advertisement

artikel bahasa jawa

31 %
69 %
advertisement
Information about artikel bahasa jawa
Education

Published on February 17, 2014

Author: nova147

Source: slideshare.net

Description

artikel bahasa jawa
advertisement

Jeneng Kelompok: Febriana Tyas Nova Angelia E Putri Ratnasari Yesika Septiorini

Sopo sing gak ngerti wit gedang, mestine kabeh wong ngerti amarga wit gedang penak ditemokake ing sakitare dewe. Wit gedang iku mong bisa uwoh ping siji wae, sakwise iku mati. Nanging wit gedang iki akeh manfaate tekan oyot sampek pucuke wit. Bagiane wit gedang sing paling diruhi wong yaiku wohe lan godonge, maleh wong urong pati ngerti manfaate bagian wit gedang liyane salah sijine atine gedang. akeh wong sing ora pati ngerti jenenge ati gedang iku piye lan dadi 1 PARE SMAN

gedang iku podho karo jantung gedang yen sejatine ora podo. Jantung gedang iku kembange wit gedang kang sinebut ontong, yen ati gedang iku jenenge ares lan anggone ing jerone debog. Bentuke ati gedang iku bunder dawa, warnane putih, lan empuk. Amarga akeh sing ora ngerti ati gedang, maleh wong yo akeh sing ora ngerti manfaate. Ati gedang iku manfaate rumayan akeh koyo bagiane wit gedang sing liyane. Manfaate ati gedang yaiku, bisa nurunake panas, kanggo ngrumat kulit, lan kenek dimasak. cara ngerah ares iku rada angel. Wit gedang diketok sek trus deboge di buka SMAN 1 PARE

• • • • • • • • • • tekan njero dewe sing ora kenek di buka maneh. Bagian iku sing diarani ati gedang utawa ares. ati gedang iku kenek digawe masakan sing enak lan sehat.salah siji olahan ati gedang yaiku, jangan ati gedang. Bahan-bahan: Ati gedang = 1 jalar Daging Pithik = 1 kg,tugel-tugel dadi 10 Bawang = 4 Brambang = 7 Lombok cilik = 8 Jahe = 1 Laos = 1 Kunyit = 1 Santen = 1 liter Lan sere = 1 SMAN 1 PARE

 panci  wajan  kompor  sutil  layah  lading  mangkok SMAN 1 PARE

• Kaping siji, umbah ati gedang nganti resik lan remes-remes • Uleg brambang,bawang,lombok,kunyit lan tambahi gula lan uyah sacukupe,uleg nganti alus • Yen uwis alus,oseng bumbu nganti wangi • Sawise iku lebokne ati gedang lan iwak pithik ing tumisan kae mau • Tambahne santen,lan udeg nganti kabeh kecampur rata • Yen wes mateng,diicipi ,yen kurang asin tambahi uyah • Akhire yen wes mateng,jangane siap disajikne ing mangkok saji SMAN 1 PARE

Add a comment

Related presentations

Related pages

Artikel Bahasa Jawa - Scribd

Artikel Bahasa Jawa “Wayang” Nama : Ferina Putri Suharsono Wayang kulit dimainkan oleh seorang dalang yang juga menjadi narator dialog tokoh-tokoh wayang.
Read more

Artikel Bahasa Jawa “Wayang” - id.scribd.com

Artikel Bahasa Jawa “Wayang” Nama : Ferina Putri Suharsono . Wayang kulit lebih populer di Jawa bagian tengah dan timur. penonton harus memiliki ...
Read more

10 Artikel Bahasa Jawa Budi Pekerti Terbaru 2015

Artikel Bahasa Jawa yang mengangkat tema budi pekerti adalah contoh artikel yang memberikan kita “gegayuhan” atau keinginan untuk mengubah diri menjadi ...
Read more

Artikel Bahasa Jawa

Artikel Bahasa Jawa Tentang Sejarah Pramuka – Gerakan Pramuka Indonesia yaiku jeneng organisasi pam...
Read more

artikel | Bahasa Jawa

Bahasa Jawa adalah bahasa yang digunakan penduduk suku bangsa Jawa di Jawa Tengah,Yogyakarta & Jawa Timur. Selain itu, Bahasa Jawa juga digunakan oleh ...
Read more

Artikel Bahasa Jawa - Google+ - plus.google.com

Artikel Bahasa Jawa - Kumpulan dan contoh artikel Bahasa Jawa - Kumpulan dan contoh artikel Bahasa Jawa terbaru 2015.
Read more

Artikel Bahasa Jawa Tentang Kebudayaan - id.scribd.com

artikel bahasa jawa tentang kebudayaan (BLANGKON) Mesake Blangkon Dening: Agung Susilo smk sanjaya gunungkidul 3ak2 artikel jawa tentang kebudayaan ...
Read more

Kumpulan Artikel Bahasa Jawa Tentang Kesehatan Terbaru

Kumpulan Artikel Bahasa Jawa Tentang Kesehatan Terbaru - Disajikan lima contoh artikel Jawa yang mengulas tema kesehatan untuk beberapa bahasan.
Read more

Artikel Bahasa Jawa Tentang Wayang Kulit

Sugeng ndalu rencang sedaya, kumpulan cerita bahasa jawa hari ini akan berbagi Artikel Bahasa Jawa Tentang Wayang Kulit. selamat menyimak semoga bermanfaat.
Read more

Sega Berkat Artikel Bahasa Jawa | Facebook

Sega Berkat Artikel Bahasa Jawa, Jepara, Jepara (Jepara). 752 likes · 2 talking about this · 89 were here. kumpulan artikel berbahasa jawa
Read more