Aparell digestiu

70 %
30 %
Information about Aparell digestiu
Education

Published on March 5, 2014

Author: els23misteriosos

Source: slideshare.net

Description

student work

APARELL DIGESTIU Fet per:Lluís i Gabriel.

ÍNDEX ● L’APARELL DIGESTIU. ● ANATOMIA DE LA BOCA ● ANATOMIA DE LA LLENGUA. ● LINTESTI GROS. ● ANATOMIA DE LES DENTS. ● L’ESTOMAG. ● LA FARINGE. ● ● GLÀNDULES SALIVALS. ● ANATOMIA DE LA GOLA. ● L’ESOFAG. ● EL FETGE. ● LA VESÍCULA BILIAR. ● ANATOMIA DEL PANCREES. ● ● ANATOMIA DE L’INTESTI PRIM. QUE PASSARIA SI NO TENGESIM AQUEST APARELL? FI.

L’APARELL DIGESTIU ● ● L'aparell digestiu és el sistema d'òrgans que transforma els aliments en substàncies simples en un procés anomenat digestiu. Un cop realitzat la digestió, l'organisme pot absorbir aquestes substancies i fer-les servir en l'obtenció d'energia i en el manteniment del cos.

ANATOMIA DE LA BOCA ● La boca, o cavitat oral és la primera part de l’aparell digestiu. Al seu interior hi ha la llengua, les dents les genives i l'orifici sortida de les glàndules salivals.

ANATOMIA DE LA LLENGUA ● ● La llengua es un gros apèndix muscular situat a l'interior de la boca. És molt flexible i serueix per barretjar els aliments amb la saliva, per deglutir i per articular la parla.

ANATOMIA DE LES DENTS ● Si lla has fet els dotze anys probablement lla tinguis 32 dents. Les buit dents del davant s'anomenen incisius i són esmolades per què puguis tallar els aliments.

LA FARINGE ● La faringe es una estructura que ajuda a respirar i esta situat al coll.

GLÀNDULES SALIVALS ● Les glàndules salivals secreten la qual context enzims que duen a terme, la fase inicial de la digestió de l'aliment.

ANATOMIA DE LA GOLA ● ● La gola es un tub d'uns 13 centímetres de llarg. Va des de la part posterior de la boca i les foses nasals, fins a l'esòfag i l'obertura de la tràquea.

L’ESOFAG ● L'esòfag ès un tub d'uns 25 centimetres de llarg. Està situat darrera de la tràquea i comunica la gola amb l'esofa la paret de l'esòfag té diverses capes, dues de les quals son musculars

EL FETGE ● El fetge es l'òrgan mes gros del cos, pot pesar 1,5 quilos les principals funcions del fetge son: regulació de sucre, depuració de sang, producció de calor y producció de bilis.

LA VESÍCULA BILIAR ● La vesícula biliar es un ser en forma de pera d'uns 10 centímetres de llarg fa un líquid verdós anomenat bilis que es produïda pel fetge i passa al intestí prim ha digerir el greixos.

ANATOMIA DEL PANCREES ● El pàncrees es una gran glàndula d'uns 15 centímetres de llarg situada darrera de l’estomac. Moltes de les seves cèl·lules produeixen enzims i digestius que davallen pel conducte pancreàtic cap ha l'intestí prim per ajudar a digerir.

ANATOMIA DE L’INTESTI PRIM ● ● L'intesti prim esun llarg tub enrrotllat d'uns 5 metres de llarg. Està situat a l'adomen i dividid en tres parts el duode el jejú i lili. En aquest intesti els aliments sacaben de digerir per que puguin ser absorbits pel cos.

L’INTESTI GROS ● L'intestí gros rep de l'intestí prim els residus que no ban estat absorbits. Entre dotze a trenta sis hores l'intestí gros absorbeix aigua i sal d'aquets residus. El que queda forma una material solida o femta que es expulsada del cos per l'anus.

L’ESTOMAG ● L'estomac emmagatzema aliments durant unes tres hores. Durant aquest temps es remogut i sotmès a l'acció d'unes substancies anomenades enzims.

QUE PASSARIA SI NO TENGESIM AQUEST APARELL? Si no tingesim l’aparell digestiu ens moririem.

FI

Add a comment

Related presentations

Related pages

L'aparell digestiu - Inici. XTEC - Xarxa Telemàtica ...

L'APARELL DIGESTIU Funcions. L'aparell digestiu té com a funció transformar els aliments en substàncies nutritives simples perquè el nostre ...
Read more

Aparell digestiu - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Anatomia i fisiologia. L'aparell digestiu és un tub llarg, amb importants glàndules associades. La seva funció és la transformació de les grans i ...
Read more

L'aparell digestiu - edu365.cat

L'aparell digestiu transforma tot el que menges i beus en nutrients que el teu cos aprofita i residus que expulsa. Coneixes l'aparell digestiu?
Read more

Aparell digestiu (digestion) - YouTube

Funcionament de l'aparell digestiu humà
Read more

digestiu3 - Inici. XTEC - Xarxa Telemàtica Educativa de ...

L'aparell digestiu realitza la digestió. La digestió és la transformació dels aliments en substàncies que el cos pot assimilar.
Read more

La digestió dels aliments - Menjar per viure - edu365.cat

Menjar per viure. El cos necessita energia per funcionar i matèria per créixer i reparar desperfectes. L'aparell digestiu transforma els aliments en ...
Read more

L'APARELL DIGESTIU I LA D - aula 2005 castellano

L'APARELL DIGESTIU I LA DIGESTIÓ: Activitats a realitzar. Llegeix les explicacions sobre l'Aparell digestiu i realitza el Test de resposta ...
Read more

aparell digestiu - YouTube

Experiment de l'aparell digestiu - Duration: 4:30. ... EL COS HUMÀ: APARELL RESPIRATORI, DIGESTIU, LOCOMOTOR. ELS 5 SENTITS. EL CERVELL.
Read more