie via sociale media zoals Facebook en Twitter.! ! De informatie uit je broekzak lezen!

Om de binnengekomen informatie te kunnen lezen moesten we tot voor kort de telefoon uit de broekzak halen of de hele dag met een headset lopen. Op de markt verschijnen verschillende wearables (draagbare hulpmiddeltjes) waardoor de telefoon in de broekzak kan blijven.! 2013 was het jaar van de introductie van smart watches (horloges die de informatie van de smartphone weergeven).! 2014 wordt het jaar van de smart glasses (intelligente bril).! En dan ineens blijkt dat braille smarter is dan we dachten. Door de leesregel te verbinden met de smartphone kun je alle informatie lezen en de telefoon bedienen. (smart braille) ! ! ! Braille touchscreens! Op dit moment zijn er verschillende ontwikkelingen om een touchscreen, zoals die van de iPhone, voelbaar te maken.! “Als je online een trui koopt wil je natuurlijk wel weten hoe de stof aanvoelt”. ! Misschien betekent dit wel dat we over een paar jaar geen dure leesregels meer nodig hebben, maar dat braille gewoon uit je beeldscherm komt.! !

BRAILLE! vanuit je broekzak OTC 2014

Ondersteunende Technologie Communicatie Christiaan Pinkster Coördinator OTC Koninklijke Visio

BRAILLE

BRAILLE

BRAILLE

http://www.youtube.com/watch?v=rIEO1bUFHsI

TECHNOLOGIE BRAILLE 2014

“BUREAU” COMPUTER

“SCHOOT” COMPUTER

“BROEKZAK” COMPUTER

WAT WE WILLEN DOEN

hulpmiddel

tekstverwerken notities

boeken daisy boeken

OCR

agenda memorecorder!

telefoon

navigeren OV

games bankzaken winkelen kleurherkenning tv kijken klok! wekker! timer Verschillende handige apps voor dagelijks gebruik.! Veelal gratis.

“BROEKZAK” PROBLEEM Hoe lees je het beeldscherm

SPECIAL JEANS

HEADSET

Smart Watch

Smart Glasses

“Smart” Braille

Braille Smart Watch?

http://www.youtube.com/watch?v=XlUwj36CS7I

BEDANKT VOOR UW AANDACHT

Add a comment

Related presentations

Presentación que realice en el Evento Nacional de Gobierno Abierto, realizado los ...

In this presentation we will describe our experience developing with a highly dyna...

Presentation to the LITA Forum 7th November 2014 Albuquerque, NM

Un recorrido por los cambios que nos generará el wearabletech en el futuro

Um paralelo entre as novidades & mercado em Wearable Computing e Tecnologias Assis...

Microsoft finally joins the smartwatch and fitness tracker game by introducing the...

Related pages

Braille vanuit je broekzak "keynote" - Technology

1. Braille vanuit je broekzak! “een samenvatting”!!Christiaan Pinkster! Coördinator OTC!!Keynote ten bate van kennisdeeldag tactiele ...
Read more

Mobile App Testing & Monitoring Solutions | Keynote

Deliver exceptional mobile experiences with Keynote’s powerful app quality and performance solutions. Get Started LEARN MORE. Test your app on real devices .
Read more

Ik ben LEX - YouTube

Wil je ook je boekentas in je broekzak? ... Ik ben LEX Dedicon Grenzeloos ... Braille leren, blind leren typen, ...
Read more

Bedrijfspresentatie kracht vanuit je hart - Health & Medicine

Leven vanuit je ware zelf! Bewustzijn De (aan) geleerde waarheid De waarheid waarvan je ‘denkt’ dat die bij ... Braille vanuit je broekzak "keynote"
Read more

Keynote voor Mac - Apple (NL)

Keynote voor Mac Presentaties om naar uit te kijken. Met Keynote voor Mac kun je de prachtigste presentaties maken en geven. Keynote is bijgewerkt voor OS ...
Read more

iMovie voor Mac - Apple (BE)

In iMovie kun je filmfragmenten direct vanuit de mediakiezer met anderen delen. Je hoeft dus niet eerst een film of ... Vanuit je broekzak zo naar je ...
Read more